FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Barca se mora riješiti nekih igrača sad je pitanje koje najbliži izlaznim vratima i koliko se novca može uzeti za otpisane.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
ne bi bilo lose dovesti ni tog richardsa ako je vec na transfer listi i ako je jeftin, ja iskreno ne znam ni zasto je taj igrac u citiyu zapostavljen tako, gledao sam ga dosta puta i sjajno je igrao, odlican igrac, jak ko beton, dosta pokretljiv, barci bi sigurno dobro dosao, barem kao back-up na pozicijama stopera i desnog beka.
cardozo isto tako dobra opcija za back-up samo, ako je jeftin, jest da u barcinom napadu hrmpalije nemaju veliku sansu, al za klupe moze proci,no opet kazem samo ako je jeftin i ako mu ne bi smetalo to sto ce malo igrati. ako ne on onda igrac tipa santa cruz i sl, neko ko je rutiner pred kraj karijere i ko ce pomoci kad zapne po potrebi
pored svih ovih pojacanja na pozicijama koje se pominju, golman, stoper napadac i krilo, treba obrati paznju i na dovodjenje back-up igraca jeftinijih, ali koji su dosta bitni danas u fudbalu, ako bi stoperi bili recimo pike i silva/humels, a zamjena puyol, onda bi tu fino dosao i richards da nekad igra stopera, a nekad desnog beka umjesto alvesa, montoya jos nije ta klasa i najbolje bi ga bilo dati na posudbu neku da ima veliku minutazu i tako napreduje
u napadu isto, ako dodju recimo neymar i suarez, a odu vilja i alexis,opet nam treba jos jedan back-up napadac, ostali bi samo sa pedrom i tellom u roaticiji i bili bi opet kratki igracki
moja idealna kombinacija sa back-upovima
.......................begovic................
alves...........pike.........silva.......alba
.......................sergio..................
............fabregas..........iniesta.......
..neymar.............messi...........suarez
back-up
......................pinto.....................
richards.....puyol.........bartra.....abidal
.....................maskerano..............
............xavi...............tiago...........
pedro..............cardozo.............teloo
plus dakle jos superuniverzalni adriano te jos koji omladinac iz b tima, to bi bilo idealno, ko bude bolji nek igra prvu postavu, imali bi sve pokriveno, jos nekoliko igraca bi imali polivalentnih tipa maskerano, richards, suarez koji mogu odigrati kvalitetno na dvije pozicije
trebalo je ovako nesto napraviti i proslog ljeta, sad je krajnje vrijeme, ekipa se mora osvjeziti i imati siri izbog sa kvalitetnim igracim, ako udjemo u sezonu igracki tanki,bez kvalitetnih back-upova, opet nam prijeti to da ce pred kraj sezone kad je najbitnije igrati izmoreni igraci ili pak omladinski koji nisu dovoljni sazreli
cardozo isto tako dobra opcija za back-up samo, ako je jeftin, jest da u barcinom napadu hrmpalije nemaju veliku sansu, al za klupe moze proci,no opet kazem samo ako je jeftin i ako mu ne bi smetalo to sto ce malo igrati. ako ne on onda igrac tipa santa cruz i sl, neko ko je rutiner pred kraj karijere i ko ce pomoci kad zapne po potrebi
pored svih ovih pojacanja na pozicijama koje se pominju, golman, stoper napadac i krilo, treba obrati paznju i na dovodjenje back-up igraca jeftinijih, ali koji su dosta bitni danas u fudbalu, ako bi stoperi bili recimo pike i silva/humels, a zamjena puyol, onda bi tu fino dosao i richards da nekad igra stopera, a nekad desnog beka umjesto alvesa, montoya jos nije ta klasa i najbolje bi ga bilo dati na posudbu neku da ima veliku minutazu i tako napreduje
u napadu isto, ako dodju recimo neymar i suarez, a odu vilja i alexis,opet nam treba jos jedan back-up napadac, ostali bi samo sa pedrom i tellom u roaticiji i bili bi opet kratki igracki
moja idealna kombinacija sa back-upovima
back-up
plus dakle jos superuniverzalni adriano te jos koji omladinac iz b tima, to bi bilo idealno, ko bude bolji nek igra prvu postavu, imali bi sve pokriveno, jos nekoliko igraca bi imali polivalentnih tipa maskerano, richards, suarez koji mogu odigrati kvalitetno na dvije pozicije
trebalo je ovako nesto napraviti i proslog ljeta, sad je krajnje vrijeme, ekipa se mora osvjeziti i imati siri izbog sa kvalitetnim igracim, ako udjemo u sezonu igracki tanki,bez kvalitetnih back-upova, opet nam prijeti to da ce pred kraj sezone kad je najbitnije igrati izmoreni igraci ili pak omladinski koji nisu dovoljni sazreli
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Romariooo je napisao/la: moja idealna kombinacija sa back-upovima
back-up

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Posto sam bio banovan iz nekih neadekvatnih razloga evo da napisem nesta o proslih 7 dana.
