Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - opcenito
http://sportsport.ba/bh_fudbal/postivat ... uci/103995" onclick="window.open(this.href);return false;
Dosta dobar tekst i red bi bilo da se nastave pozitivne stvari u nasem nogometu i prestane mesetariti.
Dosta dobar tekst i red bi bilo da se nastave pozitivne stvari u nasem nogometu i prestane mesetariti.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
Politika je ovdje ključni faktor. Početi će priče o ugroženosti itd.
Nema šanse da se smanji liga iako bi ja to najviše volio. Liga sa 12-14 ekipa je dovoljna u ovako maloj državi.
Evo neka kažu od sljedeće sezone prvih 12 ostaju ostali ispadaju.
Nema šanse da se smanji liga iako bi ja to najviše volio. Liga sa 12-14 ekipa je dovoljna u ovako maloj državi.
- vidovitadjemila
Nesto treba pokusati pa makari naopako.Ali sta uraditi kada su i nasi najveci klubovi na koljenima.Pogledajte Borac Celik ...pa ljudi ni licencu za ovu ligu nemaju ...ne znam sve manje sam optimista...Neutral je napisao/la:Politika je ovdje ključni faktor. Početi će priče o ugroženosti itd.
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...
Svako za sebe neka odgovara. Niko nije niti jednom klubu kriv što ne izmiruju obaveza prema ugovorima koje daju igračima. Krivicu nosi uprava tih klubova.
Fale u nas mnogo zakona. Oštetiš klub par hiljada KM godišnje i niko krivično ne odgovara za to. Nije ni jedan klub priavatno vlasništvo pojedinca. Nijaze ne ljuti se, ti radiš dobar posao.
Fale u nas mnogo zakona. Oštetiš klub par hiljada KM godišnje i niko krivično ne odgovara za to. Nije ni jedan klub priavatno vlasništvo pojedinca. Nijaze ne ljuti se, ti radiš dobar posao.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Jednom će se morati započeti s dosljednim poštovanjem pravila... i vani su klubovi zbog licenci izbacivani, ne vidim problem u izbacivanju Borca/Čelika/Zrinjskog/xy kluba.
Hayley <3
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ako veliki Rangers može u četvrtu ligu radi lošeg poslovanja može vala i svaki naš klub u drugu. Šta su naši klubovi spram Rangersa, obične seljačke zadruge, eto šta. Ljudi su uništili svoju ionako slabu ligu radi principa, a kod nas stalno neka saga o velikim klubovima.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
O tome sam ja pisao jedno 100 puta, ali to ljudi ovdje ne kontaju (tocnije ne zele skontati) nego prozivljavaju neke svoje jugonostalgicarske fantazije i deluzije o nekakvoj velicini cim ih, nedaj Boze, u nekom realnom primjeru ili usporedbi ili analizi danasnjeg stanja nogometa u BiH (koje je realno katastrofalno) i odnosa snaga svedes na rang prosjecnog ili dereliktnog kluba koji egzistira na teret (milost) drzave i grca u dugovima godinama (vecinom ne nudeci ni okvirno sto bi se konkretno u vezi toga dalo napraviti), a ne ispunjava ni temeljne uvjete za licencu u premijer ligi, kamoli za europska natjecanja (sto je, kontra svakoj logici ipak svake godine cilj i obecanje navijacima, naravno bez pokrica kod brojnih, ali eto nek se nadje ''projekt'', kako cemo ga ostvariti, s kojim novcima i koga cemo okriviti kad to sve propane je druga stvar), gdje ih pritom redovito ''zakidaju'' svi ostali, osim njih samih i vlastitog (lopovskog) vodstva, a pitaju se kako i zasto, vapeci pritom cijelo vrijeme za drzavni oprost duga.
Evo i ovaj ce ih post potaknuti da gore sve navedeno jos jednom potvrde, vjerujem.
Evo i ovaj ce ih post potaknuti da gore sve navedeno jos jednom potvrde, vjerujem.
