TRAVNIK-VELEZ
Nakon minimalnog poraza od Sarajeva pred nogometašima Travnika je izuzetno važan duel sa Veležom . Na Pirotu stižu Rođeni u pratnji stotinjak navijača sa namjerom da nastave bez poraza .Nedjeljni duel na Piroti izuzetno je važan za oba kluba a domaćin pobjedom ima priliku smanjiti bodovni zaostatak u odnosu na Rođene na 3 boda.
„Za nas je ovo utakmica istine . Iako smo poraženi u Sarajevu taj nam je meč dao vjeru da imamo kvalitetu potrebnu za premije rligu . Cilj nam je jasan , pobjediti i ostati na mjestu koje donosi opsatanak .Pozvao bih sve ljubitelje nogometa u Travniku i okolini da dođu na Pirotu i pomognu nam u ostvarenju ovog cilja,“ istakao je Nermin Bašić trener Travnika .
Protiv Veleža Veziri ne mogu raćunati na suspendovane Ribića i Heću , te povrijeđenog Isakovića.Vjerovatni sastav : Fejzić , Laštro , E.Varupa , Grabus , Terzić , An.Čurić , Tabaković , N.Varupa , Simeunović , Popović , Turković.
Utakmica se igra u nedjelju sa početkom u 17 sati a sudiće je Dragan Skakić iz Gradiške , te pomoćnici Nikica Tomas (Drinovci) i Zlatan Bečirović (Mramor).
Sto se utakmice tice ocekujem veliku borbu ne terenu jer ovi je stvarno posljednja sansa Travnika da pobjegne od mjesta koje vodi u prvu federalnu.Hoce li im to biti dovoljno pitanje je.Travnik je blesava ekipa i nikada ne znas sta je ocekivati od nje.Vidjeli smo svi da u Sarajevu samo zahvaljujuci svojim glupostima i realizaciji dozive poraz.Nije im igracki sigurno mjesto ovdje ,ali ima puno stvari koje to diktiraju.Necu o njima ,dosta sam pisao o tome ovih dana na forumu.Podrske raje koju Cige trazi nece biti,najvise 300 gledalaca i 100 kako se vidi iz Mostara.Nece raja vise poslije svihovih smjeurija od stimanja da gleda to ovdje.
Krenuce Travnik na gol Veleza od prve minute.Licno ocekujem pobjedu .Nece biti lako ali dobice nekako .Prosle sezone je cini mi se bila ista situacija i bas protiv Veleza sjecam se da je Simbad Terzic pogodio u nadoknadi za 3-2...
Ma vidjecemo kazem nista me nebi iznenadilo sutra...Vise na Temu ovog kluba vjerujte tesko je ista reci...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...