Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

daffy
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la daffy » 22 nov 2009, 22:56

samo da obavjestim ove sto su navijali za Udine da smo pobjedili.. jbga, puno ste se nadali :D

FORZA JUVE!
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

legy
Kontakt:

Post Postao/la legy » 22 nov 2009, 23:16

puno ste srece imali na kraju ali eto uzeli ste pa sad mozete pricati , realno nemate kvalitet da nas ugrozite

FORZA INTER

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 22 nov 2009, 23:19

LIvada je napisao/la:. Inter 13 10 2 1 32-11 32

2. Juventus 12 7 3 2 25-13 24

3. Parma 13 7 2 4 17-16 23

4. Milan 12 6 4 2 14-12 22

5. Fiorentina 13 6 3 4 15-12 21

e nek se parma vratila :D :D inace moj najdrazi strani klub od 90-tih :D:D
Ko bi rekao. Parma se vraca na staze slave. ;) ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 22 nov 2009, 23:24

legy je napisao/la:puno ste srece imali na kraju ali eto uzeli ste pa sad mozete pricati , realno nemate kvalitet da nas ugrozite

FORZA INTER

a sinter nije? u 90 + im zabio gol i jos par prilika za udine bilo...ma vi ste cigani i to je tako...aBd barca ce vas poderat sad a onda i viole .....pa u torino dolazite....INTERISTA PEZZO DI MERDA
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

legy
Kontakt:

Post Postao/la legy » 22 nov 2009, 23:29

inter siguran , juve i milan uz puno muke i strahovanja do pobjeda , fiorentina dozivjela iznenadjujuci poraz , nadam se da ce sad lazio napokon krenuti naprijed , lucarelli srusio grifone , a totti bari

legy
Kontakt:

Post Postao/la legy » 22 nov 2009, 23:34

sarajlija89 je napisao/la:
legy je napisao/la:puno ste srece imali na kraju ali eto uzeli ste pa sad mozete pricati , realno nemate kvalitet da nas ugrozite

FORZA INTER

a sinter nije? u 90 + im zabio gol i jos par prilika za udine bilo...ma vi ste cigani i to je tako...aBd barca ce vas poderat sad a onda i viole .....pa u torino dolazite....INTERISTA PEZZO DI MERDA

smanji dozivljaj i ne zovi me ciganom , ja sam iznio cinjenice i nikog nisam uvrijedio zato pazi kako se odnosis prema meni

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 22 nov 2009, 23:42

legy je napisao/la:
sarajlija89 je napisao/la:

FORZA INTER

smanji dozivljaj i ne zovi me ciganom , ja sam iznio cinjenice i nikog nisam uvrijedio zato pazi kako se odnosis prema meni

nisam na tebe mislio nego na tvoj ciganski klub :mrgreen: ne bi ja nikad nekog vrijedjo........al inter je ciganski klub nego sta...pa sad nemoj licno shvatat ;)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 23 nov 2009, 00:09

samo je jedan ciganski klub 8-)
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

legy
Kontakt:

Post Postao/la legy » 23 nov 2009, 00:23

Evil Genius je napisao/la:samo je jedan ciganski klub 8-)

i svi znaju koji je

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 23 nov 2009, 00:46

arane upravo o tome ti i govorim :roll:
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 23 nov 2009, 07:03

naravno, inter..

svi nas mrzite iz dna duse.. svi ste ljubomorni.. pa ko ne bi bio ljubomoran na 29 Scudetta.. ustvari, mrze nas vece ekipe poput intera, Rome i sl.. dok su slabije u prijateljskim odnosima sa nama.. mrzite nas zato sto mi imamo vise navijaca u Italiji nego Milan i inter zajedno u Italiji.. uz cinjenicu da Juventus u Torinu je manjina jer vecina navija za Torino.. grupe navijaca imaju iz citave Italije.. pa tako ima i Drughi Roma i slicno.. svi znaju sta je kvalitet.. nije za inter igrao jedan Platini, Scirea, Zoff, Boniperti, Baggio, Del Piero, Nedved, Zidane, Buffon..? najveci klub u Italiji, Milan malo iza nas.. dok vi, sinterovci mozete samo posmatrati i gledati kako mi vladamo..

