Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
6
20%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
9
30%
4) St.Pauli
5
17%
5) Mainz
5
17%
6) Augsburg
4
13%
7) Union Berlin
1
3%

Ukupno glasova: 30

amerosm
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la amerosm » 25 apr 2013, 15:05

slika

:lol: :lol: Traume mu ljudi zadali...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Pale_Companion
Kontakt:

Re: VfB Stuttgart

Post Postao/la Pale_Companion » 25 apr 2013, 17:55

Taj Marco Rojas uistinu briljira, ali u NOVOM ZELANDU !!! Vidit ćemo šta će biti sa njim kad se sudari sa jakim odbranama bundeslige.

Rausch i Schwabb su solidni, s mogućnošću da budu još i bolji ako se uklope u sistem...

Al ne znam koji ce im k toliko lijevih krlinih kad imaju fantasttičnog Traorea.
Agieren statt reagieren

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 25 apr 2013, 18:03

FRANK RIBERY je napisao/la:Uprava će ovaj prelazni rok odriješiti kesu
Svi ovi igrači bi dosli besplatno.
A hoce je odrijesiti :mrgreen: :roll:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 25 apr 2013, 18:05

kraljttbvb je napisao/la:
A čuj, za plate i premije :mrgreen:
Agieren statt reagieren

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 25 apr 2013, 18:07

Pale_Companion je napisao/la:
A čuj, za plate i premije :mrgreen:
Inace kad dovodis igraca sa Novog Zelanda, onda mu dajes bas ogromnu platu :mrgreen:

Nekoliko miliona i sve ove plate su rijesili...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 25 apr 2013, 18:29

Pa vidi ova dva igraca nemaju bas mizernu platu, kad ih dovodis moraš im dati plate, a to je trosak, a Rojas igra u Australiji.Ma trošiće oni pare i na pojačanja.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 25 apr 2013, 18:34

FRANK RIBERY je napisao/la:
Pa vidi ova dva igraca nemaju bas mizernu platu, kad ih dovodis moraš im dati plate, a to je trosak, a Rojas igra u Australiji.Ma trošiće oni pare i na pojačanja.
Ispalo je da sam ti ga ko spustio, sto mi fakat nije bila namjera, ali kad sam na pocetku teksta procitao recenicu: "Odrijesit ce kesu", ja sam mislio da ce biti spomenuta 2-3 imena za koje ce iskesirati malo vecu lovu i koji ce biti bas pojacanja. Kad ono tamo oni pokupise otpatke od ostalih ekipa, a lova ode na njihove plate...

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 25 apr 2013, 19:12

FRANK RIBERY je napisao/la:
Ispalo je da sam ti ga ko spustio, sto mi fakat nije bila namjera, ali kad sam na pocetku teksta procitao recenicu: "Odrijesit ce kesu", ja sam mislio da ce biti spomenuta 2-3 imena za koje ce iskesirati malo vecu lovu i koji ce biti bas pojacanja. Kad ono tamo oni pokupise otpatke od ostalih ekipa, a lova ode na njihove plate...
Ma znam, ali daleko da je Rausch otpadak iz Hannovera.Stuttgart ako zeli sebi dobro morat će trositi, ako se uzdaju samo u igrače koje dovedu džaba onda se nemaju čemu nadati jer će ovaj prelazni rok biti najluđi u bundesligaškoj historiji.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 apr 2013, 00:32

