Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Yucca
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Yucca » 25 apr 2013, 17:02

Papastathopoulos je napisao/la:Ne mora ni osvojit', meni je vaznije da je standardan i da zabija k'o na traci..nasa repka od njegovih trofeja nema nista, a od njegovih golova i forme ima..

Nije njemu cilj ici u ekipu koja nece osvojiti nista i da bude tu samo zbog golova,a ubijeden sam da BVB u narednim godinama nece osvojiti nista pored Bayerna.

U Cityu ce ove godine abd osvojiti opet jedan trofej FA-CUP to ce mu biti 4 u 2,5 godine provedene u City sto u BVB u narednim godinama nece i bice mu plafon igranje u LP
Zadnja izmjena: Yucca, dana/u 25 apr 2013, 17:04, ukupno mijenjano 1 put.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 25 apr 2013, 17:04

Papastathopoulos je napisao/la:Ne mora ni osvojit', meni je vaznije da je standardan i da zabija k'o na traci..nasa repka od njegovih trofeja nema nista, a od njegovih golova i forme ima..
To care. Kratko, jasno. Edin je milioner, osvojio je Njemacku ligu, Englesku ligu i kup. Sad je samo forma vazna da nam pomogne za repku.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 25 apr 2013, 17:23

Yucca je napisao/la:

Nije njemu cilj ici u ekipu koja nece osvojiti nista i da bude tu samo zbog golova,a ubijeden sam da BVB u narednim godinama nece osvojiti nista pored Bayerna.

U Cityu ce ove godine abd osvojiti opet jedan trofej FA-CUP to ce mu biti 4 u 2,5 godine provedene u City sto u BVB u narednim godinama nece i bice mu plafon igranje u LP
Tebi je draze sto je od 35 tekmi 15 poceo od pocetka i sto ce osvojit FA kup neg da u bvb-u igra svaki mec u prvih 11, da dadne 20+ golova, i sto ce u bundesligi biti drugi, moze osvojit dfb kup i daleko dogurati u europi ? Tvoje misljenje drug..nema potrebe se vise o tome raspravljati..

Kakve koristi argentina ima od messija i toga sto on zabije 50+ golova u sezoni, sto je sa guardiolom za 2 godine osvojio 15 trofeja kad im frajer svaku tekmu smeta na terenu, k'o da igraju sa 10 igraca..

Ti ocigledno gledas dzekine interese, a ja ne..meni je reprezentacija vaznija..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 25 apr 2013, 17:39

Papastathopoulos@ covjece ti sam sebe pobijas pricom vjerovatno ti nisi gledao utakmice nase repke jer u svakoj je Edin bio medu najboljim iako malo igra u City

Ja sam ubjeden da ni jednom nogometasu na svijetu nije cilji zabijati golove,a ne osvojiti nista svi bi oni te svoje golove koje zabiju dali za jedan trofej 1000%,primjer smo imali prije neki dan tj RVP koji je osvojio prvi trofej sa 28 god i slavio ko malo dijete,a nazabijao se golova u Arsenalu sta su mu vrijedili kad nije nista osvojio dok nije presao u Man Utd i odmah titula
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 25 apr 2013, 17:59

Pinto je osvojio jednak broj trofeja kao i Valdes ali Pinta neće niko nikad svrstati ni u 100 najboljih golmana svijeta današnjice ( možda neće ni Valdesa, ali otom potom :mrgreen: ). Šta hoću reći? Na kraju karijere obojica će se povući u penziju, ali se niko nikada neće sjećati Pinta iako je osvojio sve što se može osvojiti, ali će se svi navijači Barcelone ili protiv, svi simpatizeri fudbala, sjećati Valdesa jer je on igrao za Bacelonu.
Tako je i sad Edinom. Kada se fudbaler povuče sa terena, nije toliko bitno šta si osvojio, nego koliko si imao nastupa za jednu ekipu, koliko si dao golova ili imao asistencija. Svi trofeji ostaju u klubu a sa tobom uvijek ide statistika.

