Dobro je pa radis svoj posao, tako i treba, ko god nesto opsuje ban i to je to.badblueboylivno je napisao/la:Korisnik JTS sedam dana out. Zamolit ću i ostale korisnike da se suzdrže spominjanja obitelji, ono što sam pisao već par puta. Hvala.
moderator
FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
Bujrum i vama presutra na Mačkovac da zalomimo pravo.
Pa ćemo se dogovorit za zadnje kolo, trebalo bi ispoštovat komšije, je l' tako?

Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947
U slucaju da budu navlacili Vitezu u subotu,trebamo i mi tamo havariju napravit,i zavrsit za ovu sezonu,dosta je vise ciganluka i saveza i ovih livada!
Poziv za jaču Slobodu!
-- 090/291-054 --
Cijena poziva je 2 KM.
-- 090/291-054 --
Cijena poziva je 2 KM.
Kapellen je napisao/la:U slucaju da budu navlacili Vitezu u subotu,trebamo i mi tamo havariju napravit,i zavrsit za ovu sezonu,dosta je vise ciganluka i saveza i ovih livada!
haha ako budete pravili probleme bojim se da cete zestoke batine dobiti a to vam ne treba(znaju navijaci celika i zrinjskog kako iim je bilo kad su na turniru pravili probleme,tj.medusobno se tukli),svi navijaci su dobro dosli i uvijek korektno docekani,zato dobro dosli

-
- Interni moderator
- Kontakt:
ne moze...nemaju ovi stolica za pocupat.....stadion je predpostavljam goli k.u.r.a.c...ogradzena livada sa jednom betonskom tribinom...i krenut ce prica ako udzu u miki maus ligu kako su bez dugova,finansijski jaki i te fore...a ono u stvari 60 ljudi dangubi na inprovizovanoj tribini..smori ih dosada....jos samo molim boga da iz sumske udze ovo selo pored bijeljine...isto bez dugovamoSabodaSlo je napisao/la:Sjecamo se svi nase borbe protiv saveza i gostovanja u Orasju,samo isto ponovit u Vitezu ista je to bagra,i savez i ovi nazovi mali, i opet nazovi bogati hrvatski klubovi!!!svima je dosta

DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
-
- Kontakt:
staragarda je napisao/la:ne moze...nemaju ovi stolica za pocupat.....stadion je predpostavljam goli k.u.r.a.c...ogradzena livada sa jednom betonskom tribinom....i ovo je Bosna i HercegovinamoSabodaSlo je napisao/la:Sjecamo se svi nase borbe protiv saveza i gostovanja u Orasju,samo isto ponovit u Vitezu ista je to bagra,i savez i ovi nazovi mali, i opet nazovi bogati hrvatski klubovi!!!svima je dosta
ma ja jos jedan klub koji ce igrat na tudjem stadionu pred 68 gledatelja,i tako u krugg!
Pratite nas,Fukare nastupaju!
kakva ti je to BiH gdje bi samo čupao i kidao, valjalo bi nešto i sagraditi.. bit će zanimljivo da pokušate napraviti nerede, siguran sam da ćete se dobro provestimoSabodaSlo je napisao/la:staragarda je napisao/la:ne moze...nemaju ovi stolica za pocupat.....stadion je predpostavljam goli k.u.r.a.c...ogradzena livada sa jednom betonskom tribinom....i ovo je Bosna i HercegovinamoSabodaSlo je napisao/la:Sjecamo se svi nase borbe protiv saveza i gostovanja u Orasju,samo isto ponovit u Vitezu ista je to bagra,i savez i ovi nazovi mali, i opet nazovi bogati hrvatski klubovi!!!svima je dosta
ma ja jos jedan klub koji ce igrat na tudjem stadionu pred 68 gledatelja,i tako u krugg!
Pratite nas,Fukare nastupaju!

na žalost gotovo sam siguran da će vam biti zabranjen dolazak.. šteta bi bila da ne vidimo taj "spektakl" koji najavljuješ iako sam siguran da ti u svakom slučaju nećeš doći..
što se tiče posjete na tušnju veliki respekt, publika kao i klub ima nivo, ali upravo zato nije lijepo podcjenjivati druge. Vitez nema toliko publike kao Sloboda, ali se skupi oko 500 gledatelja na svakoj utakmici

-
- Kontakt:
naravno da necu doci,ko je jos lud da ide u vitez
cekaju nas strasni sekjuritiji i nabrijani domaci simpatizeri
I to mi rece bas ti koji nisi izaso iz svog sokaka,zaprepasten sam,mislim da ce ovo biti jedno od rijetkih gostovanja koje cu propustit,dosta mi je rodoc jos mi samo i vitez fali