Ocekivan poraz od Bayerna.Sve cestitke , najjacu su ekipa na Svijetu.
U ovom dvomecu jedini igrac koji bi mogao imati moje pozitivne kritike je Pique.Fantasticno je igrao !
Radikalne promjene nisu potrebne , to samo gloryhunteri mogu ocekivati i traziti.Ovo je ekipa koja ima kostur.Najvaznija karika koja bi pojacala ovaj tim je motiv.Prije svega tu mislim na Tita koji jednostavno mora naci motiv igracima , yebala ga majka najplaceniji su kolektiv na Svijetu.To se od njih ne treba ocekivati nego je pod moranjem.Tito je ocajan takticki.Dakle inovativan na nivou rudara.Nema se njemu sta zamjeriti da budem iskren.Jednostavno vodi tim najbolje sto moze.
Sto se tice igrackog kadra prije svega rijesiti se par sljamova i kloceva.
Valdez je prvo pojacanje koje bi po mojoj zelji mogao zamjeniti David De Gea.Tesko je to ocekivati ali ne i nemoguce.U slucaju da on ne dodje ima tu jos par extra opcija poput Ter Stegena,Curtoise,Handanovic,Begovic...
Stoper je delikatna pozicija posebno za igru Barcelone.Jasno je da je Silva najbolje rjesenje ali krajnje nerealna opcija.Okrenuti se nekom mladom stoperu.Zasto ne probati sa Rominim biserom Marquinosom ? Uz nejga licno bih pridruzio nekog vec izgradjenog igraca.Verthongen je jedna od boljih solucija finansijski i kadrovski.Fantastican igrac kojeg je uprava morala dovesti proslo ljeto.
Alves ima kredita i nikada ga ne bih pustio iz kluba.To je genijalan igrac kojem bi doveo adekvatnu konkurenciju poput Danila ili Piszcheka(nerealna opcija ali nevjerovatan igrac)
U veznom redu se mora rijesti status prvotimca i nacin rotiranja.Dakle prije svega Mascherano ili Song moraju ici.
Cesca vratiti na njegovu poziciju koju i igra najbolje a Thiaga forisrati sto je moguce vise.Jednostavno taj mladic je drugaciji od svih.Igrac drskosti i odvaznosti koji treba ovoj vec isprogramiranoj Barci.Barca je procitana ali iskljucivo jer je Xavi igrac koji ne moze igrati kao sat.Thiago bi donio neko osvjezenje a ujedno i agresivnost u igri.Mnogo je okomitiji od Xavija i igracki mastovitiji od njega.Mnogo vise rizikuje u igri.On je ultra telntovan pa se od njega moze stvoriti igrac kakav je potreban timu.
Soha i Villa moraju ici.Jednostavno nemaju mjesta u klubu kao Barcelona.Klase su oboica ali nedovoljno odvazni za Barcelonu.Barci treba drskost u napadu , igrac koji ima flik i tanak fitilj.Idealan je Suarez.Igrac koji je nevjerovatnih sposobnosti i odlicnog temperamenta.Bezobrazan je a to je potrebno ovom timu.
