Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

moustapha
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la moustapha » 25 apr 2013, 14:10

Kevin je napisao/la:morate shvatiti da savez ovdje nemoze nista dok "drzava" ne donese zakon o kaznjavanju izgrednika..
to se mora pokrenuti obavezno ako se misli naprijed, a jedini nacin sada je ponovna zabrana gostovanja i gotovo...
Pa moze odrediti druge datume za odigravanje utakmica. Nije valjda da je tesko zakljuciti da moze doci do susreta navijaca. Na kraju savez je i organizator utakmica, tako da je i na njima odgovornost.
#divovi

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 25 apr 2013, 14:12

moustapha je napisao/la:
Kevin je napisao/la:morate shvatiti da savez ovdje nemoze nista dok "drzava" ne donese zakon o kaznjavanju izgrednika..
to se mora pokrenuti obavezno ako se misli naprijed, a jedini nacin sada je ponovna zabrana gostovanja i gotovo...
Pa moze odrediti druge datume za odigravanje utakmica. Nije valjda da je tesko zakljuciti da moze doci do susreta navijaca. Na kraju savez je i organizator utakmica, tako da je i na njima odgovornost.
Pa onda bi morali svaki dan igrati po 1 kolo, ajde ti sacini spisak ko se sve ne voli i ko se gdje moze sresti na putu pa nam daj prijedloge za sljedece kolo...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 25 apr 2013, 14:15

Znamo koje su grupe pravile najvise problema na dosadasnjim gostovanjima, i znamo svi da ih nema puno i ne srecu se cesto na svojim putovanjima, tako da nije problem pomjeriti jednu utakmicu.
#divovi

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 25 apr 2013, 14:19

Ne mogu se Robijasi, Horde, Manijaci, Ultrasi, Lesinari, Skripari, Rodjeni... Manje vise, svak sa svakim bi se polemao da se sretne...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 25 apr 2013, 14:25

Baja_Zvjerka je napisao/la:Ne mogu se Robijasi, Horde, Manijaci, Ultrasi, Lesinari, Skripari, Rodjeni... Manje vise, svak sa svakim bi se polemao da se sretne...
Cak da ovo i jeste tacno, ne idu sve ove ekipe na gostovanja u istom kolu, a vrlo vjerovatno se njihovi putevi i ne srecu. Tako da vrlo cesto govorimo o jednoj utakmici koju pomjeramo.
#divovi

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 25 apr 2013, 14:25

crvenocrni je napisao/la: Ma ja, evo ga jedan od tih koji samo gleda uzu sliku. Ja sam isao sa tim da je savez koji je na celu (ili bi bar trebao biti) ovog prvenstva i da bi on kao takav trebao da ima uvida u sve sfere koje okruzuju odigravanje jednog prvenstvenog kola. Ne kazem da su odgovorni ili tako nesto ali su sigurno morali reagovati ili bar imati uvida u ovako nesto. Vjerovatno u policiji nemaju drugog posla nego gledati u raspored utakmica ko i gdje igra protiv koga pa da trebaju predpostavit koji ce navijaci putovati gdje i tako dalje. Sigurno da im je neko iz saveza trebao dostaviti te informacije. Sad jesu li ili nise to vise i nije bitno. Poenta je u tome da ovdje niko nista ne radi i da je samo pitanje kad ce opet ziva glava past a zbog cega? Zbog necega sto nema veze sa normalnim sportom i sto iz kola u kolo sve manje i manje ljudi dolaze na utakmice. Pa zbog cega onda da se igra ovo ruglo dalje? Jedino sto mi pada na pamet je dok ponovo opet neko ne izgubi zivot da bi opet politicari dobili svoje bodove i svi kolektivno nastavili pljuvat jedni na druge ko je kriv i tako u krug.
Ovo je sve tako jadno i bijedno kao u stvari i ovaj pokusaj od drzave da je besmisleno o tome pricat. Vama kojima to odgovara uzivajte i nemam vise sta reci o ovome, neznam sto sam i sad ali eto...
Možda savez nije savršen, ali bili bi krajnje glupi da rade tuđi pos'o. Evo dođi ti umjesto mene radi par časova, a ja ću da sjedim u zbornici i zvocam Mexicorn, a ako ne dođeš onda ću okolo pričat kako ti nisi uradio ništa za dobrobit obrazovanja. Nema tu savez šta pretpostavljat nit ih ima išta interesovat' gdje se kreću nekakve nenajavljene grupe. To šta rade ti ljudi (djeca) nema nikakve veze sa fudbalom niti sa savezom. To što su oni umislili da ako zakače šal sa grbom fudbalskog kluba automatski znači da su dio fudbala je sasvim druga priča. Oni su bili i ostali problem policije, federalnog MUP-a, i u krajnju ruku federalnog parlamenta, koji bi trebao da institucionalno djeluje (novim zakonima) i dadne policiji moć u ruke da takve stvari spriječava, a sudovima da takve stvari sankcionišu. Ne mislim da savez radi savršeno, nije to cilj moje priče, al ovo im ne možeš nikako prikačit. Po meni, najbolje bi bilo vratit onu zabranu za gostujuće navijače, toliko mogu da urade.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 25 apr 2013, 14:46

Zabrana za gostujuce navijace sve dok se ne uvede zakon o kaznjavanju.
Ne moze savez protiv drzave!