Jednako je tako i sa ocjenama u školi. Svoje kečeve i eventualno petice ćeš nositi sa sobom u srednju školu ili faks, dok će prosjek ocjena razreda, bez obzira koliko puta tvoj razred bio najbolja generacija ili najgora, ostati u školi ali ne i ići sa tobom u knjižicu.

Jedva čekam da Edin ode iz Engleske, jer se ne nalazi u pravom klubu. Klub je novi, nezdrav, pun turbulencija, ludih odluka ... Edin je sam prihvatio da se nosi sa tim izazovom, sad i snosi posljedice svojih odluka. Nije njemu loše, da jeste davno bi on otišao. Nije da ga u klubu ne vole, da ga ne vole davno bi ga otjerali.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 25 apr 2013, 18:08

Dzeko gdje god ode donosi titule. Tako da..............

Lewandowski je sigurno u Bayernu, tako da je Dzeko vjerovatno i blizu Dortmunda.

Dzeko u Wolfsburgu, prvak Njemacke, prvi strijelac lige i jednom drugi.
Dzeko u City-ju,prvak Engleske, FA kup, a vjerovatno jos jedan FA kup.

Ako Dzeko ode u Dortmund , smijem garantovati da ce uzeti bar jednu tituli u prvoj sezoni.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 25 apr 2013, 18:14

Yucca je napisao/la:Papastathopoulos@ covjece ti sam sebe pobijas pricom vjerovatno ti nisi gledao utakmice nase repke jer u svakoj je Edin bio medu najboljim iako malo igra u City

Ja sam ubjeden da ni jednom nogometasu na svijetu nije cilji zabijati golove,a ne osvojiti nista svi bi oni te svoje golove koje zabiju dali za jedan trofej 1000%,primjer smo imali prije neki dan tj RVP koji je osvojio prvi trofej sa 28 god i slavio ko malo dijete,a nazabijao se golova u Arsenalu sta su mu vrijedili kad nije nista osvojio dok nije presao u Man Utd i odmah titula
Procitaj @rizin post i mozda skontas neke stvari..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 25 apr 2013, 18:59

Henderson je napisao/la:Pinto je osvojio jednak broj trofeja kao i Valdes ali Pinta neće niko nikad svrstati ni u 100 najboljih golmana svijeta današnjice ( možda neće ni Valdesa, ali otom potom :mrgreen: ). Šta hoću reći? Na kraju karijere obojica će se povući u penziju, ali se niko nikada neće sjećati Pinta iako je osvojio sve što se može osvojiti, ali će se svi navijači Barcelone ili protiv, svi simpatizeri fudbala, sjećati Valdesa jer je on igrao za Bacelonu.
Tako je i sad Edinom. Kada se fudbaler povuče sa terena, nije toliko bitno šta si osvojio, nego koliko si imao nastupa za jednu ekipu, koliko si dao golova ili imao asistencija. Svi trofeji ostaju u klubu a sa tobom uvijek ide statistika.

Jednako je tako i sa ocjenama u školi. Svoje kečeve i eventualno petice ćeš nositi sa sobom u srednju školu ili faks, dok će prosjek ocjena razreda, bez obzira koliko puta tvoj razred bio najbolja generacija ili najgora, ostati u školi ali ne i ići sa tobom u knjižicu.

Jedva čekam da Edin ode iz Engleske, jer se ne nalazi u pravom klubu. Klub je novi, nezdrav, pun turbulencija, ludih odluka ... Edin je sam prihvatio da se nosi sa tim izazovom, sad i snosi posljedice svojih odluka. Nije njemu loše, da jeste davno bi on otišao. Nije da ga u klubu ne vole, da ga ne vole davno bi ga otjerali.
Objašnjeno.
Trofeju su za KLUB , golovi i igre koje on pruža ostaju za igrača .