Neymar je prema svemu gotova stvar.Odlican je to potez.Momak je riejdak talenat i vjerujem da ce ocarati citav Svijet.Vjerujem da se sa njim dobija dodatna dimenzija u napadu.Kao njegovu alternativu ja vidim dvoicu golobradih mladica poput Tella i Deloufeua.Jedan je uspjeti u to sam siguran.Oboica imaju svoje prednosti i mane.Pedro je tu i neka se bori sa njima za poziciju u timu.Naravno rotacija je kljucan faktor.Messi je neupitan ali mu se treba skinuti teret sa ledja.Sam je osvojio Primeru , za ostale trofeje su mu bili potrebni saigraci.Imao je los tajming sa povredom i sve se to odrazilo na tim.
Status Abidala bih rascistio.Dakle ako ne moze da igra na najvisem nivou , da pruza partije makar na 80% onoga sto je pruzao, zahvaliti mu se.Igrac koji ce tu biti radi dobrih odnosa sa saigracima i klubom ovom timu ne treba.Stoji na dresovima Unicef ali prije svega ovo je fudbalski klub pa onda humanitarna organizacija.Adriana zadrzati.Odlican beckup na vise pozicija.

Ocekivan poraz od Bayerna.Sve cestitke , najjacu su ekipa na Svijetu.
U ovom dvomecu jedini igrac koji bi mogao imati moje pozitivne kritike je Pique.Fantasticno je igrao !
Radikalne promjene nisu potrebne , to samo gloryhunteri mogu ocekivati i traziti.Ovo je ekipa koja ima kostur.Najvaznija karika koja bi pojacala ovaj tim je motiv.Prije svega tu mislim na Tita koji jednostavno mora naci motiv igracima , yebala ga majka najplaceniji su kolektiv na Svijetu.To se od njih ne treba ocekivati nego je pod moranjem.Tito je ocajan takticki.Dakle inovativan na nivou rudara.Nema se njemu sta zamjeriti da budem iskren.Jednostavno vodi tim najbolje sto moze.
Sto se tice igrackog kadra prije svega rijesiti se par sljamova i kloceva.
Valdez je prvo pojacanje koje bi po mojoj zelji mogao zamjeniti David De Gea.Tesko je to ocekivati ali ne i nemoguce.U slucaju da on ne dodje ima tu jos par extra opcija poput Ter Stegena,Curtoise,Handanovic,Begovic...
Stoper je delikatna pozicija posebno za igru Barcelone.Jasno je da je Silva najbolje rjesenje ali krajnje nerealna opcija.Okrenuti se nekom mladom stoperu.Zasto ne probati sa Rominim biserom Marquinosom ? Uz nejga licno bih pridruzio nekog vec izgradjenog igraca.Verthongen je jedna od boljih solucija finansijski i kadrovski.Fantastican igrac kojeg je uprava morala dovesti proslo ljeto.
Alves ima kredita i nikada ga ne bih pustio iz kluba.To je genijalan igrac kojem bi doveo adekvatnu konkurenciju poput Danila ili Piszcheka(nerealna opcija ali nevjerovatan igrac)
U veznom redu se mora rijesti status prvotimca i nacin rotiranja.Dakle prije svega Mascherano ili Song moraju ici.
Cesca vratiti na njegovu poziciju koju i igra najbolje a Thiaga forisrati sto je moguce vise.Jednostavno taj mladic je drugaciji od svih.Igrac drskosti i odvaznosti koji treba ovoj vec isprogramiranoj Barci.Barca je procitana ali iskljucivo jer je Xavi igrac koji ne moze igrati kao sat.Thiago bi donio neko osvjezenje a ujedno i agresivnost u igri.Mnogo je okomitiji od Xavija i igracki mastovitiji od njega.Mnogo vise rizikuje u igri.On je ultra telntovan pa se od njega moze stvoriti igrac kakav je potreban timu.
Soha i Villa moraju ici.Jednostavno nemaju mjesta u klubu kao Barcelona.Klase su oboica ali nedovoljno odvazni za Barcelonu.Barci treba drskost u napadu , igrac koji ima flik i tanak fitilj.Idealan je Suarez.Igrac koji je nevjerovatnih sposobnosti i odlicnog temperamenta.Bezobrazan je a to je potrebno ovom timu.