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 25 apr 2013, 15:45

Ja ne znam o kavom savezu i zabrani gostovanja pricate? Ovo se nije dogodilo ni blizu stadiona ili na tekmi...za ovo je iskljucivo kriva murija i samo murija,navijace da ne spominjem...ko je pratio lesinare? Ja koliko sam cuo niko...gledam na ftv- u one prasinare,njih su poslali da prate?smjesno! A mogli su predpostaviti da postoji mogucnost susreta ove dvije n.grupe...e da su bile kornjace bilo bi povrijedzenih samo od pendreka i to je to... Kazu ceka,dogovoreno itd...sta niko od murije nije primjetio autobus pun lesimara,pun pive i pun svega i svacega...valjda su kontali da su krenuli na izlet il sta vec...Veliki propust policije
Amare hvala ti...

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 25 apr 2013, 15:53

zeljo4life je napisao/la:Ja ne znam o kavom savezu i zabrani gostovanja pricate? Ovo se nije dogodilo ni blizu stadiona ili na tekmi...za ovo je iskljucivo kriva murija i samo murija,navijace da ne spominjem...ko je pratio lesinare? Ja koliko sam cuo niko...gledam na ftv- u one prasinare,njih su poslali da prate?smjesno! A mogli su predpostaviti da postoji mogucnost susreta ove dvije n.grupe...e da su bile kornjace bilo bi povrijedzenih samo od pendreka i to je to... Kazu ceka,dogovoreno itd...sta niko od murije nije primjetio autobus pun lesimara,pun pive i pun svega i svacega...valjda su kontali da su krenuli na izlet il sta vec...Veliki propust policije
Dogodilo se gostujucim navijacima u putu na utakmicu.
J*bes gostovanje ako te tenkovi moraju pratiti do drugog grada i stadiona.
Zabrana dok se ne donese zakon koji ce ovakve zatvoriti. ;)

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 25 apr 2013, 15:58

Zabranja za gostujuce navijace nece ih sprijeciti da se upute na gostovanje. Toga smo valjda postali svjesni pred kraj te famozne zabrane. Plus sto je rizik veci, jer navijaci ne idu organizovano u smislu da najave put, nose obiljezja kluba i sl. Znaci, ulaze na tribinu gdje se nalaze domaci navijaci. Kako niko ne vidi taj rizik?
#divovi

AgresivnoDjubre
Kontakt:

Post Postao/la AgresivnoDjubre » 25 apr 2013, 16:02

Uvijek jedni te isti prave belaje a ostatak ispasta.Kaznite vise te koji prave belaje.Lesinare i Manijake.Mogu i Ultrase.
Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a jos cudnije kako nam cesto bas to malo nedostaje.

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 25 apr 2013, 16:07

SamoZeljo je napisao/la:
zeljo4life je napisao/la:Ja ne znam o kavom savezu i zabrani gostovanja pricate? Ovo se nije dogodilo ni blizu stadiona ili na tekmi...za ovo je iskljucivo kriva murija i samo murija,navijace da ne spominjem...ko je pratio lesinare? Ja koliko sam cuo niko...gledam na ftv- u one prasinare,njih su poslali da prate?smjesno! A mogli su predpostaviti da postoji mogucnost susreta ove dvije n.grupe...e da su bile kornjace bilo bi povrijedzenih samo od pendreka i to je to... Kazu ceka,dogovoreno itd...sta niko od murije nije primjetio autobus pun lesimara,pun pive i pun svega i svacega...valjda su kontali da su krenuli na izlet il sta vec...Veliki propust policije
Dogodilo se gostujucim navijacima u putu na utakmicu.
J*bes gostovanje ako te tenkovi moraju pratiti do drugog grada i stadiona.
Zabrana dok se ne donese zakon koji ce ovakve zatvoriti. ;)

Ne trebaju renkovi,nego samo murija koja je obucena za takve stvari,a ne saobracajci iz d.vakufa i travnika...kaze u izvjestaju "naknadno pozvana jedinica za podrsku..." pa fakat smjesno,a iz jednog pravca idu lesinari u autobusu i kombiju,a iz drugog manijaci u pet kombija...cudi me da ih murija nije rastjerala sa onim velikim baterijama i malim gumenim pendrecima,il mozda da su ih onim blokicima udarali po cjevanicama...fakat smijurija
Amare hvala ti...

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 25 apr 2013, 16:22

Bez zakona se ne treba ici. Ja svoje dijete danas sutra ne bih poslao na gostovanje da mi igra rahmetli dedo.
I boli me neka stvar kojoj politickoj opciji je u interesu da bude ovakvih sranja a kome nije. Neko u ovakvoj situaciji kupi politicke poene i nije mu u interesu da se nesto normalno uradi. Slicno je i sa drugim stvarima u drzavi. Takve monstrume boli briga hoce li neko stradati.
Neko ce opet pred izbore paliti zastave susjednih drazava a nekom drugom je u interesu da se uvijek ovakve stvari desavaju. Drzava je u PM i ovim se pokriva svo to sranje....

