Rekonstrukcija stadiona u BiH

ETSman
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la ETSman » 26 apr 2013, 21:37

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 26 apr 2013, 22:25

ETSman je napisao/la:http://i1173.photobucket.com/albums/r59 ... 16a9cf.png

Kapacitet: 35 500

Jos fasada :)
I ja bas radim na Grbavici. Bagrcavi mi trazio da uradim sjever i istok. Ovaj sjever me unisti, jucer sam poceo, tri sata sam betonski dio radio i evo bas sam sad sve odradio, samo krov i sjedalice fale. Kad to zavrsim istok ce bit gotov u tri minute. I necu radit fasadu, nemam dovoljno materijala, kao ni volje ovih dana, a vjerujem da to nikome nije ni bitno.

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 27 apr 2013, 16:01

Zna li iko ima li sta novo u Vrapcicima,je li gotov kanal,wc itd.?
''Neka me mrze samo da me se boje''

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 27 apr 2013, 17:04

Wc sholja gotova, igraci mogu obaviti nuzdu.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 27 apr 2013, 18:17

Ova tema propala skroz, pišete gluposti, želim želiš. Postavljajte ono što se zaista radi, ako se radi, a želje i maštarije ostavite za sebe.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

denirob
Kontakt:

Post Postao/la denirob » 29 apr 2013, 03:46

daj ba ljudi prestanite mastat i stavljat slike stadiona iz spanije njemacke engleske... i govorit e ovakav jedan zelji bi sjeo. koji vam je krc djeco. treba bit realan. to su stadioni od milione eura. sto se tice bih jug i sjever bilinog dignut na nivo zapada. onda to treba pokrit krovom koji ce bit identican onom na jugu i sjeveru i eto ga najljepsi stadion na balkanu. mene iritiraju ove "roze" stolice na jugu i sjeveru trenutno. kako bi bilino ljepse izgledalo da se i te stolice crvene ko one na zapadu i istoku. i s vremenom kasnje jos pokrit i istok npr kad bi krov kakav je sad na istoku samo produzili da pokrije cjelu trbinu tito te **** koji bi to stadion bio. al dignut jug i sjever je prioritet, kasnje pokrit sa krovom ko na zapadu da se to sve estetski uklapa i bih ima stadion da nam mogu zavidit i hrvati i srbi. grbavica se nemoze sredit sminkanjem da bude na nivou svjetskih stadiona jer je previse stara i isluzena to samo rusit i pravit novi stadion a to kosta previse tako da ce te se vi zeljovci nacekat jos koju deceniju. osim ako zeljo kao najuspjesniji bosanski kulb nakon rata ne plasira se u kup uefa recimo (a i to su samo snovi) a i opet nebi imali ni blizu dovoljno kesha da naprave tako nesto. tesko je bit pametan tu. kosevo kad bi se usminkalo malo i bar pola pokrilo krovom bi lichilo na nesto. tuzla nesto radi ide sporo al ide tako da za nekih 5 10 godina ce za nase uslove bit bombona... velez je **** danas ni v od veleza iz juge siromasan klub skroz nema podrsku grada kao nekad hrvati imaju svinjski i duuugo ce i njima trebat da nesto naprave... ovo trenutno je sve neplanski i nista se ne slaze uz drugu trbinu... tako da realno gledajuci bilino i samo bilino ima potencijal trenutno. znam da vas sarajlije to boli al sta je tu je