Također morate uzeti u obzir da ima klubova i sa boljim igračkim kadrom koji igraju lošije od Bayerna . Ne znači da će sljedeće sezone sve vrhunski funkcionisati u Bayernu , novi trener , sve ima svoj utjecaj ... Možda u kupu nesretno ispadnu , i Dortmund se domogne do tog trofeja . City ima strašan igrački kadar a opet u Engleskoj je razočarao kad budemo realni , jer nisu imali apsolutno nikakve taktike ni organizacije na terenu , a u Europi su se propisno osramotili ... dok Dortmund dere Real 4-1 u polufinalu Lige Prvaka .

Fordinjo
Kontakt:

Post Postao/la Fordinjo » 25 apr 2013, 20:48

ma nesto mi je sve tiho oko Dzeke zadnju nedelju dvije ,niti ima njegovih izjava niti se o njemu nesto i govori .evo pise se ga bi Ibra mogo doci u sity pa onda tek ne bi igro nikako ,a o BVB se nesto sad i ne pise a ode getze a kako pisu i Levandovski ide hmmmm moze li Dzeko do BVB iskreno volio bi samo neka ide iz sitya ,mada bi Arsenal isto ili Totenhem usto dobri bili ,abd samo nek ide iz sitya da ne propada dzaba ......

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 25 apr 2013, 21:20

Fordinjo je napisao/la:ma nesto mi je sve tiho oko Dzeke zadnju nedelju dvije ,niti ima njegovih izjava niti se o njemu nesto i govori .
Pogledaj njegovih nekoliko zadnjih utakmica pa ca ti biti malo jasnije zasto Edin Dzeko nije bas najomiljenija tema svjetskih novinara ovih dana.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 25 apr 2013, 22:34

ZgemboAdislic je napisao/la:
Fordinjo je napisao/la:ma nesto mi je sve tiho oko Dzeke zadnju nedelju dvije ,niti ima njegovih izjava niti se o njemu nesto i govori .
Pogledaj njegovih nekoliko zadnjih utakmica pa ca ti biti malo jasnije zasto Edin Dzeko nije bas najomiljenija tema svjetskih novinara ovih dana.
Pogledali protiv Grcke, a i svijet vidio. Kod Mancinija niti jedan napadac ne valja, cim ode zablista.
Agüero igra duplo vise od Dzeke, pa nema ga ni na mapi, Tevez takodje. Dzeko od svih najmanje igra , a opet im prvi strijelac.

Najmanje je do Dzeke, jer svako normalan bi u City-ju izgubio volju za fudbalom,kao sto rekoh, vidi se po reprezentaiji, da nije van forme, nego da je u odlicnoj formi, da nosi po dva -tri igraca bez problema, a ujedno i prvi strijelac kvalifikacija. Mozda to ti ne vidis, ali svijet koji prati sigurno vidi ;)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 25 apr 2013, 22:39

Džeko neće ići u Dortmund to treba biti svima jasno.Razlozi visina transfera i ogromna plata.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 25 apr 2013, 22:47

Saurman je napisao/la:Džeko neće ići u Dortmund to treba biti svima jasno.Razlozi visina transfera i ogromna plata.
Ima Dortmund sad para koliko hoce. Do sad 50 miliona od lige sampiona, bez tv prava,spozora. Inace preko 100 miliona, za Götze-a dobili 37 miliona eura, Lewandowski ide sigurno, i on se krece oko 30+. Mogu oni dovesti i Dzeku i Draxlera iz Schalkea i jos par igraca. Nema zime za Dortmund.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 26 apr 2013, 00:45

emir79 je napisao/la:Dzeko gdje god ode donosi titule. Tako da..............

Lewandowski je sigurno u Bayernu, tako da je Dzeko vjerovatno i blizu Dortmunda.

Dzeko u Wolfsburgu, prvak Njemacke, prvi strijelac lige i jednom drugi.
Dzeko u City-ju,prvak Engleske, FA kup, a vjerovatno jos jedan FA kup.

