BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

KSIVLE
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la KSIVLE » 26 apr 2013, 09:23

Navodno je Neven opalio Hummyjevu pičoku i zato je Mats navodno podnijeo zahtjev za transfer u Barcu. To neki trend među ovim modernim nogometašima (Svinja-Gomez, De Bruyne-Courtois). :lol:

Jedan lijep komentar iz današnjih SN - Kakvo je to bilo buđenje nogometnog romantizma i demonstracija najsuvremenijeg modernizma. Briljantno, kolosalno. Borussia već godinama igra sjajno, ali kad vidite što su uradili Mourinhu i Kraljevima, to je kao da nazočite reinkarnaciji Lake konjice.

P.S. Izgleda da je Goretzka naš. 8-)

amerosm je napisao/la:Evo sada citam na BILD-u da je prema njihovim informacijama BVB Lewandowskom ponudio novi ugovor po kojem bi zaradjivao 7 miliona € godisnje...Ova informacija treba da Vas raduje, jer kako god se zavrsi ova sapunica oko doticnog, poslata je jasna poruka da je BVB u stanju zadovoljiti apetite kvalitetnih igraca kada je njihova placa u pitanju - ukoliko bi Dzeko htio pristati na ova primanja mislim da se ne bi osjetio manjak kvaliteta kada je napad u pitanju, cak mislim da bi BVB sa Dzekom bio dosta jaci.
Lewat je Bayernov. Sve drugo će me šokirati. Ovo je samo način da se uprava može kasnije opravdati pred navijačima. A Džeki sigurno ne bi dali 7m, jer Džeko nema kredita/zasluga u klubu, a realno je i slabiji od Lewata. Kad bi dali Džeki kao novaku tu paru. šta misliš kako bi reagirali Reus, Hummy ili Gundo koji su toliko dali klubu, a imaju u najboljem slučaju duplo manju plaću.
Lokos19 je napisao/la:
......................dzekson
....schürle.............................reus
.........................illy

8-)
Prika a di je Kuba? :roll: Koliko se tog igrača potcjenjuje, to je nevjerovatno. A riječ je o liku koji nije cvilio ko neki danas kad smo ga odbili prodati Lpoolu dok smo mi bili u traženju, a oni pri vrhu. Uvijek sporan, a uvijek ispliva. I ne znam po čemu je Schurrle bolji? Jedina razlika među njima je što se Kubu potcjenjuje, a Schurrlea precjenjuje.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 26 apr 2013, 09:57

KSIVLE je napisao/la:Prika a di je Kuba? :roll: Koliko se tog igrača potcjenjuje, to je nevjerovatno. A riječ je o liku koji nije cvilio ko neki danas kad smo ga odbili prodati Lpoolu dok smo mi bili u traženju, a oni pri vrhu. Uvijek sporan, a uvijek ispliva. I ne znam po čemu je Schurrle bolji? Jedina razlika među njima je što se Kubu potcjenjuje, a Schurrlea precjenjuje.
Kad vidis da kuba zavali go izvan 12m. onda ce biti uz rame sa Sirle. Sto se to celski nezainteresuje za Kubu umjesto njega?
Kuba je veliki trkac, LAV, momcina i po... ali nedostajemu podosta toga da bi bio u najvecem rangu.
Ja njega vidim kao ekstra backupa za ofanzivni trio. Dvanesti igrac. Konkurent za vratom ostalima. Joker koji ce donijet pometnju kad zagusti.
I nebi ga prodo NIKAD.

No, divi, divi ...
Manchester United preotima Lewandowskog Bayernu

Manchester United će morati izdvojiti 38 miliona funti ako u svojim redovima žele vidjeti poljskog internacionalca i napadača Borussije Dortmund Roberta Lewandowskog.

Novi engleski prvaci vode bitku za ovog napadača sa Bayernom, u kojem vjeruju da imaju dogovoren prelazak Poljaka u Minhen za 20 miliona funti, piše The Sun.

Igračev agent Maik Barthel potvrdio je kako su postigli dogovor sa Borussijom o prelasku Lewandowskog u drugi klub ovoga ljeta. Međutim, u Dortmundu navodno ne žele pustiti Lewandowskog u Bayern, budući da su Bavarci već kupili njihovog igrača Marija Goetzea.