I to mi rece bas ti koji nisi izaso iz svog sokaka,zaprepasten sam,mislim da ce ovo biti jedno od rijetkih gostovanja koje cu propustit,dosta mi je rodoc jos mi samo i vitez fali

Ma više se odgovor odnosio na čupanje stolicamoSabodaSlo je napisao/la:naravno da necu doci,ko je jos lud da ide u vitezcekaju nas strasni sekjuritiji i nabrijani domaci simpatizeri
![]()

kako rekoh, respekt Slobodi i navijačima, samo nije lijepo podcjenjivati druge...Vitez je svojim igrama zaslužio mjesto na tabeli i mislim da i to treba poštovati..
poz
Ne podcjenjujemo nikog,nadamo se fer i korektnoj tekmi,pozvitez01 je napisao/la:Ma više se odgovor odnosio na čupanje stolicamoSabodaSlo je napisao/la:naravno da necu doci,ko je jos lud da ide u vitezcekaju nas strasni sekjuritiji i nabrijani domaci simpatizeri
![]()
I to mi rece bas ti koji nisi izaso iz svog sokaka,zaprepasten sam,mislim da ce ovo biti jedno od rijetkih gostovanja koje cu propustit,dosta mi je rodoc jos mi samo i vitez falia kako ti znaš izlazim li ja iz svog sokaka?
upravo sam na Tušnju bio puno puta, nekad su u Slobodi igrali Vitežani, gledali smo ih...sad vam je cap viteški zet
kako rekoh, respekt Slobodi i navijačima, samo nije lijepo podcjenjivati druge...Vitez je svojim igrama zaslužio mjesto na tabeli i mislim da i to treba poštovati..
poz

Poziv za jaču Slobodu!
-- 090/291-054 --
Cijena poziva je 2 KM.
-- 090/291-054 --
Cijena poziva je 2 KM.
Nema se sta u Vitezu pocupati,bit ce te smjesteni vjerovatno na istocnu tribinu,a ako budete voljni za cupanje bilo je dosta trave po toj ''tribini''(tri cetri betonske stepenice)
Inace,publika korektna,Rudar uzeo tri boda ispraceni igraci aplauzom,tako da to dovoljno govori, i Sloboda ako bude bolja,ako uzmu bod/ove nece biti problema
)

Inace,publika korektna,Rudar uzeo tri boda ispraceni igraci aplauzom,tako da to dovoljno govori, i Sloboda ako bude bolja,ako uzmu bod/ove nece biti problema

