FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

crown
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la crown » 01 maj 2013, 15:45

Zivim na krajnjem jugu drzave, navijam za Zelju...dosta prije utakmice, od poznatog i nepoznatog drustva, koje zna da sam navijac Zelje ozbiljnim tonom mi govore da je utakmica sumnjiva (nisam pitao na sta se odnosi, da li nerijeseno ili pobijeda gosta, jer ne zelim misliti o tome niti posmatrati Zelju u tom kontekstu)

Nas ofsajd u prvom poluvremenu, na tv se jako dobro vidi (iako nije bio gol, izgledna situacija) sviran a igrac kojem je sviran ima jos 3-4 metra dozvoljenog prostora, nejasno...kod ofsajda Sirokog isto tako, samo sto je dozvoljeni prostor bio manji i bila bi izgledna sansa da je nastavljena akcija...sviranje nekih faulova i njihovo izvođenje, sta reci...i posebno sto bih izdvojio, kada je Vasilic kod gola Sirokog "pokusao" da izbije loptu, Kerla prije toga zastaje (mozda je mogao zagraditi Kordica), ali vasina reakcija, kada Kordic vec uzima loptu, Vasa "bjezi od njega" i trci kao prema gol liniji, umjesto da ukliza u noge Kordicu odmah i pokusa izbaciti loptu ili ako je krenuo na gol liniju da pokusa uklizati...i jos nesto, toliko "neprecizno" zavrtanje lopte sa krila, nijedna lopta nije presla prvog igraca ili je bila predaleka, moje viđenje u kontekstu "sumnjive" tekme

Druga, pozitivna stvar, mislim da smo dobili jako dobrog, odlicnog igraca ili talenta koji ZNA I MOZE povezati odbranu i sredinu sa napadom, Tomislav Tomic. Odlican.
Urdinov MORA igrati krilo, jako prodoran, brz, nepredvidiv, ulazi u sredinu, popravio i centarsut. MORA igrati krilo. E.Colic MORA igrati beka, svoju prirodnu poziciju, MORA.
Amare, dosta je vise formacije sa jednim spicem, al stvarno...

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 01 maj 2013, 16:09

Ja se iskreno nadam da ce se igraci oporaviti psihloski pred sljedece dvije utakmice Olimpik/Sarajevo jer ako u te dvije utakmice uzmu 4 boda osigurali su titulu, a u revansu pokazati pravi kvalitet jer evidentno je da smo bolja ekipa od Sirokog.

Dupla kruna.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 01 maj 2013, 17:33

Sta je bolje zegnut Olimpika pa sa pitama odigrat nerjeseno i uzet titulu ili dat Olimpiku za evrope pa onda zegnut pite.Ma bolje obadvije uzet pa onda odmorit i napast na kup.

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 01 maj 2013, 17:38

ja moram reci da ovo sad ne lici ni nasta sto se tice kluba i uprave, igru ne komentarisem, a Amaru Osimu skidam kapu kako pored svvega uspijeva ovo sve... situacija nije nimalo bajna nezz sta se desava nezz da li je do nesposobnih ljudi u klubu ili sta li vec... nezz ni sta taj Gredic radi ni kako mu ide i da l ice napokon nogirati one koji ne doprinose klubu nimalo... nezz ni sta je sa clanskim karticama koje su najavljenje na pocetku polusezone, pomogle bi nam koliko toliko, nezz ni sta je sa ove raje juce finale kupa da se jug nije mogao napuniti, sramota.... zna li iko sta nam se ovo desava mimo terena i mimo igre jer Amaru i momcima svaka cast...
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 01 maj 2013, 18:45

SarajlijaTM je napisao/la:
Oxidenks je napisao/la:
zeljeznicar1 je napisao/la:Koji vise k...c ovim ljudima finale kupa , liga skoro pa osvojena i oni opet neku k...c hoce, sve me strah da Amar sve ovo opet ne dopizdi i opet ne ode.
Nek ode ako mu se ide. Zeljo ce morati igrati i bez njega, nece on cijeli zivot biti ovdje. Svi su prolazni samo mi navijaci uvijek ostajemo to dobro shvati. Danas Amar, sutra Krunic za godinu neko treci.
Cuj simo krunic,pa jezik pregrizao jadan ne bio.cccc
nabij se sam nogom

mislim da dosadasnja nagrada forumasa popularno nazvana ALDINN1,treba da nosi naziv OXIDENKS :lol: :lol: :lol:
Pa isti lik bi uzeo obje titule, Aldin aka Oxidenks ;-)

Sent from my ST23i using Tapatalk HD
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 01 maj 2013, 19:05

Raja sta mislite da li nam klub trese besparica, da se nema za plate igacima, uposlenicim, da ne spominjemo ostale troskove. Da nije to problem za ovako slabu igru i ponasanje igraca.