Stoga bi, piše tabloid, ponuda Uniteda od 38 miliona funti za Poljaka, plus 200.000 funti sedmične plaće Lewandowskom, trebala uvjeriti čelnike bundesligaša da prodaju Lewandowskog u Manchester.
Ovo bi bilo super, ukoliko levat nece da produzi.
Em masna lova, Em odlazak van lige, Em zbog rumenog mafijasa :mrgreen:
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 26 apr 2013, 10:03

Lokos19 je napisao/la: Sto se to celski nezainteresuje za Kubu umjesto njega?
Zato što su najobičnije budale koje nedostatak mozga u kreiranju momčadi moraju nadoknađivati bacanjem para. Nemoj mi samo reći da ti je njihova sportska politika mjerilo pametne politike. Likovi imaju De Bruynea koji je u najmanju ruku u rangu Schurrlea, a bacaju 20-25m na ovog potonjeg. Ja ti evo nudim okladu da će De Bruyne imati jaču karijeru od Schurrlea. 8-)

P.S. Što se tiče Kube, Schurrle tek treba zaslužiti da ga se stavi u istu rečenicu s njim.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 26 apr 2013, 10:07

KSIVLE je napisao/la: Džeki sigurno ne bi dali 7m, jer Džeko nema kredita/zasluga u klubu, a realno je i slabiji od Lewata. Kad bi dali Džeki kao novaku tu paru. šta misliš kako bi reagirali Reus, Hummy ili Gundo koji su toliko dali klubu, a imaju u najboljem slučaju duplo manju plaću.
Dokle god tako budete razmisljali od vas nema nista i dozivljavat cete iznova razocarenja... Apsolutno zaboli racku jednog igraca koliku platu drugi ima, odnosno tako bi trebalo da bude, jer su ljudi jebbeni profesionalci. Kuzis ne?
Lokos19 je napisao/la:Stoga bi, piše tabloid, ponuda Uniteda od 38 miliona funti za Poljaka, plus 200.000 funti sedmične plaće Lewandowskom, trebala uvjeriti čelnike bundesligaša da prodaju Lewandowskog u Manchester.
Tesko mogu povjerovati da ce ManU izdvojiti ovolike novce za Levata, da cak govorimo o € bilo bi puno...
Stern des Südens

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 26 apr 2013, 10:10

proFCB je napisao/la:Apsolutno zaboli racku jednog igraca koliku platu drugi ima, odnosno tako bi trebalo da bude, jer su ljudi jebbeni profesionalci. Kuzis ne?
Pa i nisi baš u pravu.
Previše je tu sujete. Uostalom, ako ti sam misliš da vrijediš više negoli neko drugi, onda ćeš željeti da primaš veću platu od njega. To je jednostavno tako.
Znaš i sam da ima bruku primjera kada je produžavanje ugovora u pitanju. Menadžeri su veliki yebenjaci i žele izmusti što više novaca za svoje klijente, a samim tim i napuniti sopstvene džepove.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 26 apr 2013, 10:10

proFCB je napisao/la:Apsolutno zaboli racku jednog igraca koliku platu drugi ima, odnosno tako bi trebalo da bude, jer su ljudi jebbeni profesionalci. Kuzis ne?
Ovako nešto može reći samo apsolutni neznalica i totalni nogometni analfabet. :lol: U ovoj tvojoj komičnoj izjavi ja bi stavio naglasak na riječ "ljudi", a kao što znaš ljudi imaju neke emocije i ta sranja. Dakako, Reusu, Hummyju i ostalima će biti svejedno što će imati 2 ili 3 puta manju lovu od nekoga tko nema nikakvih zasluga u klubu. :lol: Kako da ne.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 26 apr 2013, 10:16

KSIVLE je napisao/la:Ovako nešto može reći samo apsolutni neznalica i totalni nogometni analfabet. U ovoj tvojoj komičnoj izjavi ja bi stavio naglasak na riječ "ljudi", a kao što znaš ljudi imaju neke emocije i ta sranja. Dakako, Reusu, Hummyju i ostalima će biti svejedno što će imati 2 ili 3 puta manju lovu od nekoga tko nema nikakvih zasluga u klubu. Kako da ne.
A ti si???