...Život za Široki...
- samo_lijevo
- Kontakt:
Tvoja je prica udure ,ali zaboravljas gdje zivis i kakva vladaju pravila.DukeOfWellington je napisao/la:Ako veliki Rangers može u četvrtu ligu radi lošeg poslovanja može vala i svaki naš klub u drugu. Šta su naši klubovi spram Rangersa, obične seljačke zadruge, eto šta. Ljudi su uništili svoju ionako slabu ligu radi principa, a kod nas stalno neka saga o velikim klubovima.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ja koliko znam jedino SB ispunjava sve uslove. Tj. imaju stadion, nemaju dugova. Svi ostali, ili su duzni, ili nemaju stadiona da lici na stadion.
Celik!3,2,2.
-
neroazzurni
- Kontakt:
i ja stvarno ne kontam cime se, osim Sirokog, navijaci ostalih klubova busaju u prsa...kakvo licenciranje i pizde materine, kako god se Celiku Borcu progleda kroz prste za neke reprograme sa poreznom isl. tako se i ovim nasim "velikanima" progleda za stadion i infrastrukturu na istom, pa na stadionu naseg kao najboljeg kluba se ne mozes napiti vode, vrsiti nuzdu
a da ne pricamo o nekim lozama mjestima za novinare i tog modernog cuda INTERNET
Da se razumijemo i ja sam za to da se poostri kriteriji i da se to licenciranje dovede u red ali sad pljuvat i nazivati ove nabrojane klubove nekim komunistickim ili samoprozvanim velikanima je apsurdno, ali dobro kad vidis od koga to dolazi nije ni cudo...
Da se razumijemo i ja sam za to da se poostri kriteriji i da se to licenciranje dovede u red ali sad pljuvat i nazivati ove nabrojane klubove nekim komunistickim ili samoprozvanim velikanima je apsurdno, ali dobro kad vidis od koga to dolazi nije ni cudo...
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ne zaboravljam nego govorim principijelno, ne na način da smatram da će se nešto promijeniti.samo_lijevo je napisao/la:Tvoja je prica udure ,ali zaboravljas gdje zivis i kakva vladaju pravila.DukeOfWellington je napisao/la:Ako veliki Rangers može u četvrtu ligu radi lošeg poslovanja može vala i svaki naš klub u drugu. Šta su naši klubovi spram Rangersa, obične seljačke zadruge, eto šta. Ljudi su uništili svoju ionako slabu ligu radi principa, a kod nas stalno neka saga o velikim klubovima.
nažalost... i opet će se pustiti svi da igraju i opet bi se morao čekati neki drugi klub na utakmici dok ne plati dugove... što se onda ovih 8 klubova koji su prošli patilo sa licencama, dugovima itd. ? (ok ova 4 koja idu u Evropu, al' šta za ostale ?) jednostavno, nije fer prema takvim klubovima...samo_lijevo je napisao/la:Tvoja je prica udure ,ali zaboravljas gdje zivis i kakva vladaju pravila.DukeOfWellington je napisao/la:Ako veliki Rangers može u četvrtu ligu radi lošeg poslovanja može vala i svaki naš klub u drugu. Šta su naši klubovi spram Rangersa, obične seljačke zadruge, eto šta. Ljudi su uništili svoju ionako slabu ligu radi principa, a kod nas stalno neka saga o velikim klubovima.
ovdje djelimično aludiraš i na Grbavicu, znamAllGunsBlazing je napisao/la:Ja koliko znam jedino SB ispunjava sve uslove. Tj. imaju stadion, nemaju dugova. Svi ostali, ili su duzni, ili nemaju stadiona da lici na stadion.
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- Sportfanatik
- Kontakt:
Svaka ti je na mjestuneroazzurni je napisao/la:i ja stvarno ne kontam cime se, osim Sirokog, navijaci ostalih klubova busaju u prsa...kakvo licenciranje i pizde materine, kako god se Celiku Borcu progleda kroz prste za neke reprograme sa poreznom isl. tako se i ovim nasim "velikanima" progleda za stadion i infrastrukturu na istom, pa na stadionu naseg kao najboljeg kluba se ne mozes napiti vode, vrsiti nuzdua da ne pricamo o nekim lozama mjestima za novinare i tog modernog cuda INTERNET
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
Postoji pravilnik o licenciranju i stadionima za nasu ligu, koji iz godine u godinu postaje stroziji.neroazzurni je napisao/la:i ja stvarno ne kontam cime se, osim Sirokog, navijaci ostalih klubova busaju u prsa...kakvo licenciranje i pizde materine, kako god se Celiku Borcu progleda kroz prste za neke reprograme sa poreznom isl. tako se i ovim nasim "velikanima" progleda za stadion i infrastrukturu na istom, pa na stadionu naseg kao najboljeg kluba se ne mozes napiti vode, vrsiti nuzdua da ne pricamo o nekim lozama mjestima za novinare i tog modernog cuda INTERNET
I ne vidim mjesta tvojoj prici jedini stadion u ligi koji ima nekakve uslove je u Zenici, dok ovi ostali bi bar trebali ispunjavat minimum nekih kriterija za nasu ligu i niko ne ocekuje areni ili mega uslove, osvrnes se oko sebe i vidis u kakvoj drzavi zivimo.
Ali od nekud se mora poceti, a ovo je prilika pa i da se smanji liga. Nisu u stanju da ispunis minimum uslova pa-pa u 3-4 rang takmicenja pa makar to bio i prvak-Zeljeznicar.
ps. I ja nigdje ne vidim neko pljuvanje niti uzdizanje nekih klubova,ali uvijek treba skrenut s puta/teme.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
Puno price a riješenja nemate
Klubovi koji imaju licencu nek igraju premijer ligu,koji nemaju licencu izbaciti ih,odmah
Jel na to aludirate vecina? pa zapitajte se ko bi igrao ligu onda i na šta bi ta liga licila
Raspala bi se u polusezoni
Jel znate koliko ljudi zivi od ovog i ovakvog "JADNOG" nogometa u BIH??? Šta s tim ljudima i njihovim porodicama,igracima,trenerima,sudijama,redarima,radnicima na stadionima??? Po vama sve na biro haman poslati? pustite se Glazgova i Škotske ko ih *****,ovo je BIH a ne Škotska...
::::SAMO ČELIK::::
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Nisam mislio samo na Grbavicu. Ni Kosevo nije nista bolje, mislim moze pricati ko sta hoce, ali ja kao gostujuci navijac nisam se mogao napiti vode na Kosevu(kao ni na Grbavici, kao ni na Piroti.. da ne nabrajam dalje). To je iskreno sramota, mislim racunaj od polaska do utakmice ima 2-3 sata, provedes u busu(negdje i vise od ta 2-3 sata) i onda jos utakmica 2 sata, i ako uz sve to ostanes poslije, znaci ispadne 5-6 sati bez vode na onim vrucinama.
I ne smije samo to biti kriterij, npr. Borac ima odlicne tribine, ali vrlo losu travu. I na nasem stadionu je nekad trava bila losa, ali nikad onoliko, a igralo se vise utakmica.
U Travniku covjek komotno moze vrat slomiti, razliak u visini tribina je metar, a uz to naravno nema WC-a, nema vode, ulaz katastrofa.
I onda neko kaze nesto, a takav Travnik dobio licencu.
Iskreno nemam nista ni protiv jednog kluba u BiH, ali mislim da svaki klub u BiH moze imati bar 3000 mjesta tribinu, wc da radi te bar pristojan travnjak da se moze fino fudbala igrati.
I da to sto UEFA radi je licemjerno, jedan Real ili Barca mogu imati stotine miliona duga, a npr. Majorka niej mogla igrati sa 80, ili neki klubovi ne smiju imati ni 5.
