Vjerovatno sto se to ne radi.DdIiNnOo je napisao/la:Zasto na BP ne nabave onaj prekrivac preko citavog terena , pred vazne utakmice (npr. kao ona protiv Portugala u barazu) , ako je kisovito , hladno, snijeg , par dana pred utakmicu stavis taj prekrivac (od najlona ili cega li je vec) i tako ocuvas malo bolje travnjak ?
Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
-
- Kontakt:
Ja mislim da se ovo ne radi ljeti jer trava ne bi imala zraka i pozutila bi a zimi mislim da je skupo
naravno da se neradi ljeti , nema potreba ! mislim cak i zimi da se radi samo dan dva pred utakmicu !kinder_jaje je napisao/la:Ja mislim da se ovo ne radi ljeti jer trava ne bi imala zraka i pozutila bi a zimi mislim da je skupo
Mozda ako teren ima grijanje , ova zastita nije ni potebna ?
Čelik do bagro
Uskoro: Svi premijerligaški stadioni s reflektorima
Svi klubovi koji u sezoni 2014/15 budu nastupali u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, morat će na svom stadionu imati reflektore odnosno mogućnost igranja utakmica u noćnim terminima, piše Oslobođenje.ba.
Samim tim, po svemu sudeći, stvorili bi se uvjeti za prinudno smanjenje broja klubova u elitnom rangu jer jasno je da veliki broj klubova do ovog roka neće uspjeti riješiti infrastrukturne probleme ove prirode.
http://www.****.ba/novost/1113 ... flektorima" onclick="window.open(this.href);return false;
(radio sarajevo.ba)
Svi klubovi koji u sezoni 2014/15 budu nastupali u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, morat će na svom stadionu imati reflektore odnosno mogućnost igranja utakmica u noćnim terminima, piše Oslobođenje.ba.
Samim tim, po svemu sudeći, stvorili bi se uvjeti za prinudno smanjenje broja klubova u elitnom rangu jer jasno je da veliki broj klubova do ovog roka neće uspjeti riješiti infrastrukturne probleme ove prirode.
http://www.****.ba/novost/1113 ... flektorima" onclick="window.open(this.href);return false;
(radio sarajevo.ba)
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
smijesan clanak umjesto da kazu da ce postavljanjem reflektora da se popravi stanje u ligi da ce infrastruktura da napreduje oni odma kazu da ce se smanjiti broj klubova.covjek bi rekao da im je cilj na taj nacin smanjiti liguLik je napisao/la:Uskoro: Svi premijerligaški stadioni s reflektorima
http://www.****.ba/novost/111396/uskoro-svi-premijerligaski-stadioni-s-reflektorima" onclick="window.open(this.href);return false;
(radio sarajevo.ba)
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
Pricaj ti sta hoces ali ovu ligu treba smanjiti pod hitno, i neka igra ko zasluzuje !astra1922 je napisao/la:smijesan clanak umjesto da kazu da ce postavljanjem reflektora da se popravi stanje u ligi da ce infrastruktura da napreduje oni odma kazu da ce se smanjiti broj klubova.covjek bi rekao da im je cilj na taj nacin smanjiti liguLik je napisao/la:Uskoro: Svi premijerligaški stadioni s reflektorima
http://www.****.ba/novost/111396/uskoro-svi-premijerligaski-stadioni-s-reflektorima" onclick="window.open(this.href);return false;
(radio sarajevo.ba)
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
pa neka igra ko zasluzuje a ne ko ima infrastrukturu...
nije lose to ni po infrastrukturi ali su ljudi zaduzeni za to donijeli kasno odluku o tome ...nije da se ne mogu reflektori uraditi na stadionu za ljetni period ali znamo u kakvom su stanju klubovi
nije lose to ni po infrastrukturi ali su ljudi zaduzeni za to donijeli kasno odluku o tome ...nije da se ne mogu reflektori uraditi na stadionu za ljetni period ali znamo u kakvom su stanju klubovi
Naravno da ce protiv ovoga biti klubovi koji nemaju uslove da ispune ovaj kriterij. Nadam se da ce savez ostati dosljedan pri ovom zahtjevu, pa makar to bio i moj Zeljo. Iako mi nemamo taj problem, ali kriteriji se moraju podizati, jer je smijesno da se u avgustu igraju utakmice na plus 40 stepeni. Dakle, ovim potezom sticemo preduslove da se liga smanji na optimalnih 12 klubova.astra1922 je napisao/la:smijesan clanak umjesto da kazu da ce postavljanjem reflektora da se popravi stanje u ligi da ce infrastruktura da napreduje oni odma kazu da ce se smanjiti broj klubova.covjek bi rekao da im je cilj na taj nacin smanjiti liguLik je napisao/la:Uskoro: Svi premijerligaški stadioni s reflektorima
(radio sarajevo.ba)
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!
ma smanjivanjem lige nece se nista dobiti al eto.savez voli vise klubova i da ih muze.mene sto se tice ja bi samo postavio uslove reflektori semafor dobar teren natkrivena tribina sa minimum 3000 sjedecih mjesta mjesta za novinare kamere loze.i onda ako bude 6 klubova neka igraju sest klubova.a vjerujem da bi za kratko vrijeme dosta klubova sve to rijesili pa bi bar kada se prenosi neka utakmica i licilo na nesto
i jos zeljo ima reflektore ali vama ce trebati dosta vise od tih 300 000 eura koliko kostaju reflektori da uredite podtribinski prostor da bi zadovoljavao kriterijume uefe
i jos zeljo ima reflektore ali vama ce trebati dosta vise od tih 300 000 eura koliko kostaju reflektori da uredite podtribinski prostor da bi zadovoljavao kriterijume uefe
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
Nema se para da se ovo provede, tesko da ce iko od ovih sto nemaju reflektore to rjesiti.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
sto se tice to KAD SE PRENOSI NA TV, meni stv smijesno kad na stadionu tribina bude staklenikastra1922 je napisao/la:ma smanjivanjem lige nece se nista dobiti al eto.savez voli vise klubova i da ih muze.mene sto se tice ja bi samo postavio uslove reflektori semafor dobar teren natkrivena tribina sa minimum 3000 sjedecih mjesta mjesta za novinare kamere loze.i onda ako bude 6 klubova neka igraju sest klubova.a vjerujem da bi za kratko vrijeme dosta klubova sve to rijesili pa bi bar kada se prenosi neka utakmica i licilo na nesto