Rudar Kakanj !!!
-
ti si druze korektan sa svojim komentarina!sretno tebi i tvom rudaru.....
Ja sam i prije pisao da nam gamad nece dati bodove, jednostavno u ovoj ligi je najmanje fudbala a najvise kriminala. Pa jel treba opet da se ide dole u Mostar i to da se igra u srijedu, pa 100% ce doci do nereda sad ce biti jos vise onih budala. Jel treba neko dole da nastrada majkumujebem.
Lakrdija u režiji NSFBiH: Na osnovu čega se odlučivalo u slučaju „Branitelj-Sloboda“?!
Odluka Takmičarske komisije NSFBiH, da se prekinuta utakmica 22. kola Prve nogometne lige FBiH između NK Branitelj i FK Sloboda, igra ponovo, bez rezultatskih sankcija za organizatora utakmice, presedan je kakav nije zabilježen u nogometnom svijetu.
Podsjećamo, spomenuta utakmica prekinuta je na poluvremenu pri rezultatu 0:0, kada je na nedovoljno obezbjeđeni stadion NK Branitelj u Rodoču ušla grupa nasilnika, te fizički napala igrače i navijače Slobode, koji su se sakrili u svlačionicu, gdje su ostali do trenutka kada je donesena odluka da se iz bezbjednosnih razloga utakmica prekine.
Pokušali smo naći slične odluke vodstva takmičenja u nogometnom svijetu prema kojima se neke utakmice nakon prekida ponavljaju. Gotovo svi naši pokušaji su završavali na slučajevima kada su ponavljane utakmice koje su prekidane i ponovo igrane isključivo zbog nevremena.
Prošle godine u susjednoj Hrvatskoj je ponovljana utakmica Prve HNL između NK Istre 1961 i HNK Rijeke, jer su za prekid bili odgovorni navijači obje ekipe koji su naizmjenično pravili bakljade.
Da bi se utakmica igrala ponovo, osim kada je u pitanju viša sila, po logici stvari dio odgovornosti bi trebale snositi obje ekipe, što u spomenutoj utakmici nije bilo slučaj.
U slučaju ove prekinute utakmice, za propuste u organizaciji utakmice što je rezultiralo incidentom odgovoran je isključivo domaćin, jer igrači, rukovodstvo i navijači Slobode, ni jednim gestom nisu uticali na prekid utakmice.
Da je za red i sigurnost tokom utakmice isključivo odgovoran domaćin govori član 15. Propozicija takmičenja Prve lige FBiH za sezonu 2012./2013. u kojem se navodi:
„Organizaciju utakmice provode klubovi koji igraju na domaćem terenu. Klub domaćin isključivo je nadležan za red i sigurnost prije, tokom i nakon utakmice i bit će pozvan na odgovornost zbog bilo kojeg incidenta, te može biti kažnjen u skladu sa odredbama Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH“.
Situacija koja se desila na prekinutoj utakmici NK Branitelj – FK Sloboda opisana je u članu 53. Disciplinskog pravilnika NS/FSBIH, na koji se poziva u spomenutim Propozicijama takmičenja. U članu 53. je navedeno:
„Klub organizator utakmice na čijem se stadionu bilo da je vlasnik ili korisnik stadiona, u vezi sa utakmicom, prije ili poslije utakmice, dogode neredi, a utvrdi se da nije preduzeo mjere da ih spriječi, ili da ih nije preduzeo u dovoljno mjeri, će biti kažnjen:
- u lakšem slučaju novčanom kaznom od 2.000 KM do 5.000 KM
- u težem ili ponovljenom slučaju novčanom kaznom od 5.000 KM do 15 .000 KM, s tim što sed može izreći i kazna odigravanja bez gledalaca ili zabrana odigravanja na svom stadionu ili na svim stadionima određenog regiona, od dvije do šest utakmica.
Organ koji rukovodi takmičenjem može da suspenduje teren za odigravanje utakmica kluba iz stava 1. ovog člana za vrijeme vođenja postupka, do donošenja konačne odluke, vodeći računa da taj postupak mora biti hitan. Fizički napad posmatrača na učesnika igre – igrača, zamjenika, stručna, tehnička i službena lica – sudije i delegata i druga službena lica, smatra se težim prekršajem u smislu stava 1. ovog člana. Ukoliko se utvrdi da su za nerede krivi gostujući klub ili njegovi navijači, primjenjuju se odredbe iz stava 1. tačka 1. i 2 ovog člana“.
Ukoliko su čudnom logikom Takmičarske komisije NSFBIH, spomenuta utakmica nekim čudom i trebala ponoviti, onda bi se u ona u skladu sa spomenutim članom Disciplinske komisije mora igrati bez publike iili čak na nautralnom terenu daleko od mostarske regije u kojoj egzistira klub odgovoran za nepoduzimanje potrebnih mjera za nesmetano odigravanje prve utakmice.
Međutim, kako rade u NSFBiH, ne bi nas čudilo da Disciplinska komisija NK Branitelju „odreže“ minimalnu kaznu od dvije domaće utakmice bez publike, koje će odraditi do utakmice sa Slobodom.
U neregularnoj ligi, korumpiranom savezu i njegovim komisijama (koje su jučer za manji incident od spomenutog suspendovale stadion u Lukavcu) ništa nas više ne može iznenaditi...
Odluka Takmičarske komisije NSFBiH, da se prekinuta utakmica 22. kola Prve nogometne lige FBiH između NK Branitelj i FK Sloboda, igra ponovo, bez rezultatskih sankcija za organizatora utakmice, presedan je kakav nije zabilježen u nogometnom svijetu.
Podsjećamo, spomenuta utakmica prekinuta je na poluvremenu pri rezultatu 0:0, kada je na nedovoljno obezbjeđeni stadion NK Branitelj u Rodoču ušla grupa nasilnika, te fizički napala igrače i navijače Slobode, koji su se sakrili u svlačionicu, gdje su ostali do trenutka kada je donesena odluka da se iz bezbjednosnih razloga utakmica prekine.
Pokušali smo naći slične odluke vodstva takmičenja u nogometnom svijetu prema kojima se neke utakmice nakon prekida ponavljaju. Gotovo svi naši pokušaji su završavali na slučajevima kada su ponavljane utakmice koje su prekidane i ponovo igrane isključivo zbog nevremena.
Prošle godine u susjednoj Hrvatskoj je ponovljana utakmica Prve HNL između NK Istre 1961 i HNK Rijeke, jer su za prekid bili odgovorni navijači obje ekipe koji su naizmjenično pravili bakljade.
Da bi se utakmica igrala ponovo, osim kada je u pitanju viša sila, po logici stvari dio odgovornosti bi trebale snositi obje ekipe, što u spomenutoj utakmici nije bilo slučaj.
U slučaju ove prekinute utakmice, za propuste u organizaciji utakmice što je rezultiralo incidentom odgovoran je isključivo domaćin, jer igrači, rukovodstvo i navijači Slobode, ni jednim gestom nisu uticali na prekid utakmice.
Da je za red i sigurnost tokom utakmice isključivo odgovoran domaćin govori član 15. Propozicija takmičenja Prve lige FBiH za sezonu 2012./2013. u kojem se navodi:
„Organizaciju utakmice provode klubovi koji igraju na domaćem terenu. Klub domaćin isključivo je nadležan za red i sigurnost prije, tokom i nakon utakmice i bit će pozvan na odgovornost zbog bilo kojeg incidenta, te može biti kažnjen u skladu sa odredbama Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH“.
Situacija koja se desila na prekinutoj utakmici NK Branitelj – FK Sloboda opisana je u članu 53. Disciplinskog pravilnika NS/FSBIH, na koji se poziva u spomenutim Propozicijama takmičenja. U članu 53. je navedeno:
„Klub organizator utakmice na čijem se stadionu bilo da je vlasnik ili korisnik stadiona, u vezi sa utakmicom, prije ili poslije utakmice, dogode neredi, a utvrdi se da nije preduzeo mjere da ih spriječi, ili da ih nije preduzeo u dovoljno mjeri, će biti kažnjen:
- u lakšem slučaju novčanom kaznom od 2.000 KM do 5.000 KM
- u težem ili ponovljenom slučaju novčanom kaznom od 5.000 KM do 15 .000 KM, s tim što sed može izreći i kazna odigravanja bez gledalaca ili zabrana odigravanja na svom stadionu ili na svim stadionima određenog regiona, od dvije do šest utakmica.
Organ koji rukovodi takmičenjem može da suspenduje teren za odigravanje utakmica kluba iz stava 1. ovog člana za vrijeme vođenja postupka, do donošenja konačne odluke, vodeći računa da taj postupak mora biti hitan. Fizički napad posmatrača na učesnika igre – igrača, zamjenika, stručna, tehnička i službena lica – sudije i delegata i druga službena lica, smatra se težim prekršajem u smislu stava 1. ovog člana. Ukoliko se utvrdi da su za nerede krivi gostujući klub ili njegovi navijači, primjenjuju se odredbe iz stava 1. tačka 1. i 2 ovog člana“.
Ukoliko su čudnom logikom Takmičarske komisije NSFBIH, spomenuta utakmica nekim čudom i trebala ponoviti, onda bi se u ona u skladu sa spomenutim članom Disciplinske komisije mora igrati bez publike iili čak na nautralnom terenu daleko od mostarske regije u kojoj egzistira klub odgovoran za nepoduzimanje potrebnih mjera za nesmetano odigravanje prve utakmice.
Međutim, kako rade u NSFBiH, ne bi nas čudilo da Disciplinska komisija NK Branitelju „odreže“ minimalnu kaznu od dvije domaće utakmice bez publike, koje će odraditi do utakmice sa Slobodom.
U neregularnoj ligi, korumpiranom savezu i njegovim komisijama (koje su jučer za manji incident od spomenutog suspendovale stadion u Lukavcu) ništa nas više ne može iznenaditi...
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
znači, uputa od NSFBiH bi se mogla protumačiti ovako:
- u slučaju nepovoljnog rezultata ili čak loše igre domaće ekipe, preporučuje se prekid susreta od strane domaćih navijača a po potrebi i ne moraju biti domaći. Susret će biti ponovljen naknadno...
niđe veze
Sloboda bi trebala biti principijelna pa ne odigrati susret, uopšte ne otputovati, platiti kakvu kaznu i tačka
ionako su vam šanse za ulazak relativno male, pa na tom planu ne bi puno toga izgubili
- u slučaju nepovoljnog rezultata ili čak loše igre domaće ekipe, preporučuje se prekid susreta od strane domaćih navijača a po potrebi i ne moraju biti domaći. Susret će biti ponovljen naknadno...