I ne smije samo to biti kriterij, npr. Borac ima odlicne tribine, ali vrlo losu travu. I na nasem stadionu je nekad trava bila losa, ali nikad onoliko, a igralo se vise utakmica.
U Travniku covjek komotno moze vrat slomiti, razliak u visini tribina je metar, a uz to naravno nema WC-a, nema vode, ulaz katastrofa.
Iskreno nemam nista ni protiv jednog kluba u BiH, ali mislim da svaki klub u BiH moze imati bar 3000 mjesta tribinu, wc da radi te bar pristojan travnjak da se moze fino fudbala igrati.
I da to sto UEFA radi je licemjerno, jedan Real ili Barca mogu imati stotine miliona duga, a npr. Majorka niej mogla igrati sa 80, ili neki klubovi ne smiju imati ni 5.
Celik!3,2,2.
- AgresivnoDjubre
- Kontakt:
Banja Luka- samo teren popraviti .
Kosevo - solidno.
Grbavica - napraviti prilaz gostujucim navijacima,komotno se moze uletiti u teren i jos nema WC-a na stadionu.Jos kad bi se istok i zapad sredili odlicno bi bilo.
Trebinje - promijeniti stolice na stadionu jer one pucaju cim stanes na njih,rizik je i sjedit.
Travnik - Stolice katastrofa,ulaz na tribinu srediti takodjer.
Zrinjski - srediti tribinu gdje su Ultrasi.
Siroki Brijeg - pohvale.
Gradacac - Radi se,pohvale.
Vrapcici - Srediti teren,pohvale za tribinu za gostujuce navijace.
Gabela - ne moze bolje da ga ebes.
Slavija - postaviti stolice.
Olimpic - solidno.
To je neko moje vidjenje.
Kosevo - solidno.
Grbavica - napraviti prilaz gostujucim navijacima,komotno se moze uletiti u teren i jos nema WC-a na stadionu.Jos kad bi se istok i zapad sredili odlicno bi bilo.
Trebinje - promijeniti stolice na stadionu jer one pucaju cim stanes na njih,rizik je i sjedit.
Travnik - Stolice katastrofa,ulaz na tribinu srediti takodjer.
Zrinjski - srediti tribinu gdje su Ultrasi.
Siroki Brijeg - pohvale.
Gradacac - Radi se,pohvale.
Vrapcici - Srediti teren,pohvale za tribinu za gostujuce navijace.
Gabela - ne moze bolje da ga ebes.
Slavija - postaviti stolice.
Olimpic - solidno.
To je neko moje vidjenje.
Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a jos cudnije kako nam cesto bas to malo nedostaje.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Vidio bi ti kako klubovi koji kao ne mogu da ispune uslove odjednom počinju da rade nešto da ih pravila prisile. Ovako ne moraju pa i ne rade ništa.zamorano je napisao/la:Puno price a riješenja nemateKlubovi koji imaju licencu nek igraju premijer ligu,koji nemaju licencu izbaciti ih,odmah
Jel na to aludirate vecina? pa zapitajte se ko bi igrao ligu onda i na šta bi ta liga licila
Jel znate koliko ljudi zivi od ovog i ovakvog "JADNOG" nogometa u BIH??? Šta s tim ljudima i njihovim porodicama,igracima,trenerima,sudijama,redarima,radnicima na stadionima??? Po vama sve na biro haman poslati? pustite se Glazgova i Škotske ko ih *****,ovo je BIH a ne Škotska...
Najbolje bi bilo da se ugledamo na Čad, ko šljivi Škotsku.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Ne bi se liga raspala. Nek ima osam klubova, dovoljno. 28 utakmica i taman. Nogomet se igra i u nižim ligama, a igranje u nižim ligama možda bi natjeralo pojedince koji vedre i oblače u lokalnim zajednicama da se malo zamisle i pokušaju pomoći lokalnom nogometnom klubu.zamorano je napisao/la:Puno price a riješenja nemateKlubovi koji imaju licencu nek igraju premijer ligu,koji nemaju licencu izbaciti ih,odmah
Kojim radnicima na stadionima? Pa da netko radi, ne bi onakvi tereni bili, ne bi onako trava i korov rasli uz betonske ograde, ne bi korova bilo po tribini. To je sve cirkus - kad su klubovi već na grbači općina, neka ljudi iz lokalnih komunalnih poduzeća pomognu u održavanju objekata, ionako ih pun kuratz sjedi i ništa ne radi.
