Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- zmaj_Bosne
- Kontakt:
Re: Bundesliga
Wolsburg je porazen kod kuce rezultatom 2:3 za Ninberg. Misimovic je odigrao svih 90 minuta i nije bio nesto zapazen, dok je Dzeko ucestvovao u akciji za prvi gol Wolsburga.
Dragon Town
Wolfsburg - Nürnberg
2:3
sjajna utakmica, puna tempa i preokreta. fcn na pocetku bolji uz nekoliko izglednih prilika, taman kad se mislilo da ce ih wob kazniti, bunjaku postize gol nakon nekoliko promasaja. ovaj bunjaku postaje paklen napadac. dzeko se propisno izpromasivao, mada je upisao jednu assi. sasvim zasluzena pobjeda nurnberga, koji je najzad osjetio slast pobjede u zadnjim sekundama. oni koji prate duze bl, znaju da je ovaj klub sklon primanju golova u posljednjim trenutcima igre.
doskorasnji igrac "cluba" miske imao je u nekoliko navrata "blizak" susret sa igracima fcn-a, posebno sa golmanom scheferom, ja bih rekao, bespotrebno...osjetila se nervoza u igri capitana nase repke, ne samo zbog toga sto je igrao protiv bivseg kluba.
Stuttgart - Hertha BSC
1:1
duel pravih davljenika, kome bod nije donijeo nista. vise sanse za pobjedu je imao stuttgart, koji je izjednacio golom kuzmanovica. ovaj isti poslije dobiva drugi zuti i iskljucenje...koji je zaradio u startu nad zemljakom kacarom.
Schalke 04 - Hannover
2:0
so4 rutinski dolazi do pobjede, mada je rezervni golman hannovera branio izuzetno u prvom poluvremenu, valjda nosen nekim nabojem i posebnim emocijama na sjecanje nedavno preminulog prvog golmana ove ekipe enkea.
cekao se 100-ti gol kuranyja, koji pored nekoliko izglednih prilika nije uspio zatresti mrezu. ali zato magath ubacuje jockera koji postize svoj prvi gol u buli.
1. FC Köln - Hoffenheim
0:4
sta reci za ovu utakmicu, keln kao domacin uputio prvi sut prema golu u 70-toj minuti. hoffa razigrana, konacno kompletna sa ekstra motivisanim eduardom, kojem nakon debija u selekciji brazila ne nedostaje motiva da pruza jos bolje partije. ibisevic usao u drugom p. i u jednom prodoru je oboren, gdje je dosudjen penal koji je sam i realizovao.
Eintracht - M'gladbach
1:2
frankoforto u debeloj krizi, ne samo rezultata vec i igre. skibe zvani puslica
se vadi na povrijedjene igrace.
bajramovic nije igrao, razlog ne znam. gladbach u uzlaznoj putanji, i ovakvom klubu ne pristaje mijesto u donjem dijelu tabele.
Freiburg - Werder
0:6
ah, taj werder
sila od ekipe. poznavaoci bundeslige sa ovog foruma nisu uzeli bremen za ozbiljno na pocetku sezone. svi osim mene
ozil carobnjak, danas jedan gol i 4 assi
, mali marin poceo da zabija, kao i almeida. hunt uvijek opasan, a i rosenborgu nije mahana. i sve to bez fringsa i super pizze.
Nadam se da nisam bio dosadan sa svojom analizom aktuelnih utakmica BuLi
Posto sutra igra moj Bayo, to prepustam nekom drugom.
2:3
sjajna utakmica, puna tempa i preokreta. fcn na pocetku bolji uz nekoliko izglednih prilika, taman kad se mislilo da ce ih wob kazniti, bunjaku postize gol nakon nekoliko promasaja. ovaj bunjaku postaje paklen napadac. dzeko se propisno izpromasivao, mada je upisao jednu assi. sasvim zasluzena pobjeda nurnberga, koji je najzad osjetio slast pobjede u zadnjim sekundama. oni koji prate duze bl, znaju da je ovaj klub sklon primanju golova u posljednjim trenutcima igre.
doskorasnji igrac "cluba" miske imao je u nekoliko navrata "blizak" susret sa igracima fcn-a, posebno sa golmanom scheferom, ja bih rekao, bespotrebno...osjetila se nervoza u igri capitana nase repke, ne samo zbog toga sto je igrao protiv bivseg kluba.
