FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: vlakanje
-
- Kontakt:
Re: FK Borac - Banja Luka
Ma dobri ste vi sa Vosom ali ukoliko npr. Bilbija ode u BG, pa iz BG/a u neki klub u Evropi, sigurno bi se dobila veca kinta nego da ide iz Vose. Borac se ugradi nekim dobrim procentom, nakon prodaje u neki trei klub dobiju neku kintu i to je to. Iz nase lige, ne znam koliko da je dobar igrac, tesko se mogu ocekivati neke dobre pare. Mali je dobar ali meni je onaj Vranjes ako ne bolji, tu su negdje.Bas je dobar. Moje misljenje.
Zeleni Zub, nije grub. Zeleni zub nema brata, Zeleni zub je kao stub,Zeleni zub jeste tata.
- FK Sarajevo
- Kontakt:
Vidim da se dosta Hordasa javlja na ovu temu ali mislim da je dosta svih sranja Borac bolje poceo sezonu i sta onda cestitati im trebamo nemamo druge mi zadnjih 6-7 kola igramo fenomenalno dok Borac pada formom ali protiv Olimpika su pokazali da nisu za podcijeniti a i tabela govori dio o njima mislim da zadnje 2 ili 3 sezone smo se neporazeni vracali iz Banja Luke pa ce nam to mozda ako Bog da ici na ruku pozzz Lesinarima nadam se fer i korektnoj igri nek bolji pobijedi i da nebude kao sa Skriparima u Sirokom
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
- Жика Павловић 2
- Kontakt:
U pravu si, ali da bi se tolike pare počele ulagati u naš fudbal, potrebna je infrastruktura na nivou auto puta, a mi smo još na nivou seoskog makadama. Budi realan pa priznaj, da ni uloženih 10 miliona ne bi bila garancija titule, ako bi "određeni" ljudi u našem fudbalu odlučili da mora biti drugačije. Prvo je potrebna stvarna volja da se stvari pokrenu na bolje, pa moderan zakon o sportu kojim bi bila regulisana vlasnička struktura u klubovima. Da bi neko uložio pare mora da zna kome ga daje na raspolaganje i ko je odgovoran, i kome, za njihovo trošenje.Schlager je napisao/la:hajde malo pustite masti na volju pa vidite na kakve se temelje klub mogao postaviti i kakvi bi igraci igrali sada u borcu da je tih 6 miliona usmjereno u borac umjesto za 3 dana izmisljenog sporta koji nikoga na svijetu ne zanima i nijedna tv ni u regionu ni u svijetu nije ni rezultate tog takmicenja objavila....
ali normalno,da su te pare date na upravljanje dobronamjernoj upravi,a ne bilo kome....
Ja lično mislim da od tih "koraka naprijed" još dugo neće biti ništa, jer pojedini likovi obrću ogromne pare na mutnim radnjama, i svako sređivanje stanja u našem sportu im je nož pod grlom.
Da se razumijemo, ni slučajno ne podržavam trošenje tih para na tu Noć šampiona, niti mi je palo na pamet otići to gledati.
Zadnja izmjena: Жика Павловић 2, dana/u 23 nov 2009, 14:59, ukupno mijenjano 1 put.
/ је " $ " &, јер % $ ' $ $ "?
- TheManiacs
- Kontakt:
Nista za to, nego nisam ni imao previse vremena, da jos malo dam neke moje analize, mada se ne smatram nekim strasnim fudbalskim strucnjakom.Schlager je napisao/la:@jovanbl
hvala za detaljan izvjestaj....
Onaj stanceski , po meni zaista nikakvo pojacanje nije, i dobro je uradio stojnic sto ga je rano izveo iz igre
Leonid Coric, je definitvno stub odbrane, al treba tu neko jos s njim u odbrani,, neko ko ce zatvarati kad ga pretrce, a desava mu se da ga pretrce. Ne znam bas ko bi to mogao odraditi sad iz borca, po meni tu je neophodno dovesti pojacanje, stanceski to ocito nije.
Borac je znacajno popravio igru u odbrani na prekide.
Sad to prilicno dobro i sigrno igleda, mada im lopta prelako nekad dolazi u peterac, cesto im se desava da jednostavno promase loptu glavom, ona ih zbog lose procjene prodje iznad glave i to stvori opasnost.
kad je u pitanju igra naprijed. mislim da napadaci premalo pomazu odbrani pritiskom na zadnje odbrambene i zadnje veezne, prelako dopuistaju prenosenje lopte , i strasno su slabi kad protivnik igra igrom kratkih pasova, nakon cega im se gotovo redovno otvara slobodan proitivncki igrac negdje po desnoj strani, ali bogami i na sredini.
Moram da napomenem, kako je znacajno drugacija igra borca kod kuce i u gostima, a ja za to ne vidim nekog pretjeranog razloga, borac slabo igra zatvorenu varijantu, i bez priztiska naprijed koji umara protivnika i stvara mu oprez, borac ima ozbiljan problem kad se napad igra zobsnki i pod pritiskom koji traje.
Kondiciono su solidno pripremljeni, mada mi se cini da nekim igracima fale trkacki treninzi, ili cak trkacke predispozicije.
Natzalost kako rekoh, mislim da malom bilbiji nedostaju trkacke predispozicije, ima prilicno nisko teziste.
Kajkut je na moje iznenadjenje odigrao pristojnu utakmicu sad u sarajevu, ali defintivnoi covjek ima problem sa kontrolom lopte u punom trku, redovno je gubi, i tesko uopste bilo sta moze da napravi iz punog trka, narocito u situacijama kad mijenja pravac trcanja.
Kako vec rekoh Vranjes me zaista impresionira kao igrac.
Mislim da je kompletan moderan fubaler, i sasvim sigruno moz4e da igra bnilo koju jaku evriopsku ligu, za to ima sve potrebne kvalitete.
- FK Sarajevo
- Kontakt:
Kad bi vas pobijedili pa ispali iz lige opet bi mi bilo draze nego ostati u ligi i izgubiti protiv vas Grbavico tuzna si bilaTheManiacs je napisao/la:Sretno!![]()
Uzmite Sarajevu 3 Boda
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Ne znam zasto se svima kao mantra provlaci ovo da je borac u padu forme....interesantan fenomen......za klub koji ima dvije uzastopne pobjede,u prvenstvu od zadnje 4 ima 3 pobjede,a racunajuci prvenstvo i kup od zadnjih 6 utakmica ima 5 pobjeda ,reci da je u padu forme je bas kulturoloski fenomen...i to masovni,jer mnogi to ponavljaju....
sta bi tek bilo da nismo u "padu forme"