KSIVLE je napisao/la: bayern možda i želi jaku borussiju, ali ne toliko jaku da njega ugrožava. sam kažeš - to je biznis; tako i bayernu u poslovnom interesu nije ovakva borussia koja je realno li-la s vama i koja bi dogodine sa ovim kadrom proširenim za još 2-3 odlična igrača bila i bolja.
Ovde se slažem s tobom.
KSIVLE je napisao/la:što se tiče onog što zamjeram vama forumašima, to je lažna briga za borussiju. vi se ne morate brinuti za borussiju. tako da mi nije jasno pusto naricanje na našem topicu, a ako ulovite lewu opet ćete bacati drkicu i "tugovati" s nama.
Ma dobro nije to sad bilo naricanje. Ja npr. sam reagovao na jedan post Damira i ono što sam rekao sam i mislio. Tad mi je skoro došao osječaj da mi je zbog takvih ljudi žao što čovjek ide iz Dortmunda.
Ali meni je naravno drago što Goetze dolazi u Bayern, iz više razloga. To je vanserijski talenat, budućnost i puno toga još.
KSIVLE je napisao/la:inače, malo čitam po njemačkim forumima kako je i dosta navijača bayerna nezadovoljno ovom pričom o lewi, bilo jer im je ogavno ovakvo mesarenje glavnog, ali financijski slabijeg rivala, bilo jer ne žele sad cili dortmund u momčadi bayerna, a do jučer im bili crvena krpa. evo spominje se da bi bvb mogao uzeti draxlera i meni će biti krivo ako se to desi ma kakav on bio igrač. ako vi uzmete još lewu i matsa, a mi draxlera jebomepas ako mi se neće ogadit nogomet. :roll:
Ako uzmete Draxlera, opet je to biznis. Ovo za Matsa su 99 % izmišljanja medija koji sad jedva čekaju da ubace takve informacije. Što se Lewe tiče, on je mislim na pragu Bayerna, ali ja taj transfer ne pozdravljam. Ovde je naime drugačija situacija u odnosu na Goetzea, jer naime on nije opšte potreban Bayernu, onda naša uprava faktički mora prodat jednog napadača, a obojicu naših napadača smatram apsolutnom klasom. Znači u ovom slučaju se slabi drugi klub, otima se taj igrač iz tima gdje dobro funkcioniše, a dovodi se u naše redove bez prijeke potrebe. U ovom slučaju baš upravu i ne razumijem. Doduše i razumijem, a ovde je u suštini klasično slabljenje konkurenta. E sad to ti je ono s početka, gdje smo obojica zaključili u čemu je štos...
Znači pozdravljam kad se od konkurenta dovede igrač, koji ti zaista može u više varijanti trebat, ali ne i ono kad dovodiš nekog samo u cilju slabljenja drugog. I to nije da nije legitimno, ali ono nekako je to onda transfer bez prave mašte.
I više mi se onda sviđaju transferi tipa Martinez, jer dovedeš igrača, koji se uklapa 100 % u sistem ekipe i koji te u određenim sferama dovede naprijed, a uz to ga dovedeš iz druge lige u BuLi.
Znači iako se s većinom, 90 % stvari slažem s Bayernovom upravom, po pitanju Lewinog transfera to nije slučaj.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 apr 2013, 01:23

Prema anketi koju je Institut FORSA provela u Njemackoj, 56% navijaca zeli da BVB uzme trofej LP-a, dok samo 27% zeli da to bude Bayern - naravno pod predpostavkom da dodje do Njemackog finala.

Inace Streich je danas imao jednu zanimljivi press-konferenciju gdje je izjavio sljedece:
Streich, auf der PK zum Wechsel von Caligiuri:
"Wir haben Caligiuri gemeinsam so hinbekommen, dass ein Weltkonzern ihn für die Fußballmannschaft gekauft hat."
:lol: :lol: Koji KRALJ...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 26 apr 2013, 09:55

