FK Modriča
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Re: FK Modriča
Vidis, to haj donekle stoji. Medjutim, sjecam se ja ne tako davno kad ste imali manju posjetu od pojedinih tu navedenih. Pa se malo zapitaj.
...Život za Široki...
mi smo igrali II ligu,pa smo imali vise gledalaca...nesto se ne sjecam te lose posjete u bl...ŠB_Fidelis je napisao/la:Vidis, to haj donekle stoji. Medjutim, sjecam se ja ne tako davno kad ste imali manju posjetu od pojedinih tu navedenih. Pa se malo zapitaj.
" nas klub-nas grad-samo nama pripada 1987 nabijamo komplekse"
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Ne sjecas se onda narocito dugo unazad. Imali ste manju posjetu pri pocecima lige i od nas i od pojedinih manjih sredina, ili u najmanju ruku u egalu ili malo iznad, sto je, za razliku u velicini sredina, uopce smijesno za komentirati.
Konkretni je problem posjeta u BiH, opcenito gledajuci, to sto ste vi sad se digli jer ste skocili malo iz prosjeka i konacno u borbi za titulu je druga stvar, medju to nije odraz samo manjih sredina, a kad se tek uzmu postoci puno vecih sredina i te posjecenosti naprema dosta manjih i uzme ta brojka, dodjes do konkluzije da je to generalni problem i da nekih 1200-1500 u zadnjih par sezona prosjek ovdje dodje kao realnost i odraz kompletne lige, x3 ili x4 ili minus 500-600, ovisno o velicini sredine, ali opet nesrazmjerno s obzirom na razliku u velicini.
Drugim rijecima, eto nek mi imamo samo 1000 ljudi u prosjeku na susretu kroz jednu sezonu, vi kao 20 puta veci grad bi trebali imati osjetno vecu gledanost. Ali nemate.
Konkretni je problem posjeta u BiH, opcenito gledajuci, to sto ste vi sad se digli jer ste skocili malo iz prosjeka i konacno u borbi za titulu je druga stvar, medju to nije odraz samo manjih sredina, a kad se tek uzmu postoci puno vecih sredina i te posjecenosti naprema dosta manjih i uzme ta brojka, dodjes do konkluzije da je to generalni problem i da nekih 1200-1500 u zadnjih par sezona prosjek ovdje dodje kao realnost i odraz kompletne lige, x3 ili x4 ili minus 500-600, ovisno o velicini sredine, ali opet nesrazmjerno s obzirom na razliku u velicini.
Drugim rijecima, eto nek mi imamo samo 1000 ljudi u prosjeku na susretu kroz jednu sezonu, vi kao 20 puta veci grad bi trebali imati osjetno vecu gledanost. Ali nemate.
...Život za Široki...
- FK Sarajevo
- Kontakt:
Sve klubove koji imaju prosjecnost od ispod 1500 gledalaca po meni bi trebalo izbaciti iz lige jer su to kao gradski klubovi a ustvari su seoski pa neki seoski imaju vecu posjecenost od nekih klubova iz PL BiHŠB_Fidelis je napisao/la:Ne sjecas se onda narocito dugo unazad. Imali ste manju posjetu pri pocecima lige i od nas i od pojedinih manjih sredina, ili u najmanju ruku u egalu ili malo iznad, sto je, za razliku u velicini sredina, uopce smijesno za komentirati.
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Ne postoji ti takav ''pravilnik'' u nogometu, suvisno ti je pricati o tome. Neki jednostavno ni ne mogu vise zbog ogranicenog broja ljudi, a to mogu biti sasvim pristojne ekipe, u normalnoj ligi, naravno.
Al eto, kad si vec kod toga, sta onda reci za Sarajevo, gledanost je, koliko, malo preko 3000? Zar to nije zalosno u tolikom gradu? To je jedva duplo od te ''granice'' koju predlazes. A sad oduzmi od te brojke HZ. Koliko je ljudi na stadionu?
Ili eto uzmi Dinamo, npr., gostuje prakticki prvi pratitelj, s pobjedom bi dosao na prvu mjesto, a na Maksimiru 2000 ljudi. Sta sa njim?
Boze moj, svi bi gledali kvalitetan i atraktivan nogomet, regularan, i zelio imati ogromne posjete, a tek bi svi htjeli gledati europska natjecanja na svojim terenima. Medjutim, ne stoji ti to gore napisano, jer gledanost je GENERALNI problem, a ne problem pojedinih, razlike u brojci su obicni velicina sredine/posjecenost postoci. Budi realan.
Al eto, kad si vec kod toga, sta onda reci za Sarajevo, gledanost je, koliko, malo preko 3000? Zar to nije zalosno u tolikom gradu? To je jedva duplo od te ''granice'' koju predlazes. A sad oduzmi od te brojke HZ. Koliko je ljudi na stadionu?

