FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

terabajt
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la terabajt » 29 apr 2013, 17:41

ipetm je napisao/la:
champions1921 je napisao/la:Za moj ukus ovaj period je savrsen.. Cetiri tekme naseg kluba u nasem gradu u svega desetak dana.. Meni bolji "praznik" nije potreban.. Ujedno nam je ovo prilika da nas klub i materijalno poguramo i da jos jednom dokazemo da smo broj jedan kada je u pitanju navijanje i nasa ljubav prema klubu..

p.s. Cuo sam da je organizator finala kupa NSBIH.. Jeli to istina i ako jeste idu li nama prihodi od karata iz te utakmice??

A možda će sve na Grbavici biti... :D
na sta mislis ?

batman
Kontakt:

Post Postao/la batman » 29 apr 2013, 18:08

Ako nas se sutra ne skupi minimalno 5000 onda smo mi kur.ac od navijaca. Finale kupa, vaze godisnje, termin odlican, bit ce lijepo vrijeme i toplo, ljepota.

Ikos

Post Postao/la Ikos » 29 apr 2013, 18:20

terabajt je napisao/la:
ipetm je napisao/la:
champions1921 je napisao/la:Za moj ukus ovaj period je savrsen.. Cetiri tekme naseg kluba u nasem gradu u svega desetak dana.. Meni bolji "praznik" nije potreban.. Ujedno nam je ovo prilika da nas klub i materijalno poguramo i da jos jednom dokazemo da smo broj jedan kada je u pitanju navijanje i nasa ljubav prema klubu..

p.s. Cuo sam da je organizator finala kupa NSBIH.. Jeli to istina i ako jeste idu li nama prihodi od karata iz te utakmice??

A možda će sve na Grbavici biti... :D
na sta mislis ?
Misli na to da ce se i sa Olimpicom igrati na Grbavici tj sve na Grbavici biti...

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 29 apr 2013, 18:22

Ogroman dio krivice snosi i savez zašto sutra neće biti pun stadion.

Ne znam šta misle svojom glavom kad određuju ovaj raspored pa se evo tri godine prva utakmica finala kupa podudara sa Ligom šampiona i uvijek se mora igrati utakmica ranije od 18:00 ili 18:30. Protiv Čelika 2011. smo igrali u četvrtak, a ove sezone u utorak.

UEFA uvijek prva izbaci kalendar takmičenja, valjda mogu malo pogledati i uskladiti naš raspored sa UEFA-inim.

Stvarno sramota za savez. Sramota!

Uostalom krajnje je vrijeme da se u finalu kupa uvede pravilo jedne utakmice i neutralnog terena.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

batman
Kontakt:

Post Postao/la batman » 29 apr 2013, 18:24

Trequartista je napisao/la:Ogroman dio krivice snosi i savez zašto sutra neće biti pun stadion.

Ne znam šta misle svojom glavom kad određuju ovaj raspored pa se evo tri godine prva utakmica finala kupa podudara sa Ligom šampiona i uvijek se mora igrati utakmica ranije od 18:00 ili 18:30. Protiv Čelika 2011. smo igrali u četvrtak, a ove sezonu u utorak.

UEFA uvijek prva izbaci kalendar takmičenja, valjda mogu malo pogledati i uskladiti taj raspored.

Stvarno sramota za savez. Sramota!
Bolje i prije 1. nego poslije kad se vecina vraca sa puta

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 29 apr 2013, 18:24

Mislim a savez treba vratiti ono sto je bila da se finale kupa igra jedna utakmica i unaprijed odrediti stadion za tu godinu pa gdje god to bilo. veca bi draz i zanimanje bilo siguran sam.

samozeljo1921
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1921 » 29 apr 2013, 18:39

Ma sto je uradjeno, uradjeno je, na nama je da sa sobom povedemo 2-3 jarana, da furamo raju danas i sutra, da napunimo Jug aBd :D
1921

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 29 apr 2013, 18:40

terabajt je napisao/la:Mislim a savez treba vratiti ono sto je bila da se finale kupa igra jedna utakmica i unaprijed odrediti stadion za tu godinu pa gdje god to bilo. veca bi draz i zanimanje bilo siguran sam.
Ne slažem se s tobom. Ovo je puno pošteniji način. Jednu utakmicu neka ekipa može imati loš dan, a objektivno kvalitetnija i samo zbog lošeg dana izgube KUP.