Ovo mislim najozbiljnije, ne vi valjalo da sad nesto pukne pred kraj sezone a mi na korak do duple.

A jos kasnije treba europu igrati.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 01 maj 2013, 20:11

ipetm je napisao/la:Oxidensu, neću da te vrijeđam ali shvati sve sam...
Yebi ga, demokratija, svaki glupan ima pravo na svoje "mišljenje"
DRUG NEBI TI PUNCA

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 01 maj 2013, 20:13

Pa i nema se, bar je tako Aco nekad govorio...

Nego, sta je sa onim clanskim kartama, kad cemo ih vaditi ? :grin:

Sent from my ST23i using Tapatalk HD
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 01 maj 2013, 20:20

Elegant je napisao/la:Raja sta mislite da li nam klub trese besparica, da se nema za plate igacima, uposlenicim, da ne spominjemo ostale troskove. Da nije to problem za ovako slabu igru i ponasanje igraca.

Ovo mislim najozbiljnije, ne vi valjalo da sad nesto pukne pred kraj sezone a mi na korak do duple.

A jos kasnije treba europu igrati.
Nije to problem.
Bar ne u tolikoj mjeri koliko ti misliš.
Problem je to što smo u zadnjih mjesec dana, na duže ili kraće vrijeme, igrali bez Bogičevića, Jamaka, Vasilića, Svrake, Zolotića, Kvesića, Smajića, Selimovića.
Uz to u 10 dana smo odigrali 4 tekme, odnosno igrali smo tekmu svaka 2 i po dana u prosjeku.

20/04/13, 24/04/13, 27/04/13, 30/04/13

Sve je super, prvi smo na tabeli, korak do osvajanja titule PL, uz to smo u finalu Kupa BiH sa sasvim dobrim i otvorenim rezultatom ( dodajmo da smo bolji u gostima ).
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 01 maj 2013, 20:24

previse je ovdje supljiranja, sa svih strana. ja zelju volim i idem na tekme, bez obzira jel' trener hotic, simo, amar ili neko deseti... hvala im za svu radost i igracima i trenerima koji su prodefilovali kroz zelju u zadnjih 15-tak godina,(prijeratnog zelju je apsurd porediti sa ovim) (kazem trenerima jer mi je hadzija, sa zubanom, donio najvecu radost, kad sam se najmanje nadao) koju su mi priredili. hvala im i za svu brigu i sikiraciju koju su mi donijeli, jer je.bes zivot bez sikiracije, nije interesantan... ali ono jucer i cijelu ovu polusezonu na grbavici (izuzimam gradinu, mada ni tu nismo briljirali) mene je natjeralo da slomim godisnju kartu i sam sebi kazem da me grbavica nece za dugo vidjeti. ne kazem da je tal u pitanju (jucer ili u bilo kojoj drugoj utakmici), ne kazem da nece da igraju, ne kazem da se bilo sta stima, ali mogu reci da hocu, za svoje pare, da na jednoj posranoj utakmici skocim zbog poteza i od srca aplaudiram. ne mora to biti gol, ne mora to biti barsina tika-taka, ne mora adilovic uraditi ono sto radi levandovski, ali hocu srce na teren, hocu da vidim volju... nazalost, to na grbavici ne stanuje vise... dezurni kriticari me mogu sada prozivati kao pljuvaca, nekoga ko tjera amara (apsurd), nekoga cije pare nisu ni potrebne zelji (meni i mojoj porodici je itekako znacajno nekih 30-50 KM koje potrosim odlaskom na jednu tekmu), meni je itekako problem odloziti odlazak na more za produzeni vikend za 1. maj, uz objasnjenje zeni da zeljo igra finale kupa i da ne mozemo u utorak popodne krenuti zbog tekme... da ne nabrajam dalje. zivite i uzivajte u ovom jadu, ja necu. zelju i dalje volim kao nekog srcu najdrazeg, daBogda osvojio sve sto se moze osvojiti (ovo iskreno i od srca zelim) ali sa mojim parama ja raspolazem i odlucujem gdje ih trosim. to, sto ce mi sada kokuzi, koji gledaju da dzaba udju na tekmu replicirati i prozivati me, ZABOLI ME... ja im ne dam za pravo da zelju vole vise od mene, ali ovo je patnja... skraceno, ne mogu doci (siguran sam da vecina isto razmislja) na trafiku, dati pare za marlboro i prihvatiti drinu za tu cjenu, jer je objasnjenje prodavaca da nemaju marlbora.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 01 maj 2013, 20:29

