Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 29 apr 2013, 14:30

da imam xp objasnio bih ti kako sta, ovako ne znam napamet

idi na properties, ili svojstva, i tamo moras naci da promjenis iz 16bit u 32 bit, i to bi trebalo rijesiti problem

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 29 apr 2013, 15:07

Moras promjeniti pozadinu, ne odgovara tvom racunaru :mrgreen:

Salu na stranu, vjerovatno se desilo nesto s driverima, jesi li ih slucajno izbrisao ili sta vec, ali je problem tu. Izbrisi ih i skini nove.
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

Adelin
Kontakt:

Post Postao/la Adelin » 29 apr 2013, 15:10

Probaj uraditi System Restore i meni se tako jednom desilo ! :shock:

AgresivnoDjubre
Kontakt:

Post Postao/la AgresivnoDjubre » 29 apr 2013, 17:35

Nece preko onih opcija sad mi na 4 bita nece nikako da se vrati na 32 ... al bas nikako
a to restore kako vratit,ne znam nista oko racunara
Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a jos cudnije kako nam cesto bas to malo nedostaje.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 29 apr 2013, 17:40

Skini everest home, vidi ime graficke i skini drivere i install
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

AgresivnoDjubre
Kontakt:

Post Postao/la AgresivnoDjubre » 29 apr 2013, 18:34

Hvala,sad je sve uredu. ;) ;)
Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a jos cudnije kako nam cesto bas to malo nedostaje.

AgresivnoDjubre
Kontakt:

Post Postao/la AgresivnoDjubre » 02 maj 2013, 16:50

Imal jos iko problema sa misem,na momente isto kao da se iskljuci pa cekas par sekundi da se ukljuci ono kao zastopa..i tako ponovi 2-3 puta za redom i onda nakon lupam 5 minuta opet tako...**** majku ahahh
Kako rijesiti to,do cega je ?

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 03 maj 2013, 11:02

AgresivnoDjubre je napisao/la:Imal jos iko problema sa misem,na momente isto kao da se iskljuci pa cekas par sekundi da se ukljuci ono kao zastopa..i tako ponovi 2-3 puta za redom i onda nakon lupam 5 minuta opet tako...**** majku ahahh
Kako rijesiti to,do cega je ?
Vjerovatno je svoje dao. Zadnji dani zivota, uskoro ce postati rahmetlija. :D To se ne ispali praviti, oko toga se djaba umarat, kupis novi :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 03 maj 2013, 16:20

Može l' mi neko od ovih upućenijih reći koje su optimalne temperature, i imam li razloga za brigu? Hvala! :)
slika
Don't hate what you don't understand.

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 03 maj 2013, 16:54

Jutros mi se računar ugasio sam par puta i u igri i dok sam bio na netu. I hajd kontam da otvorim i očistim od prašine, reko sigurno je do temperatura. Otvorim i fino ispušem sve i upalim računar. Poslije par minuta surfanja čujem mini eksploziju napojne jedinice, i otvorim i vidim malo gore kod njenog ventilatora pocrnilo i smrdi pravo ružno. Zanima me koje su šanse da je napojna povukla i ostale komponente sa sobom :?: Može li se nekako provjerit ispravnost komponenti prije nego što ga odnesem u servis? Ipak mi je žao da samo tako odu grafička od skoro dvije stoje i dva hard diska od 500 giga. :cry:

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 03 maj 2013, 16:58

xaviesta je napisao/la:Može l' mi neko od ovih upućenijih reći koje su optimalne temperature, i imam li razloga za brigu? Hvala! :)
slika
bez brige, 70-80 stepeni je već opasnije, al' s ovim temperaturama nema brige, samo pazi redovno :)
truts je napisao/la:Jutros mi se računar ugasio sam par puta i u igri i dok sam bio na netu. I hajd kontam da otvorim i očistim od prašine, reko sigurno je do temperatura. Otvorim i fino ispušem sve i upalim računar. Poslije par minuta surfanja čujem mini eksploziju napojne jedinice, i otvorim i vidim malo gore kod njenog ventilatora pocrnilo i smrdi pravo ružno. Zanima me koje su šanse da je napojna povukla i ostale komponente sa sobom :?: Može li se nekako provjerit ispravnost komponenti prije nego što ga odnesem u servis? Ipak mi je žao da samo tako odu grafička od skoro dvije stoje i dva hard diska od 500 giga. :cry:
imaš li neki drugi kompjuter ili kućište gdje bi mogao ubaciti ostale komponente ?
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 03 maj 2013, 17:05

truts je napisao/la:Jutros mi se računar ugasio sam par puta i u igri i dok sam bio na netu. I hajd kontam da otvorim i očistim od prašine, reko sigurno je do temperatura. Otvorim i fino ispušem sve i upalim računar. Poslije par minuta surfanja čujem mini eksploziju napojne jedinice, i otvorim i vidim malo gore kod njenog ventilatora pocrnilo i smrdi pravo ružno. Zanima me koje su šanse da je napojna povukla i ostale komponente sa sobom :?: Može li se nekako provjerit ispravnost komponenti prije nego što ga odnesem u servis? Ipak mi je žao da samo tako odu grafička od skoro dvije stoje i dva hard diska od 500 giga. :cry:
Pa, i u servisu ti iskljucuju i ukljucuju komponentu po komponentu da vide sta je otislo, a sta ne.
Sto bi se bezveze zabavljao oko toga kad mozes odnijeti da ti kazu konkretno u cemu je stvar.
...Život za Široki...

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 03 maj 2013, 17:17

@anonimni mogu probat kod rođaka, valjda i njemu nešto ne zajeem :D

@ŠB_Fidelis znam to, ali kontao sam lično da sve provjerim. Ne vjerujem servisima u mom gradu, prije par godina sam odnio stari računar da zamjeni HDD a osim zamjene HDD-a sam dobio i zamjenu grafičke i procesora :lol: pokupili sve što valja, a nisam odma to skonto jer se i nisam baš u to razumio, tražio bi ih nazad al kasno bilo.

Jedino ako neko zna u Zavidovićima kakav servis osim "Cosmosa" bio bih zahvalan :)

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 03 maj 2013, 17:24

truts je napisao/la:@anonimni mogu probat kod rođaka, valjda i njemu nešto ne zajeem :D
pa eto, komponente u torbu i kod njega, samo napojnu ni pod koju cijenu ne ubacuj, ona je 100% rahmetli :D
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 03 maj 2013, 17:30

Truts sine imaš servis ispod zgrade odmah, do frizerskog onaj il daj meni da ja Tesli odnesem, al računar nećeš vidjet 3 mjeseca
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 03 maj 2013, 17:34

Dex je napisao/la:Truts sine imaš servis ispod zgrade odmah, do frizerskog onaj il daj meni da ja Tesli odnesem, al računar nećeš vidjet 3 mjeseca
on mi je više tip za popravljanje TV-a, PS-a i XBOX-a :D
mogu pitat i za računare, znam da je prije bilo al sad nisam siguran

filip13

Post Postao/la filip13 » 04 maj 2013, 15:39

treba mi kabl kojim bi spojio tv sa laptopom,na tv ima skart i HDMI ,na laptopu VGA,ima li načina da to dvoje spojim?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 maj 2013, 17:55

Ima li još neko problema sa adsl-om već 2-3 sedmicu ?

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 06 maj 2013, 18:41

imam ja, neke stranice uopste nece da otvori, moram stalno refreshovati, nekad radi sporije, mozda nesto rade
imam mojatv full, dosad nisam imao ovako nestabilan internet

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 maj 2013, 18:49

Da i kod mene je isto slučaj. Valjda srede ovo ubrzo, no poznavajući ih potrajat će.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []