FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Romariooo
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Romariooo » 02 maj 2013, 23:42

gledma cardoza veceras i vec nekoliko sezona i kontam ako se bude dovodio back up klasicni napadac koji je visok i snazan, ovaj cardozo iz benfice je pravi covjek za tu ulogu, extra gol igrac kakav bi nam dobro dosao da igra ponekad, ako nije skup, a posto ima 30 godina ne vjerujem da jeste, krajnje je vrijeme da se dovede tako jedan korpulentniji napadac koji ce manje igrati, al dati doprinos

humelsa nije nemoguce dovesti,al ako ce biti skup bolje onda neko drugo sigurnije rjesenje traziti, silva ili luiz, ovako humels bi vjerovatno dosao al ce dortmund traziti puno para, narocito kad im odu levandovski i gece tesko ce se vise bilo koga odreci

ipak mislim da je najbolja opcija daleko silva, koji bi se uz dobru diplomatiju mogao dovesti, dati nesto para parizu i nekog naseg igraca koji je na cijeni, tipa song ili alexis, jos ako i silva imalo bude insistirao, mogao bi se dovesti. svi drugi stoperi su znatno slabiji od njega, a nama treba tu mocan igrac,tako da tu treba insistirati
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 02 maj 2013, 23:56

jel se meni cini il su parizani bili zainteresovani za alvesa proslo ljeto?

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 02 maj 2013, 23:58

Donnie Darko je napisao/la:jel se meni cini il su parizani bili zainteresovani za alvesa proslo ljeto?
Proso voz, doveli Van der Vila.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 03 maj 2013, 00:01

BigBigBang je napisao/la:Smijesno je govoriti da je neka ekipa najbolji tim svih vremena jer nema relevantnih dokaza o tome ali ono za sta postoje konkretne cinjenice su to da je Barcelona najgori u tim u historiji polufinala Lige Prvaka, zadnji sljam i otpad, sto je i ocigledno jer morale sus e naplatiti lopovske titule iz ne tako davne proslosti.
:lol: :lol: :lol:
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 03 maj 2013, 00:03

Alvesa i Valdesa, Anzhi priziva i zove - odazovimo im se :mrgreen: ....ti ludi rusi voli dati pare za takve.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 03 maj 2013, 00:19

Trasimaco je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:Smijesno je govoriti da je neka ekipa najbolji tim svih vremena jer nema relevantnih dokaza o tome ali ono za sta postoje konkretne cinjenice su to da je Barcelona najgori u tim u historiji polufinala Lige Prvaka, zadnji sljam i otpad, sto je i ocigledno jer morale sus e naplatiti lopovske titule iz ne tako davne proslosti.
:lol: :lol: :lol:
:mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Kakav crni Kardozo. Valjda je nakon Ibrahimovica potpuno jasno da Barsi ne odgovaraju 'stozine' u napadu. Barsi treba omalen, brz napadac, dobre tehnike...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 03 maj 2013, 00:21

@Valencia kada ne ide setnja u gol onda bi bilo pozeljno imati jednog takvog koji ce prihvatiti klupu a zabijati kada udje.
Sjeti se Larsona ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 03 maj 2013, 00:26

M4kaveli je napisao/la:@Valencia kada ne ide setnja u gol onda bi bilo pozeljno imati jednog takvog koji ce prihvatiti klupu a zabijati kada udje.
Sjeti se Larsona ..
Larson nije bio kliponja od 1.95.. Barsi jednostavno ne odgovara ovakav tip igraca. To se vidjelo na primjeru svakog kliponje kojeg su imali.

Zasto Barsa jednostavno ne uzme Levandovskog :mrgreen: !?

Lik je odlican u skoku, dobro se gradi, a uz sve to ima dobru tehniku... Dolazi iz ekipe koja igru zasniva na igri kratkih pasova. Ne moze bolje za Barsu :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 03 maj 2013, 00:30

Ljudi ba, ne mogu Leweandowski ili neki peti igrac ovdje popraviti stvari.

Barca je imala svoju kulminaciju zadnje 4 godine, kad su joj igraci bili u vrhuncu forme, kad ih je Pep vodio fanaticno, kad su igrali perfektan fudbal, strašan presing, odlicne pasove i kombinacije, kad su svi ginuli na terenu (svi za jednog, jedan za sve)....sad je sve to izlapilo, igraci redom svi van forme, bez motiva (jer su sve živo osvojili u te 4 godine) i sad je samo inercija i zaostavština, blijeda slika, jahanja na valovima stare slave....poceli su se oslanjati na Messija koji sam zabija skoro pola golova, dok Pedro i Alxis drkaju spolovilo (ljudi van forme odavno)....a ni Messi nije onaj ko prije koji je žedan krvi kakav je bio bez trofeja i pod Pepom.
Kakav crni Lewandowski i Silva :o :shock: ....Barci su potrebne korijenite promjene :!:

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 03 maj 2013, 00:34

M4kaveli je napisao/la:Eto @mandraX je objasnio sta i kako. ;)

@Monolog nam opet Bejla ubacuje u Barcelonu. :mrgreen:
Taj ide u Real da trci kontre s kopitom ..

