FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

enobarca
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la enobarca » 02 maj 2013, 13:19

JohnLennon je napisao/la:slika
:lol:
:lol: sto me nasmija

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 02 maj 2013, 13:21

sto se mene tice tito moze sad se vratit na mjesto pomocnog trenera il otic iz barcelone zauvijek...onako pickasto uc u susret gdje ako vec ne mozes dat 4 gola i nulirat to sve,onda bar se potrudi da dostojno ispadnes...i real je skoro isti zaostatak im'o,pa umal da ne prodzu dalje,radi trke i borbe....a sinoc barca,isto da je ona imala 4 gola prednosti,,nit trke,nit zelje,nicega nije bilo...nicegaaaaaaaa...

naravno i igraci imaju veliku ulogu u tome,ali prije svega,krivica ide treneru za onakvu postavku....i onakvu pripremu meca....zaslosno je ono sinoc izgledalo,stvarno zalosno...
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 02 maj 2013, 13:26

Guardiola :cry:
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 02 maj 2013, 13:26, ukupno mijenjano 1 put.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 02 maj 2013, 13:26

Zašto se traže razlozi u treneru (koji je bio saradnik Pepu dugi niz godina i zna kako funkcionise sistem), u odsustvu Lea(kad je ovaj igr'o) u prvoj tekmi a drasticne razlike u igri nema, u fizickoj spremi igraca, u nekom zasićenju ( ako su u ekipi 3-4 30-godisnjaka sta je sa ostalim mladićima koji se nisu zasitili trofeja). Imamo slucaj da vlada Romariov sindrom, traze se vanserijski razlozi u izbjegavanju jednog jedinog a to je da je pobijedio tim koji je bolji,jači,moćniji i predvodnik nove ere evropskog fudbala. 8-)
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 02 maj 2013, 13:27

T-MAC je napisao/la:sto se mene tice tito moze sad se vratit na mjesto pomocnog trenera il otic iz barcelone zauvijek...onako pickasto uc u susret gdje ako vec ne mozes dat 4 gola i nulirat to sve,onda bar se potrudi da dostojno ispadnes...i real je skoro isti zaostatak im'o,pa umal da ne prodzu dalje,radi trke i borbe....a sinoc barca,isto da je ona imala 4 gola prednosti,,nit trke,nit zelje,nicega nije bilo...nicegaaaaaaaa...

naravno i igraci imaju veliku ulogu u tome,ali prije svega,krivica ide treneru za onakvu postavku....i onakvu pripremu meca....zaslosno je ono sinoc izgledalo,stvarno zalosno...

To sam i ja primjetio.
Cesc, Alves pa i Adriano ( 2 puta je dopustio da se Robben i Lahm prosetaju pored njega ) teza kurcobolja.
Mislim da su Fabregas i Adriano bili ljuti zbog neigranja u prvoj utakmici, cak se Cesc nesto i zakacio sa Titom i tu se opet ogleda autoritet kojeg trener uopste nema.
Igraci mu odredjuju ko ce igrat i kada ce igrat.

Kod Guardiole bi mrtvi umorni grizli za svaku loptu a kod ovog ko kako hoce.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 02 maj 2013, 13:31

Zašto su sinoć zviždali Fabregasu pri svakom njegovom kontaktu sa loptom?

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 02 maj 2013, 13:33

Narin je napisao/la:Zašto su sinoć zviždali Fabregasu pri svakom njegovom kontaktu sa loptom?
Bas to. Citao sam na Sportu da mu zamjere jer je "zaboravio cije boje nosi".
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 02 maj 2013, 13:35

Narin je napisao/la:Zašto su sinoć zviždali Fabregasu pri svakom njegovom kontaktu sa loptom?
Zato sto debili kontaju da ovaj u isto vrijeme moze biti dostojna zamjena Xaviju i Messiju a vjerovatno i zbog toga sto kontaju da je kupio stan u Londonu i da zeli povratak u Arsenal.
Razapeli momka po svim pozicijama i ovaj se izgubio zadnjih mjesec dana.
I nije prvi put da mu zvizde ..