Stuttgart - Hertha BSC
1:1
duel pravih davljenika, kome bod nije donijeo nista. vise sanse za pobjedu je imao stuttgart, koji je izjednacio golom kuzmanovica. ovaj isti poslije dobiva drugi zuti i iskljucenje...koji je zaradio u startu nad zemljakom kacarom.
Schalke 04 - Hannover
2:0
so4 rutinski dolazi do pobjede, mada je rezervni golman hannovera branio izuzetno u prvom poluvremenu, valjda nosen nekim nabojem i posebnim emocijama na sjecanje nedavno preminulog prvog golmana ove ekipe enkea.
cekao se 100-ti gol kuranyja, koji pored nekoliko izglednih prilika nije uspio zatresti mrezu. ali zato magath ubacuje jockera koji postize svoj prvi gol u buli.
1. FC Köln - Hoffenheim
0:4
sta reci za ovu utakmicu, keln kao domacin uputio prvi sut prema golu u 70-toj minuti. hoffa razigrana, konacno kompletna sa ekstra motivisanim eduardom, kojem nakon debija u selekciji brazila ne nedostaje motiva da pruza jos bolje partije. ibisevic usao u drugom p. i u jednom prodoru je oboren, gdje je dosudjen penal koji je sam i realizovao.
Eintracht - M'gladbach
1:2
frankoforto u debeloj krizi, ne samo rezultata vec i igre. skibe zvani puslica
bajramovic nije igrao, razlog ne znam. gladbach u uzlaznoj putanji, i ovakvom klubu ne pristaje mijesto u donjem dijelu tabele.
Freiburg - Werder
0:6
ah, taj werder
ozil carobnjak, danas jedan gol i 4 assi
Nadam se da nisam bio dosadan sa svojom analizom aktuelnih utakmica BuLi
Posto sutra igra moj Bayo, to prepustam nekom drugom.
Vom Jäger zum Gejagten
Evo da ja pokusam analizirati sutrasnje dvije utakmice.
Bayern - Leverkusen - ja mislim Leverkusen dolazi prvi put na jedno gostovanje s velikim motivom, oni su lideri u Bundesligi, nemaju jednog poraza, nemaju problema s povredama (osim Helmesa) itd. Dok na drugoj strani Bayern mora pobjediti pa makar taj pobjednicki gol postigli u 95.minuti i to rukom, inace slijedi noga van Gaalu. Smrt Enke-a je utjecala na to da novinari ne opale paljubu na Bavarce, jer su bili preokupirani pisanjem onih tragicnih dogadjaja, sto je dovoljan znak da je u Bayernu vec 5 minuta do 12. Sto se sutrasnje igre tice mislim da cemo gledati slicnu utakmicu kao sto su odigrali HSV i Leverkusen. Naime Leverkusen se tu utakmicu branio cijelo vrijeme, a HSV nije imao igraca koji su mogli donijeti preokret u njihovu korist i one divje prilike koje su imali napadaci koji imaju 19 godina nisu uspjeli realizovati (mislim na 100 % sanse). Leverkusen se u 80. minuti te utakmice sjetio da postoji i drugi gol i i iz jednog kornera i iz dvije kontre su dosli do izglednih prilika. Zato ja sutra ocekujem da ce Leverkusen Bayernu svjesno prepustiti inicjativu i pokusati igrati iz sigurne odbarane, a pred golom Bayerna sta ucine iz neke kontre, mozda se neke posreci i udje, a ako ne oni ce biti zadovoljni tim bodom, jer opet zadrzavaju veliku prednost nad Bayernom. Za utakmicu bi sutra bilo najbolje, bar za one neutralne gledaoce kad bi Bayern postigao gol u prvih 10 minuta jer tada Leverkusenova taktika pada u vodu i gledat cemo fudbal, a ne Herthu od prosle godine.
HSV - Bochum - ovdje sutra do 14 h treba sacekati i vidjeti hoce li HSV uopste imati igraca da odigra utakmicu. Jos su u pogonu 13 igraca, od cega jedan rezervni golman, ono ostalo sve ima gripu ili neku povredu. Ukoliko bude odigrana utakmice mislim da ce Bochum se barniti a HSV ce pokusati nesto napraviti, sutra najvise povjeranja imam u Trochowskog, Jansena i Jarolima i sutra i kod nas postoji neki imperativ pobjede da se malo smire Njemacki novinari, jer su vec poceli kritikovati Labbadiu i govoriti da ne ponavlja isti scenarij kao s Leverkusenom, ali da je ovdje pocelo ranije, a niko ne uzima u obzir da trenutno nedostaje 13 igraca.