slicna stvar se desila sa Chelsea-om, samo sto oni nisu nikoga izbacili u Seriu B vec su dobili milijarde.. osvojili dva puta ligu i nista vise.. i ako presuda bude u korist intera, opet cemo vas skinuti sa vrha.. mozda nece to biti ova sezona, ali od sljedece se vec trebate cuvati.. sta vi imate mlado i dobro da se mozete ponositi kao mi??

Balotteli ? rodjeni Milanista..
Santos ? ceka priliku kada ce pobjeci iz intera , da se spasi momak..

oba nezadovoljna.. a mi ( govorit cu samo najvece )

Giovinco, ponude dolazile na ljeto i u Januaru ce doci.. Liv'pool se interesovao.. i pored toga sto dobija priliku sa klupe njegovim venama tece crno bijela boja.. i odbija sve sto mu stigne..
Marchisio, mrtvi bianconero!! kako samo taj momak igra srcem za Juventus.. doduse, on je vec izradjen igrac iako je jako mlad.. za dvije godine ce biti jedan od najboljih veznjaka svijeta!!
mali brat od Giovinca, Giuseppe Giovinco je odbio Chelsea.. ovi mu bili slali ponude u vise navrata.. ali ne! to je Juventusova skola napravila, inace najjaca na svijetu uz Ajaxovu! :D

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 23 nov 2009, 09:01

Ma dobro ta mrznja izmedju klubova tj navijaca je nesto posebno u italiji . . . recimo sto se mene tice mrzim inter iz razloga kojeg si ti otprilike fino opiso . . . sto se vas juventusovaca tice ne gajim nikakva osjecanja prema vasem klubu i najiskrenije ne zanimate me toliko ni vi ni ostali klubovi, gledam samo u 'svoju avliju' . a sto se tice ciganskog kluba mislio sam na svoju romu (malo sale na svoj racun nije na odmet al' eto izgleda da se ovdje sve zavrsava nepotrebnom raspravom) :)
a sto se tice talenata moram rec da smo i mi negdje u vrhu jer izbacili smo par odlicnih igraca, jos desetak njih je 'oteto' tj otislo grlom u jagode za svakojakim engleskim skautima . . . medjutim ova sad mlada ekipa rome mislim da ce izbacit najmanje dvojicu, trojicu igraca za prvi tim . . .

legy
Kontakt:

Post Postao/la legy » 23 nov 2009, 10:17

nisam ovdje da bih nekog ubjedjivao da je INTER najbolji klub , ja navijam za INTER ali me naljute neki bezvezni komentari o mom timu , a opet na osnovu toga koliko se sve oko INTERA i njegovih igraca ovdje komentarise vidim da je to puno vece postovanje nego se zeli prikazati pa tako idu komentari sa dozom uvreda i mrznje , ali sve dok nije usmjereno direktno protiv mene to mi ne smeta , trenutno smo najkvalitetnija ekipa u SERIA A i to je cinjenica koliko god nekom bilo krivo zbog toga

PAZZA INTER AMALA

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 23 nov 2009, 10:34

Nije niko kriv sto je fudbal biznis pa ko ima veci budzet uspjesniji je . . . ko sto rekoh mrzim inter al' opet gledam u svoju avliju tj na svoj klub i to me samo zanima . . . skoro je neko piso da mrzi romu bez ikakvog posebnog razloga pa opet neces vidit mene da opravdavam svoj klub il' da napadam tog lika . . . znaci opusteno ljudi, malo nas je ionako postovalaca talijanskog fudbala :)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 23 nov 2009, 11:08

legy je napisao/la:nisam ovdje da bih nekog ubjedjivao da je INTER najbolji klub , ja navijam za INTER ali me naljute neki bezvezni komentari o mom timu , a opet na osnovu toga koliko se sve oko INTERA i njegovih igraca ovdje komentarise vidim da je to puno vece postovanje nego se zeli prikazati pa tako idu komentari sa dozom uvreda i mrznje , ali sve dok nije usmjereno direktno protiv mene to mi ne smeta , trenutno smo najkvalitetnija ekipa u SERIA A i to je cinjenica koliko god nekom bilo krivo zbog toga