- sarajlija89
- Kontakt:
mozda sto ne igraju tako dobro i leprsavo ko na pocetku...bice da je toSchlager je napisao/la:Ne znam zasto se svima kao mantra provlaci ovo da je borac u padu forme....interesantan fenomen......za klub koji ima dvije uzastopne pobjede,u prvenstvu od zadnje 4 ima 3 pobjede,a racunajuci prvenstvo i kup od zadnjih 6 utakmica ima 5 pobjeda ,reci da je u padu forme je bas kulturoloski fenomen...i to masovni,jer mnogi to ponavljaju....

"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- немања видић
- Kontakt:
definitivno ce biti pun stadion...mada dosta toga zavisi i od vremnskih uslova...ako bude kisa-snijeg....zapadna tribina (natkrivena) ce biti puna....a istok...malo teze... meni je zao,al iz opravdanih razloga necu biti u bl...i to ce biti 3 tekma da necu biti uz borac....u cjeloj sezoni..
bas mi krivo...

mislim da ce biti 10000 , zavisi od vremenasarajlija89 je napisao/la:mozda sto ne igraju tako dobro i leprsavo ko na pocetku...bice da je toSchlager je napisao/la:Ne znam zasto se svima kao mantra provlaci ovo da je borac u padu forme....interesantan fenomen......za klub koji ima dvije uzastopne pobjede,u prvenstvu od zadnje 4 ima 3 pobjede,a racunajuci prvenstvo i kup od zadnjih 6 utakmica ima 5 pobjeda ,reci da je u padu forme je bas kulturoloski fenomen...i to masovni,jer mnogi to ponavljaju....
sta bi tek bilo da nismo u "padu forme"al dokle god pobjeđuju nije vazno...tako se i uzima titula...i kad ne igras dobro...pobjeđuješ...to je recept
hocel bit preko 15 000 na stadionu sta mislite
zavisi da li ce ova nova uprava imati malo vise sluha od prethodne i razdvojiti termin nase utakmice od termina utakmice vecitih beogradskih rivala...ona prethodna je zadnjih 10 puta odredjivala da istovremeno igra borac kad i zvezda-partizan,tako da ja mislim da vec 5 godina nisam na tv pogledao beogradski derbi...zadnji put je uprava to uradila proljetos kad smo izgubili od zrinjskog 1-2 i smanjila drasticno posjetu na gradskom....hocel bit preko 15 000 na stadionu sta mislite
naravno da to nece uticati na mene,nece ni na navijace,ali smanjice broj kibicera za 2000-3000 kojima je komotnije ostati kod kuce i gledati prenos iz beograda nego doci na gradski,placati ulaznicu i smrzavati se....
najvise bih volio da se nekako te dvije utakmice ne igraju isti dan,ne znam ima li partizan u cetvrtak evropskih obaveza pa ce igrati sa zvezdom u nedjelju,pa onda ovdje u bosni bajram....ma nemam pojma,jedino se na balkanu do dva dana prije utakmice ne znaju termini pocetka...
jos da dodam, prava je steta sto rajevic nije potpisao za borac onda, strasan je igrac.
borcu definitivno treba jedan pravi spis, jer je bilbija po meni nekako poluspic.
nekako mi je pala na pamet ideja, da bi bilo dobro dovesti onog malog adina dzafica iz veleza, mislim da bi on pravo bio pravi tockic koji bi se uklopio u tu masineriju odlicno
borcu definitivno treba jedan pravi spis, jer je bilbija po meni nekako poluspic.
nekako mi je pala na pamet ideja, da bi bilo dobro dovesti onog malog adina dzafica iz veleza, mislim da bi on pravo bio pravi tockic koji bi se uklopio u tu masineriju odlicno
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Sve je to lijepo sto si rekao ali mislim da Dzafic ode vani. Nema logike da iz Veleza u neki drugi klub ove lige koju je mislim prerastao a usput Velez hoce da zaradi na njemu.jovanbl je napisao/la:nekako mi je pala na pamet ideja, da bi bilo dobro dovesti onog malog adina dzafica iz veleza, mislim da bi on pravo bio pravi tockic koji bi se uklopio u tu masineriju odlicno
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
Mislim da je Spalevic na vratima Borca ako iko ima neko informaciju vise neka potvrdi, po kuloarima se suska da je to vec zavrseno 

Evo da i ja kazem par rijeci,Borac je zasluzeno pobijedio,nema se tu sta pricati.Niti smo briljirali niti smo nesto posebno pokazali,ali smo bili bolji.Olimpik treba da bude srecan,jer je Bilbija pri pokusaju loba iz jako nezgodne pozicije pogodio precku,a takodje je neki od nasih igraca nisam upratio koji,pokusao sa ivice sesnaesterca,lopta je prohujala pored lijeve golmanove stative i samo je sreca spasila igrace Olimpika.Navijaci Zeljeznicara su jos jednom potvrdili onu parolu "kriminalci niste ni izbliza,od navijaca ste daleko".
Okrecemo se duelu sa Sarajevom,koji bi,po mom nekom misljenju trebao biti samo potvrda naseg kvaliteta.Sarajevo vidim kao jaku ekipu u top 3 u nasoj ligi,medjutim,ne mogu nam nista,pogotovo kod kuce!
Jedno je sigurno,o svojoj sudbini ne odlucujemo mi,vec Zrinjski i Siroki.Ne znam da li sam dobro izracunao,ali mislim da nam je i bod protiv Sarajeva dovoljan,ukoliko Siroki izgubi.Ukoliko ne bude padavina,ocekujem krcat stadion 12,13 hiljada ljudi,i proslavu jesenje titule.
Okrecemo se duelu sa Sarajevom,koji bi,po mom nekom misljenju trebao biti samo potvrda naseg kvaliteta.Sarajevo vidim kao jaku ekipu u top 3 u nasoj ligi,medjutim,ne mogu nam nista,pogotovo kod kuce!

Treci put castimo
simic tv?EastStand je napisao/la:$.mirzza je napisao/la:jel ima TV prenos u nedelju?
? се.opusteno je napisao/la:simic tv?EastStand je napisao/la:$.mirzza je napisao/la:jel ima TV prenos u nedelju?
$ ?, % $ - " пренос.
"" ПУТ ""
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.