I zaboravite na Hummelsa i Suareza.
Volio bi i ja njih, ali il' ih je nemoguce dovesti ili se vec nasao napadac ( Neymar ).
Kompany bi po meni leg'o ko hodzi burek a cujem da opet traze onog malog Marquinhosa iz Rome.
Trebao bi i jedan back-up.

Adriana pod hitno zadrzati, poboljsati mu ugovor.
Pedro ne ide nigdje to je svima jasno ma koliko god da je grohno u formi.
Sljedece sezone se vraca na staro.
Fabregasa ni pod razno prodavati, ali stavljati ga na prirodnu poziciju.
Bolje Richardsa da dovedu na transfer su ga stavili,on bi nam lego ko budali samar

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 03 maj 2013, 00:36

bluemania je napisao/la:Ljudi ba, ne mogu Leweandowski ili neki peti igrac ovdje popraviti stvari.

Barca je imala svoju kulminaciju zadnje 4 godine, kad su joj igraci bili u vrhuncu forme, kad ih je Pep vodio fanaticno, kad su igrali perfektan fudbal, strašan presing, odlicne pasove i kombinacije, kad su svi ginuli na terenu (svi za jednog, jedan za sve)....sad je sve to izlapilo, igraci redom svi van forme, bez motiva (jer su sve živo osvojili u te 4 godine) i sad je samo inercija i zaostavština, blijeda slika, jahanja na valovima stare slave....poceli su se oslanjati na Messija koji sam zabija skoro pola golova, dok Pedro i Alxis drkaju spolovilo (ljudi van forme odavno)....a ni Messi nije onaj ko prije koji je žedan krvi kakav je bio bez trofeja i pod Pepom.
Kakav crni Lewandowski i Silva :o :shock: ....Barci su potrebne korijenite promjene :!:
Pa evo, slazem se...

Levandovskog spominjem kao zamjenu za ispuhalog Vilju, te prosjecnog Pedra i Sanceza. Svakako da Levandovski sam nista ne moze promijeniti, a pogotovo ne Silva, koji je apsolutno bespotreban.

Koga dovesti, sta promijeniti!??
To su pitanja za milion dolara!
Nece biti lako...

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 03 maj 2013, 00:38

bluemania je napisao/la:Ljudi ba, ne mogu Leweandowski ili neki peti igrac ovdje popraviti stvari.

Daj nam ti svoj prijedlog pa da vidimo cime baratas i na koji nacin razmisljas. :mrgreen: :P
Mislim slazem se ja s tobom, ali ne kontam bas koje promjene sto se tice sastava recimo.
Eto ti napisi idealni za sljedecu sezonu pa da preko toga pokusam shvatit.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 03 maj 2013, 00:40

Sinoc sam pisao o tome.
Ukratko receno - Barci treba sad podhitno ono što se nekad zvalo "Laporta, Pep i 2008"....rastjerati pola tima i krenuti u novi projekat....ali zato trebaju volovska muda, odlucnost i Rosell koji hoce to....meni Sandro ne djeluje kako takav tip...nema on za to cojonese, vec ce ici na sigurno.
Sve ostalo je kozmetika, šminkanje i zavaravanje....možeš ti dovesti 3-4 nova igraca, malo popraviti ali suština problema ostaje ista.
I da, Barci treba fanatik na klupi koji ce ih natjerati ponovo da lete po terenu i da uživaju u fudbalu ;) ovo što gledamo ovu godinu je cisto odrađivanje posla bez emocija...cak i golove preko neke stvari proslavljaju (to se da primjetiti ko bolje prati).

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 03 maj 2013, 00:45

Nek dovedu Richardsa,malom Dongu nek daju prostor u napadu ako nista nek ga na klupi

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 03 maj 2013, 00:59

A šta fali da guraju svog Montoyu :?: neka mu daju minutažu, neka ide Alves na klupu ako vec nece iz kluba.
Alves nece biti bolji igrac u 30-toj godini, to je sigurno....preloš je u odbrani, preloš u skoku (za napad je dobar) i kad naleti Ribery i Roben onda je trpanje.
Evo dovest cemo Neymara, uzmimo da se ispostavi da je odlicno pojacanje, da zabija po 30 gola, sve OK - ali ostaju isti problemi u odbrani, u prekidima, u visini igraca, u skoku, u golmanu....zatim taj presing o kojem pricamo danima....kako to vratiti?? a to je kljuc Barcine igre...od toga zavisi sve ostalo.
Ne možeš natjerati igrace da presinguju kao nekad, bar Tito to ne može...neki su ostarili, neki nemaju više motivacije, neke trener ne može natjerati jer nema dovoljno autoriteta.
Prije protivnik nije mogao preci centra ljudski, jer je Barca sabijala pred njihov gol, vracali posjed u roku od par sekundi....danas je sasvim druga prica, protivnik napada, prijeti, stvara šanse, mnogo cesce i odlucniuje prelaze polovinu i zabijaju golove.
Kako to riješiti?? sa istim igracima :?: pa bujrum, neka riješi ako može...ove sezone su pokazali samo drastican pad na tom polju.
Zadnja izmjena: bluemania, dana/u 03 maj 2013, 01:01, ukupno mijenjano 2 puta.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 03 maj 2013, 01:00