Ostanimo samo na čistom nogometu. 8-)
effe_sa je napisao/la: Ako uzmete Draxlera, opet je to biznis.
Je, ali to ne znači da se nama navijačima mora sviđati. Ebote danas obožavaš jedne (Lewa, Crvić) i "mrziš" druge (Gomez, Draxler), a onda se sad sve možda okrene. Nismo ebeni Ameri. :lol:
effe_sa je napisao/la:Što se Lewe tiče, on je mislim na pragu Bayerna, ali ja taj transfer ne pozdravljam. Ovde je naime drugačija situacija u odnosu na Goetzea, jer naime on nije opšte potreban Bayernu, onda naša uprava faktički mora prodat jednog napadača, a obojicu naših napadača smatram apsolutnom klasom. Znači u ovom slučaju se slabi drugi klub, otima se taj igrač iz tima gdje dobro funkcioniše, a dovodi se u naše redove bez prijeke potrebe. U ovom slučaju baš upravu i ne razumijem. Doduše i razumijem, a ovde je u suštini klasično slabljenje konkurenta.
Vidiš, po meni je vama nužniji Lewa od Goetzea. Po meni je Lewa trenutno u samom vrhu svjetskih napadača, a Gomez i Mandžo to ipak nisu. Gomez je klasični trpač koji čeka šansu, te koji ne može igrati presing koji Bayern igra i surađivati sa ostatkom momčadi u izgradnji igre. Mandžo je pak najbolji defenzivni napadač na svijetu, ali sa slabijim njuhom za gol i tehnikom koja nije na top razini. U Lewi bi dobili sve ono što imate u ova 2 - rudara, trkača, znalca i trpača. Osim toga, njegov transfer ne bi izazvao toliko bure, jer je on klasični profesionalac/plaćenik/karijerist koji se očito ne veže za sredinu u kojoj igra. Goetzeovim dolaskom pak zatvarate prostor svome izdanku Kroosu (na njemu je poseban naglasak), odličnom Shaqu i Robbenu koji je puno zadužio ovaj klub. Osim toga, uzeli ste igrača koji je bio nekakav simbol vašeg rivala, a to nikad i nigdje nije simpatično. To je protuprirodni blud. :mrgreen: Da karikiram, jel moš zamisliti Casillasa i Ronalda u Barci, Messija i Iniestu u Barci, ili recimo Rooneya u Lpoolu?
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 apr 2013, 10:30

KSIVLE je napisao/la: Vidiš, po meni je vama nužniji Lewa od Goetzea. Po meni je Lewa trenutno u samom vrhu svjetskih napadača, a Gomez i Mandžo to ipak nisu. Gomez je klasični trpač koji čeka šansu, te koji ne može igrati presing koji Bayern igra i surađivati sa ostatkom momčadi u izgradnji igre. Mandžo je pak najbolji defenzivni napadač na svijetu, ali sa slabijim njuhom za gol i tehnikom koja nije na top razini. U Lewi bi dobili sve ono što imate u ova 2 - rudara, trkača, znalca i trpača. Osim toga, njegov transfer ne bi izazvao toliko bure, jer je on klasični profesionalac/plaćenik/karijerist koji se očito ne veže za sredinu u kojoj igra. Goetzeovim dolaskom pak zatvarate prostor svome izdanku Kroosu (na njemu je poseban naglasak), odličnom Shaqu i Robbenu koji je puno zadužio ovaj klub. Osim toga, uzeli ste igrača koji je bio nekakav simbol vašeg rivala, a to nikad i nigdje nije simpatično. To je protuprirodni blud. :mrgreen: Da karikiram, jel moš zamisliti Casillasa i Ronalda u Barci, Messija i Iniestu u Barci, ili recimo Rooneya u Lpoolu?
Ma nužnije Goetze, jer veliki je talenat, upotrebljiv kao lažna devetka, upotrebljiv na krilu, znači jedno od naših krila može zamijenit skroz. Ribery će igrat još dosta vjerovatno, ali opet nije najmlađi. Znači Goetze je varijabilan, upotrebljiv na više mjesta, krilo, polušpic, lažna devetka.....A sad se Lewatom se ne dobiva previše, dobivamo igrača koji je tehnički potkovaniji od Gomeza i Mandže. Ali Gomez je od sve trojice najbolji trpač, čovjek s nevjerovatnim njuhom za gol i po tome apsolutna klasa. Gomez je u stanju vršiti i dobar presing, izuzetno je fizički jak, sposoban svojom snagom da unosi pometnju protiv jaki stopera (primjer Real prošle sezone). Robusnost, snaga, fantastični trpač, solidan u presingu. Njegove prednosti znači.
Mandžo - nevjerovatni borac, čovjek s dva srca, najbolji napadač za presing uopšte koji trenutno postoji, većeg borca među napadačima nema, uz to solidna tehnika (ne ko u Lewata), te kao trpač nešto slabiji od Gomeza, ali jedna sasvim dobra razina. Mandžo ako nastavi ovako igrat, niko mu neće osporit svjetsku klasu, sad je za tako nešto još možda nedovoljno elemenata, ali on je jedno od najbitniji pojačanja Bayerna ove sezone, teško je reći koji je transfer bitniji: Dante, Martinez ili Mandžo, toliko su sva trojica uboli.

