ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Dex
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Dex » 25 apr 2013, 11:33

Čelništvo All England Cluba objavilo je vijest koja je sasvim sigurno razgalila srca budućih natjecatelja Wimbledona, koji je na rasporedu od 24. lipnja do 7. srpnja.

Organizatori su, naime, potvrdili kako će ovogodišnji nagradni fond iznositi 34.4 milijuna dolara, što je povećanje za 40 posto u odnosu na prijašnje godine. Pobjednik u muškoj i ženskoj konkurenciji dobit će 2.4 milijuna dolara, a pobjednici parova inkasirat će 1.75 milijuna dolara.
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 apr 2013, 15:37

samosarajvo je napisao/la:Za to placanje cijene njegovog igranja se slazem ali ne razmisljam ja tako.Rafa je prvi GS osvojio u 18 godini a Novak u 22? Logicno je da igraci koji ranije sazriju (nevezano za Rafin stil igre) nesto ranije zavrse karijeru
O superijornijem igracu ne zelim ni razgovarati :lol:
Niti je Nadal osvojio 1. GS u 18oj, niti Djokovic u 22oj.

Pošto pričamo o "matcupu" h2h bi trebao biti najvazniji faktor poređenja.Rafa ima pozitivan tj 19:15 sa Novakom a i poslje one 2011 ima pozitivan kao sto sam ja i rekao da ce imati.Evo i sad tvrdim da ce Rafa (AKO BUDE ZDRAV - namjerno ne pisem "ako bude u formi" jer on kad je zdrav je 99% u formi - ona konstantnost o kojoj sam pricao) do kraja godine zadrzati isti ili popraviti ovaj omjer protiv Novaka
Niti je u 99% u formi kad je zdrav, niti je ikada bio konstantan tokom citave sezone za razliku od Djokovica (sem u 2005oj, kada se probijao u vrh Toura).
A taj H2H je produkt znamo cega i znamo kako. Caka je sto su okolnosti totalno promenjene i to sto je neko fizickom snagom bio "bolji" u 2009-10, nema veze sa 2013om.
Kako to kad Rafa ima najbolje procente protiv top 10 igraca? Prije ovog meča Rafa je imao 72% pobjeda protiv danasnjih top 10 a Novak 61%.Mozda je jedan procenat otisao gore dole poslje zadnjeg meča
Rafin index je također najbolji na touru tako da obracunavanje sa ostatkom konkurencije ne ide
Kad bi malo samo vise vremena posvetio racionalnoj aktivnosti, umesto pisanju panegirika omiljenom igracu, znao bi da je Nadal dosta losiji u tom obracunavanju sa konkurencijom na hardu u odnosu na Djokovica ili Federera. Ipak superioran je u tome na sljaci. I iz te supremacije na sljaci izviru i njegovi uspesi. Preko 70% trofeja je osvojio na sljaci i tu je i nabio svoj H2H sa ostalima. Ali, tenis se uglavnom igra na hardu, i to u 2/3 sezone. E tu vec stvari stoje drugacije, a na toj primarnoj podlozi je 1 Nadal tek 4. igrac ove ere, daleko iza prve dvojice, a u dobrom zaostatku i za trecim. U tom disbalansu rezultata RNa na sljaci i hardu ti i lezi odgovor na celu problematiku ovde izrecenu. ;)

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 26 apr 2013, 14:39

novak je sa 20 osvojio prvi GS, i jedan je od mlađih po tom pitanju
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 26 apr 2013, 15:34

Imao je 19, upravu si.U toku turnira je napunio 19 tu ali opet ne osporava cinjenicu da je od svih trenutnih najranije sazreo i poceo igrati svoj najbolji tenis.

Rafa ima 72% posto pobjeda nad igracima iz top 10 i to je cinjenica kako god je ti pokusao izvrnuti.
Protiv Rogera ima pozitivno na svim podlogama sem trave gdje su odigrali 3 meča, sa zadnjom pobjedom na iw-u mislim da je i tu poveo.A i to pobjeda sto Roger ima je u dvorani.Protiv Murraya pozitivan i ostalih pozitivan na svakoj podlozi
Protiv Novaka je pozitivan na sljaci i travi ali nesto losije na hc-u slazem se ali ipak to je Noletova podloga.

Kad je Rafa 100% dajem mu najvece sanse protiv bilo koga na bilo kojoj podlozi sem dvorane, pogotovo ako je veci turnir ili neko finale i kada je zdrav najkonstantniji je kako god okrenes.Problem je sto je on najmanje 2 godine proveo u povredama i propustio 4-5 GS ova zbog toga, ali to je cjena takve igre i to je ok da se razumijemo.

Kolko god se ti hvatao za tu 2011 ja se mogu hvatati za period prije a i poslje jer je Rafa pozitivan protiv Novaka i poslje.Istina je da je Nole nesto uspjesniji bio u 2012 ali o tome je bezveze pricat jer se Rafa povrijedio i ne mozemo znati sta bi Rafa osvojio do kraja.Obojica imaju po GS stim da Nole ima masters vise i zavrsni turnir.
2013 je svakako u prvom djelu jos uvijek i dok se, ako nista, sljaka ne zavrsi i ovu godinu je bezveze uzimati u bilo kakav obzir.