Bayern - Leverkusen - ja mislim Leverkusen dolazi prvi put na jedno gostovanje s velikim motivom, oni su lideri u Bundesligi, nemaju jednog poraza, nemaju problema s povredama (osim Helmesa) itd. Dok na drugoj strani Bayern mora pobjediti pa makar taj pobjednicki gol postigli u 95.minuti i to rukom, inace slijedi noga van Gaalu. Smrt Enke-a je utjecala na to da novinari ne opale paljubu na Bavarce, jer su bili preokupirani pisanjem onih tragicnih dogadjaja, sto je dovoljan znak da je u Bayernu vec 5 minuta do 12. Sto se sutrasnje igre tice mislim da cemo gledati slicnu utakmicu kao sto su odigrali HSV i Leverkusen. Naime Leverkusen se tu utakmicu branio cijelo vrijeme, a HSV nije imao igraca koji su mogli donijeti preokret u njihovu korist i one divje prilike koje su imali napadaci koji imaju 19 godina nisu uspjeli realizovati (mislim na 100 % sanse). Leverkusen se u 80. minuti te utakmice sjetio da postoji i drugi gol i i iz jednog kornera i iz dvije kontre su dosli do izglednih prilika. Zato ja sutra ocekujem da ce Leverkusen Bayernu svjesno prepustiti inicjativu i pokusati igrati iz sigurne odbarane, a pred golom Bayerna sta ucine iz neke kontre, mozda se neke posreci i udje, a ako ne oni ce biti zadovoljni tim bodom, jer opet zadrzavaju veliku prednost nad Bayernom. Za utakmicu bi sutra bilo najbolje, bar za one neutralne gledaoce kad bi Bayern postigao gol u prvih 10 minuta jer tada Leverkusenova taktika pada u vodu i gledat cemo fudbal, a ne Herthu od prosle godine.
HSV - Bochum - ovdje sutra do 14 h treba sacekati i vidjeti hoce li HSV uopste imati igraca da odigra utakmicu. Jos su u pogonu 13 igraca, od cega jedan rezervni golman, ono ostalo sve ima gripu ili neku povredu. Ukoliko bude odigrana utakmice mislim da ce Bochum se barniti a HSV ce pokusati nesto napraviti, sutra najvise povjeranja imam u Trochowskog, Jansena i Jarolima i sutra i kod nas postoji neki imperativ pobjede da se malo smire Njemacki novinari, jer su vec poceli kritikovati Labbadiu i govoriti da ne ponavlja isti scenarij kao s Leverkusenom, ali da je ovdje pocelo ranije, a niko ne uzima u obzir da trenutno nedostaje 13 igraca.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Postoji mogućnost da i Helmes upiše svoje prve minute sutra nakon dugih mjeseci povrede.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Amerosm...Već sam ti ranije odgovarao na tvoje riječi kako se je Leverkusen samo branio protiv HSV-a...Sada neću,jer svako ko ima oči vidio je ko je bio bolji...
Nadam se danas pobijedi...1-4...
-
Phill Jackson
- Kontakt:
Dok vam je Hyypia u ekipi sigurni stebayer 04 je napisao/la:Amerosm...Već sam ti ranije odgovarao na tvoje riječi kako se je Leverkusen samo branio protiv HSV-a...Sada neću,jer svako ko ima oči vidio je ko je bio bolji...
http://liverpool.bosnianforum.com/
It's Always Sunny in Philadelphia
It's Always Sunny in Philadelphia
A griješi nešto puno danas,ali je dobar u suštini...Phill Jackson je napisao/la:Dok vam je Hyypia u ekipi sigurni stebayer 04 je napisao/la:Amerosm...Već sam ti ranije odgovarao na tvoje riječi kako se je Leverkusen samo branio protiv HSV-a...Sada neću,jer svako ko ima oči vidio je ko je bio bolji...