Znači poenta je s Lewatom se dobija bolji tehničar, ali sveukupno ne bolji napadač od postojećih u kadru i svakako ne bolji trpač. Da Lewat zna trpat i to kakve golove davat, pokazao je i protiv Reala, klasa je on, to sam ja govorio kad su ga neki i od vas osporavali, ali činjenica je da ima utakmica u kojima baš bude veliki MR. Promašaj.
Po meni se tu onda kada se sve sabere s Poljakom ne dobiva nivo više...
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 26 apr 2013, 10:41

Lewandovski je doktor nauka za Mandzukica i Gomeza !
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 26 apr 2013, 10:50

effe_sa je napisao/la: Ma nužnije Goetze, jer veliki je talenat, upotrebljiv kao lažna devetka, upotrebljiv na krilu, znači jedno od naših krila može zamijenit skroz. Ribery će igrat još dosta vjerovatno, ali opet nije najmlađi. Znači Goetze je varijabilan, upotrebljiv na više mjesta, krilo, polušpic, lažna devetka.....A sad se Lewatom se ne dobiva previše, dobivamo igrača koji je tehnički potkovaniji od Gomeza i Mandže. Ali Gomez je od sve trojice najbolji trpač, čovjek s nevjerovatnim njuhom za gol i po tome apsolutna klasa. Gomez je u stanju vršiti i dobar presing, izuzetno je fizički jak, sposoban svojom snagom da unosi pometnju protiv jaki stopera (primjer Real prošle sezone). Robusnost, snaga, fantastični trpač, solidan u presingu. Njegove prednosti znači.
Mandžo - nevjerovatni borac, čovjek s dva srca, najbolji napadač za presing uopšte koji trenutno postoji, većeg borca među napadačima nema, uz to solidna tehnika (ne ko u Lewata), te kao trpač nešto slabiji od Gomeza, ali jedna sasvim dobra razina. Mandžo ako nastavi ovako igrat, niko mu neće osporit svjetsku klasu, sad je za tako nešto još možda nedovoljno elemenata, ali on je jedno od najbitniji pojačanja Bayerna ove sezone, teško je reći koji je transfer bitniji: Dante, Martinez ili Mandžo, toliko su sva trojica uboli.

Znači poenta je s Lewatom se dobija bolji tehničar, ali sveukupno ne bolji napadač od postojećih u kadru i svakako ne bolji trpač. Da Lewat zna trpat i to kakve golove davat, pokazao je i protiv Reala, klasa je on, to sam ja govorio kad su ga neki i od vas osporavali, ali činjenica je da ima utakmica u kojima baš bude veliki MR. Promašaj.
Po meni se tu onda kada se sve sabere s Poljakom ne dobiva nivo više...
Moja poanta je da ćete u samom Lewatu imati ono što sad imate zajedno u Mandži i Gomezu. Lewat je WC i u to nemam nikakve dileme, kao što nemam dileme ni da Mandžo i Gomez to nisu. Mandži će uvijek faliti tehnika i njuh za gol, dok Gomez pak nema ništa na WC nivou (osim trpanja uglavnom izrađenih šansi :mrgreen: ). Lewa možda trenutno nema presing igru Mandže, ali ga u svemu ostalom debelo šije. Gomez pak ni po čemu nije bolji od Lewata. Je istina da Lewat maši zicera, ali maši i Gomez. A Lewa je bolesni radnik koji će se sigurno još popraviti i u realizaciji.