Kad udjes na ovu temu i na ovu stranicu taman se vidi pola ove slike. Ja majke mi odmah pomislio da se opet netko igrao i radio neka cuda od BPDdIiNnOo je napisao/la:![]()

Ovo bi trebalo tek biti od sezone 2014/2015 znači od one tamo sezone odnosno za 16 mjeseci, ako stvarno misle to sprovest onda su na vrijeme najavili ( ako su zvanično saopštili klubovima ). I to je instrukcija od UEFE, a ne od našeg saveza, tako da bi moglo nešto biti od ovog.scorpion je napisao/la:Naravno da ce protiv ovoga biti klubovi koji nemaju uslove da ispune ovaj kriterij. Nadam se da ce savez ostati dosljedan pri ovom zahtjevu, pa makar to bio i moj Zeljo. Iako mi nemamo taj problem, ali kriteriji se moraju podizati, jer je smijesno da se u avgustu igraju utakmice na plus 40 stepeni. Dakle, ovim potezom sticemo preduslove da se liga smanji na optimalnih 12 klubova.astra1922 je napisao/la:smijesan clanak umjesto da kazu da ce postavljanjem reflektora da se popravi stanje u ligi da ce infrastruktura da napreduje oni odma kazu da ce se smanjiti broj klubova.covjek bi rekao da im je cilj na taj nacin smanjiti liguLik je napisao/la:Uskoro: Svi premijerligaški stadioni s reflektorima
(radio sarajevo.ba)
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Ja ocekujem da medju prvim koji ce da nabace reflektore budu Zvijezda i Velez...
nime_tm87 je napisao/la:Ja ocekujem da medju prvim koji ce da nabace reflektore budu Zvijezda i Velez...

zvijezda je zar vec nabavila nesto iz njemacke a za velez se prica da ce reflektori koji su bili postavljeni oko starog mosta bit prebaceni na velezov stadion a da ce oko starog mosta stavljat nove, sigurnije, jer ih stalno neko razbija! fino drustvo nema sta, nezna se nista cijenit! mislim dobro ispada velezu, ali opet! a bog zna da nama i trebaju reflektori vise nego ikom, kad ljeti upekne tesko covjeku hodat po gradu od vrucine a kamoli trcat i igrat utakmice! uvijek se ljeti po dva puta tokom svakog poluvremena napravi pauza da se igraci obadvi ekipe osvijeze a to bi se moglo eliminirat sa postavljanjem reflektora! i navece bude 30 stepeni ali to je puno bolje nego 40+ u hladu i bog zna koliko na suncu gdje bi igraci trebali trcat i igrat!nime_tm87 je napisao/la:Ja ocekujem da medju prvim koji ce da nabace reflektore budu Zvijezda i Velez...
-
- Kontakt:
Dok se ostali pate da izravnjaju stadion, u Gracanici to rade ovako 

To ce vjerojatno sijat travu. Sjecam se kad su kod nas tako uzorali na pomocnom i posijali cetiri vrste trave. Od toga je nikla samo jedna vrsta, te je plan propao. Tri vrste koje nisu nikle su bile neke tvrde zastitne, a ova sto je nikla neka mekana. Mislim da je to cak bio sam pokus za glavni teren, ali eto, steta i za pomocni.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.