Smijesno je da pricate o kraju ere, mi smo jos uvijek u vrhu, polufinale kupa, polufinale lp i osvojena La Liga.
Naravno, nismo dominantni kao prije 2 godine.Razlozi za to su zasicenje, nedostatak motivacije(za ovo je trener kriv),oscilacije u timu tj bolest trenera,igraca..ima toga jos...
Bayern nas je potpuno nadigrao i svaka im cast na tome.Sto se tice trenera, ostavio bih ga bar jos jednu sezonu,
iako je kako kazete nadigran od svakog trenera u LP od 1/8 finala.Iskreno mislim da nije on nije trener za Barcelone i sada se tek vidi koliko Pep fali ali eto zbog bolesti i zbog toga sto nije dobro mijenjati trenera nakon samo jedne sezone koja i nije bila tako neuspjesna.Sto se tice Roure, sigurno nije mogao voditi Barcelonu do pobjede protiv Reala, ne moze Barcelonu trenirati covjek koji je Guardioli montirao videoisjecke.Primjer toga je da je Xavi slagao ekipu za uzvrat protiv Milana na Nou Campu i tu padaju u vodu one price da Barcelona moze bez trenera igrati.
Barcelona ce sigurno biti jos u vrhu, ali da bi bila dominantna kao posljednjih godina, potrebna je svjeza krv i odlazak po meni nepotrebnih igraca koji nisu klasa za ovaj tim.
Po meni igraci koji bi trebali da napuste klub su: Valdes,Adriano,Song,Villa,Pedro(ovaj film necemo gledat nazalost),i mozda Alexis iako bi ga ja ostavio jos jednu sezonu,vrlo je mlad mozda proradi.
Razlozi su: Valdes-hvala mu za sve ali jedino u cemu je dobar su istrcavanja 1vs1
Adriano: Bio je solidan, ali je stalno povrijedjen pa mu tako i forma opada cesto
Song: Po meni nepotreban igrac placen 16 miliona eura, a moglo se na te pare dodati jos 15 i dovesti klasan stoper.
Villa: Hvala mu za sve, ikona kluba, ali godine i povreda su ucinile svoje.
Pedro: Razlog je zato sto NE ZNA prevest igraca, covjek igra krilo a ne moze prevest igraca Betisa da ne kazem bekove top klubova.
Alexis: Gledao sam ga u Udineseu i ovaj Alexis iz Barcelone mu nije ni do koljena

isto tako ne zna prevest igraca, vraca unazad loptu kao i Pedro, ali eto mozda proradi, ostavio bih ga jos jednu sezonu iz razloga sto je mlad i talenat veliki.
Mozda je moguce jos Abidal da nas napusti, njemu hvala za sve mada se ne bi ljutio kad bi ostao.
E sada da bi ostali u vrhu nogometa Rosell mora odrijesiti kesu ali MORA i dovesti golmana, dva stopera, dva krila i po mogucnosti centralnog napadaca( znam da to nije barcin stil ali se jednostavno mora da bi se razbijali protivnicki redovi, ono kruzenje vise ne pije vodu, vidjeli smo cim nema Messija, ne mozemo ni Bilbao dobiti)
Moje zelje su: Hummels, T. Silva od stopera, a od golmana: Ter Stegen ili De Gea, ili Neuer( ovo tesko).
Od krila zelje su: Neymar ( za njega nisam bas ni siguran kako bi se snasao, ima talenat ali me strah da ne postane novi Alexis), zatim dobro bi dosao Reus. A od centralnih bi trebao jedan razbijac kao Lewandowski ili Cavani, bez obzira sto se ne uklapa u barcin stil, mi MORAMO imati centralnog napadaca i probijati preko krila, neka Messi i dalje bude lazna 9tka ali da ispred sebe ima jakog napadaca koji ce mu otvarat prostor(slicno je Villa radio na Nou Campu protiv Milana i vidjeli smo sta se dogodilo)
Zakljucak: Prodati 4-5 igraca, dovesti 4-5( ne mora se bas sve na ljeto ako se nema para moze i u januaru) i ostaviti trenera. Ne smijem ni pomisliti sta bi se dogodilo da ostane isti ovakav tim i da dovedu samo jednog stopera, to bi bilo katastrofalno.