Neymar je prema svemu gotova stvar.Odlican je to potez.Momak je riejdak talenat i vjerujem da ce ocarati citav Svijet.Vjerujem da se sa njim dobija dodatna dimenzija u napadu.Kao njegovu alternativu ja vidim dvoicu golobradih mladica poput Tella i Deloufeua.Jedan je uspjeti u to sam siguran.Oboica imaju svoje prednosti i mane.Pedro je tu i neka se bori sa njima za poziciju u timu.Naravno rotacija je kljucan faktor.Messi je neupitan ali mu se treba skinuti teret sa ledja.Sam je osvojio Primeru , za ostale trofeje su mu bili potrebni saigraci.Imao je los tajming sa povredom i sve se to odrazilo na tim.
Status Abidala bih rascistio.Dakle ako ne moze da igra na najvisem nivou , da pruza partije makar na 80% onoga sto je pruzao, zahvaliti mu se.Igrac koji ce tu biti radi dobrih odnosa sa saigracima i klubom ovom timu ne treba.Stoji na dresovima Unicef ali prije svega ovo je fudbalski klub pa onda humanitarna organizacija.Adriana zadrzati.Odlican beckup na vise pozicija.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
Odlicno napisano.
Ja i zaboravio na Vertonghena.
A ako bi vec morao birati izmedju Mascherana i Songa izabrao bi argentinca.
Covjek je pristao na manju platu kako bi dosao u Barcelonu, odlican je igrac, poznaje sistem dosta bolje od Songa a i pravi drustvo Messiju.
Alex je takodje odlican igrac, ali nije klupa za njega.
Nek se vrati u Arsenal ili nek ide negdje drugo gdje bi bio jedan od glavnih u timu.
I sada mi pade jos jedn ideja.
Ponuditi Liverpoolu Alexisa i nekih 30-tak miliona eura za Suareza.
Vjerujem da bi pristali.
A tako bi bilo najbolje za obojicu, pogotovo za Sancheza koji bi se mislim preporodio u EPL-u i povratio staru formu.
Eh sad koliko je realno ocekivati kupovinu Suareza uz vec dovedenog Neymara.
Jos ako skontamo da se stoper jednostavno mora dovesti pa i golman..
Ja i zaboravio na Vertonghena.
Covjek je pristao na manju platu kako bi dosao u Barcelonu, odlican je igrac, poznaje sistem dosta bolje od Songa a i pravi drustvo Messiju.
Nek se vrati u Arsenal ili nek ide negdje drugo gdje bi bio jedan od glavnih u timu.
Vjerujem da bi pristali.
A tako bi bilo najbolje za obojicu, pogotovo za Sancheza koji bi se mislim preporodio u EPL-u i povratio staru formu.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
johny je dobro objasnio stvari, nikakve radikalne promjene ne trebaju, samo osvjezenje igracko koje ce donijeti novit motiv i konkurenciju malo vecu, igrat cemo istu igru prepoznatljivo, kostur ekipe ostaje isti
promjene koje navodi,i ja i mnogi drugi, nisu nikakvo kurchenje i gloryhunterenje, neko krajnja nuznost, krajnje je nuzno dovesti golmana jer postojeci odlazi, stoper krajnje nuzan takodje, krajnje su nuzne dvije promjene u napadu jer vidimo da vilja i soha ne mogu meda
dakle 4 promjene su pitanje zivota i smrti, plus ja bi tu dodao jos po jednog back-up igraca jeftinog u odbrani i napadu i to je to
nista nije toliko zahtjevno ni finansijski, igraci koji ce otici donijeli bi skoro 100 miliona u kasicu-prasicu, za pojacanja valja izvaljiti nesto preko 100 miliona, u konacni nikakav spektakularan trosak
od ovih igraca koje pominjemo kao pojacanja, vecina je dostupna itekako, neymar dogovoren skoro, suarez nije nikakav problem za dovesti, golmana dobrih ima uvijek i za ne tako velike pare, dva bac-up igraca jeftina nikad nije problem dovesti, jedino ostaje teza misija dovesti mocnog stoper, tu treba jaka ponuda i jaka diplomatija, silva ili humels su extra skupi i tesko ce ih se njihovi klubovi uopste odreci,tu ce ici dosta tesko, sve ovo ostalo nikakav problem nije samo ne treba oklijevati