Ovo je dobro i zbog Želje, jer malo koja ekipa Želju može nadigrati u dvije tekme. U većini zemalja se igraju dvije tekme.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

fcz
Kontakt:

Post Postao/la fcz » 29 apr 2013, 18:41

Ikos je napisao/la:
terabajt je napisao/la:
ipetm je napisao/la:A možda će sve na Grbavici biti... :D
na sta mislis ?
Misli na to da ce se i sa Olimpicom igrati na Grbavici tj sve na Grbavici biti...
Otkud sad to?

bangara
Kontakt:

Post Postao/la bangara » 29 apr 2013, 18:53

Meni inače ne ide u glavu ta fama oko LP i to silno pracenje necega sto se igra hiljadama kilometara daleko od nas i sto nikakve veze sa nama barem do sada, a niko ne bi otisao i gledao nasu ligu,kakvu god da je, barem kroz to pokazao neki patriotizam i ljubav prema svome i svojoj domovini, jer druge od ove nemamo...Uglavnom hocu da kazem da je finale svih finala lige prvaka a ne obicna utakmica cetvrtine finala ili polufinala sta je vec, ne bitno, a da igra zeljo u istom terminu, zna se sta bi bio moj izbor... A najvise mi smeta sto ce svi ti kreteni sto se zakucaju za televiziju utorkom od 15 do 9 pa do pola 11, kada Zeljo ili neki drugi klub napravi iskorak u Evropi htjeti doci da gledaju i uskratiti tu mogucnost nekome ko je bio tu uvijek uz Zelju... Mislim nije da se nema sta vidjet, nekih nebeskih igrača , poteza , akcija golova, ali djaba kad mene nikakve emocije ne vezu za te klubove i nekakve argentince , spance , njemce itd...

Frobidden
Kontakt:

Post Postao/la Frobidden » 29 apr 2013, 18:57

Ikos je napisao/la:
terabajt je napisao/la:
ipetm je napisao/la:A možda će sve na Grbavici biti... :D
na sta mislis ?
Otkud sad to?[/quote]

navodno oni hoće da prijave da se igra na Grbavici što i nama i njima odgovara. nama ko domaća, njima više para :mrgreen:
Another hero - another mindless crime.

hamo_pipa
Kontakt:

Post Postao/la hamo_pipa » 29 apr 2013, 19:15

@bangara,

Objasniću ti ja šta je to. To se zove sloboda izbora.
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 29 apr 2013, 19:20

bangara je napisao/la:Meni inače ne ide u glavu ta fama oko LP i to silno pracenje necega sto se igra hiljadama kilometara daleko od nas i sto nikakve veze sa nama barem do sada, a niko ne bi otisao i gledao nasu ligu,kakvu god da je, barem kroz to pokazao neki patriotizam i ljubav prema svome i svojoj domovini, jer druge od ove nemamo...Uglavnom hocu da kazem da je finale svih finala lige prvaka a ne obicna utakmica cetvrtine finala ili polufinala sta je vec, ne bitno, a da igra zeljo u istom terminu, zna se sta bi bio moj izbor... A najvise mi smeta sto ce svi ti kreteni sto se zakucaju za televiziju utorkom od 15 do 9 pa do pola 11, kada Zeljo ili neki drugi klub napravi iskorak u Evropi htjeti doci da gledaju i uskratiti tu mogucnost nekome ko je bio tu uvijek uz Zelju... Mislim nije da se nema sta vidjet, nekih nebeskih igrača , poteza , akcija golova, ali djaba kad mene nikakve emocije ne vezu za te klubove i nekakve argentince , spance , njemce itd...
slika
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 29 apr 2013, 20:17

Kako vas nije stid govorit za termin ? Fuj ! Ljudi predju po 100km i djodju i neko uhvati pricat o terminu,ma kome se ne dolazi i ne mora !
Željeznicar za život cijeli !

TheGreatest10
Kontakt:

Post Postao/la TheGreatest10 » 29 apr 2013, 20:32

Što mi ide ovaj Bilbija na živce, ako si čovjek stani iza svojih riječi. Te riječi jesu odvratne i neprihvatljive na fudbalskim terenima a ne lupati još veće gluposti, kao da je Adilović ljubomoran na njega :? Na šta?
Adilović igra za najveći i najbolji klub u državi, uz to najbolji strijelac kluba i drugi strijelac lige, a on igra za jedan lokalni klub iz Banja Luke i nema ga na spisku strijelaca. Da ima kvalitet i da vrijedi, ne bi ga šutnuli iz Vojvodine ;) Podhitno otjerati nacionaliste sa terena, a skinuti mu kapitensku traku koju ne zaslužuje ;)
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO - Forza la juve ale' , E' bianconera la bella signora

U Bosni ništa novo, Željo ponovo prvak! Grbavica puna i svi pjevaju, Manijaci proslavljaju titulu ... !!

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 29 apr 2013, 20:32

Prvi post nakon bana... Ovdje se spominju "teleci pogledi", Ivica se naziva "slagiranim" a za Grbavicu se spominje da je "stara ku.rva", te ostale bljuvotine prigradskog papka, i onda kada ja napisem da je to prigradski seljakluk, dobijem ban. Svaka cast, jedan sam od prvih registrovanih ovdje i nikada, nikada nisam nikoga vrijedjao. Aferim moderatore! Sutra se vidimo na Grbavici, protiv Gradine je izgledalo sve fenomenalno. Apaci su dobili i skandiranje sa Sjevera. Hvala vam sto ste dosli i nadam se da se brzo vracate u PLBiH.
Zadnja izmjena: storm_raider, dana/u 29 apr 2013, 20:49, ukupno mijenjano 1 put.
Sport je lijek za tijelo i duh.

fsdghdsfs
Kontakt:

Post Postao/la fsdghdsfs » 29 apr 2013, 20:39

SVI NA GRBAVICU !
Trend casual oblačenja nije izumro do danas, štaviše, popularniji je nego ikad.
Volim te Željo !