Goetze zatvara prostor Kroosu. Logiku ovog transfera vidim u tome što će Bayern po meni nakon sljedeće sezone, a možda već i na ljeto, ići na prodaju Riberyja u PSG za neku bolesnu paru (50m). Ipak je riječ o igraču koji ulazi u tridesete i koji će ove sezone ili doživiti to da je s Bayernom osvojio sve što bi moglo dovesti do pada motiva, ili doživjeti novu traumu nakon koje će mu možda biti potrebna promjena ma koliko bio vezan za Munchen. A i sam znaš da su Sammer (naročit naglasak na njemu) i ekipa nemilosrdni pragmatici kod kojih su emocije u drugom planu i koji neće odbiti bolesnu ponudu za igrača kojeg karakterizira sve ovo što sam naveo. A i Fronck će lakše preboljeti Munchen uz umobolnu lovu u PSG-u i povratak doma. :mrgreen:

P.S. Garantiram da će Bayern kroz sezonu-dvije navaliti i na Reusa ako ovaj ne ode prije u Eng ili Špa. :twisted:
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 26 apr 2013, 11:06

KSIVLE je napisao/la: Goetze zatvara prostor Kroosu. Logiku ovog transfera vidim u tome što će Bayern po meni nakon sljedeće sezone, a možda već i na ljeto, ići na prodaju Riberyja u PSG za neku bolesnu paru (50m). Ipak je riječ o igraču koji ulazi u tridesete i koji će ove sezone ili doživiti to da je s Bayernom osvojio sve što bi moglo dovesti do pada motiva, ili doživjeti novu traumu nakon koje će mu možda biti potrebna promjena ma koliko bio vezan za Munchen. A i sam znaš da su Sammer (naročit naglasak na njemu) i ekipa nemilosrdni pragmatici kod kojih su emocije u drugom planu i koji neće odbiti bolesnu ponudu za igrača kojeg karakterizira sve ovo što sam naveo. A i Fronck će lakše preboljeti Munchen uz umobolnu lovu u PSG-u i povratak doma. :mrgreen:

P.S. Garantiram da će Bayern kroz sezonu-dvije navaliti i na Reusa ako ovaj ne ode prije u Eng ili Špa. :twisted:
Ne zatvara Gotze prostor Kroosu jer Robben će 99% otići na ljeto ... Tu se mogu raditi razne kombinacije a ja Kroosa vidim u budućnosti na poziciji zadnjeg veznog još ako imas na umu da Kroos pass igra odgovara Guardioli i da Bayern ne ide na prvih 11 nego na jednak kvalitet igrača od 16-17 tako da nema prve postave, duga je sezona a ovaj će odigrati 25+/- partija sigurno što je nekako i prosjek za svakog igrača...

Prije će biti da se zatvaraju vrata Emre Canu i Pierre-Emilu te bi ovi trebali na kakvu posudbu ...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 apr 2013, 11:17

KSIVLE: Po pitanju ovih napadača se očigledno nećemo složit i tu je najbolje i završit diskusiju. S jednim secerom sam se često znao složit oko 90 % stvari , a oko Gomeza nisam i prestali smo diskutovat. Treba respektovat mišljenje drugog, ako taj ima neki osnov za to. I ne mogu ja tebe sad ubjeđivat u neke stvari.
Ali moram ti reći da si u ovom sad zadnjem postu baš srozao Gomeza i Mandžu na niske grane.
Mislim da nije ispravno govorit za čovjeka koji je toliko golova davao i dokazao se u dva kluba i u Stuttgartu i u Bayernu na takav način, ko što si ti malo prije. A Gomez je jako cijenjen napadač u Evropi, mnogi ga smatraju apsolutnom klasom, ne samo Nijemci. I ne smiješ ovde zaboravit jednu činjenicu, mi ovde govorimo o napadačima, a šta je osnovno kod napadača: TRPANJE. Ali ti svo vrijeme govoriš nesvjesno o tome ko je bolji fudbaler. Pa bolji je fudbalski, tehnički i Pizarro i od Gomeza i od Mandžukića, pa je opet on više napadač broj 3. :) Tu ti je sve objašnjeno. Znači bitan je učinak za ekipu.