Navijace ovako mogu iskoristavati mnogi da bi postigli neke svoje ciljeve. Kad bude zakona i kad neko bude znao da ce moci u zatvor godinu-dvije, nece se tek tako zaletiti.

SAVEZ NE MOZE PROTIV DRZAVE, MA KAKAV ON BIO!

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 25 apr 2013, 16:27

Sve nam je takvo, sve loše što se dešava u ovoj napaćenoj i devastiranoj zemlji je posljedica djelovanja nacionalističkih stranaka koje i dalje dobivaju političke bodove na stoki od naroda koja i dalje ne shvaća tko je kriv za sve nevolje koje su nas zadesile - a ima ih, i to mašala.

Savez nije kriv jer sam ne može. Zabrane nikom ne koriste.

Gadi mi se sve, apsolutno sve.
Hayley <3

AgresivnoDjubre
Kontakt:

Post Postao/la AgresivnoDjubre » 25 apr 2013, 16:46

Sto se dogovora tice ne moraju znati svi.Zna 3-4 momka koji skupe ekipu,a da to ostatku ekipe ne prenose.To dobro znaju Ultrasi,kad su nas napali.Sve je ovo postalo smjesno,dogovaraju se stariji,salju balavce da se udaraju.Al to nije samo kod nas tako,tako je svagdje,samo se BBB i Torcida posteno fajtaju.Ovo sto se juce dogodilo je zalosno,ali moralo se i to nekad dogoditi.Biti ce ovog jos,to je sigurno,sve dok neko ne pogine,e onda ce se opet kao nesto trznuti koji mjesec i sve ce se zaboraviti,kao da nista nije bilo.Ides na gostovanje sa bruku kamenja i palica,pa ako si mangup toliki idi na sake,sto ce ti kamenje.Sto se murije tice,to je do skupine.Da li su oni trazili pratnju od svog grada do protivnickog ili su trazili samo da ih preuzmu prije ulaska u taj grad.
Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a jos cudnije kako nam cesto bas to malo nedostaje.

incident
Kontakt:

Post Postao/la incident » 25 apr 2013, 16:52

$ & " ? " $ (путују у ? на &), 3 &, а $ " 5 ", " & & % $ " " на & ? % 5 "..Е & се схвата " ? ? у &. ' ово везе са " % се $ ¥, ? ето $ се $ & се прате ".
Север ? $ се ?, црвено-?, ' у $ $, са севера &' запева &, &' " &, $ " !

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 25 apr 2013, 16:54

incident je napisao/la:$ & " ? " $ (путују у ? на &), 3 &, а $ " 5 ", " & & % $ " " на & ? % 5 "..Е & се схвата " ? ? у &. ' ово везе са " % се $ ¥, ? ето $ се $ & се прате ".
tako treba da se prate svi navijaci,ionako policija ta specijalna sjedi i nista ne radi dok se ne desi enki belaj daj nek rade svoj posao svaki dan. :D.

incident
Kontakt:

Post Postao/la incident » 25 apr 2013, 16:57

terabajt je napisao/la: tako treba da se prate svi navijaci,ionako policija ta specijalna sjedi i nista ne radi dok se ne desi enki belaj daj nek rade svoj posao svaki dan. :D.
Па $ то су све $ за $, $ " $ $ $ је $ % ''"'' :D
Север ? $ се ?, црвено-?, ' у $ $, са севера &' запева &, &' " &, $ " !

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 25 apr 2013, 18:26

AgresivnoDjubre je napisao/la:Sto se dogovora tice ne moraju znati svi.Zna 3-4 momka koji skupe ekipu,a da to ostatku ekipe ne prenose.To dobro znaju Ultrasi,kad su nas napali.Sve je ovo postalo smjesno,dogovaraju se stariji,salju balavce da se udaraju.Al to nije samo kod nas tako,tako je svagdje,samo se BBB i Torcida posteno fajtaju.Ovo sto se juce dogodilo je zalosno,ali moralo se i to nekad dogoditi.Biti ce ovog jos,to je sigurno,sve dok neko ne pogine,e onda ce se opet kao nesto trznuti koji mjesec i sve ce se zaboraviti,kao da nista nije bilo.Ides na gostovanje sa bruku kamenja i palica,pa ako si mangup toliki idi na sake,sto ce ti kamenje.Sto se murije tice,to je do skupine.Da li su oni trazili pratnju od svog grada do protivnickog ili su trazili samo da ih preuzmu prije ulaska u taj grad.
Evo ti poruke, ljudi nemojte se "fajtat" palicama i kamenicama, "fajtajte" se goloruki.

Pošteni i nepošteni fajtovi, moš mislit. Fajtanje je potencijalno krivično djelo, ako nisi znao.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 25 apr 2013, 21:58

To je isto kao da neko kaze da jedemo g0vna kasikom a ne rukom. Golema razlika. :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.