Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
83
60%
Benzin
29
21%
Plin
4
3%
Hibrid
1
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 138

nime_tm87
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la nime_tm87 » 13 apr 2013, 22:56

Ma natovaris vrecu sljunka u gepek i vozi... :mrgreen:

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 13 apr 2013, 23:33

ma sta fali zadnjoj vuci, veci merak, samo malo opreza dok se ne naviknes
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 14 apr 2013, 00:36

Doodle je napisao/la:
nime_tm87 je napisao/la: Nije jeftino to je njihova cijena za to godiste. Dobro provjeri limariju jer sam negdje cuo da c220 znaju korozirati i tako uopceno provjeri limariju. Generalno sam pratio c220-ke i rijetko da sam vidjao kilometrazu ispod 200 000-220 000... odi na provjeru ako je presao samo 150 000 to je lutrija jer i cijena nije visoka... vidim ima navigaciju znaci da ima i onaj dobri cd player sa displayom unutra pa unutrasnjost izgleda bolja 30% :P Tu je i njegova potrosnja do 7 litara... oprema dobra... ako ne bude imao neke fine felgice nabaci mu neke perverzne jer lose felge ovo auto totalno zatvore i izgleda ruzno, a dobre felgice da otvore i izgleda FENOMENALNO! Nesto tipa ovo:

slika

Uglavnom ako kupis sretno ti navozaces se mecka je to!
Aha,super,hvala ti drug.Ma bio sam sumnjicav oko potrosnje,ipak je to 105 kw,a da ne trosi preko 7,hmm,cudno mi bilo,al' et,pretpostavljam da nije tezak auto toliko,pa zato.Eh,bas i citam da pcoesto imaju problema sa korozijom,a vlasnik mi je obecao pola godine garancije na sve vece kvarove,tj sklopili bi ugovor pa bi do ng bio miran sto se tice tog aspekta.Naravno,korozija ne ulazi u to,pa cu ga detaljno pregledat.Ne znam za cd player,vidim ga samo na slikama,al' je vrhunska oprema,jednostavno osim koze i panoramskog krova nemas sta vise za pozeljeti.Da,ima neke,hajmo reci,prosjecne felge,ma sve bi ja to po svom štihu uredio ako bih ga uzeo,ne znam eto ,posto nisam dosad vozio auto na zadnji pogon kako se snalazi po snijegu,a ne znam niti sta da ocekujem od motora,kako vuce i tako to.Al' et,odvescu ga na servis odma' tamo,pa cemo vidjeti. :mrgreen:
Nema sta trositi preko 7 litara, moze i manje tko nije zahtjevan vozac, vozio sam i jaca i teza vozila, a nisu nuzno novija bila, i trosila su mi u pola litra od deklarirane potrosnje. I sad vozim auto istog godista sa 150 ks koje je teze od tog Mercedesa pa trosi ispod 7 litara.
Cijena je OK, moze se za taj novac naci takvo sto, nije nerealno, jedino kilometraza ne odgovara no nije ni to nemoguce.

Zadnji pogon je superiorniji prednjem u svakom pogledu, sto se mene tice. U biti, nije sto se mene tice, nego je jednostavno receno tako, govoreci kao netko tko voli i uziva u sportskoj voznji i ustvari osjecanju auta, da ga ja vozim, a ne obrnuto. Zimske gume i lance i sve ide po snijegu.
...Život za Široki...

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 15 apr 2013, 23:49

Danas sam vozao audi a8 w12 450 KS 2008 godina facelift( zet sebe pocastio :mrgreen: ) ... Pa sta je ono majko mila :o ... Hladno do stoje za nekih 5 sekundi ,a do 200 je posebna prica. :cry:

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 25 apr 2013, 16:44

Opel Kadett C, ko na slici dole, četvera vrata, 1977 godište, čitav radni vijek garažiran i nevjerovatno dobro očuvan, sa originalnim dijelovima

http://www.powerful-cars.com/images/ope ... ine-1a.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Rega mu ističe krajem maja, za koliko para realno se može prodati na našem tržištu. Umro tetak, a tetki ostalo auto i da je jadnici sad dobit bilo šta za njega pa je dala meni i mom tati da joj prodamo. Sad mene zanima koliko ga mozemo prodat, ne gledam da zaradimo ali opet ni da dadnemo nekom džibre auto džaba. :mrgreen:

Kaze stari da je auto pritome izrazito mali potrošač i da može valjda da se čak trajno registruje kao odltimer?
Svaka pomoć je dobrodošla.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

caseres
Kontakt:

Post Postao/la caseres » 25 apr 2013, 17:02

Gdje se moze kupiti "usisna grana" za Peugeot 307 HDI?
Hvala
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Cenga87
Kontakt:

Post Postao/la Cenga87 » 25 apr 2013, 20:25

caseres je napisao/la:Gdje se moze kupiti "usisna grana" za Peugeot 307 HDI?
Hvala
U Francuskoj 100%.
Jbg care,napisi makar iz kojeg si kantona pa ce te raja uputit.
http://www.youtube.com/watch?v=JbdX94df3OM

caseres
Kontakt:

Post Postao/la caseres » 25 apr 2013, 21:00

Cenga87 je napisao/la:
caseres je napisao/la:Gdje se moze kupiti "usisna grana" za Peugeot 307 HDI?
Hvala
U Francuskoj 100%.
Jbg care,napisi makar iz kojeg si kantona pa ce te raja uputit.
SBK :D
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 25 apr 2013, 21:13