PAZZA INTER AMALA

rodjeni brat mi je na nesrecu sinterista(mozes zamisli kako mi je u kuci hhh,stari za romu navija :D nedo bog da za milan ;) ) i nikad ali ama bas nikad mu nisam ospravo kvalitet koji sinter ima......ali uvijek sam govorio da je cinjenica da je to posljedica farsopolija i da sinter nikad ne bi bio to sto jeste da se nije to desilo.......svako ko je realan to zna da je sinter preko noci uradio to sto jeste.....direktno ste nam uzeli ibru i vieiru da ne govorim za ostalo,ljudi jeste li svjesni sta je i koliko je juve izgubio i da je ovo ogroman uspjeh,ovaj juve danas...bilo koji drugi klub da je u pitanju vjerovatno se zadugo ne bi oporavio od situacije u kojoj je juve bio a mi smo vec konkurenti za titulu...zato sto je juventus vise od kluba,za juve se ne navija..juve se voli...i zato smo se uspjeli vratiti.....ovo je cudo u tako kratkom periodu da smo napravili takve rezultate nakon sto smo od nule fakticki krenuli.

Medjutim nije dovoljna samo ljubav prema klubu za rezultate,Sinter je taj koji sad ima moc. sto je kljucana rijec..imaju monopol,drze sve,nemaju pravu konkurenciju jer su je bukvalno pokopali i sebi sve uzeli..........................hajmo realno jel se ikad prije desavalo da igraci idu iz serie a u druge lige...nije al sad se desava...svi jedva cekaju da odu...serie A fakticki nema ni jedne prave zvijezde vise izuzev starih asova alexa i tottija......kvalitet je takav da je vise i ne prenose :( a da o rezultatima u evropi ne govorim...nema ih.

Zahvaljujuci kome? Moratiju..unistio je sve,konkurencije nema a samim tim ni kvaliteta......ako mu je vec cilj bio da bude sampion sto nije otiso u argentinsku ligu,tamo ionako vise pripadaju jer nemaju nista talijansko...pa fino bio prvak svake godine....samo da napomenem da ce talijani vjerovatno ove godine izgubit jedno mjesto u LP,jedino ako se cudo desi...jer njemci ce ih prestic skoro sigurno.

Zar ste to htjeli? zar u vrijeme juventusove dominacije liga nije bila 5 puta kvalitetnija i zanimljivija....zato jer je bila konkurencija...samim tim i kvalitet.imate oci pa pogledajte...samo nemojte reci da je juve opet kriv za ovo danas........trazili ste dobili ste.....zato vas nigdje u evropi nema koja je mjerilo kvaliteta ili ne kvaliteta domaceg prvenstva.

Koje ba 4 titule? Mozda u kini osvojene...za zelenim stolom ili sl.....JBO TE TITULE al jedino ih tako mozete osvojit....pardon dobit....JUVE 29.....sinter 13 i to je to

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 23 nov 2009, 11:25

realno gledano i vi imate slicnu politiku sto se tice igraca, a i mi bio vjerovatno da nismo kokuzi . . .