Aj postedi me svojih zakljucaka. De mi reci zasto takvih problema nema u ManU, u Barceloni u Realu u Bayernu??? Si cuo nekog da se zali kako ovaj ima vecu platu od nekog drugog???
Stern des Südens

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 26 apr 2013, 10:27

proFCB je napisao/la:A ti si???
on gleda u kasike. :lol:
KSIVLE je napisao/la:Ja ti evo nudim okladu da će De Bruyne imati jaču karijeru od Schurrlea.
bijeli mag - gleda u proslost, sadasnjost i blisku buducnost. :mrgreen:
il je to, il mu je mudri mago posudio kamen mudrosti, pa aplicira. :lol:

ps.
mona, sta bi od nase opklade?
mojne rec da si se sas.ro.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 apr 2013, 10:28

Lokos19 je napisao/la:
Manchester United preotima Lewandowskog Bayernu

Manchester United će morati izdvojiti 38 miliona funti ako u svojim redovima žele vidjeti poljskog internacionalca i napadača Borussije Dortmund Roberta Lewandowskog.

Novi engleski prvaci vode bitku za ovog napadača sa Bayernom, u kojem vjeruju da imaju dogovoren prelazak Poljaka u Minhen za 20 miliona funti, piše The Sun.

Igračev agent Maik Barthel potvrdio je kako su postigli dogovor sa Borussijom o prelasku Lewandowskog u drugi klub ovoga ljeta. Međutim, u Dortmundu navodno ne žele pustiti Lewandowskog u Bayern, budući da su Bavarci već kupili njihovog igrača Marija Goetzea.

Stoga bi, piše tabloid, ponuda Uniteda od 38 miliona funti za Poljaka, plus 200.000 funti sedmične plaće Lewandowskom, trebala uvjeriti čelnike bundesligaša da prodaju Lewandowskog u Manchester.
Ovo bi bilo super, ukoliko levat nece da produzi.
Em masna lova, Em odlazak van lige, Em zbog rumenog mafijasa :mrgreen:

Ovo bi bilo super al' u zemlji dembeliji.

Čuj 38 mil funti za igrača od godinu dana ugovora. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 26 apr 2013, 10:29

KSIVLE je napisao/la:
Lokos19 je napisao/la: Sto se to celski nezainteresuje za Kubu umjesto njega?
Zato što su najobičnije budale koje nedostatak mozga u kreiranju momčadi moraju nadoknađivati bacanjem para.
Hajd dobro i da je tako.
A sto onda na TM-u Sirle vrijedniji? I tamo neznalice?
Sve je ok, kuba je dobar i meni takodje drag, al brate ima boljih ;)

A sto se tice plata. Nemogu ni ja trazit da imam istu kao Direktor, samo zato sto mislim da sam bolji od njeg. Zajebi te komunisticke "solidarnost" fazone. Oni najbolji moraju dobiti najvise, a ako hoces da iste i zadrzis onda moras jos jednom zavuc ruku u dzep. Vidis da je cijeli svijet pokvaren, samim tim i nasi "junaci" :cry:

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 26 apr 2013, 10:34

Saurman je napisao/la: Ovo bi bilo super al' u zemlji dembeliji.

Pa nek bude i Dva'es pet, opet dobro :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 26 apr 2013, 10:34

secer je napisao/la:
ps.
mona, sta bi od nase opklade?
mojne rec da si se sas.ro.
Koje? Pa imamo jednu na snazi, yebem ga ja. :?
Real (ne)osvaja LP.
Zar ima neka druga? :?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 apr 2013, 10:37

Lokos19 je napisao/la:
Saurman je napisao/la: Ovo bi bilo super al' u zemlji dembeliji.

Pa nek bude i Dva'es pet, opet dobro :mrgreen:

Dobićete 25 mil eura od Bayerna i svi sretni. :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 26 apr 2013, 10:37