Ako Dzeko ode u Dortmund , smijem garantovati da ce uzeti bar jednu tituli u prvoj sezoni.
titule ne dosnosi pojedinac nego ekipa, stim da je DZeko uveliko tome dorpinio ali u toj sezoni je Miske bio najbolji ass lige,a Grafite drugi strijelac lige,godinu prije Grafite je takodje bio prvi strijlac lige,ali kad se radi o DZeki ove ko da ni bog nije dao na ovom forumu, Edin gdje god ode davat ce preko 10 golova po sezoni

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 26 apr 2013, 02:41

Yucca je napisao/la:

Samo što ne račuinaš da nije isto sadašnji BvB i mogući BvB sa Džekom.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 26 apr 2013, 07:10

Ja mislim da ce Dzekina cijena za Dortmund biti negdje oko 25-30 milja.A to Dortmund moze priustiti.Mislim da je u slucaju transfera BVB najbolja i najizglednija opcije.
Keep walking.

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 26 apr 2013, 10:28

Cautinho je napisao/la:Ja mislim da ce Dzekina cijena za Dortmund biti negdje oko 25-30 milja.A to Dortmund moze priustiti.Mislim da je u slucaju transfera BVB najbolja i najizglednija opcije.
Nije visina transfera problem koliko plata. Čak i kad bi mu je mogli isplatiti, bila bi puno veća od trenutnih plata ostalih fudbalera, a sumnjam da bi bili spremni uraditi tako nešto.

sanji
Kontakt:

Post Postao/la sanji » 26 apr 2013, 10:34

Izgleda da je Gomez(Mario) vidjen u Dortmundu u nekoj klinici,, i prica se da je odradio medicinski pregled,,tako da je blizu potpisa,,,ako je ovo tacno ,nista od Dzeke i BvB,nazalost.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 26 apr 2013, 12:16

Da je Dzeko ikako u prilici da potpise za Dortmund, ja bi mu savjetovao da ne razmislja previse.
Najbolji igrac Borussije je gospodin Jürgen Klopp, covijek je genijalac i sigurno jedan od najboljh trenera trenutno na svijetu. On je garant da ce Dzeko u zdravoj sredini napredovati kao nikada do sada.

Klopp je od Lewande koji je jos prije tri godine vrijedio 4 mill. napravio super napadaca kojeg trazi cijela Europa. Hummels je bio dobar, ali sada je svjetska klasa. Reusa je Klopp uklopio vise nego dobro u ekipu, Gündogana izmislio na poz. def. veznog, jednostavno savrsentvo gledati covijeka kao Kloppa na klupi jednog od najvecih njemackih klubova u povjesti. Klopp i jedino Klopp je veliki adut Borussije i nadam se da ce Dzeko to shvatiti sto prije i napustiti onaj pokusaj od uspjesnog kluba.

Nazalost, Bayern i Dortmund imaju kompletno razlicitu transfer politiku i viziju buducnosti. Dortmund nerado kesira mnogo novca a zeli igrati na vrhunskom nivou, dok je Bayern svake godine zeljan novih uspjeha i zato daju sav novac svijeta, zato je Bayern u velikoj prednosti nad Dortmundom jer imaju daleko vece ambicije.

Prema tome, ako uzmemo trenutnu sitvaciju u obzir, Edinu bi Dortmund bio najbolja moguca opcija. Medutim, ako postoji sansa da ikako potpise za Bayern, ja bi pjeske krenuo iz Manchestera i preplivo ono malo mora :D .

Bayern > Dortmund > Juve > Manchester City
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 26 apr 2013, 14:19

Ko je pogledao.intervju s Enverom M -kod Bahe T...
Kaze frajer fino gdje bi Dzeko trebao i ko je Bajern,kakav je to Div...Ali,sad su druga vremena,Edin nije u zizi kao sto je bio..

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 25 gostiju.