niđe veze
Sloboda bi trebala biti principijelna pa ne odigrati susret, uopšte ne otputovati, platiti kakvu kaznu i tačka
ionako su vam šanse za ulazak relativno male, pa na tom planu ne bi puno toga izgubili
Undici stelle - ACM 1899
-
- Kontakt:
Ne tako davno je bio jedan slučaj, nazvan slučaj "Gavarić". Tada se zdušno branilo zaobilaženje i kršenje pravila. Tada se davala podrška NS. Kako sve brzo dođe na naplatu...
Lakrdija u režiji NSBiH: Na osnovu čega se odlučivalo u slučaju GAVARIĆ
Lakrdija u režiji NSBiH: Na osnovu čega se odlučivalo u slučaju GAVARIĆ
Namjerno nisam ulazio u polemiku oko gola jer ugao iz kojeg je snimano nemoze nista potvrditi sta ako je lopta u letu od precke do linije na travi presla cijelim obimom
A čekaj zar to sve nije bilo pošteno ?nkvitez je napisao/la:Kapellen je napisao/la:U slucaju da budu navlacili Vitezu u subotu,trebamo i mi tamo havariju napravit,i zavrsit za ovu sezonu,dosta je vise ciganluka i saveza i ovih livada!
haha ako budete pravili probleme bojim se da cete zestoke batine dobiti a to vam ne treba(znaju navijaci celika i zrinjskog kako iim je bilo kad su na turniru pravili probleme,tj.medusobno se tukli),svi navijaci su dobro dosli i uvijek korektno docekani,zato dobro dosli