Lokos19 je napisao/la: Hajd dobro i da je tako.
A sto onda na TM-u Sirle vrijedniji? I tamo neznalice?
Sve je ok, kuba je dobar i meni takodje drag, al brate ima boljih ;)
Po TM-u se određuje tržišna vrijednost, a ne kvaliteta igrača. Po TM-u je masa letvi iz Prema koji ne bi pojačale ni Gradinu vrijednije od Kube. Jasno da ima od Kube i boljih, ali to Schurrle još nije, a možda neće ni biti.
Lokos19 je napisao/la:A sto se tice plata. Nemogu ni ja trazit da imam istu kao Direktor, samo zato sto mislim da sam bolji od njeg. Zajebi te komunisticke "solidarnost" fazone. Oni najbolji moraju dobiti najvise, a ako hoces da iste i zadrzis onda moras jos jednom zavuc ruku u dzep. Vidis da je cijeli svijet pokvaren, samim tim i nasi "junaci" :cry:
A po čemu je Džeko bolji od Reusa, Gunda, Hummyja...? I po čemu je recimo 4 puta bolji i korisniji za momčad od Schmellea, Piszczea ili Mannija da bi imao 4 puta veću plaću? Po čemu je zaslužio 3-4 puta veću plaću od Weidija i Kehla koji su klupske ikone? Morate skinuti ružičaste naočale kad govorite o svojim igračima. ;)

Osobno sam protiv toga da se sad bacaju pare i na nove igrače i na plaće. 50-60m za 3-4 odlična igrača je više nego dovoljno, nikakvih 100m. Isto tako, nekih 5-6m je limit za plaće, i to za one koji zaduže klub tipa Reus ili Hummy. Ako je Džeki para tako bitna, nek ide u Zenit. :mrgreen:

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 26 apr 2013, 10:38

pa ovo u vezi levandovskog.
zar nisi ti bio taj koji je napiso da levat nece u bayern ponudivsi opkldu?
ja pristo, ti iskuliro (haman se prepo) i na tome je ostalo.
Ma ja ne vjerujem da će Lewa u Bayern. Smio bih se kladiti da neće biti ništa od toga. Primam opklade kao što sam primao i glede Realovog neosvajanja LP-a. :mrgreen:
mona, druze stari, ne mozes odoliti a da me ne prozoves.
ja kazem da ce levatina ove, a najkasnije 14-e preci u bayern.
izaberi uslove za novu opkladicu.

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 26 apr 2013, 10:42

Nisam vidio, ma'ke mi. :oops:

Da bude duplo ili ništa? :lol: Il' ćemo ovog puta zadati neke virtuale uslove? Čisto da zajebancija bude potpuna? :?

Ja sam čak ubijeđen da neće napustiti Dortmund, tako da... Helem, imaš opkladu. :mrgreen: S obzirom na istorijat naših opklada, očekujem ili prolazak Reala ili odlazak Lewe u Bayern. :P

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 26 apr 2013, 10:53

Monolog je napisao/la:Il' ćemo ovog puta zadati neke virtuale uslove? Čisto da zajebancija bude potpuna?
evo ovo cemo. :mrgreen:
jao, nemas pojma sta ti se sprema.
ok, da ne idemo dalje u off. opklada prihvacena!

on t.
mislim da ce dortmund izbaciti murinja i njegovu rastelovanu klapu.
ps.
i na bayinoj temi si me zakino za odgovor.
Zadnja izmjena: secer, dana/u 26 apr 2013, 10:54, ukupno mijenjano 1 put.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 26 apr 2013, 10:53

Kuba je tito...kakav Surle..
KUBA=DEDE...radi za klub masu stvari,ne kuka ,ne place a daje mnogo.. :D
u dogledno vrijeme naravno.. ;)
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 26 apr 2013, 11:06, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 26 apr 2013, 11:03

secer je napisao/la:avatar i potpis do oktobra.
MoRe. :mrgreen:
A, nisam vidio taj post na Bayernovoj temi. Haman sam ga nehotice preskočio. :oops: Ne znam gdje udaram, pa ćemo tome pripisati moja bjegstva. :mrgreen:

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 26 apr 2013, 11:14

Monolog je napisao/la:A, nisam vidio taj post na Bayernovoj temi. Haman sam ga nehotice preskočio.
2057 stranica (pisali smo o gocinju). ak uzmemo u obzir da se radi o aktuelnoj temi koja ce se nasim ali i drugim forumima provlaciti najmanje do kraja godine :mrgreen: , zeljno ocekujem tvoj odgovor.
ono, bas me zanima zasto ce taj transfer unazadit borusiju :?
Monolog je napisao/la:Ne znam gdje udaram
u nju, majka mu stara. mojne njega navlacit. :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.