Hajde Laaaaazareee ...

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 29 apr 2013, 20:45

Priča o terminu je glupa, uvijek ima neko kome termin odgovara i neko kome termin ne odgovara, a klub treba da stavi termin za koji sam procijeni da je najbolji. Ovdje neko dođe s pričom kako je sramota (!) da je ovaj ili onaj termin i to sav važan, koda njegov zamišljeni termin ima zapisan u četiri svete knjige. S druge strane opet stara priča o tome ko će doći ko neće, pa ko dođe on je heroj, ko neće i ne treba nam, nema izgovora i slično. Pravi navijači, krivi navijači, derbi navijači, šminkeri, itd. i sl. I tako iz sedmice u sedmicu. Do kad ljudi misle bespotrebno raspravljat na tu temu, ljudi na utakmice dolaze individualno, dakle svako za sebe i iz svojih razloga. Isto tako ljudi na utakmice i ne dolaze svako iz svojih razloga. I onda ovdje dođe neko i kaže kako bi nekog trebalo bit stid što nije došao na utakmicu. Pa izvini ko si ti da nekom planiraš vrijeme, ako je nekom draži koncert Saše Matića, veliki brat, farma ili snooker prvenstvo u Sheffieldu onda je to njegov lični izbor i njega, vjerujte najmanje zanima šta taj koji to govori misli o tome. Sasvim je normalno da ljude zanimaju različite stvari, sasvim je normalno da neki ljudi vole više otić na derbi ili evropsku utakmicu nego na utakmicu protiv Gradine. I sad bi nekog trebalo bit stid toga. Od koga i čega da ih bude stid? Sve je to produkt stare priče o tome ko je bolji navijač, pa se pokušavaju uvesti i neke norme, navijač koji ide na više utakmica je bolji, navijač koji ima više gostovanja je bolji, navijač koji je na jugu bolji je od onog na sjeveru, itd. Zbog čega bi uopšte bilo bitno ko je bolji navijač? Onom ko nije otišao na utakmicu radi Saše Matića sigurno nije. Dođe neki navijač Sarajeva na temu u sred utakmice protiv Gradine i poručuje nešto tipa kako vas nije stid, borite se za titulu, a samo vas 500. Nebitno je u ovoj priči što je na tribinama bilo više od 500 ljudi, ali kome se taj čovjek obraća. Ko smo to mi. Zbog čega bi bilo koga od nas pojedinačno trebalo biti stid il ako hoćeš zbog čega bi nas trebalo bit uopšte briga zbog posjete na stadionu. Kakve to veze ima s bilo kim ponaosob. Ono što je najgore u cijeloj priči je to da se pojave neki koji će se pravdat na tu temu, pa će naravno poručit kako ni njih tamo nije bilo više, pa će se sve to razvuć do bespotrebno širokih razmjera. Koliko ja znam Manijaci imaju svoj forum (org), tamo djeluju zajedno, dogovaraju se oko svega i slično. A onda neki s tog foruma dođu na ovaj da prenose neke informacije iz razloga što žele da se pokažu kao neko ko je u toku, a ovi drugi koji nemaju account, a osjećaju se velikim Manijacima, liječe svoje frustracije zbog toga na ovom forumu. Ovdje se određivala i granica bezobrazne kilometraže, pa je tako ko živi u krugu 50 km od stadiona dužan doći ili neka ga bude sram, a za nas koji smo preko te kilometraže je kao prihvatljivo da ne dolazimo stalno, ali red je da se koji put snađemo i dođemo. Cijela knjižurina nepisanih pravila oko ove priče. Kada bi svi navijači Želje u krugu 50 km od Grbavice došli na utakmicu, onda nam ni Wembley ne bi bio dovoljan. Ljudi imaju svoje razloge zbog kojih dolaze/ne dolaze na neku utakmicu i sigurno ih neće davati forumskim stručnjacima na ocjenu opravdanosti. Ova priča će se povlačiti vječno, a svima koji ne idu na utakmice jedino preostaje da se nadaju da neće biti krivično gonjeni zbog toga od strane onih koji idu.

zubanovic89
Kontakt:

Post Postao/la zubanovic89 » 29 apr 2013, 20:55

Mislim da se iz ove priče oko bilbije (nakon što sam pročitao šta je bogi rekao) vidi koliko je Željo, tj tim koji sada imamo jedna velika porodica. Ponosan sam što navijam za pravi klub.
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 29 apr 2013, 20:59

slika
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: CentarsutNaClanak921, Pablo11 i 58 gostiju.