Redari? Klubovi bi trebali osigurati kakvo lokalno društvo da im pomogne - kod nas u Livnu lokalni moto klub (MC Vukovi, strašni momci) su na svakoj utakmici, ovisno o protivniku, ima ih minimum 10, protiv Radničkog i Slobode ih bilo preko 30. Vjerujem da širom države ima takvih udruga koje bi se rado odazvale - dvaput mjesečno tijekom osam mjeseci, zašto ne - ovi naši koje spominjem toliko toga rade, a opet su tu na stadionu svaku drugu subotu.
Suci? Ionako nema profesionalnih sudaca u BiH i suđenje im nije glavni izvor prihoda (većini).
Igrači? BiH nije jedina zemlja u kojoj se igra nogomet, a i nije nešto da su igrači plaćeni, broj neplaćenih i neredovito plaćenih je u ogromnoj nadmoći nad brojem redovito plaćenih igrača.
Morat će se jednom prekinuti ovo što se dešava... dao Bog pa to vidimo već sada, jer ako se ovako nastavi, posljedice će biti još gore.
Hayley <3
- vidovitadjemila
Mislim istine radi ja sam mozda i najsamokriticniji forumas sto se svog kluba tice sigurno ali moram reci nesto.AllGunsBlazing je napisao/la:Nisam mislio samo na Grbavicu. Ni Kosevo nije nista bolje, mislim moze pricati ko sta hoce, ali ja kao gostujuci navijac nisam se mogao napiti vode na Kosevu(kao ni na Grbavici, kao ni na Piroti.. da ne nabrajam dalje). To je iskreno sramota, mislim racunaj od polaska do utakmice ima 2-3 sata, provedes u busu(negdje i vise od ta 2-3 sata) i onda jos utakmica 2 sata, i ako uz sve to ostanes poslije, znaci ispadne 5-6 sati bez vode na onim vrucinama.
Tribine u Travniku su normalne za normalne navijace.Jesu povisoke ali ako si pijan drogiran i ne znam sta jos i ravno ti je visoko.Ja jos nisam vidio da je iko pao.imas i lijepu komociju i ne smeta ti red ispred tebe da gledas.
Drugo ne znam jarane kada si tio bio zadnji put na Piroti.Glavna tribina ima wc i to jedan iznad djela za gostujuce navijace kod ulaza samog u taj dio.Ne znam da li si primjetio.Sto se travnjaka tice u jednoj od emisija BHT mogao si cuti od Amara Osima i trenera Slavije da je teren na Piroti uz Bilino i teren u Gradačcu najbolji u ligi ,sto i ja tvrdim jer se rjetko igra na njemu samo tekme i pokoji trening.Inace trenira se vecinom na kasarni koja je u blizini i prvi tim i mladje kategorije.
Sto se stolica tice.Stolice su na Piroti totalno pocupane na djelu za goste.I ne znam koju svrhu neko ima postavljati nove.I neka stoji ono ruglo da se vidi ko smo i sta smo i kakva nam je kultura.Licno sam gledao pojedine NAVIJACKE grupe kako kod postizanja gola svoje ekipe cupaju stolice i bacaju ih u teren.
Sto se duga tice Travniku se ne dozvoljava kako smo vidjeli na tekmi u Zenici sa Celikom da bude duzan savezu ni 3 hiljade maraka,odmah nam ne daju da igramo,dok pojedinim klubovima citava drzava falsifikuje papire i odlaze im dugove lafo reprogramira
Nemoj da ja pocnem pisati o drugima nece valjati...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.