Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
5
19%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
8
30%
4) St.Pauli
5
19%
5) Mainz
4
15%
6) Augsburg
4
15%
7) Union Berlin
1
4%

Ukupno glasova: 27

Omerbavarac
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Omerbavarac » 23 nov 2009, 18:34

Pa de mi reci ko je napucan u Europi, koji Njemacki klubovi. Ako gledamo opcenito Europu vrati se nazad nekoliko mjeseci pa ces vidjeti u tadasnjem Kup Uefa kako su Nijemci igrali. Zato ne pricaj nebuloze, i drzi se svog Arsenala dok jos mozes.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 23 nov 2009, 18:39

omerbavarac je napisao/la:Pa de mi reci ko je napucan u Europi, koji Njemacki klubovi. Ako gledamo opcenito Europu vrati se nazad nekoliko mjeseci pa ces vidjeti u tadasnjem Kup Uefa kako su Nijemci igrali. Zato ne pricaj nebuloze, i drzi se svog Arsenala dok jos mozes.
cinjenica jeste da su svabski klubovi razocarali u LP ove sezone, bayern/stuttgart najvjerovatnije ispadaju iz grupne faze, dok bi i wolfsburg mogao najebati u moskvi....

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 23 nov 2009, 18:46

Zanimljiva rasprava. :mrgreen:
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 nov 2009, 18:50

cikcanga je napisao/la:
omerbavarac je napisao/la:Pa de mi reci ko je napucan u Europi, koji Njemacki klubovi. Ako gledamo opcenito Europu vrati se nazad nekoliko mjeseci pa ces vidjeti u tadasnjem Kup Uefa kako su Nijemci igrali. Zato ne pricaj nebuloze, i drzi se svog Arsenala dok jos mozes.
Zato sto Svabske ekipe ispadnu u grupnoj fazi i onda se drugoplasirani itreceplasirani svabski klub
bori u kupu UEFA protiv nekakvih ukrajinskih i ruskih timova.

Inace, ruska liga je davno usila njemacku.
Vukovi ce se placuci vratiti iz Moskve.
Eto nek Engleski klubovi haraju u Kupu Uefa. Bolan, bolan, vidis li sta pises. Uostalom vidjecemo hoce li ispasti u grupnoj fazi. A zapamti da u Kup Uefa igraju vrlo jaki timovi.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 23 nov 2009, 18:53

Trasimaco je napisao/la:Zanimljiva rasprava. :mrgreen:
brane "jugosvabe" svoju bundesligu 8-)

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 23 nov 2009, 18:56

steve-o je napisao/la:
Trasimaco je napisao/la:Zanimljiva rasprava. :mrgreen:
brane "jugosvabe" svoju bundesligu 8-)
Jos nije teska kategorija pristigla. Njih prizeljkujem. Onda bi moglo biti jako zanimljivo. :lol:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 nov 2009, 19:02

@cikcanga: Zivi bili pa vidjeli. Nek se tvoj Arsenal dobro pripazi, da nece naletiti jos koji Sunderland. :mrgreen: :mrgreen:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 nov 2009, 19:13

cikcanga je napisao/la:
omerbavarac je napisao/la:@cikcanga: Zivi bili pa vidjeli. Nek se tvoj Arsenal dobro pripazi, da nece naletiti jos koji Sunderland. :mrgreen: :mrgreen:
Moze naletiti Sunderland, al' ne moze nikako naletiti neki njemacki klub jer oni ispadaju u ranim fazama
takmicenja.
Jedne izbacuje Bordo, a druge Unirea.
Impresivno, stvarno.
Arsenal ne bi mogao ispasti od ovih ni kad bi se potrudio.

Samo Looserpool malo zajebava, al' oni su izrod svakako.
Lagana grupa i lagan prolaz. Tjesi se s tim. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Vidjecemo kasnije kako ce biti, ko zna mozda naletite na te koje izbacuje Bordo ili Unirea. Vjeruj mi, tezak vam period predstoji. :mrgreen:

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 23 nov 2009, 19:13

cikcanga je napisao/la:Samo Looserpool malo zajebava, al' oni su izrod svakako.
:lol: :lol: :lol:

Omere, nemoj odustajati. :mrgreen:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 nov 2009, 19:34

Trasimaco je napisao/la:

Nemam ja nikakve veze sa L'poolom. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

@cikcanga: To bi ko fol trebalo da bude smijesno. :o :o :o :o Hahhaha, cuj 9 rezervnih, pa zar ih imate toliko. :(