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 23 nov 2009, 12:08

@evil ako mislis politiku kupovanja starijih igraca?? nemamo vise.. Blanc , novi predsjednik Juventusa je dao 30m za omladinski pogon.. jer zele jos Giovinca i jos Marchisija.. umjesto kupiti jednog igraca kvalitetnog za 30m, nasi su dali za mlade igrace.. i vjerujte to se vise isplati.. jer ovako za par godina dobijes 5,6 mega zvijezda.. iz prosle generacije su izasli Giovinco, Marchisio i De Ceglie.. sad ova generacija su Ariaudo i Marrone .. dok sljedece godine ce izaci Giuseppe Giovinco, Iago, Daud, Espozito, Bamba i Immobile.. znaci ova tek sto treba doci je najbrojnija i trebala bi biti najbolja.. znaci nije samo jedna pozicija.. od napadaca Immobile i Duad.. do veznjaka Iago, Marrone i Marchisio.. Krila Giovinco, Giovinco, Espozito, De Ceglie.. i defanzivci Bamba i Ariaudo.. drama cemo tim imati za par godina..!!

sarajlija je sve rekao. lijepo i jasno..!! btw. sa jednom stvari se ne slazem.. mi nismo poceli sa nule.. mi smo poceli iz minusa.. ne samo po poenima vec i finansijski.. morali smo platiti **** dugove.. najbolji sponzori otisili.. igraci otisli.. LEGENDE OSTALE.. Del Piero, Nedved, Trezeguet, Buffon i Camoranesi.. jesu izgubili 2 godine igranja u ligi prvaka, ALI CE ZATO VJECNO BITI UKLESANA NJIHOVA IMENA U HISTORIJU JUVENTUSA.. kao najveci igraci svih vremena!!.. sta ce onaj Viera, Emerson il Cannavaro?? otisli su.. i prosuli se.. jedino sto je Ibrahimovic uspio , ali svi znaju kakav je on gad.. i na kraju, najsladje.. Zambrotta.. pa taj seljak je mogao biti odma iza Del Piera.. cijenili smo ga vise nego ista.. bio je uvijek zmaj, a sad je truba!!

ali Seria A polako se vraca.. sto se tice "srednjih timova" samo pogledajte Palermo, Sampu, Genou, Napoli, Lazio.. kako odlican fudbal igraju.. pa ovi sto se bore za posljednje mjesto u LP Roma, Viole i Milan.. i Scudetto borba Juve, inter.. Seria A je puno bolja.. postoji mogucnost da bi Bundesliga mogla preci Seriu A.. ali pogldaju kako igraju u Europi svi Italijanski timovi.. sve ce ti biti jasno.. svi ce proci LP grupu.. barem bi trebali proci..

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 23 nov 2009, 14:29

@dafi - jesam na to mislio al' eto drago mi je sto se ulazu pare u mlade, mislim da ne bi pretjero kad bi reko da je i rimska skola jedna od boljih i dala je dosta dobrih igraca . . . a to da se seria a vraca definitivno si u pravu, bas se primjeti taj pomak ove sezone - posebno zadnjih par kola . . . eto recimo sad na olimpicu blizu desetak hiljada navijaca barija (za svaki respekt)

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 23 nov 2009, 19:32

Normalno da se Seria A vraca i naravno sva 4 kluba ce proci grupnu fazu lige prvaka uz inter...seria A bice jedina liga sa 4 predstavnika koja ce proci grupu i kako sad neko moze misliti da ce izgubiti mjesto a da dobije bundesliga..glupost cista..
p.s. Dok vi juventusovci kukate za proslim vremenima Inter ubjedljivo dere protivnike, a vi samo tako nastavite...jos dosta godina ce proci da vi osvojite neku titulu....POZZ ;)

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 23 nov 2009, 19:42

e sada kad svi tako pisete da i ja malo napisem ali o svom klubu...da nije bilo vec navedene afere Inter ni dan danas ne bi osvojio SERIU A...oni su smece od ekipe...roma isto tako dok mi je Juve izuzetno drag tim radi pojedinaca jer nisu supci ljudi ipak imaju najvise titula u SERIJI A al nas realno niko u Europi nece stic za 20 godina od Italijanskih timova...i sve je to istina da Milan ima stariju ekipu ali mi kad kupimo mladog igraca on bude zvijezda il niko...cist primjer Kaka pa covjek je masina....a da i sad smo dali 22 miliona za 17-godisnjaka koji je realno najbolji mladi igrac Serije A a njegovo ime je ALEXANDRE PATO...

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.