Ili eto uzmi Dinamo, npr., gostuje prakticki prvi pratitelj, s pobjedom bi dosao na prvu mjesto, a na Maksimiru 2000 ljudi. Sta sa njim?
Boze moj, svi bi gledali kvalitetan i atraktivan nogomet, regularan, i zelio imati ogromne posjete, a tek bi svi htjeli gledati europska natjecanja na svojim terenima. Medjutim, ne stoji ti to gore napisano, jer gledanost je GENERALNI problem, a ne problem pojedinih, razlike u brojci su obicni velicina sredine/posjecenost postoci. Budi realan.
...Život za Široki...
- FK Sarajevo
- Kontakt:
Na Kosevu kad je derbi bude 15.000 gledalaca kad je Europa bude 25.000 gledalaca sve zavisi od vremena ako je toplo prosjecnost je 5000-6500 gledalaca naravno kad je hladnije stariji ljudi i djeca nedolaze u velikom broju ali opet bude nekih 3000-4000 gledalaca jesi gledao u kosarci kako Fenerbache hoce da izbace iz te kosarkaske lige sampionan neznam kako se zove jer nepratim jer Fenerbache ima malu posjetuŠB_Fidelis je napisao/la:Ne postoji ti takav ''pravilnik'' u nogometu, suvisno ti je pricati o tome. Neki jednostavno ni ne mogu vise zbog ogranicenog broja ljudi, a to mogu biti sasvim pristojne ekipe, u normalnoj ligi, naravno.
Al eto, kad si vec kod toga, sta onda reci za Sarajevo, gledanost je, koliko, malo preko 3000? Zar to nije zalosno u tolikom gradu? To je jedva duplo od te ''granice'' koju predlazes. A sad izuzmi od te brojke HZ. Koliko je ljudi na stadionu?![]()
Boze moj, svi bi gledali kvalitetan i atraktivan nogomet, regularan i imao ogromne posjete. Medjutim, ne stoji ti to gore napisano, jer gledanost je GENERALNI problem, a ne problem pojedinih, razlike u brojci su obicni velicina sredine/posjecenost postoci. Budi realan.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Pa, taj gradski derbi realno i debelo izvuce cjelokupnu statistiku. To izvuce brojne. Europa je totalno van konteksta, to svi cekaju, tad je i u nas pun stadion, kao i skoro (i rekoh skoro) bilo gdje drugdje. Cisto govorim po onoj statistici sto je ne tako davno bila na ovom site-u negdje. Cisto hocu da kazem, to je odraz velicine sredine i postotka dolaska na utakmice. Npr., mi u odnosu na broj stanovnika imamo i vecu posjetu po postotku nego pojedini hajmo reci veliki klubovi, iako je ona losa s obzirom kakve posjete pamtim. Medjutim, netko ce tu vidjeti samo brojke, a ne cjelokupnu sliku. A ne moze se nitko izbaciti iz lige jer ima malu posjetu... Takva je kakva jest, bitni su uvjeti na terenu i regularnost svega toga.
...Život za Široki...
dobro je poznato da je u bl i u zenici najveca posjecenost... mada ove godine zenica je zakazala...imaju nekih problema...al predhodnih godina je tako...al dobro,ovo je tema modrica na ne posjecenost....
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
U Banja Luci je ove godine najveca posjecenost vjerojatno. Al ne tako davno su bili daleko ispod toga prosjeka.
Zenica pak je standard, druga stvar sto ljudi bojkotiraju utakmice.
Zenica pak je standard, druga stvar sto ljudi bojkotiraju utakmice.
...Život za Široki...
- FK Sarajevo
- Kontakt:
Jeste Robijasi bojkotuju Banja Luka isto posjecena onda Grbavica,Kosevo,Vrapcici ostalo ispod totalnog prosjekaopusteno je napisao/la:dobro je poznato da je u bl i u zenici najveca posjecenost... mada ove godine zenica je zakazala...imaju nekih problema...al predhodnih godina je tako...al dobro,ovo je tema modrica na ne posjecenost....
Da li je ispod ili iznad prosjeka se gleda po tome,prvo koliko stadion moze primiti ljudi pa onda koliko stanovnika zivi u tom gradu...jbt u PD moze primiti 4000 a svaku tekmu ima preko 2500...da stadion moze primiti 10 000 nebi bilo ispod 5 000 ljudi na sigurno...
A Modrica...jbg 500 ljudi...sta ces kad taj gradic ima 15 000 stanovnika

- FK Sarajevo
- Kontakt:
Izvini drug onda je to u Prijedoru dobro morat cu jednom doci da pogledamgogineman je napisao/la:Da li je ispod ili iznad prosjeka se gleda po tome,prvo koliko stadion moze primiti ljudi pa onda koliko stanovnika zivi u tom gradu...jbt u PD moze primiti 4000 a svaku tekmu ima preko 2500...da stadion moze primiti 10 000 nebi bilo ispod 5 000 ljudi na sigurno...