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 23 nov 2009, 19:36

haj ba omere sta se raspravljas vise sa njim...boli nas taki sta on misli...pametni popusta :mrgreen:
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 nov 2009, 19:40

rob do bagro je napisao/la:haj ba omere sta se raspravljas vise sa njim...boli nas taki sta on misli...pametni popusta :mrgreen:
Ma ne mogu da podnesem svakakve likove, nesto glumi da zna, ali zapravo nema veze s vezom. Svjestan je sam da Njemacki fudbal nenormalno se penje, ali ocigledno da voli da provocira. Ako voli nek izvoli. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 23 nov 2009, 19:44

omerbavarac je napisao/la:
rob do bagro je napisao/la:haj ba omere sta se raspravljas vise sa njim...boli nas taki sta on misli...pametni popusta :mrgreen:
Ma ne mogu da podnesem svakakve likove, nesto glumi da zna, ali zapravo nema veze s vezom. Svjestan je sam da Njemacki fudbal nenormalno se penje, ali ocigledno da voli da provocira. Ako voli nek izvoli. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Vidim i ja da je provokator,ne zna sta ce od sebe ba valja bisere ovdje.Bolje bi mu bilo da prati malo svoja desavanj oko Arsenala ako se tamo i sta desava...prica nesto za Bayern,kako ga nije stid govorit,Bayern je za Arsenal visa sila...to on nikad nece razumjeti

SMRT FASIZMU!!!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 23 nov 2009, 19:45

@cungalunga - hoces da ti posaljem ovog sa avatara, pa vise neces imati mirne snove :mrgreen:
Svakakvih likova ovdje, odoh ja na ss.ba ligu, tamo je interesantnije, a usput sam pronasao novu temu o fudbalskom kvizu, pa jedva cekam nova pitanja. Dodji i ti cungalunga, da vidim sta znas :arrow: osim da je Arsen pedofil :D
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 nov 2009, 19:46

Eh evo i mene da se i ja malo ukljicim u ovu raspravu. Ja sam dosta toga pisao o Bundesligi i njenoj historiji, ali cu sada pokusati da objasnim "fenomen" zvani Bundesliga.

Evo krenut cu redom. Bundesliga je osnovana 1963. godine i postoji pet klubova koji su njenu historiju obiljezili, a to su:

1. FC Bayern
2. HSV
3. Borussia Dortmund
4. Werder Bremen
5. Borussia Moenchengladbach

U poredjenju s ostalim ligama imena klubova nisu tolika atraktivna, koliko je njihova tradicija. Jer za razliku od vasih ljubimaca ovaj ni jedan klub se nije prodao mafiji nego ga i dalje vode obicni navijaci ciji se glas vise cijeni nego u drugim ligama.
Ja je licno cijenim iz vise razloga i njene klubove iz tog razloga sto ja mogu imati svoju rijec u klubu i koja se postuje, jedan obicni gradjanin koji radi cijelu godinu, koji placa poreze, ishranije porodicu ima postovanje od strane kluba kojeg je izabrao. Evo za Vas jedno pitanje sta se pitaju navijaci u Man.Utd-a, Chelsea, Liverpoola, Reala, Milana i ostalih vasih omiljenih klubova ? Odgovor je veoma jasan - nista ama bas nista. Znaci vlasnici tih klubova nisu tu zbog navijaca, nego zbog sebe da se oni imaju cime pohvaliti, a Vas ko hebe tako da kazem - dobri ste samo dok dolazite na utakmice, a ostalo ja cu obavljati i ako se Vama to ne svidja.
Naravno kad gledamo uspjehe Njemackih klubova da nisu toliko uspjesni kao ostale tri nacije, no Njemacki fudbal se polahko dize na noge i dokazat ce svoj kvalitet u to sam uvjeren. Razlog zbog cega je mozda to tako jesu ta TV prava, gdje Nijemci gledaju i ekipe iz druge Bundeslige, gdje svi dobiju isti dio kolaca pa se zvao Bayern ili se zvao Aue. No nije ni sve u uspjehu u tim Evropskim takmicenjima. Za mene je licno bolje biti drugi na posten nacin nego prvi kriminalnim radnjama. Ali ako cemo gledati tu Evropu evo da se vratimo na proslu sezonu u poredjenju s ostalim ligama.

