Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Re: Automobili, motori...
Carine vise nema, samo PDV po jedinstvenom iznosu.
A godina je takodjer nevazna vise, vazno je da je EURO3 motor (klasa ispusnih plinova) i navise, tako da to ovisi o modelu, marki pojedinih vozila, itd., a ne godistu.
A godina je takodjer nevazna vise, vazno je da je EURO3 motor (klasa ispusnih plinova) i navise, tako da to ovisi o modelu, marki pojedinih vozila, itd., a ne godistu.
...Život za Široki...
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Leon je nadmasio cetvorku u svim segmentima. A Lumani, ne bih uzeo golfa, makar civare vozo. Ja kad ga parkiram hocu da imam mirnu savjest.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Ne ulazim u to, kazem samo da mi nije zadovoljavajuce vozilo, narocito da ga netko uzima starijeg godista, a VW svakako osobno ne komentiram. 

...Život za Široki...
-
- Kontakt:
pa jel se isplati uvest auto iz Amerike? Koliko je PDV?ŠB_Fidelis je napisao/la:Carine vise nema, samo PDV po jedinstvenom iznosu.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Pa sad, iz Amerike... To vec ne znam. Mislim, ne znam okvirno koliko bi te transport za takvo sto izasao pod jedan, al pretpostavljam ne ispod 2000 KM, plus ne znam kakve su u tom slucaju procedure carine (jer u tom slucaju su to ''zastitne'' carine prema proizvodjacima koji ne potjecu iz Europe i ne spada pod ovo o cemu pricam) i poreza (dobro, to je jedinstven faktor, iznosi 17 posto) jer se u tom slucaju ne bi mogao dobiti EUR1 obrazac za vozilo, odnosno identifikacija o europskom porijeklu vozila sto mu automatski dize postotak, a na imanje toga se odnosi moj primjer.
Plus, neka vozila su namijenjena za americko trziste (govorim o americkim vozilima, s europskim ne bi trebalo biti problema tehnicki, ali naglasavam ovo tehnicki jer nisam siguran da su identicni, dapace nisu, te da ne bi bilo problema s dijelovima i sl.), ne znam da li bi ih bilo moguce registrirati ovdje, zbog postupka homologacije, a i ove kod kojih postoje stanovite razlike (BMW, Mercedes, Audi) bi bilo potrebno prepravljivati.
Jedino neki oldtimer koji mozes konsekventno izuzeti iz procesa homologacije odredjenim postupkom.
Ukratko, da ne nagadjam, to mi konkretno nadilazi moje poznavanje uvoza van EU, to jedino da nekog carinika priupitas, s tim se nisam susretao jos. Sumnjam da bi isplativo bilo, iako su rabljena vozila u SAD-u oosjetno jeftinija nego u Europi.
Plus, neka vozila su namijenjena za americko trziste (govorim o americkim vozilima, s europskim ne bi trebalo biti problema tehnicki, ali naglasavam ovo tehnicki jer nisam siguran da su identicni, dapace nisu, te da ne bi bilo problema s dijelovima i sl.), ne znam da li bi ih bilo moguce registrirati ovdje, zbog postupka homologacije, a i ove kod kojih postoje stanovite razlike (BMW, Mercedes, Audi) bi bilo potrebno prepravljivati.
Jedino neki oldtimer koji mozes konsekventno izuzeti iz procesa homologacije odredjenim postupkom.
Ukratko, da ne nagadjam, to mi konkretno nadilazi moje poznavanje uvoza van EU, to jedino da nekog carinika priupitas, s tim se nisam susretao jos. Sumnjam da bi isplativo bilo, iako su rabljena vozila u SAD-u oosjetno jeftinija nego u Europi.
...Život za Široki...
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
ja koliko sam cuo da se ne moze vise uvoziti iz Amerike, do ove godine je bilo popularno uvoziti VW iz USA, jer su bili puno jeftiniji i znam covjeka koji je radio te uvoze.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
I tu bi predstavljalo problem ako je proizveden van EU.
Imas tih problema i unutar EU, kamoli da se jos zabavlja covjek s time u SAD.
Konkretan primjer, ove novije VW Jette sada po leasing kompanijama diljem EU, nemaju EUR1 obrasce, imaju u sebi dijelova iz Meksika i automatski si donji pri uvozu jer obrazac neces dobiti.
Imas tih problema i unutar EU, kamoli da se jos zabavlja covjek s time u SAD.
Konkretan primjer, ove novije VW Jette sada po leasing kompanijama diljem EU, nemaju EUR1 obrasce, imaju u sebi dijelova iz Meksika i automatski si donji pri uvozu jer obrazac neces dobiti.
...Život za Široki...
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
pa to da. Ali nekad je prije moglo, sad ne moze
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Svasta je prije moglo.
Meni je dovoljno uvesti i iz EU.
Meni je dovoljno uvesti i iz EU.