maskerano naravno uvijek prije songa,jer covjek je dokazani fajter u nasem klubu i on mora ostati
suareza nije tesko dovesti, sve izgleda da jedva ceka da ide iz engleske, liverpool je zainteresovan za vilju i tella, moze tako neka razmjenica uz doplaticu, a ako su samo pare u pitanju, 30-35 miliona je njegova cijena
promjene koje navodi,i ja i mnogi drugi, nisu nikakvo kurchenje i gloryhunterenje, neko krajnja nuznost, krajnje je nuzno dovesti golmana jer postojeci odlazi, stoper krajnje nuzan takodje, krajnje su nuzne dvije promjene u napadu jer vidimo da vilja i soha ne mogu meda
dakle 4 promjene su pitanje zivota i smrti, plus ja bi tu dodao jos po jednog back-up igraca jeftinog u odbrani i napadu i to je to
nista nije toliko zahtjevno ni finansijski, igraci koji ce otici donijeli bi skoro 100 miliona u kasicu-prasicu, za pojacanja valja izvaljiti nesto preko 100 miliona, u konacni nikakav spektakularan trosak
od ovih igraca koje pominjemo kao pojacanja, vecina je dostupna itekako, neymar dogovoren skoro, suarez nije nikakav problem za dovesti, golmana dobrih ima uvijek i za ne tako velike pare, dva bac-up igraca jeftina nikad nije problem dovesti, jedino ostaje teza misija dovesti mocnog stoper, tu treba jaka ponuda i jaka diplomatija, silva ili humels su extra skupi i tesko ce ih se njihovi klubovi uopste odreci,tu ce ici dosta tesko, sve ovo ostalo nikakav problem nije samo ne treba oklijevati
maskerano naravno uvijek prije songa,jer covjek je dokazani fajter u nasem klubu i on mora ostati
suareza nije tesko dovesti, sve izgleda da jedva ceka da ide iz engleske, liverpool je zainteresovan za vilju i tella, moze tako neka razmjenica uz doplaticu, a ako su samo pare u pitanju, 30-35 miliona je njegova cijena
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Barca ne treba divljake i kanibale....Tella ostaviti i pustiti da se razvije.
Barca ne bi trebala nipošto puštati Tella . Momak me u zadnjih par utakmica zaista oduševio , pruža sjajne partije u kontinuitetu . Nije više "tele" kao što je bio prošle sezone ili na početku ove . Dosta toga je naučio i sabrao se u glavi . Ukoliko bi Deulofeu mogao da se sredi i otarasi drskosti i sebičnosti u igri , i on bi mogao biti sjajno pojačanje . Onda ni ne kontam šta će im Neymar ?
Kad pomislim , da Deulofeu igra u Brazilu , i on bi radio slične stvari kao Neymar .(morate uzeti u obzir da je on mlađi od Neymara) .
Suarez bi morao srediti svoj temperament u igri jer rijetko ko voli njegove prgave osobine . Svađe , tuče , udaranje , vrijeđanje i griženje (
) igrača , to bi samo narušilo ugled kluba . Pogotovo činjenica što voli da simulira i baca se okolo , čak više od Sancheza.
Igrački gledano , Suarez je nevjerovatan igrač . Jedan od najkompletnijih napadača . Krase ga razne sposobnosti , brzina , agilnost , tehnika , šut .. Također može igrati i centarfora i krilo , što je još jedan bonus.
Za poziciju desnog beka mislim da Barci nije potrebno kupovati nekoga , već jednostavno početi forsirati Montoyu . Dovesti jednog ili dva stopera , s tim da jedan mora biti vrhunski . U sredini početi forsirati Thiaga . U napadu se riješiti Sancheza i Ville.