Pa juče je bilo finih poteza sa obje strane...
DRUG NEBI TI PUNCA

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 01 maj 2013, 20:32

bagrcavi je napisao/la:Pa juče je bilo finih poteza sa obje strane...
I vise nego sto inace bude, mozda nije gledao tekmu :mrgreen:
Ovo dodje ko ipovjedaonica ovdje kad nekog zena nasekira dodje da napise kako nece vise na tekme...mislim brate nemoras al ne kontam potrebu da to pises meni kad je nesto nebitno ja se i ne smaram sa tim, jednostavno ne mislim na to...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 01 maj 2013, 20:35

pile87 je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Pa juče je bilo finih poteza sa obje strane...
I vise nego sto inace bude, mozda nije gledao tekmu :mrgreen:
Ovo dodje ko ipovjedaonica ovdje kad nekog zena nasekira dodje da napise kako nece vise na tekme...mislim brate nemoras al ne kontam potrebu da to pises meni kad je nesto nebitno ja se i ne smaram sa tim, jednostavno ne mislim na to...
eto, nek si ti bitan i ja cu se zbog tebe smarati... trebam li ti reci da se kajem zbog ranijeg posta??? nek si ti gledao tekmu, samo, steta sto je ne znas gledati (koji smajli da stavim, da ti zadovoljim sujetu?n

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 01 maj 2013, 20:37

Ja ću ti nabrojati 4-5 odličnih poteza za naše prilike, a ako hoćeš sam pregledaj izvještaj i vidjećeš.U prvom poluvremenu smo igrali sasvim solidno, u drugom loše, ali imamo dobar rezultat.Po vašim pričama i jadikovanju neko sa strane bi pomislio da smo izgubili 5-0 od neke smiješne ekipe, a ne od odličnog Širokog.
DRUG NEBI TI PUNCA

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 01 maj 2013, 20:40

bagrcavi je napisao/la:Ja ću ti nabrojati 4-5 odličnih poteza za naše prilike, a ako hoćeš sam pregledaj izvještaj i vidjećeš.U prvom poluvremenu smo igrali sasvim solidno, u drugom loše, ali imamo dobar rezultat.Po vašim pričama i jadikovanju neko sa strane bi pomislio da smo izgubili 5-0 od neke smiješne ekipe, a ne od odličnog Širokog.
drug, bez ikakve zle namjere i bilo kakvog preseravanja, nabroj mi te poteze. sam sam svjestan arinog pasa adilu, za onu sansu pred kraj tekme

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 01 maj 2013, 20:41

starigrad je napisao/la:
eto, nek si ti bitan i ja cu se zbog tebe smarati... trebam li ti reci da se kajem zbog ranijeg posta??? nek si ti gledao tekmu, samo, steta sto je ne znas gledati (koji smajli da stavim, da ti zadovoljim sujetu?n
Nemas potrebe, nisam htio da te uvrijedim. Brate mene ako nesto ne zanima ja ne osjecam potrebu da knjigo o tome napisem neko se okrenem i odem i bas me zaboli.Tebi se ne ide na tekme super dovidjenja i sretan put.Nisi ni prvi ni zadnji.Neznam samo cemu drama. Ima u drugih stvari u zivotu koje su manje stresne i koje ti ostavljaju vise vremena za 1 Maj i nemas se potrebe nikome pravdati.Nek ti je sretno u zivotu i bogati pusti nas da se mi patimo i dalje gledajuci Zelju kako osvaja svake godine ligu.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 01 maj 2013, 20:45

pile87 je napisao/la:
starigrad je napisao/la:
Nemas potrebe, nisam htio da te uvrijedim. Brate mene ako nesto ne zanima ja ne osjecam potrebu da knjigo o tome napisem neko se okrenem i odem i bas me zaboli.Tebi se ne ide na tekme super dovidjenja i sretan put.Nisi ni prvi ni zadnji.Neznam samo cemu drama. Ima u drugih stvari u zivotu koje su manje stresne i koje ti ostavljaju vise vremena za 1 Maj i nemas se potrebe nikome pravdati.Nek ti je sretno u zivotu i bogati pusti nas da se mi patimo i dalje gledajuci Zelju kako osvaja svake godine ligu.
drug, takodjer, sve najbolje i da nam zeljo dugo godina zaredom osvaja titule, po mogucnosti i kup. a obojica cemo to znati pratiti i slaviti, svako na svoj nacin. budi mi pozdravljen