bluemania je napisao/la:Sinoc sam pisao o tome.
Ukratko receno - Barci treba sad podhitno ono što se nekad zvalo "Laporta, Pep i 2008"....rastjerati pola tima i krenuti u novi projekat....ali zato trebaju volovska muda, odlucnost i Rosell koji hoce to....meni Sandro ne djeluje kako takav tip...nema on za to cojonese, vec ce ici na sigurno.
Sve ostalo je kozmetika, šminkanje i zavaravanje....možeš ti dovesti 3-4 nova igraca, malo popraviti ali suština problema ostaje ista.
I da, Barci treba fanatik na klupi koji ce ih natjerati ponovo da lete po terenu i da uživaju u fudbalu ;) ovo što gledamo ovu godinu je cisto odrađivanje posla bez emocija...cak i golove preko neke stvari proslavljaju (to se da primjetiti ko bolje prati).
Pa dobro, ali kojeg pola tima ?
Pisali smo ko 100% ide i ko bi trebao otici, ali ti bi izgleda iz prvih 11 otjerao 5-oricu. :mrgreen:
Tito treba prvo pogledati ko mu radi u strucnom stabu a onda i ''ozivjeti'' neke igrace za narednu sezonu.

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 03 maj 2013, 01:12

M4kaveli je napisao/la:
Pisali smo ko 100% ide i ko bi trebao otici, ali ti bi izgleda iz prvih 11 otjerao 5-oricu. :mrgreen:
Tito treba prvo pogledati ko mu radi u strucnom stabu a onda i ''ozivjeti'' neke igrace za narednu sezonu.
Pozicija golmana (umjesto Valdesa), pozicija stopera (umjesto Puyola), pozicija desnog bocnog (umjesto Alvesa) pozicija centralnog veznog (umjesto Xavija koji više ne može kao nekad, nažalost...ovo je jako osjetljiva tacka i kljucna u citavim timu...jeli to Cesc ili Thiago ili neko treci, ja iskreno ne znam), i pozicije oba krilna napadaca (umjesto Pedra i Alexisa).

Eto, ja naborijah 6 pozicija koje treba popraviti i poboljšati....to je pola tima.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 03 maj 2013, 01:14

ma, sta vam je? skulirajte se malo. ponasaju se ljudi k'o da je barcelona ispala u segundu... pojacat odbranu sa jednim ili 2 dobra igraca.... vise prostora davati Songu i Thiagu te Cesca forsirati na poziciji koja njemu vise odgovara...dovesti jos jednog svjetskog napadaca i eto.... Velesila! :D
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 03 maj 2013, 01:28

bluemania je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:
Pozicija golmana (umjesto Valdesa), pozicija stopera (umjesto Puyola), pozicija desnog bocnog (umjesto Alvesa) pozicija centralnog veznog (umjesto Xavija koji više ne može kao nekad, nažalost...ovo je jako osjetljiva tacka i kljucna u citavim timu...jeli to Cesc ili Thiago ili neko treci, ja iskreno ne znam), i pozicije oba krilna napadaca (umjesto Pedra i Alexisa).

Eto, ja naborijah 6 pozicija koje treba popraviti i poboljšati....to je pola tima.
Ok.
Golman ce se dovesti, stoper ce se dovesti kao i krilni napadac u vidu Neymara.
Dakle ostaju jos 2 pojacanja za dovesti.
Desni bek sigurno nece jer ce Montoya sasvim sigurno dobijati puno vise prilike.
On i Alves nek se rotiraju.
Centralne veznjake vec imas u vidu Cesca i Thiaga i to su odlicne alternative za Xavija.
Dakle takodje nista od dovodjenja igraca za tu poziciju.
Krili napadac ( moze igrati i u vrhu napada ) .. doveden.
Za drugo krilo ce se boriti Pedro i mali Deulofeu koji ce biti promovisan u A tim. ;)

Dakle 3 pojacanja i odlicno, taman za ljeto.

I da, nadati se da Iniesta dobije zlatnu loptu kako bi Messi grizao k'o nekad i vratio je godinu dana kasnije. :mrgreen:

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 03 maj 2013, 09:06

slika
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.