Stoga nisam uopste siguran u njegov ostanak.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 02 maj 2013, 13:37

M4kaveli je napisao/la:
Zato sto debili kontaju da ovaj u isto vrijeme moze biti dostojna zamjena Xaviju i Messiju a vjerovatno i zbog toga sto kontaju da je kupio stan u Londonu i da zeli povratak u Arsenal.
Razapeli momka po svim pozicijama i ovaj se izgubio zadnjih mjesec dana.
I nije prvi put da mu zvizde ..

Stoga nisam uopste siguran u njegov ostanak.
Sta ucinise od najboljeg veznog igraca u EPL :cry:
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 02 maj 2013, 13:38

Centre forward je napisao/la:Zašto se traže razlozi u treneru (koji je bio saradnik Pepu dugi niz godina i zna kako funkcionise sistem), u odsustvu Lea(kad je ovaj igr'o) u prvoj tekmi a drasticne razlike u igri nema, u fizickoj spremi igraca, u nekom zasićenju ( ako su u ekipi 3-4 30-godisnjaka sta je sa ostalim mladićima koji se nisu zasitili trofeja). Imamo slucaj da vlada Romariov sindrom, traze se vanserijski razlozi u izbjegavanju jednog jedinog a to je da je pobijedio tim koji je bolji,jači,moćniji i predvodnik nove ere evropskog fudbala. 8-)
nije niko osporio da je bayern jaci,bolji,i da je u svakom pogledu razbio barcu....ovo sinoc,uz utakmicu u mihnenu je najzalosnija predstava barce...i ni rijec ja ne bi prigovroio da je barca sinoc pokusala napast,,nesto spasit,da se vidilo neke zelje,borbe nicega....usli su u utakmicu sa mislju da je sve odavno gotovo pa nisu nista ni pokusali...plus sto je sama postavka bila ocajna...sa jadnim pedrom i sa viljom koji mnogo zavisi od messija....i radi toga veliki dio krivice ide na ledza titu...i zato sam bjesan na njega i na njegovu jadnu postavku ;)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 02 maj 2013, 13:45

Gorki je napisao/la: Večeras je na Camp Nouu prisutno 95877 gledatelja.
I opet se culo : Auf geht's Bayern schiess' ein Tor ! :mrgreen:
#miasanmia

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 02 maj 2013, 13:47

Ovaj gore zna baš nasmijati čovjeka.Čuj predstavnici nove ere modernog evropskog fudbala a samo jednu sezonu odigraše na nivou vrhunskog fudbala.
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 02 maj 2013, 15:02, ukupno mijenjano 1 put.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 02 maj 2013, 13:58

Centre forward je napisao/la:Zašto se traže razlozi u treneru (koji je bio saradnik Pepu dugi niz godina i zna kako funkcionise sistem), u odsustvu Lea(kad je ovaj igr'o) u prvoj tekmi a drasticne razlike u igri nema, u fizickoj spremi igraca, u nekom zasićenju ( ako su u ekipi 3-4 30-godisnjaka sta je sa ostalim mladićima koji se nisu zasitili trofeja). Imamo slucaj da vlada Romariov sindrom, traze se vanserijski razlozi u izbjegavanju jednog jedinog a to je da je pobijedio tim koji je bolji,jači,moćniji i predvodnik nove ere evropskog fudbala. 8-)
A ko to negira ??? Bayern je demonstrirao silu al' ne nad Barcelonom koja je bila najbolja nego njenom blijedom sijenkom, jer kako drugacije nazvati ekipu kojoj fali kapiten i srce Barcelone da ne kazem stub odbrane Pujol i najbolji igrac svih vremena Messi. Al' opet sve na stranu cestitke Bayernu i sretno u finalu.

p.s. ja se slazem sa bluemaniom ... nema osobe na ovom forumu koja voli vise Xavija od mene mada sumnjam da ima i u Barceloni ( ako mu izuzmemo clanove uze rodbine ) al' brate odmori - oporavi se i pusti Tiaga da igra. Taj mali me sve vise odusevljava --- ima muda, ima brzinu, ima pregled igre, ima sut i najvaznije gladan i zeljan je igre.