Suarez bi morao srediti svoj temperament u igri jer rijetko ko voli njegove prgave osobine . Svađe , tuče , udaranje , vrijeđanje i griženje (
Igrački gledano , Suarez je nevjerovatan igrač . Jedan od najkompletnijih napadača . Krase ga razne sposobnosti , brzina , agilnost , tehnika , šut .. Također može igrati i centarfora i krilo , što je još jedan bonus.
Za poziciju desnog beka mislim da Barci nije potrebno kupovati nekoga , već jednostavno početi forsirati Montoyu . Dovesti jednog ili dva stopera , s tim da jedan mora biti vrhunski . U sredini početi forsirati Thiaga . U napadu se riješiti Sancheza i Ville.
Ok je i da se dovede 5 igraca.Sustina svega je da se ne mjenja kostur i oslonac tima.Krucijalni igraci ostaju a to je najvaznije.Potrosna roba se mora mjenjati.Dakle Villa je doveden da odigra par vrhunskih sezona a ne da ima status legende u Barceloni.Nazalost povreda ga je omogucila da briljira jos jednu sezonu.Alexis je vjerovatno doveden kao dugorocno rjesenja na krilnim pozcijama.To je iskreno oldican potez uprave , ostalo je do igraca.Alexis nije opravdao ocekivanja.Tu uprava nema sta cekati nego se rjesiti igraca dok se jos uvijek moze uzeti dobra svota za njega.On je extra igrac.Jako mi je drag jer je veliki broac i radoholicar ali jednostavno ne pruza ono sto bi trebao.Da se razumijemo on i Udineseu nije bio killer.Igrac koji ce davati golove jer je Di Nalae bio tu ali je igrao na mnogo vecem nivou.Da li ga gusi jaka sredina i veliki pritisak , ne znam ali igre mu nisu na nivou.Neki drugi klub bi ga vjerovatno cekao i trpio ali Barcelona , cisto sumnjam.M4kaveli je napisao/la:Odlicno napisano.
Ja i zaboravio na Vertonghena.![]()
Vjerujem da bi pristali.
Napad je uslov za jaku Barcelonu.Kolega @ Valencija je to dobro rekao na jednoj od tema sa ovog PRF-a.
Dakle Barca mora vratiti igru gdje se protivnik boji napasti sa vise od 2 ili 3 igraca.I kada imas loptu sa nje ne mozes nista uraditi.To je ujedno i najbolja odbrana.Nema tu puno pametovanja , to je tako.Barca je takva ekipa koja se braniti ne zna.Ekipa koja odbranu trazi kroz posjed i nemile napade.Stoper se mora dovesti ali mnogo vaznije je ko i kako ce igrati na pozicijama u napadu.Ekipa se mora ozivjeti.Dakle nisu se naosvajali trofeja u posljednje 2 godine.Glad se mora probuditi.Bayern je motiv i injekcija zelje.Ovi igraci mogu , tim moze.Samo se mora raditi disciplinovano i trcati mnogo vise.Sramotno je da vas Bayern pretrci u obe utakmice kao da igraju protiv Augsburga.Lekcija je ocitana , fudbal se igra trkom i glavom eh sada je zadatak Barce da pokaze da je u tome najbolja ekipa ikada
Naredna sezona je veliko iskusenje za ovaj tim.Mnogo toga ce biti receno o ovoj generaciji.Neuspjeh je igrati polufinale LP za Barcelonu.Za ovakve fudbalere.Sve sem titule je neuspjeh.Barcelona nije svoj uspjeh sa ovom generacijom stigla instant radom vec dugorocnim procesom formiranja i konstrukcije unikatnog stila.Taj stil koliko god je dobar toliko je i opasan.Jedan los saf od najbolje ekipe na Svijetu moze napraviti extra kvalitetnu ekipu.Mnogo riskantno ali to je Barca i tako ce igrati.Sa stilom kojim su dobijali utakmice i dizali trofeje se ne smije mijenjati makar kostalo ovaj tim i par godina stagnacije na tim poljima.Samo lagano.nace se pravi put
Johnny b, how much there is to see
Barcelona spremna da poveca ponudu za Davida Luiza, nakon sto su proslog ljeta poslali ponudu od 35 miliona funti, a ista bila odbijena, ovog ljeta salju ponudu tesku 40 miliona funti!
