Victor Valdes
Dok je sezona u punom jeku, dok su na programu izuzetno bitne utakmice, njemu padne na pamet da kaže kako, eto, neće više da brani za Barcelonu, jer se kao zaželio promjena i želi se okušati u nekoj drugoj ligi, državi, kontinentu, svijetu, šta ti ja znam. Navodno je tu druga strana priče koja govori kako zapravo našem Victoru je dosadilo to što prečesto mijenjaju trenere golmana. Ne znam šta je stvarni razlog i vjerujte da me ne interesuje, ako smatra da će mu negdje biti bolje, neka ide, želim mu sve najbolje. Međutim, da li je morao to saopćiti, kao što već napisah, u punom jeku sezone? To je umnogome prodrmalo momčad. Neki izvori navode da je zapravo njegova želja za odlaskom iz Barcelone potekla od njegove supruge – Yolande, koja mu je nedavno rodila drugog sina. A čovjek mora slušati ženu...
Gerard Pique
Šta reći za njega? Nema te osobe, nije se rodila, niti će ikada, koja će mene moći razuvjeriti da Shakira nije kriva za sve. Kriva je! Sve je počelo na Mundijalu 2010. u Južnoj Africi. Ona otpjevala dva akorda "Waka Waka", mahnula 3-4 puta kukovima i Piqueton se odmah zaljubio. Ako detaljnije prostudirate, primijetit ćete da je pad njegove forme i krenuo otkad je s njom. Ni "P" nije ostalo od onog starog dobrog Piquea, pored kojeg nije mogao proći ni Ronaldo, ni Rooney, ni Ribery... Pa ni Messi ne bi prošao pored njega u tom periodu. Nedavno mu je 10 godina starija Shakira rodila sina Milana. Neka im je sa srećom i nek je on živ i zdrav, a nama navijačima neka je Bog na pomoći. Shakira ga uništila. Ista ona Shakira koje je bila veliki fan Madrida i Espanyola (gle slučaja Barçinih najvećih rivala). Prokleto bilo Svjetsko prvenstvo 2010., "Waka Waka" i Piqueton (za one koji ne znaju šta je Piqueton i bolje je što ne znaju).
Dani Alves
A ne znam vam reći tačno ko je zapravo ta đavolica koja ga uništava, samo znam da postoji. Možda čak i đavolicE. Nakon razvoda od supruge, pričalo se posljednje dvije sezone kako je viđen s izraelskom manekenkom Bar Refaeli, inače velikom zaljubljenicom u Barçin nogomet. Oboje su demantovali te navode. Nakon toga Dani je u Brazilu viđen u ludom provodu s nekoliko ljepotica, no ništa nije zvanično. Jedino što je zvanično je to da Dani pazi na svoj stajling, fotografiše se i postavlja fotke na Twitter, te da igra znatno lošije nego proteklih sezona. Čim se toliko sređuje, frizira i fotografiše, to je zbog žene. Kad je muškarac mijenjao frizuru zbog sebe?
Cesc Fabregas
Od prvog dana kada je viđen s 14 godina starijom sponzorušom Daniellom Semaan, koja inače ima dvoje djece iz prvog braka s ruskim milijarderom, moglo se znati da ovo neće izaći na dobro. Na stranu to što on voli Milf, nećemo ulaziti u njegove privatne stvari, ali neka malo popusti. Dobio je kćerku Liju s njom, neka uživa u očinstvu, ali neka manje tiki-taka s Daniellom, više s loptom. Loš je na sredini terena, da ne pričamo kako se snalazi, ili bolje rečeno ne snalazi, na poziciji "lažne devetke". Cesc, loptu u ruke! LoptU, u jednini...
Xavi Hernandez
Zašto je bio najbolji veznjak proteklih sezona? Nije viđen ni sa kakvom ženom. Od prošle godine novinarka Nuria ga uzela pod svoje. Nema više onog Xavija koji ima 100% procenat tačnih dodavanja, čije lopte imaju oči, koji se tako elegentno kreće na terenu, čiji su korneri u milimetar precizni... Godine čije svoje, reći će mnogi. Ja kažem Nuria čini svoje. Xavi, bolje po tebe, a Boga mi i po nas, da se držiš branja gljiva.
Pedro Rodriguez
Da je bio neki tehničar - nije. Da je bio neki golgeter – nije ni to. Ali onaj trud i zalaganje na terenu kao što ga je imao Pedro, malo ko je imao. Djevojka Carolin je ostala trudna, rodila mu sina Bryana – sve ostalo znate. Pa i ne trči više kao ranije. Ay Pedro, Pedrito, potrči malo i nemoj svaki put dodati loptu Messiju, šutaj kad imaš priliku!
To je to.