...Život za Široki...
Bosniacum Lilium je napisao/la:Leon je nadmasio cetvorku u svim segmentima. A Lumani, ne bih uzeo golfa, makar civare vozo. Ja kad ga parkiram hocu da imam mirnu savjest.
Dobro,ja sam ga poredio sa seatom

- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Ne kradu se ta vozila zbog preprodaje, nego zbog dijelova, samim time, nije ti ni u kakvom padu kradja recimo tih Golfova i sl., odnosno VW grupacije. Logicno, najvise ih je na cesti.
...Život za Široki...
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
da zbog dijelova. Sta ce se on yebavat s autom, rastavi ga i cao djecaci
Zato se jednostavno izmesti OBD konektor i zdravo.
Ja isto vece kada sam uzeo Scirocca odvezao u servis da mi to obave.

Ja isto vece kada sam uzeo Scirocca odvezao u servis da mi to obave.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Moje najdraže auto. Gornja slika 1995, donja 1997.
Troši mislim oko 12 litara na 100km

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Volio bih kupit mercedesov dzip, crna boja. I, naravno da bude automatik. Ako nekad budem imao novca to kupujem 

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Neki dan prijatelj uzeo Alfu Romeo Guiliettu, 2.0 motor, 140ks. Znaci mjera, ne treba vise jer jede cestu. Naravno, poskupa je oko 35-40milja.
Ja iskreno ne bih uzimao Golfa 4 jer ih je pun grad. Radije bi nekog Audija A6 ono 2001 godiste, bolji je od svake cetvorke.
Off:
trebal kome 15ka guma, nova. Continental 195/65 na pp ako ko hoce
Ja iskreno ne bih uzimao Golfa 4 jer ih je pun grad. Radije bi nekog Audija A6 ono 2001 godiste, bolji je od svake cetvorke.
Off:
trebal kome 15ka guma, nova. Continental 195/65 na pp ako ko hoce

- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
a i skuplji
ja bih Stila nekako, ili Alfu 156. Samo JTD

- Marsal
- Kontakt:
Kralju stari i ja uzeli Stila prije 3 mjeseca, gori auto znači, oduševljeni smo sad zasad.Bosniacum Lilium je napisao/la:a i skupljija bih Stila nekako, ili Alfu 156. Samo JTD
dosta si ti o njima pisao, i ja sam sve čitao i na kraju krajeva mislim da smo najbolji uzeli u tom cjenovnom rangu
2003 godiste, 1.9 jtd (120 000 km, provjereno na dijagnostici), 85 kw, ma zmajic. Samo je karavan, ali mane veze, prelijepo auto stvarno.

Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Eto drago mi je da sam i ja nekome pomogao da se rijesi predrasuda o Fiat dizelima, pogotovo 2001+ JTD motorima. Bez greske. Jos taj stilo ima puno vise opreme od vozila iz VW grupacije u tom segmentu. A dobijes auto za male pare, ide ko zmaj, trosi ko upaljac. Vozao sam ga i ostao sam bez rijeci. Imam par prijatelja koji vozaju i prezadovoljni su motorom. Nekad ode lafeta i tako neka sitnica ali to je samo zato sto su nasi putevi rinaka. Zna se desit i onaj fail kad se javlja air bag senzor lampica, ali nista strasno. To mozes DIY. Mada cujem da ima i kod VW vozila ta greska. Uglavnom to auto je zakon. Sad da imam te pare, uzeo bih to auto bez razmisljanja
- Marsal
- Kontakt:
mi smo jedno vrijeme imali neku preheat grešku i otišli na dijagnostiku da sve rijesimo i kilometrazu i to i kaze nam čovjek da treba mijenjat neki grijač pred zimu, eto jedino to, ima svu mogucu opremu, a dobili ga jeftino jer sam ja naso na piku pod hitno, momak dobio papire u Belgiji i prodaje ga samo da ode za 5700 i jos mi odemo kad znamo ljude i spuste nam jos stoju, tako da sa registracijom izašao 6200Bosniacum Lilium je napisao/la:Eto drago mi je da sam i ja nekome pomogao da se rijesi predrasuda o Fiat dizelima, pogotovo 2001+ JTD motorima. Bez greske. Jos taj stilo ima puno vise opreme od vozila iz VW grupacije u tom segmentu. A dobijes auto za male pare, ide ko zmaj, trosi ko upaljac. Vozao sam ga i ostao sam bez rijeci. Imam par prijatelja koji vozaju i prezadovoljni su motorom. Nekad ode lafeta i tako neka sitnica ali to je samo zato sto su nasi putevi rinaka. Zna se desit i onaj fail kad se javlja air bag senzor lampica, ali nista strasno. To mozes DIY. Mada cujem da ima i kod VW vozila ta greska. Uglavnom to auto je zakon. Sad da imam te pare, uzeo bih to auto bez razmisljanja
http://www.****/artikal/4551906/fiat- ... ime-kupca/" onclick="window.open(this.href);return false;
stvarno zasad sve najbolje
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988