Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- badblueboylivno
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - opcenito
A čuj, svašta bi bilo dobro, ali nažalost ne radi se ozbiljno.
Prvi korak bi trebao biti odvajanje PL od Saveza i pokretanje udruženja premijerligaša, kakva postoje u Hrvatskoj i Srbiji - skoro potpuno neovisne o Savezu. Možda bi ljudi koji vode klubove, a nisu članovi Saveza, mogli ojačati ligu i naći sponzora koji bi dao kakvu nagradu. Zasad je dobro pa se uspjelo naći sponzora koji će pokriti kotizaciju i administrativne troškove Premijer lige.
Savez bi trebao voditi samo Kup i posvetiti mu dosta veću pažnju nego dosad, odnosno, potpuno ga reorganizirati.
Prvi korak bi trebao biti odvajanje PL od Saveza i pokretanje udruženja premijerligaša, kakva postoje u Hrvatskoj i Srbiji - skoro potpuno neovisne o Savezu. Možda bi ljudi koji vode klubove, a nisu članovi Saveza, mogli ojačati ligu i naći sponzora koji bi dao kakvu nagradu. Zasad je dobro pa se uspjelo naći sponzora koji će pokriti kotizaciju i administrativne troškove Premijer lige.
Savez bi trebao voditi samo Kup i posvetiti mu dosta veću pažnju nego dosad, odnosno, potpuno ga reorganizirati.
Hayley <3
2oo k eura se dobija za osvojenu titulu.Za rundu kvalifikacija se dobija 140k eura (bilo je 130,ali su povecali za 10k),ukoliko se ispadne u 3 pretkolu dobija se 200 k.Ukoliko klub dodje do play off-a Lige Prvaka klub dobiva 2,1 milion eura,a ukoliko dougra do grupne faze dobiva jos 7,1 milion eura.Stim sto onda gubi pravo na osvojeni novac u drugom i trecem pretkolu,te onih 200 k za osvajanje titule.badblueboylivno je napisao/la:Od lige ne dobije ništa, od Saveza ne dobije ništa, samo od UEFA-e - 200k eura za igranje u Ligi prvaka (kvalifikacije, naravno), i za svaku rundu kvalifikacija po 130k eura - recimo, prođe drugo pretkolo, ispadne u trećem, ukupna zarada je 460k eura.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
- badblueboylivno
- Kontakt:
Da, to sam zaboravio dodati. Ali dobro, yebeš ovo prije ako dođeš do playoffa... em imaš dvije milje od playoffa, em imaš sigurnih šest jesenskih utakmica u Europi. Dao Bog pa Željo uspije.TMovac je napisao/la:2oo k eura se dobija za osvojenu titulu.Za rundu kvalifikacija se dobija 140k eura (bilo je 130,ali su povecali za 10k),ukoliko se ispadne u 3 pretkolu dobija se 200 k.Ukoliko klub dodje do play off-a Lige Prvaka klub dobiva 2,1 milion eura,a ukoliko dougra do grupne faze dobiva jos 7,1 milion eura.Stim sto onda gubi pravo na osvojeni novac u drugom i trecem pretkolu,te onih 200 k za osvajanje titule.badblueboylivno je napisao/la:Od lige ne dobije ništa, od Saveza ne dobije ništa, samo od UEFA-e - 200k eura za igranje u Ligi prvaka (kvalifikacije, naravno), i za svaku rundu kvalifikacija po 130k eura - recimo, prođe drugo pretkolo, ispadne u trećem, ukupna zarada je 460k eura.
Hayley <3
Opet savez treba postaviti to udruženje kao jedno od preduslova učešća u Premijer ligi. Zvuči glupo no neko mora pokrenuti stvari, makar i savez.
Iz tvojih usta u Bozije usibadblueboylivno je napisao/la:Da, to sam zaboravio dodati. Ali dobro, yebeš ovo prije ako dođeš do playoffa... em imaš dvije milje od playoffa, em imaš sigurnih šest jesenskih utakmica u Europi. Dao Bog pa Željo uspije.TMovac je napisao/la:2oo k eura se dobija za osvojenu titulu.Za rundu kvalifikacija se dobija 140k eura (bilo je 130,ali su povecali za 10k),ukoliko se ispadne u 3 pretkolu dobija se 200 k.Ukoliko klub dodje do play off-a Lige Prvaka klub dobiva 2,1 milion eura,a ukoliko dougra do grupne faze dobiva jos 7,1 milion eura.Stim sto onda gubi pravo na osvojeni novac u drugom i trecem pretkolu,te onih 200 k za osvajanje titule.badblueboylivno je napisao/la:Od lige ne dobije ništa, od Saveza ne dobije ništa, samo od UEFA-e - 200k eura za igranje u Ligi prvaka (kvalifikacije, naravno), i za svaku rundu kvalifikacija po 130k eura - recimo, prođe drugo pretkolo, ispadne u trećem, ukupna zarada je 460k eura.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
ja koliko znam, nekad se šuškalo da će i Savez od sad (ili od prošle godine) davati nešto novca za prvaka, ali, sića je neka, pa ne pamtim tačnu cifru...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Zar nije bio zadatak savezu kad se konačno formira, da osnuje udruženje premijerligaša, sudija?! Rade li oni išta po tom pitanju, ili je koliko mi se čini njima stalo samo do reprezentacije a ne i do klubova.
Lopta mora da ide ka golu, i samo ka golu - kao što krv ide u srce!
Nema para da se to formira, jer svi hoce pare a niko nece da radi na boljitku.Zel je napisao/la:Zar nije bio zadatak savezu kad se konačno formira, da osnuje udruženje premijerligaša, sudija?! Rade li oni išta po tom pitanju, ili je koliko mi se čini njima stalo samo do reprezentacije a ne i do klubova.
Nek najprije skrate ligu da ovo lici na nesto.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Moram ti ispraviti sitnu gresku, za ispadanje u trecem pretkolu se dobija isto 140.000 €, dok se za ucesce u grupnoj fazi LP ove sezone dobija 8,6 miliona € (to sto si naveo da se gubi je ispravno)TMovac je napisao/la:2oo k eura se dobija za osvojenu titulu.Za rundu kvalifikacija se dobija 140k eura (bilo je 130,ali su povecali za 10k),ukoliko se ispadne u 3 pretkolu dobija se 200 k.Ukoliko klub dodje do play off-a Lige Prvaka klub dobiva 2,1 milion eura,a ukoliko dougra do grupne faze dobiva jos 7,1 milion eura.Stim sto onda gubi pravo na osvojeni novac u drugom i trecem pretkolu,te onih 200 k za osvajanje titule.badblueboylivno je napisao/la:Od lige ne dobije ništa, od Saveza ne dobije ništa, samo od UEFA-e - 200k eura za igranje u Ligi prvaka (kvalifikacije, naravno), i za svaku rundu kvalifikacija po 130k eura - recimo, prođe drugo pretkolo, ispadne u trećem, ukupna zarada je 460k eura.
- vidovitadjemila
Pa i ovi su prevrtali dok nije stigala specijalna postrojba MUP a srednjobosanskog kantona.incident je napisao/la:K0MT je napisao/la:
Brate, te što su danas prošli kroz BN, te što ih toliko policije prati, da se sretnu sa ovim mangupima kod Vakufa prevrnuli bi i njih i Oborce, i Vakuf, Gornji i Donji i Travnik...Sa pravim navijačima maksimalno ozbiljno.
![]()
![]()
? " ? &
Ocevidci TVRDE da su gotovo sve povrede o kojima se ovih dana pise iz tog sukoba zapravo nastale kada su im ovi momci uletjeli i jednim i drugim.Bilo je i bjezanja u okolne gajeve ali su ih ovi iz sume izvlacili i marisali...
Dugo im vise ovima koji su bili ucesnici ovoga na pamet nece pasti da PREVRCU a nebi ni tim tvojim vjeruj mi...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Čitav dan neka glupa priča o kupovini utakmica. Prvo kupio Olimpic u Gradačcu, pa kupio GOŠK u Bijeljini, pa kad Radnik izjednači onda mrtvi hladni okrenu priču, nikakvog obraza za šupljiranje. Ovdje ko god pobijedi u gostima kupio je, GOŠK se bori za opstanak i pobijedi Zrinjskog koji meda ne može cijelo proljeće - kupili. Promet novca ko na NYSE-u i NASDAQ-u zajedno, pare cirkulišu k'o eritrociti, Deset ljudi napiše deset različitih varijanti i jedan pogodi, eno ga kaže znao je. A kad ne pogodi onda nikom ništa. Nek neko pogodi 10 rezultata u zadnjih pet kola, eto izazova. Ako je namješteno, onda to nije nikakav problem. Pojavila se i neka interesantna priča o nekom šatro jakom Borcu, kao sreća za Želju što nisu blizu, i to. Što je najgore, na tu priču su se upecali i neki naivni navijači Želje, čiji je tim u najmanju ruku znatno kvalitetniji od tog Borca. Skupili nekakvih potrošenih igrača, sklepali na brzinu, odigrali dobrih 20 minuta protiv Želje i eto ti neke sile. Nisu u stanju da pobijede bilo koga na strani pa sad bacaju priču o kupovini, moš mislit. Samo nek se priča o kupovini, a niko nema pojma ni o čemu. Kupite vi svi sebi po jedan Snickers, kad' ste gladni niste svoji.
svi klubovi u ovoj ligi su kurve, a savez je svodnik
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
svi vide kada neko drugi nesto smuti i nastima,al kada je njihov klub u pitanju sve je cisto 
-
Bijeljina055
- Kontakt:
Sto se tice utakmice Radnika,sprecena je jos jedna ljaga sa BIH fudbala ali samo iz jednog razloga a to je da su fudbaleri Radnika jedno tri klase bili bolji od Gosak,kojem u takvoj situaciji ni sudije nisu mogle pomoci posto citavo drugo poluvrijeme ljudi su uspjeli par puta preci polovinu!Razbjesniti mrtvu bijeljinsku publiku uspjelo je ovoj sudiskoj trojci,a sa tim sa ti sve rekao!DukeOfWellington je napisao/la:Čitav dan neka glupa priča o kupovini utakmica. Prvo kupio Olimpic u Gradačcu, pa kupio GOŠK u Bijeljini, pa kad Radnik izjednači onda mrtvi hladni okrenu priču, nikakvog obraza za šupljiranje. Ovdje ko god pobijedi u gostima kupio je, GOŠK se bori za opstanak i pobijedi Zrinjskog koji meda ne može cijelo proljeće - kupili. Promet novca ko na NYSE-u i NASDAQ-u zajedno, pare cirkulišu k'o eritrociti, Deset ljudi napiše deset različitih varijanti i jedan pogodi, eno ga kaže znao je. A kad ne pogodi onda nikom ništa. Nek neko pogodi 10 rezultata u zadnjih pet kola, eto izazova. Ako je namješteno, onda to nije nikakav problem. Pojavila se i neka interesantna priča o nekom šatro jakom Borcu, kao sreća za Želju što nisu blizu, i to. Što je najgore, na tu priču su se upecali i neki naivni navijači Želje, čiji je tim u najmanju ruku znatno kvalitetniji od tog Borca. Skupili nekakvih potrošenih igrača, sklepali na brzinu, odigrali dobrih 20 minuta protiv Želje i eto ti neke sile. Nisu u stanju da pobijede bilo koga na strani pa sad bacaju priču o kupovini, moš mislit. Samo nek se priča o kupovini, a niko nema pojma ni o čemu. Kupite vi svi sebi po jedan Snickers, kad' ste gladni niste svoji.
DRUG NEBI TI PUNCA
За ? ".bagrcavi je napisao/la:![]()
![]()
e čuj Radnik za 3 klase bolji od GOŠKA.Došlo je do provale.
Север ? $ се ?, црвено-?, ' у $ $, са севера &' запева &, &' " &, $ " !
- Ultras1921
- Kontakt:
Da li je milicevicu smanjena kazna zbog starta nad Zolom? Dobio je 4 utakmice kazne, a igra dns protiv Celika!
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921
Forza Inter!
Forza Inter!
+1Ultras1921 je napisao/la:Da li je milicevicu smanjena kazna zbog starta nad Zolom? Dobio je 4 utakmice kazne, a igra dns protiv Celika!
I mene ovo zanima...
SAMO ČELIK !
neko je pisao o tome kako je u zadnjih nekoliko godina drasticno pao procenat pobjeda domacina i kako smo po tome sve blize ligama petice. e ja predvidjam da ce nam postotak "keceva" pasti i ispod postotke kojeg imaju najjace lige jer, osim poboljsanja sudjenja, ljudi koji zive u BiH postaju sve bolesniji, vise nije normalno sta se sve moze cuti na stadionima i u kojim kolicinama, pa je igracima sve teze igrati na domacem terenu, pocinju im psovati i prije pocetka utakmice, tako da dolazi vrijeme kad ce (skoro) svima biti draze i lakse igrati u gostima.
Sasa Kajkut pitarima tabut!
- AgresivnoDjubre
- Kontakt:
Upravu si.
Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a jos cudnije kako nam cesto bas to malo nedostaje.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.