Ako dovedu stopera novog (a dovest ce ga sigurno), onda Mascherano postaje višak u kadru...ili ga možda vide kao alternativu Busquetsu (ali onda Song postaje višak u tom slucaju)....neko od njih dvojice ce morati kupiti prnje ovo ljeto.
Sto je previse previse je.Ozren je napisao/la:Barcelona spremna da poveca ponudu za Davida Luiza, nakon sto su proslog ljeta poslali ponudu od 35 miliona funti, a ista bila odbijena, ovog ljeta salju ponudu tesku 40 miliona funti!
Jeste odlican igrac, ali sve iznad 30 miliona je pretjerivanje.
Eno Arsenal i Milan hoce Fabregasa koji je kao nezadovoljan.
I u pravu je momak, zvizde mu, forsiraju ga na drugim pozicijama, iskljucuju ga iz najvecih utakmica ..
Sljedeca sezona bi mogla biti njegova i zato bi uprava trebala sve uciniti da ga zadrzi.
@Johnny 5 igraca se nece dovesti na ljeto, to je 100%.
Dovest ce se golman i stoper jos .. posto Neymara smatramo kupljenim vec.
Tito je nesto slicno rekao, ali i da se pojedini igraci trebaju probuditi sljedece sezone.
Nemoj zaboraviti da ce Deulofeua prekomandovati u A tim.
Kostur naravno ostaje i iz La masie ce opet biti nekih 12-13 igraca sveukupno.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
-
bacelonafan
- Kontakt:
Richardsa je ludi Manchini stavio na tl,a decko je svaku tekmu bolji od Companija bio,plus moze i beka igrat,jak covjek ko zemlja,i on nije igrac za rezrve vec za prvog tima,rijetko ce se bolji stoper od njega naci to je sigurno
Sta mislite koliko bi Barcelona bila spremna platiti za De Geu? Koliko biste vi licno platili?
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.
sad ne znam za koliko je otisao u united..ja bi osobno dao 25 maksimalno, ali prije 20Trasimaco je napisao/la:Sta mislite koliko bi Barcelona bila spremna platiti za De Geu? Koliko biste vi licno platili?
ne znam, vise od tog za golmana je tesko dat'.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
za golmana novog dati onoliko para koliko se dobije za valdeza i to je to
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
- Cautinho
- Kontakt:
Mislim da je Suarez skoro pa najlakse dostupan.U EPL svi ga mrze,poceli ga tjerati,i njemu je izgleda dodijalo da sam na leđima nosi cijeli tim i opet nista.Mislim da bi mu bilo draze u Barceloni.30-35 mil. ili nekakav swap sa ili Villom ili Sanchezom.
Plus Neymar u nadad,ta stavka je zakljucena.
Sto se tice sredine,iako mnogi misle da tu nema nista da se popravlja,meni tako bas i ne izgleda kad se malo bolje razmisli.Cesc sve vise i vise na izlaznim vratima,Xavi je istrosen i za klupe.Tiago jos nije dorastao toj poziciji.
Cesc tesko da moze Xavija zamijeniti po njegovoj ulozi u momčadi.Barem je to moje misljenje.On je drugaciji tip veznjaka.
Samim tim,ja bih umjesto Xavija uzeo nesto na gotovo,znaci,cistokrvni playmaker,klasa.Nesto kao Pirlo,Wilshere pa i taj mali Isco. Tu su dakako i Silva iz Citiya kao igrač koji bi mogao pasati sustavu,jer i igra u Spanjolskoj. Veza gotova,zakljuceno.
Onda,dolazimo do obrane,tu bi trebalo biti dosta posla.Na klupu ide Puyol,staviti Hummelsa,Luiza,Vertongena,Kompanija,Silvu...bla,bla,bla ima ih koliko god hoces.Upariti sa Pikeom jednog WC stopera, i jedan solidan back-up.To po zelji,mozda neki mladi,ali eto ima Bartra ( pokazao dosta u zadnje vrijeme) a i Puyol,ako bude njegova kondicija i forma na razini,ako se lijepo zalijeci i cuva ga se,onda uvijek moze uskociti.