Transfer lista :

Valdes
Alves
Adriano
Song
Fabregas
Villa
Pedro

Dovesti :

GK : Ter stegen, Guaita, Begovic
CB : Hummels, Tiago Silva, Ramos ( ovaj zadnji samo zelja )
WF : Neymar

Promovisati :

LB : Alex Grimaldo
RB : Ilie Sanchez
DMF : J.D. Santos
CMF : Rafa Alcantra
WF : Deulofeu, Cuenca
CF : J.M. Dongou

Znam da ovo vise izgleda kao FM manager al' ovi momci bi sigurno umrli za Barcelonu, poznaju sitem, nisu skupi i bolje njih trpiti jer ce se pogoditi sigurno sa 2 ili 3 od ovih 8-)

*************************************** Ter stegen ( Pinto ) ****************************************
Montoya ( Sanchez ) *** Pique ( Pujol ) **** Hummels ( Mascnerano ) *** Alba ( Grimaldo)
************************************* Busquets ( J.D. Santos ) **************************************
************************* Tiago ( Rafa ) ****** Iniesta ( Xavi ) **************************************
Neymar ( Deulofeu ) ************ Messi ( Dongou ) ************** Sanchez ( Cuenca ) **********

Ovim putem ce svi biti zadovoljni, Rossel ce ustediti milijardu , Navijaci ce biti ponosni na broj katalonaca, necemo se toliko ljutiti jer ce tim biti podlmadjen, sigurno ce biti zeljni trofeja mislim onoooo sto nisam predsjednik Barcelone 8-)
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 02 maj 2013, 14:04

Oj sastava :lol:
Zadnja izmjena: DesimaL, dana/u 02 maj 2013, 14:32, ukupno mijenjano 2 puta.
Visca el Barça ! Mes que un club !

simicz
Kontakt:

Post Postao/la simicz » 02 maj 2013, 14:07

Ne razumijem zasto svi stavljaju Adriana na transfer listu, i jos mi nije jasno zasto ne dobija sansu covjek koji je zabio 2-3 fantasticna gola u kriznim situacijama

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 02 maj 2013, 14:08

@MrHc....Xavi je doktor fudbala i on može odigrati još dvije sezone, ali uz doziranu minutažu :!: samo u utakmicama Primere ili Kupa kralja, gdje je slabiji intenzitet....poceti forsirati Thiaga malo jace, a i Cesca vratiti u vezu....Xavija držati na klupi, jer uvijek Maestro može odigrati vrhunskih 30 minuta ;)

I Xavija poceti vec sad pripremati za trenera, mislim da bi bio extra trener i novi Guardiola.

Adriano je sasvim dobar igrac, polivalentan i treba ga ostaviti pod uslovom ako ce biti zadovoljan sa ponuđenim (a ponda glasi: da bude back-up utility player)...ako mu se to ne sviđa- hvala lijepo i prijatno.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 02 maj 2013, 14:28

slika

moćni vam dresovi :)

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 02 maj 2013, 14:56

Veliki problem Barce je to fokusrianje na vezu Xavi-Inesta-Messi ili oslonjanje na samog Messija.
Moraju unjeti vise dinamike u igru, jer sa onim klasicnim mrljavljenjem lopte nece vise moci nista napraviti protiv jacih klubova. Bayern ih je jucer preko krilnih igraca razvalio. Alves kao bek krene u napad, izgubi loptu i jednostavno se nemoze dovoljno brzo vratiti kada ima jednog prebrzog napadaca ispred sebe. Mali Alaba sa Riberijom je ocitao lekciju Barci kako se napada po strani. O Robbenu i Lahmu netreba ni ni trositi rijeci to je vanserijski.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 02 maj 2013, 15:01