Pa dodji sledece polusezone sa hordama i vidices najjadniji stadion u ligi 

Ejf, sad si ga pretjerogogineman je napisao/la:Da li je ispod ili iznad prosjeka se gleda po tome,prvo koliko stadion moze primiti ljudi pa onda koliko stanovnika zivi u tom gradu...jbt u PD moze primiti 4000 a svaku tekmu ima preko 2500...da stadion moze primiti 10 000 nebi bilo ispod 5 000 ljudi na sigurno...

Modriča nema više od 30.000.
- edo_malesak
opstina modrica ima oko 35.000 stanovnika...oko centra u selima su vecinom "bosnjaci" kojima ne pada na pamet da idu na tekme modrice dok ih npr. mozes vidjeti u gradaccu na tekmama Zvijezde... ..tako da ostaje onaj uzi centar da ide na tekme tako da se svede na nekih 10000-15000 hiljada od kojih je 500 na tekmama plafonUpravnik je napisao/la:Modriča nema više od 30.000.
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)
- Жика Павловић
- Kontakt:
Eto! A nama nešto govorite što navijamo za Srbiju, a ne za BIH.edo_malesak je napisao/la:opstina modrica ima oko 35.000 stanovnika...oko centra u selima su vecinom "bosnjaci" kojima ne pada na pamet da idu na tekme modrice dok ih npr. mozes vidjeti u gradaccu na tekmama Zvijezde... ..tako da ostaje onaj uzi centar da ide na tekme tako da se svede na nekih 10000-15000 hiljada od kojih je 500 na tekmama plafonUpravnik je napisao/la:Modriča nema više od 30.000.

A navijaj za koga god hoces ,mogu i ja zivjet u Njemackoj ili Srbiji (nedaj boze) pa navijat za BiH" ? je napisao/la:Eto! A nama nešto govorite što navijamo za Srbiju, a ne za BIH.edo_malesak je napisao/la:opstina modrica ima oko 35.000 stanovnika...oko centra u selima su vecinom "bosnjaci" kojima ne pada na pamet da idu na tekme modrice dok ih npr. mozes vidjeti u gradaccu na tekmama Zvijezde... ..tako da ostaje onaj uzi centar da ide na tekme tako da se svede na nekih 10000-15000 hiljada od kojih je 500 na tekmama plafonUpravnik je napisao/la:Modriča nema više od 30.000.Ć ć ć ć , jako neprincipijelno!

PS-Ti ne prihvatas BIH kako svoju domovinu pa ne nalazi se Prijedor u srbiji
- edo_malesak
a jbg sta ces..tako nam je kako nam...a ne smete meni ko za koga navija...sto se mene tice mozes i za honduras navijat..a gradacac je 15 minuta od modrice pa sad et" ? je napisao/la:Eto! A nama nešto govorite što navijamo za Srbiju, a ne za BIH.edo_malesak je napisao/la:opstina modrica ima oko 35.000 stanovnika...oko centra u selima su vecinom "bosnjaci" kojima ne pada na pamet da idu na tekme modrice dok ih npr. mozes vidjeti u gradaccu na tekmama Zvijezde... ..tako da ostaje onaj uzi centar da ide na tekme tako da se svede na nekih 10000-15000 hiljada od kojih je 500 na tekmama plafonUpravnik je napisao/la:Modriča nema više od 30.000.Ć ć ć ć , jako neprincipijelno!
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)
a jbg sta ces..tako nam je kako nam...a ne smete meni ko za koga navija...sto se mene tice mozes i za honduras navijat..a gradacac je 15 minuta od modrice pa sad et[/quote]edo_malesak je napisao/la:Eto! A nama nešto govorite što navijamo za Srbiju, a ne za BIH.edo_malesak je napisao/la:opstina modrica ima oko 35.000 stanovnika...oko centra u selima su vecinom "bosnjaci" kojima ne pada na pamet da idu na tekme modrice dok ih npr. mozes vidjeti u gradaccu na tekmama Zvijezde... ..tako da ostaje onaj uzi centar da ide na tekme tako da se svede na nekih 10000-15000 hiljada od kojih je 500 na tekmama plafonUpravnik je napisao/la:Modriča nema više od 30.000.Ć ć ć ć , jako neprincipijelno!
Naravno da sva raja ide u Gradacac da gleda posten fudbal

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.