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 27 apr 2013, 22:47

Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 28 apr 2013, 01:50

uuuu jbt... kako mi je žao Diva sa Šalate... čovječe...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 28 apr 2013, 09:22

Izdurat ce to Div ;)
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 28 apr 2013, 19:34

"Ivo nije imao moždani udar, kao što su prenijeli neki portali, nego ima virusni meningitis. Molimo za privatnost tokom procesa njegova oporavka. Zahvaljujemo svima na podršci i dobrim željama“, rekla je Karlovićeva sestra Ana.

Jos bolja opcija. Nadam se da ce se oporaviti i vratiti na teren. ;)

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 29 apr 2013, 00:28

Sve najbolje divu sa Salate!

Inace Nadal nastavio dominaciju u Barceloni.

Almagro se opet usrao, poceo je sa dva breaka prednosti, poveo 3-0 a onda u tom prvom setu uzeo jos samo jedan gem, drugi set formalnost.
Nadal je danas vracao neke nevjerovatne stvari.

Rosol uzeo prvu titulu u karijeri, veoma lagano protiv Garcie Lopeza i sasvim zasluzeno s obzirom da je ove sedmice dobio Seppia, Troickog, Simona...
Genius, outrageous, the best ever! RF!

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 29 apr 2013, 21:36

http://ruansfedererblog.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Roger prvi put otkako ga pratim sa zelenom krenuo :mrgreen:

Imao je onu bijelu sa zelenim ćizama na AO neznam tacno koje godine 2006, da jeste.

Prosle godine RG crna sa onom flurescentnom zelenom.

Prvi put ja mislim da nosi cisto zelenu 8-)

Enjoy
Kontakt:

Post Postao/la Enjoy » 02 maj 2013, 23:12

5.-12.5.2013

Unatoc ukidanju plave sljake, Madrid ostaje specifican turnir koji se ne moze u potpunosti nazvati pripremom za RG, jer igra na nadmorskoj visini Madrida, uz mizernu kolicinu sljake na terenima i nema previse veze s onom u Parizu. U obzir treba uzeti i cinjenicu da se odmah naredne sedmice igra turnir u Rimu, pa je i veliko pitanje kako ce teniseri koji su forumasima najinteresantniji rasporediti snage u ove dvije sedmice.

Mnogo toga ce zavisiti i od zrijeba, koji ce se sutra odrzati u jednom od najimpresivnijih teniskih kompleksa na svijetu-La Caja Magica!

Sigurno nas ocekuje zanimljiva sedmica, uz kvalitetan tenis. Tome ce, naravno, doprinjeti i djevojke koje uporedo igraju turnir iz Premier serije

Vasa ocekivanja?

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 maj 2013, 23:24

Enjoy je napisao/la:5.-12.5.2013

Unatoc ukidanju plave sljake, Madrid ostaje specifican turnir koji se ne moze u potpunosti nazvati pripremom za RG, jer igra na nadmorskoj visini Madrida, uz mizernu kolicinu sljake na terenima i nema previse veze s onom u Parizu. U obzir treba uzeti i cinjenicu da se odmah naredne sedmice igra turnir u Rimu, pa je i veliko pitanje kako ce teniseri koji su forumasima najinteresantniji rasporediti snage u ove dvije sedmice.

Mnogo toga ce zavisiti i od zrijeba, koji ce se sutra odrzati u jednom od najimpresivnijih teniskih kompleksa na svijetu-La Caja Magica!

Sigurno nas ocekuje zanimljiva sedmica, uz kvalitetan tenis. Tome ce, naravno, doprinjeti i djevojke koje uporedo igraju turnir iz Premier serije

Vasa ocekivanja?
Treba vratit' plavu šljaku, izgleda fancy.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 03 maj 2013, 00:50

ne samo što je fensi, nego i odmara oči...
šteta mnogo me nervira što su je odbacili...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 03 maj 2013, 14:42

Dodig je u Minhenu zaredao Kolju, Čilića i Dolgopolova, pritom ne izgubivši ni set, te će sutra u polufinalu igrati sa Haasom, koji je danas lagano savladao Mayera sa 2-0.

Velika stvar bi za Tommya bila osvojiti titulu u 35-oj godini, rijetkima je to polazilo za rukom.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 03 maj 2013, 15:43

Jao Dodiga. :o

Kakav posao za njega, ali sutra mu je kraj.

Finale Haas-Kohly.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 03 maj 2013, 17:12

retro je napisao/la:Jao Dodiga. :o

Kakav posao za njega, ali sutra mu je kraj.

Finale Haas-Kohly.
kakav poklon juče na kladionici... kvota na Hasa protiv Gulbisa bila, 1,95..... iskoristio sam to...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 03 maj 2013, 17:56

Nalbandian ide na operaciju ramena i kuka. :roll: Teško da će se stići oporaviti do septembra kada Argentina igra polufinalne mečeve DC-a sa Češkom, iako on vjeruje da može to uraditi.

Šteta, karijera protraćena povredama i definitivno mislim da je sada kraj.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 03 maj 2013, 20:32

slika

1/2 Nole- Murrax, Federer - Nadal :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 04 maj 2013, 00:56

Nadal i Federer ce zmireci do 1/2, isto bi trebao i Nole, jedino ako Wawrinka ne poludi.

Za Murraya se ne usudim komentarisati. :mrgreen:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 04 maj 2013, 15:18

Nalbi uspješno operisan, nadamo se brzom oporavku. :idea:

Majstor Tommy izborio 13.finale u karijeri gdje će tražiti 14 titulu. Bravo. :idea: Dobra stvar bi bila vidjeti Tommya na završnom Mastersu u Londonu. :mrgreen:

Profesionalnitenis.com

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.