MrHc je napisao/la:
Transfer lista :

Valdes
Alves
Adriano
Song
Fabregas
Villa
Pedro
Adriano, Song i Fabregas neće završit' na transfer listi.
Adriano je zahvalan igrač, može uvijek uletit' kad zatreba (lik je igrao 5 različitih pozicija), uprava ga neće prodat', eh sad ako sam Adriano bude htio ići zbog male minutaže (opravdan razlog), to je onda druga stvar.
Song je tek došao, na poziciji zadnjeg veznog je bolji od Mascherana, idealna zamjena za Busquetsa znači, prije mislim da će Masch otići.
Fabregas također, mislim da neće ići (osim ako sam ne bude htio), može se i za njega reći da je tek došao jbt, velike su pare iskeširane za njega. Njegovo vrijeme mislim da tek dolazi, laganim povlačenjem Xavija - on upada...a to vrijeme je sigurno slijedeća sezona.

Što se Alvesa tiče, ja ga ne bi još prodavao (al' se ja ne pitam), mislim da Alves nije još za bacit' tek tako...pomirit' ću se sa njegovim odlaskom jedino ako se dovede adekvatna zamjena za istog, jer ruku na srce, Montoya to još nije (zahvaljujući prvobitno treneru jer mu nije davao dovoljno prilike da se dokaže).

MrHc je napisao/la:*************************************** Ter stegen ( Pinto ) ****************************************
Montoya ( Sanchez ) *** Pique ( Pujol ) **** Hummels ( Mascnerano ) *** Alba ( Grimaldo)
************************************* Busquets ( J.D. Santos ) **************************************
************************* Tiago ( Rafa ) ****** Iniesta ( Xavi ) **************************************
Neymar ( Deulofeu ) ************ Messi ( Dongou ) ************** Sanchez ( Cuenca ) **********
Neozbiljan sastav druže, ovo se može možda (iako jako teško) očekivat' u roku od par godina, nikako iduće sezone.
Sa ovim sastavom predstavljaš neku, hajmo reći "smjenu generacije", eh ta ista smjena generacije ne smije i neće aBd doći ovako odjednom, da se osvježe sa 5-6-7 mladih igrača. Barca nije klub koji će čekat' godinama da neke mlade nade zaigraju kako se očekuje od njih, pa ne pričamo o Arsenalu jbt.
Barca je klub koji juri na sve trofeje, klub od kojeg se očekuje svake sezone neki trofej, osim kupa brate...eh sad, stvarno misliš da ta očekivanja, nas simpatizera, navijača, igrača također, mogu ispunit' sa ovakvim sastavom? Ja mislim da ne mogu.

Rekoh već, u nadolazećem transfer periodu možemo očekivat' tri nova igrača (golman, napadač, stoper) + 2 do 3 igrača promovisana u A tim.
Sve preko toga je neozbiljno, i neočekivano za klub kakav je Barca.

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 02 maj 2013, 15:11

Mancini je napisao/la:Ovaj gore zna baš nasmijati čovjeka.Čuj predstavnici nove ere modernog evropskog fudbala a samo jednu sezonu odigraše na nivou vrhunskog fudbala.

A zasto ne ekipa koja u zadnje 4 godine igra tri finala ne moze se reci da nije dominantna a osobito u ovosezonsko Lp ,Barca je dosegnula svoj vrhunac 2011 i to je to od tada slijedi lagani pad koji je sve vise osjetljiviji ,dio motora ove ekipe je potrosen i mora se nalaziti rijesenje ako zeli biti u samom vrhu ,tesko je reci sada def.je li kraj ere barce ,ali ovo sto pokazuju u zadnje dvije sezone sigurno n agovjestava da dolazi do smjene na tom tronu i kao najozbiljniji kandidat pretenduje mozda cak i dominantnije ne barca na taj tron.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.