A za lijevog beka ima zamjena u vidu Montoye,plus je tu Richards kao potencijalna kupovina i tu je stvar zakljucena.
Golman bi trebao ove sezone novi doci,ja sam za bilo koga,samo da je dobar golman i da ima potencijala i napretka.(ciljam za mlađe vratare) Begovic ili Kasiljas ako se vec zeli nesto preko grla.
S tim zakljucujem svoj idealni tim za sljedecu sezonu.Vizualno:

Naravno,svaki igrač ima i svoju zamjenu,koja bi izgledala ovako:
Plus jos koji igrač,to je ekipa od 25 igrača.Sasvim dovoljno.
Plus Neymar u nadad,ta stavka je zakljucena.
Sto se tice sredine,iako mnogi misle da tu nema nista da se popravlja,meni tako bas i ne izgleda kad se malo bolje razmisli.Cesc sve vise i vise na izlaznim vratima,Xavi je istrosen i za klupe.Tiago jos nije dorastao toj poziciji.
Cesc tesko da moze Xavija zamijeniti po njegovoj ulozi u momčadi.Barem je to moje misljenje.On je drugaciji tip veznjaka.
Samim tim,ja bih umjesto Xavija uzeo nesto na gotovo,znaci,cistokrvni playmaker,klasa.Nesto kao Pirlo,Wilshere pa i taj mali Isco. Tu su dakako i Silva iz Citiya kao igrač koji bi mogao pasati sustavu,jer i igra u Spanjolskoj. Veza gotova,zakljuceno.
Onda,dolazimo do obrane,tu bi trebalo biti dosta posla.Na klupu ide Puyol,staviti Hummelsa,Luiza,Vertongena,Kompanija,Silvu...bla,bla,bla ima ih koliko god hoces.Upariti sa Pikeom jednog WC stopera, i jedan solidan back-up.To po zelji,mozda neki mladi,ali eto ima Bartra ( pokazao dosta u zadnje vrijeme) a i Puyol,ako bude njegova kondicija i forma na razini,ako se lijepo zalijeci i cuva ga se,onda uvijek moze uskociti.
A za lijevog beka ima zamjena u vidu Montoye,plus je tu Richards kao potencijalna kupovina i tu je stvar zakljucena.
Golman bi trebao ove sezone novi doci,ja sam za bilo koga,samo da je dobar golman i da ima potencijala i napretka.(ciljam za mlađe vratare) Begovic ili Kasiljas ako se vec zeli nesto preko grla.
S tim zakljucujem svoj idealni tim za sljedecu sezonu.Vizualno:

Naravno,svaki igrač ima i svoju zamjenu,koja bi izgledala ovako:

Plus jos koji igrač,to je ekipa od 25 igrača.Sasvim dovoljno.
Keep walking.
mislim, sad pretjerujete.
nema sanse da u istoj ekipi budu neymar, suarez, isco, hummels.. da ne idem dalje.
npr. suarez ILI neymar?
nece obojica doc' garantujem
nema sanse da u istoj ekipi budu neymar, suarez, isco, hummels.. da ne idem dalje.
npr. suarez ILI neymar?
nece obojica doc' garantujem
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Trasimaco je napisao/la:Sta mislite koliko bi Barcelona bila spremna platiti za De Geu? Koliko biste vi licno platili?
Mi svi kad se skupimo ne možemo "mu" ni opremu platit
Pobjeda je bolja od orgazma!
E upravo zato i nece otici iz Uniteda, jer oni ako bi pomahnitali i ikad htjeli i pricati o tome, 30 miliona bi bio minimum uzevsi u obzir kakav je talenat i koliko ima godina. Doveden je za 19 miliona funti.Lillard je napisao/la:sad ne znam za koliko je otisao u united..ja bi osobno dao 25 maksimalno, ali prije 20Trasimaco je napisao/la:Sta mislite koliko bi Barcelona bila spremna platiti za De Geu? Koliko biste vi licno platili?![]()
ne znam, vise od tog za golmana je tesko dat'.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.