Što se Mandže tiče onakav presing na odbranu Juvea, onakav pritisak na jednog Pirla, rijetko ko može izvršit (iako su se na Pirlu mijenjali igrači, ali Mandžo je sve stizao), a da zna trpat zna, gol protiv Arsenala u Londonu (čovjek ga uvalio i ugurao loptu ko rijetko ko), 2 gola onda protiv jedne od jačih odbrana u Evropi, Juveove....Mislim gdje su argumenti protiv Mandžukića? Tehnika? Nedovoljno da se ospori njegov kvalitet.
Još jedna stvar, Ivica Olić je npr dobar napadač, nije bio nikad svjetska klasa, ali timski je igrač i time bio bitan za Bayern i za Hrvatsku. E sad, Mandžukić je puno bolja verzija Olića i tehnički, za nijansu bar bolji (po borbenosti , pritisku na odbrane, trci slični), jer znači ne možemo reći da je Mandžukić samo neki osrednji napadač. Nikako to ne ide. A po tvojim opisima gore i još nekih ja steknem utisak ko da vi poredite Brazilca Ronalda sa Carstenom Janckerom..... :D

I ovaj dio o Riberyju. Ništa od ovog, Ribery ostaje do kraja karijere u Bayernu. To ti je garantovano.
A o napadačima ćemo prodiskutovat ako Bog da naredne sezone, zavisno gdje koji bude, pa ću te podsjetit na neke stvari, a i ti mene slobodno tad... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 26 apr 2013, 11:18

thulkazal je napisao/la: Ne zatvara Gotze prostor Kroosu jer Robben će 99% otići na ljeto ... Tu se mogu raditi razne kombinacije a ja Kroosa vidim u budućnosti na poziciji zadnjeg veznog još ako imas na umu da Kroos pass igra odgovara Guardioli i da Bayern ne ide na prvih 11 nego na jednak kvalitet igrača od 16-17 tako da nema prve postave, duga je sezona a ovaj će odigrati 25+/- partija sigurno što je nekako i prosjek za svakog igrača...

Prije će biti da se zatvaraju vrata Emre Canu i Pierre-Emilu te bi ovi trebali na kakvu posudbu ...
Robben je ionako bio back up za trio Ribery-Kroos-Muller. Pošto bi stavljanje Riberyja i Tommija na klupu bilo svetogrđe, jer su na neki način personifikacija Bayerna (pored toga što su WC igrači), jedini koji će izvisiti je Kroos. Mislim da Pep neće u Bayernu igrati sa lažnom devetkom, jer nema Messija (tj. Goetze i Muller nisu igrači sa tako umobolnim njuhom za gol), tako da i time Kroos gubi. Možda Kroos u budućnosti može preuzeti Svinjinu ulogu, ali kako Svinja trenutno izgleda to će se možda desiti tek za 2-3 sezone, a sumnjam da će ovaj biti sretan dotada sa ulogom 12. igrača. Martinez je jasno siguran, jer daje balans koji je neophodan. Kroosu ovako ostaje samo da se nada ozljedi nekog od navedenih ili se zadovolji punom minutažom u mečevima sa Freiburgom i Wobom, te ulaskom u 2. poluvremenu u top utakmicama. Dakako, ostaje i opcija da Goetze flopa u Bayi, čemu se mi Žuti iskreno nadamo. 8-)