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 01 maj 2013, 20:48

starigrad je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Ja ću ti nabrojati 4-5 odličnih poteza za naše prilike, a ako hoćeš sam pregledaj izvještaj i vidjećeš.U prvom poluvremenu smo igrali sasvim solidno, u drugom loše, ali imamo dobar rezultat.Po vašim pričama i jadikovanju neko sa strane bi pomislio da smo izgubili 5-0 od neke smiješne ekipe, a ne od odličnog Širokog.
drug, bez ikakve zle namjere i bilo kakvog preseravanja, nabroj mi te poteze. sam sam svjestan arinog pasa adilu, za onu sansu pred kraj tekme
Naš go, Čolić pogodio Čolića :mrgreen: , dribling Urdinova kad je izbacio Dinu Ćorića iz ravnoteže, dijagonala Kerle (nisam siguran jel' Kerla bio) za Adilovića kad se ovaj ubacio iz drugog plana i zamalo zabio, odlična šansa za Hodžića kad je izbacio Ješea driblingom ali nije šutiro, nego je pokušao opet da ga lomi i izgubio loptu, asistencija Hodžića za Adilovića.Posebno mi je ostala u sjećanju akcija Širokog po desnoj strani kad je Ćorić proletio kao brzi voz preko čitave desne strane.
Eto ja nabrojah 5 finih poteza onako iz glave a ti nađi izvještaj i sigurno je bilo još, pogotovo u prvom poluvremenu...
DRUG NEBI TI PUNCA

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 01 maj 2013, 20:57

bagrcavi je napisao/la:
starigrad je napisao/la:
Naš go, Čolić pogodio Čolića :mrgreen: , dribling Urdinova kad je izbacio Dinu Ćorića iz ravnoteže, dijagonala Kerle (nisam siguran jel' Kerla bio) za Adilovića kad se ovaj ubacio iz drugog plana i zamalo zabio, odlična šansa za Hodžića kad je izbacio Ješea driblingom ali nije šutiro, nego je pokušao opet da ga lomi i izgubio loptu, asistencija Hodžića za Adilovića.Posebno mi je ostala u sjećanju akcija Širokog po desnoj strani kad je Ćorić proletio kao brzi voz preko čitave desne strane.
Eto ja nabrojah 5 finih poteza onako iz glave a ti nađi izvještaj i sigurno je bilo još, pogotovo u prvom poluvremenu...
sve sto si pobrojao stoji i slazem se. da te pitam, je li to nesto sto tebe zadovoljava i privlaci na utakmicu? jesi li zadovoljan voljnim momentom i zalaganjem nasih igraca? ponavljam, nisam ljubitelj stranih klubova, daleko im kuca od moje (mada volim pogledati dobru tekmu, bez ikakvih simpatija prema bilo kojem klubu).

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 01 maj 2013, 21:05

Lijepih poteza je bilo i to privlači raju na utakmice.Priča koju si ti i još par njih plasirali tjera raju sa utakmica.U prvom poluvremenu za mene sasvim solidno odigrano sa naše strane, konstantno smo napadali i nakon primljenog gola, a i nakon što smo izjednačili.U drugom poluvremenu smo pali, dopustili Širokom više prostora nego što je trebalo, ali nismo kažnjeni, i imamo sasvim solidan rezultat za revanš.Sigurno je da će igrači biti kažnjeni za indolentno ponašanje u 2. poluvremenu.
Jel' igračima sad treba skidati glave zbog remija u FINALU KUP-a, protiv najorganizovanije ekipe u državi ?Igračima koji su u zadnje 2 godine osvojili 2 trofeja, a blizu smo osvajanju još 2.Sve su to isti igrači igrali.I samo ću reći: "Koliko para toliko muzike".
DRUG NEBI TI PUNCA

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.