[youtube][/youtube]
PS: Neće niko pivu dirat.

"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
"FK Sloboda iz Tuzle je žrtva kriminalaca koji se štite politikom u Savezu većeg entiteta. Nepojmljivo je i užasno frapantno to da se ponovi utakmica Branitelj-Sloboda koju su prekinuli huligani koji su ugrozili fizički sigurnost igrača Slobode i njihovih službenih predstavnika. To se glatko registruje 0:3 i drastično se kažnjava domaćin zbog propusta u organizaciji...Ako se dozvoli igranje nove utakmice to će biti bruka i sramota, To je kršenje propisa i odmah se treba upoznati UEFA..."
Sinoćnji komentar jednog poznatog mostarskog novinara i reportera na odluku takmičarske komisije NSFBiH u vezi utakmice Branitelj - Sloboda
Sinoćnji komentar jednog poznatog mostarskog novinara i reportera na odluku takmičarske komisije NSFBiH u vezi utakmice Branitelj - Sloboda
- Probisvjet
- Kontakt:
Normalno da treba upoznati UEFA, valjda ovo rukovodstvo nece sjediti skrstenih ruku. Dosta je vise lopovluka na stetu Slobode! Ne rade po pravilniku, nego po nacionalnom kljucu. HRVATI:BOSNJACI 2:2 i ponovo utakmica.zoone je napisao/la:"FK Sloboda iz Tuzle je žrtva kriminalaca koji se štite politikom u Savezu većeg entiteta. Nepojmljivo je i užasno frapantno to da se ponovi utakmica Branitelj-Sloboda koju su prekinuli huligani koji su ugrozili fizički sigurnost igrača Slobode i njihovih službenih predstavnika. To se glatko registruje 0:3 i drastično se kažnjava domaćin zbog propusta u organizaciji...Ako se dozvoli igranje nove utakmice to će biti bruka i sramota, To je kršenje propisa i odmah se treba upoznati UEFA..."
I drzava nam je qarina zbog nacionalnog kljuca. Nabijem nacionalni kljuc na qurac. Jedini kljuc treba da bude postenje i ko je bolji.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
-
- Kontakt:
Slažem se da je trebalo bez razmišljanja registrovat 3:0 za Slobodu ovo je lakrdija više.Probisvjet je napisao/la:Normalno da treba upoznati UEFA, valjda ovo rukovodstvo nece sjediti skrstenih ruku. Dosta je vise lopovluka na stetu Slobode! Ne rade po pravilniku, nego po nacionalnom kljucu. HRVATI:BOSNJACI 2:2 i ponovo utakmica.zoone je napisao/la:"FK Sloboda iz Tuzle je žrtva kriminalaca koji se štite politikom u Savezu većeg entiteta. Nepojmljivo je i užasno frapantno to da se ponovi utakmica Branitelj-Sloboda koju su prekinuli huligani koji su ugrozili fizički sigurnost igrača Slobode i njihovih službenih predstavnika. To se glatko registruje 0:3 i drastično se kažnjava domaćin zbog propusta u organizaciji...Ako se dozvoli igranje nove utakmice to će biti bruka i sramota, To je kršenje propisa i odmah se treba upoznati UEFA..."
I drzava nam je qarina zbog nacionalnog kljuca. Nabijem nacionalni kljuc na qurac. Jedini kljuc treba da bude postenje i ko je bolji.
Samo kakva korist a izgube se bodovi kući od Kaknja, treba i Sloboda više pokazat na terenu za ulazak u PL.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.