Kod Gage na Vjetrenicama.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 25 apr 2013, 21:48

Marsal je napisao/la:Opel Kadett C, ko na slici dole, četvera vrata, 1977 godište, čitav radni vijek garažiran i nevjerovatno dobro očuvan, sa originalnim dijelovima

http://www.powerful-cars.com/images/ope ... ine-1a.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Rega mu ističe krajem maja, za koliko para realno se može prodati na našem tržištu. Umro tetak, a tetki ostalo auto i da je jadnici sad dobit bilo šta za njega pa je dala meni i mom tati da joj prodamo. Sad mene zanima koliko ga mozemo prodat, ne gledam da zaradimo ali opet ni da dadnemo nekom džibre auto džaba. :mrgreen:

Kaze stari da je auto pritome izrazito mali potrošač i da može valjda da se čak trajno registruje kao odltimer?
Svaka pomoć je dobrodošla.
ne znam za koliko mozes prodat auto, ali se moze registrovat kao oldtimer samo sto ga ne mozes puno vozat. Takav zakon. Ali opet mislim da je u savrsenom stanju, prefarban, respray felge, unutrasnjost, ma sve, opet ne bi mogao vise od 2500-3000 KM. Moje subjektivno misljenje a vjerujem da je ovako i sire. Npr. tako se prodaju Mercovi 123. A zna se sta je Opel, sta Merc. Zadrzi ga jos par mjeseci, mozda bih ga volio uzet i radit na njemu ako nije previse otisao ;)

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 25 apr 2013, 22:09

Ovisi uvelike o stanju, limariji, originalnim dijelovima, kilometrazi. Vani, za kolekcionara, bi vrijedio vise nego gore ta procjena.
...Život za Široki...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 25 apr 2013, 22:22

Doodle je napisao/la:E ovako,moze li mi neko dati savjet isplati li se uzeti Mercedes C klase sport coupe 2002 godiste za 6300 eura.Zvao sam covjeka,motor je 2,2 CDI, sa 140 konja,a vlasnik kaze da ne trosi vise od 6,5 litara.Malo nategnuto,al' hajd.E sad,najvise me buni kilometraza,covjek je iz Zagreba,drzi neke lokale,kaze da je auto presao 152k km,a to mi nekako malo.Naravno,rekao sam da bih zelio otici provjeriti to na servis,a nije bas da znam u Zagrebu gdje se to najbolje provjerava,jos mi treba da me odvede kod nekog svog insana pa da me namagarce.Iako,posto je to Merdzo i dizel,vjerujem da on moze 500k odvozit.Oprema je vrhunska,parkirni senzori,navigacija,ma sve osim koze.spusti mi je na 6300 eura,a pocetna cijena je bila 6700.Nekako mi je to prejeftino,ali covjek me uvjerava da je sve uredu.
potrosnja je tacna ;) ja vozim jace auto, a potrosnja mi je oko 7 ;) ali sve zavisi kako vozis.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 26 apr 2013, 00:30

ma trosi koliko ga natocis i koliko ga nagazis :mrgreen:

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 26 apr 2013, 12:21

DEčki kakva je sad situacija sto se tiče uvoza polovnih automobila u BiH.Nešto sam citao nema carine samo se plaća PDV i sl stvari.De ako neko zna nek odgovori.I usput nek postavi neku stranicu sa takvim autima,da vidimo može li se sta probrati:D

I usput kakva je situacija vezano za uvoz na povlasticu za invalide????
ko igra za raju i zanemaruje tatiku,zavrsice karijeru u nizerazrednom "Vratniku"

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 28 apr 2013, 19:42

[youtube][/youtube]
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 01 maj 2013, 21:47

jeli iko imao iskustva sa seat toledo, prva generacija. 1997 godiste. 1.9 TDi. Izaso mi jedan za 1500 KM, ljusti se boja, udaran, celave prednje gume...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 01 maj 2013, 22:25

Ma kakav Seat.
...Život za Široki...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 01 maj 2013, 23:15

sta bi ti predlozio do 4-5 milja? best buy? Sve je to VW. Mnogi govore kakva Skoda. A one A5 su savrsene za normalnog gradjanina

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 02 maj 2013, 11:30

Ma, vidi, ja sam misljenja da nema tu auta do 5000 KM... Ne bi mogao biti pametan pa reci sta je najbolje uzeti za taj novac, to je zaista lutrija.
Škoda je auto za taj Seat. Misljenja sam da su najlosije verzije vozila u Spanjolskoj, a i opcenito se najlosije odrzavaju vozila i najniza im je svijest sto se toga tice. Jest to sve VW, al meni ne odgovara, plus Seat, pa ne znam kome bi to covjek prodao, evo ove novije ti uzimas skoro za cijenu VW-a, a znas i sam da bi bilo tko ovdje uzeo radije Golf nego Leon, npr.
...Život za Široki...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 02 maj 2013, 11:33

Bosniacum Lilium je napisao/la:sta bi ti predlozio do 4-5 milja? best buy? Sve je to VW. Mnogi govore kakva Skoda. A one A5 su savrsene za normalnog gradjanina

Golfa sebi uzmi i miran si.

Ako neko zeli auto iz nejmacke,ja mogu pomoci. Samo ne znam kolike su carine, i od koje godine se smije uvoziti itd.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.