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 29 apr 2013, 12:35

@denirob

uz dužno poštovanje, prema svima, ali šta je VELEŽ preživio to ne bi nijedna klub, realno, i to svi znamo, da se ne ponavljamo...dalje, ako pratiš, a pratiš jedino VELEŽ uz ZVIJEZDU trenutno pravi stadion...VELEŽ dobija ove godine od UEFA-e pare za postavljanje umjetnog terena u vrapčićima....evo završen je drenažni sistem, izgleda i WC-ovi, sada se rade još neke finese kao što je kućica za kupovinu karata, proljetos asfaltiran prilaz centralnoj tribini, za sigurniji ulaz-izlaz navijača sa iste...već je urađen projekat za restoran i sobe igrača ispod te iste centralne tribine...jesu malo čudne tribine, ali mic po mic ovo postaje normalan stadion, pa nismo mi njemačka, pa da odjednom uložimo nekoliko desetina miliona...i još najvažnije, a to je da VELEŽ ima minimalan dug, i to je možda najvažniji segment, tako da klub može normalno funkcionisati, i biti likvidan...evo sada je akcija pomoći omladinskoj školi veleža, gdje će im se u ruke uručiti ta pomoć, te crvena noć, itd...uvijek se nešto dešava u i oko ovoga kluba, jest da su to mali koraci, ali vrlo bitni, jer je velež organizacijski napredovao, što je možda ključan segment za buduće uspjehe, a što kažeš da su siromašni, to je trenutno stanje, i to se polako mijenja...

a šta je trebao velež, da se zadužuje kod komercijalnih i inih banaka, da bi napravio rezultat, i izašao u evropu? a pita li se neko, šta ako ne uspiju? kako vratiti taj posuđeni novac? da smo tako radili, ne bi nas nigdje bilo, postali bi instant klub, kao što su neki, koji su tak radili, i danas ih nema nigdje, ne hvala...

bolje je praviti dugoročni plan jačanja kluba u svim segmentima, i bolje je izlaziti u evropu, npr. svake 4-5 godina, i napraviti neki iskorak, nego svake godine, pa da se brukamo, i da bacamo pare na ništa...pa i sami igrači, među njima i vladavić kaže, da je u posljednje 2-3 godine primjetan boljitak kluba, jest sporo, ali nekako se gura naprijed... i bivše legende kluba, mara, duško, i ostali koji prate veleža u vrapčićima, kažu da ima napretka... nedavno je sam direktor kluba tanović,, najavio da se već vrše pripreme za slijedeću sezonu abd, što se poslije rata teško dešavalo u veležu...jest da rezultati nisu nešto, ali bože moj, napretka ima, nemoj da se lažemo...cilj je da se od veleža napravi zdrava sredina, i abd na dobrom su putu da i uspiju...i još nešto, za kraj velež je dosta slabo medijski popraćen, možda je to i dobro, zbog mira u kući...

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 29 apr 2013, 19:40

@AlemC85 - Ja sam ovdje vise puta spomenuo da bi infrastruktura iz godine u godinu bila sve bolja kad bi svi bili kao Velez. Taj @denirob lupa gluposti, njemu je bitno samo da se BP renovira, kao da je to jedini stadion u drzavi. To jeste najbolji stadion u drzavi i zato bi trebalo da se pomogne drugima. Zar mi nismo ti koji uvijek pljujemo politicare i govorimo da bogatima daju jos vise, a siromasne cine jos siromasnijima? Svi se vodimo tom logikom, a sad bi on da se ulaze u BP, jer je to najbolji stadion, a ostale tko je*e, jer eto nemaju potencijal. Daj na Grbavici uradi istocnu tribinu i eto ti potencijala. Isto tako pod BB da urade novo stajanje i za goste tamo gdje je semafor, eto ti i tu potencijala, doci ce vrijeme da se ona rugoba o zapada srusi i nesto novo radi. Vrapcici su i ovako potencijal, da ne spominjem Gradacac i da ne pricam dalje. Covjek navalio na Bilino kao da drugi ne postoje. Svi bi mi voljeli u svom gradu da imamo Wembley, al ne moze, treba svima pomoci i ne treba biti pohlepan. Bolje da svi imaju po malo, nego jedan sve.

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 30 apr 2013, 12:23

Kada je planirano da počnu radovi na Bilinom polju?