Werder Bremen je izbacio jednog AC Milana iz takmicenja, zatim taj isti Werder je u LP igrao nerijeseno s Interom u Milanu i dobio ga na svom terenu.
Jedan Stuttgart je prosle godine u Kupu Uefa u grupnoj fazi izbacio jednu Sevillu, zatim je jedan Wolfsburg bio ispred AC Milana, HSV ispred jedne Aston Ville. HSV je u daljem takmicenju izbacio jedan Man.City. Znaci igrali su veoma jaki timovi gdje su Nijemci dokazali svoj kvalitet. Bayern je u prethodnih 5 godina (ne racunam ovu sezonu) igrao 4 puta 1/4 finale, sto Real jos sanja od 2004. godine. Dalje to je liga koja je puna talenata i kojoj ne trabaju svijetske zvijezde da bi privukla navijace kao sto se u pojedinim klubovima digne tolika prasina ako dodje igrac manje kvalitete ali s puno talenta.
Dalje to je liga gdje nema namjestanja utakmica (u ovaj sada skandal nisu ukljucena Bundesliga i 2.Bundesliga), gdje jednom Bayernu ne treba to da kupi sudije da bi bio prvi, gdje i jednu sezonu mogu biti i 4 na tabeli, ali na posten nacin itd itd.
Ostale ekipe protiv kojih su igrali Njemacki klubovi u Evropi su imali veca imena, ali opet nisu upjeli pobjediti. 1983.godine veliki Juventus je samo razmisljao s koliko ce golova osvojiti LP, no tada jedan pocetnik u Bundesligi u dresu HSV-a pod imenom Felix Magath je ponizio te zvijezde slavnog Italijanskog kluba koji je kupio dvije titule. Zatim 1997. godine opet jedan veliki Juventus s svojim zvijezdama je mislio da ce Dortmund biti lagan zalogaj, je dobio po usima od tada igraca koji je ima 18 godina pod imenom Lars Ricken. 2002. godine jedan Leverkusen je nadigrao prvu eru "Galakticosa" i samo srecu i Iker-u se mogu zahvaliti sto su na kraju slavili. Time zelim reci da na terenu ne igraju velike zvijezde nego jedan tim, koji se bori i gine na terenu i navijaci to prepoznaju i nagrade aplauzom. Nijemci imaju dosta uspjeha u evropskim takmicenjima, ali problem sto ne mogu osvojiti tiulu lezi u tome da je mafija pocela vladati fudbalom, no nicija nije gorila do zore, pa ce se ti klubovi opet vratiti na mjesto koje im pripada.
Jednostavno kratko i jasno receno u Bundesligi je svaki klub, svaki igrac i svaki navijac (bez obzira) na njegov klub cjenjen.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 23 nov 2009, 19:51

jasta si...svu pamet na ovom svijetu pokupio

SMRT FASIZMU!!!

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 23 nov 2009, 19:53

omerbavarac je napisao/la:
Trasimaco je napisao/la:

Nemam ja nikakve veze sa L'poolom. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tebi sam rekao da ne odustajes braniti BL.
A evo vidim okupilo se drustvo Svaba. Steta sto se Topnik ispalio. :mrgreen:
Vidi Geri ludog avatara! :D

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 23 nov 2009, 19:54

Znao sam ja da ce Amerosm ovako nesto napisat, pa se stoga nisam ni trudio ;)

Amere bolan, tebi svaka cast, ali ne moras svakome objasnjavati i gubiti svoje vrijeme, vjeruj mi, mnogi to ne zasluzuju. Ja odmah primjetim s kim cu i kako, je l' tako Trasimaco :D
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 nov 2009, 19:59

@ciganka: Hocete li malo para da vam posaljemo iz Njemacke. Da dovedete kakvo poznato ime. :mrgreen: :mrgreen:

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 23 nov 2009, 20:01

geronimo je napisao/la:Znao sam ja da ce Amerosm ovako nesto napisat, pa se stoga nisam ni trudio ;)

Amere bolan, tebi svaka cast, ali ne moras svakome objasnjavati i gubiti svoje vrijeme, vjeruj mi, mnogi to ne zasluzuju. Ja odmah primjetim s kim cu i kako, je l' tako Trasimaco :D

Ma ja sam ovu pricu prezvakao, pa mi sad zanimljivo samo da citam. A i nisam vise cangrizav kao prije. Ipak, ako se upali koja iskra, mogao bih se ukljuciti. 8-)

Idem sad gledati 60 minuta. Ocekujem zanimljivo izdanje.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.