Bayern smiješan...
ja ne znam ovaj bayern moze jedino na neku srecu danas uzeti leverkuzena...bas su prelosi
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Drug haj molim te ponovo procitaj moj post. Ja sam rekao da se Leverkusen branio do 80. minute i onda su poceli igrati fudbal i stvorili one tri prilike koje su imale. Prije toga se igra odvijala na sredini terena i HSV je isto ima tri prilike preko Arslana, Tourna (onu 100 % - kao Kiessliengu 90. minuti te utakmice) i Elie. Pregldaj ponovo utakmicu i vidjeces da sam uparvu za prvih 80. minuta, i ako nadjes jednu priliku da je bila odlicna u tih prvih 80. minuta ja vise nikad o tome necu pricati. Isto tako sam odmah na temi HSV-a nakon utakmice rekao da remi realan ishod odmah nakon utakmice.bayer 04 je napisao/la:Amerosm...Već sam ti ranije odgovarao na tvoje riječi kako se je Leverkusen samo branio protiv HSV-a...Sada neću,jer svako ko ima oči vidio je ko je bio bolji...
Smotani Vfl je trebao pobjediti da iskoristi rasprodaju bodova na vrhu (osim Werdera), ajd makar je Hoffenheim ostvario ubjedljivu pobjedu nad ne tako bezazlenim Kelnom.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
leverkuzen i dalje marsira bundesligom, jedino mu verder u ovoj sezoni moze biti konkurent. bayern već počinje izgledati smijesno, evropu moze traziti samo preko kupa, sa onakvom igrom tesko će do petoga mjesta
U ovom kolu su nasi igraci imali qrcevu srecu
Dzeku nabije Wolf kramponima posred face, Seju nagazi portugezo Petit, kao da ganja krticu po zemlji, tako je stisn'o svoj uvrnuti djon
.
Miske dobi po pratecim vokalima dobar udarac odpozadi od Schefera, pa mu tim bivsim saigracima bi malo, htjedose ga dokrajciti
...eh, miske nije tvoja hefta.
Jedino nam Vedaga prodje dobro, protivnik htio da ga pozdravi (doduse sa ledja), a on se brzo okrenu, i taman da nabaci peticu, kad arbitar svira penal
On iz znaka zahvalnosti preuzima stvar u svoje ruke i kaze dankeschon
Miske dobi po pratecim vokalima dobar udarac odpozadi od Schefera, pa mu tim bivsim saigracima bi malo, htjedose ga dokrajciti
Jedino nam Vedaga prodje dobro, protivnik htio da ga pozdravi (doduse sa ledja), a on se brzo okrenu, i taman da nabaci peticu, kad arbitar svira penal
On iz znaka zahvalnosti preuzima stvar u svoje ruke i kaze dankeschon
Vom Jäger zum Gejagten
Mafija na celu s Guenter Perlom je danas pokrala Hamburg. Ponistili su cist gol, ali sto je za mene zabrinjavajuce da se u posljednje tri utakmice dogadju cudne stvari kad su Hamburgove utakmice u pitanju.
Protiv Gladbacha nam se ne svira cist penal, i nakon kontre Gladbach postize gol za 2-2 - utakmica zavrsena 2-3 i tu smo izgubili jedan bod
Protiv Hannovera vodimo do 90. minute s 2-1, i onda sudija Dress svira penal gdje su se i igraci Hannovera nasmijali, jer penala uopste nije bilo - tu smo izgubili dva boda
Danas protiv Bochuma Mathijsen postize cist gol, i cak se niko nije zalio od igraca Bochuma da je bio ometan no mafijas iz Minhena je nesto vidio - danas smo izgubili jedan bod. Jos na sve ovo imao je dosta cudnih odluka, kao prekrsaj za Bochum gdje se vidi da Tesche igra loptu, ili prekrsaj nad Jarolimu kojeg samo on nije vidio itd itd.
Znaci u prethodna tri kola smo zbog sudijskih odluka izgubili 5 bodova, jos to idem pod predpostavkom da bi i Glabach i Bochum stigli do izjednacenja.
Kao sto rece komentator na ES2 mislim da Perla necmo zadugo gledati na terenima Bundeslige.
Protiv Gladbacha nam se ne svira cist penal, i nakon kontre Gladbach postize gol za 2-2 - utakmica zavrsena 2-3 i tu smo izgubili jedan bod
Protiv Hannovera vodimo do 90. minute s 2-1, i onda sudija Dress svira penal gdje su se i igraci Hannovera nasmijali, jer penala uopste nije bilo - tu smo izgubili dva boda
Danas protiv Bochuma Mathijsen postize cist gol, i cak se niko nije zalio od igraca Bochuma da je bio ometan no mafijas iz Minhena je nesto vidio - danas smo izgubili jedan bod. Jos na sve ovo imao je dosta cudnih odluka, kao prekrsaj za Bochum gdje se vidi da Tesche igra loptu, ili prekrsaj nad Jarolimu kojeg samo on nije vidio itd itd.
Znaci u prethodna tri kola smo zbog sudijskih odluka izgubili 5 bodova, jos to idem pod predpostavkom da bi i Glabach i Bochum stigli do izjednacenja.
Kao sto rece komentator na ES2 mislim da Perla necmo zadugo gledati na terenima Bundeslige.
Smeće od konentara!cikcanga je napisao/la:Smece od lige!
@amerosm,
Pa ne može konstantno sudija biti kriv. Krivci su, prije svega, igrači. Hamburg je toliko izglednih šansi propustio da se to moralo kazniti. Vidi samo šta je Elia promašio, smiješno čovječe. Svakako da su i sudije odigrale svoju ulogu u prethodnim utakmica ali budimo malo realni, za gubitak bodova su prije svega igrači krivi a možda i malo odluke Labbadia-e.
Naravno da su i krivi igraci, i naravno da je kriv Labbadia, ali su isto tako krive i sudije. Neznam je si li gledao danasnju utakmicu i prethodne dvije. To igrace demolarise, ali je onda tu fazon sto Labbadia nije neki trener koji igrace moze dici iz te demolarizacije. Kad se ti trudis s bukvalno 13 igraca gdje na klupi sjede igraci koji imaju amaterske ugovore osim Tavaresa i Berga, i onda te sudija shebe to utice na igrace, ali ko nam je kriv. Takva je sudbina. Danas je Elia nakon utakmice izjavio da je morao igrati pod inekcijom jer ga je Labbadia zamolio jer vise nema napadaca, Berg se isto bolestan nasao na klupi. Buklvalno danas smo imali 10 igraca na terenu koji su zdravi, i ja njima nista ne zamjeram trudili su se koliko su mogli i roviti dali sve od sebe, pa valjda ce nas srece pomilovati u proljetnom dijelu sezone.Zdena04 je napisao/la:Smeće od konentara!cikcanga je napisao/la:Smece od lige!
@amerosm,
Pa ne može konstantno sudija biti kriv. Krivci su, prije svega, igrači. Hamburg je toliko izglednih šansi propustio da se to moralo kazniti. Vidi samo šta je Elia promašio, smiješno čovječe. Svakako da su i sudije odigrale svoju ulogu u prethodnim utakmica ali budimo malo realni, za gubitak bodova su prije svega igrači krivi a možda i malo odluke Labbadia-e.
Jos bi dodao ne znam jesi li vidio reakciju Labbadia nakon sto su se Trochowski i Demel ozlijedili. I jedan i drugi su dobili nezgodne udarce u koljeno i covijek na klupi samo odmahuje glavom, a kreten od sudije ni karton da pokaze.
Bez veze je liga, nije ni izblizao kao prije nekoliko godina. Bayern nikada lošiji a samo zaostaje 6 bodova u odnosu na 1. Smiješno.
- majestic24
- Kontakt:
Liga postaje kao i Bosanska. Domacini pobijedjuje,desi se poneko cudo da gost uzme bod i to je to.Rz88 je napisao/la:Bez veze je liga, nije ni izblizao kao prije nekoliko godina. Bayern nikada lošiji a samo zaostaje 6 bodova u odnosu na 1. Smiješno.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- Omerbavarac
- Kontakt:
Hajde malo pogledaj rezultate barem od ovog posljednjeg kola, pa ces vidjeti da li domacini nose bodove. Ne blamiraj se.majestic24 je napisao/la:Liga postaje kao i Bosanska. Domacini pobijedjuje,desi se poneko cudo da gost uzme bod i to je to.Rz88 je napisao/la:Bez veze je liga, nije ni izblizao kao prije nekoliko godina. Bayern nikada lošiji a samo zaostaje 6 bodova u odnosu na 1. Smiješno.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- Omerbavarac
- Kontakt:
Hoces reci nikad nije bio bolji.cikcanga je napisao/la:Njemacki fudbal nije nikad bio losiji!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- rob do bagro
- Kontakt:
ima ko i recicikcanga je napisao/la:Njemacki fudbal nije nikad bio losiji!
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.