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 30 apr 2013, 12:24

nije planirano jos uvjek

xxzulaxx
Kontakt:

Post Postao/la xxzulaxx » 30 apr 2013, 17:30

ja nisam siguran koliko treba da se jedna tribina uradi vremenski, al cim se zavrsi narednih 5 kola PLBIH, tj zadnja tekma za Celik kuci je 18/05/2013. domaca tekma za nacionalni tim protiv slovacke je 06/09/13 i zadnja je mjesec dana poslje toga. ako se moze napraviti tribina u tih 4 mjeseca svaka cast, inace, ovaj fund ce da ide za neke manje projekte da se uljepsa itd. poslje ove zadnje tekme zmajeva dolazi zima tako da ce malo ko sta praviti tamo. jedino, ako zmajevi igraju negdje drugo tekeme ili na bilinom dok su radovi u toku? neznam jel to moze.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 30 apr 2013, 17:38

1,6 mil. KM je previše za sitne radove, a premalo za čitavu tribinu. Mislim da to znači da radovi počinju poslije zadnje kvalifikacione, a nastavit će u 2014., tako da jedan dio troškova pokriva sljedeći budžet.

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 30 apr 2013, 19:44

Edol je napisao/la:1,6 mil. KM je previše za sitne radove, a premalo za čitavu tribinu. Mislim da to znači da radovi počinju poslije zadnje kvalifikacione, a nastavit će u 2014., tako da jedan dio troškova pokriva sljedeći budžet.
Nije 1.6 miliona KM premalo za tu vrstu i veličinu tribine (bez krova naravno) Neće to biti ogromna tribina kao postojeća centralna Bilinog Polja niti kompleksna kao Tušanjska sjeverna pa da zahtjeva dosta novca ;) Moguće je da će od tog novca krenuti praviti tribinu bez krova pa kasnije natkrivati.

xxzulaxx
Kontakt:

Post Postao/la xxzulaxx » 30 apr 2013, 20:17

jel moguce da se nadogradi na postojecu tribinu? mozda je to solucija umjesto postojecu rusiti i praviti iz nova?

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 30 apr 2013, 20:55

Za betonske radove (sto ce se prvenstveno raditi za jug/sjever, barem za pocetak) 1,6 miliona KM uopste nije malo, kao ni tri-cetiri mjeseca vremena. Ona sjeverna tribina u BL je kostala oko pola miliona KM i iako je veoma bazicna to vam pokazuje da za izgradnju tribine uopste nije potrebno puno love, najveci troskovi su krov, fasada te podtribinski prostori koji mogu da se rade postepeno i kroz duzi vremenski period.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 30 apr 2013, 21:39

Zayebite novu tribinu bez krova! Nadam se da će isto misliti i investitori koji jednom ulože u taj stadion.
Hayley <3

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 01 maj 2013, 00:33

Malo slika terena i tribina stadiona u Mramoru (Druga liga FBiH-Sjever)... Travnjak realno bolji od travnjaka polovine klubova u Premijer ligi... Ali tribine za Bogu plakat'... Šteta zaista... :?
slika
slika
slika
slika

DdIiNnOo
Kontakt:

Post Postao/la DdIiNnOo » 03 maj 2013, 13:52

Zasto na BP ne nabave onaj prekrivac preko citavog terena , pred vazne utakmice (npr. kao ona protiv Portugala u barazu) , ako je kisovito , hladno, snijeg , par dana pred utakmicu stavis taj prekrivac (od najlona ili cega li je vec) i tako ocuvas malo bolje travnjak ?
Čelik do bagro

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 03 maj 2013, 15:18

Pa naručili su da im Borac Travnik sašije pamučni prekrivač taj, samo se čeka da ga završe :D

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 03 maj 2013, 15:23

DdIiNnOo je napisao/la:Zasto na BP ne nabave onaj prekrivac preko citavog terena , pred vazne utakmice (npr. kao ona protiv Portugala u barazu) , ako je kisovito , hladno, snijeg , par dana pred utakmicu stavis taj prekrivac (od najlona ili cega li je vec) i tako ocuvas malo bolje travnjak ?
Teniski fazon :D.Šalu na stranu,dobro bi to bilo.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 4 gosta.