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 26 apr 2013, 11:33

effe_sa je napisao/la:KSIVLE: Po pitanju ovih napadača se očigledno nećemo složit i tu je najbolje i završit diskusiju. S jednim secerom sam se često znao složit oko 90 % stvari , a oko Gomeza nisam i prestali smo diskutovat. Treba respektovat mišljenje drugog, ako taj ima neki osnov za to. I ne mogu ja tebe sad ubjeđivat u neke stvari.
Možemo se bar složit da se nećemo složit. :lol: Naravno da respektiram tvoje mišljenje (nisam bezveze par puta napisao da tvoje i Antonovo mišljenje od Baya najviše cijenim, jer nisam glup da ne vidim da kužite nogomet :mrgreen: ), ali to ne znači da ću se složit s njim. 8-)
effe_sa je napisao/la:Mandžo i Gomez vs. Lewa
Ne mogu se složit s ovim. :lol: Mandžu ebeno cijenim, jer je beskompromisni borac, radnik, karakteran lik i faca (recimo njega bih rado vidio u Žutom umjesto Lewe). Ali jednostavno je tehnički limitiran i nije trpač. Vrhunski je igrač, možda trenutno i u top 10, ali nije Lewin level. Mandžo igra bolji presing, ali Bogami igra ga na visokoj razini i Lewa, a još je veći znalac i trpač. Ovdje ću zaključiti sa ovim - ne traži ga bezveze Bayern iako ima Mandžu i Gomeza. Gomez je isto tako odličan igrač, ali ebemu nije on bezveze bio rezerva i Oli (za kojeg se eto slažemo da je lošija verzija Mandže) i Mandži. Nisu valjda i LVG i JH kao top treneri bili slijepi. Gomez uistinu trpa, ali i promašuje. A pored toga nije igrač koji je u stanju igrati ovaj totalniji totalni nogomet što ga fura Bayern.
effe_sa je napisao/la:I ovaj dio o Riberyju. Ništa od ovog, Ribery ostaje do kraja karijere u Bayernu. To ti je garantovano.
Ovo sam malo prognozirao vodeći se nekom logikom uzevši u obzir interes PSG-a, kupnju Goetzea i pragmatiku vaših čelnika. Dakako, možda sam i mašio ceo fudbal, sasvim je moguće.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 apr 2013, 14:25

Johny je napisao/la:Lewandovski je doktor nauka za Mandzukica i Gomeza !

Ni blizu ;)

Koliko si utakmica Dortmunda gledao u protekle 3 sezone ?
Koliko si utakmica Bayerna gledao u protekle 3 sezone ?

Gomez radi prethodne 2 i ovu sada gdje je trpao nemilice u malo nastupa.
Mandžu samo ove sezone gdje vrši konstantan pritisak na protivnika. Igrač koji nije toliko efikasan iako i on postiže golove ali koji u potpunosti odgovara ovom sadašnjem sistemu Bayerna.

Otiđi sada na temu BvB-a i čitaj starije postove od navijača Dortmunda šta su sve pisali za Roberta. Ono što se zapiše ostaje osim ako nisu neki edit što se lahko može vidjeti ;)

Evo malo o golovima da ne tražiš sam:

http://www.transfermarkt.de/de/robert-l ... 38253.html

http://www.transfermarkt.de/de/mario-go ... _6288.html

Pogledaj i Ligu prvaka 8-)

Inače Mario Gomez postiže svakih 76 minuta po jedan gol. Mandžukić i Lewandowski izjednačeni 100 minuta im je potrebno za jedan gol.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 26 apr 2013, 16:51

„Wie sich die Bayern derzeit verhalten, ist nicht würdig für einen deutschen Meister“, kritisierte der Mainzer Manager Christian Heidel

„Dass sich der Verein nicht einmal bei Borussia Dortmund meldet und sagt: Hier ist der FC Bayern, ich wollte euch darüber informieren, wir haben den Mario Götze verpflichtet, finde ich schade. Man muss es nicht tun, aber das ist ein gewisser Stil. Ich finde es schade, dass der FC Bayern plötzlich solche Wege beschreitet“, erklärte Heidel. Den Mainzern sei es beim Wechsel von Jan Kirchhoff ähnlich ergangen. „Auf einen kurzen Anruf, dass er unter Vertrag genommen wurde, warten wir nach wie vor“, sagte Heidel.

Da ne bude kako samo BvB-ovci pricaju protiv Bayerna...

Za one koji ne znaju njemacki...ima google translator :mrgreen:

Uglavnom...iz Mainza kritikuju hinjsko ponasanje Bayernovih predstavnika i kazu da im se jos se niko nije javio kad je u pitanju transfer Kirchoffa iz Mainza u Bayern...isto kao sto nisu imali bar mrvu ponosa da obavjeste upravu BvB-a o kupovini onog malog kretena.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.