NK Jedinstvo Bihać
Moderator/ica: GracanicaAA
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: NK Jedinstvo Bihać
Prije svega cestitke na pobijedi. Znaci, jedan veliki RESPECT za Silu Nebesku, nikakvi problemi. I samo ako bude netko od njih, da mi kaze kakva je ''Gracanicka'' rakija?? 
Pozdrav, vidimo se u Bihacu ili GR sledece sezone aBd.

Pozdrav, vidimo se u Bihacu ili GR sledece sezone aBd.

Hvala vidimo se iducee sezone, sretno u nastavkuNkBratstvoGracanica je napisao/la:Prije svega cestitke na pobijedi. Znaci, jedan veliki RESPECT za Silu Nebesku, nikakvi problemi. I samo ako bude netko od njih, da mi kaze kakva je ''Gracanicka'' rakija??
Pozdrav, vidimo se u Bihacu ili GR sledece sezone aBd.![]()

Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
Imal gdje da se vidi ko je danas dobio kartone u Jedinstvu, znam da je devet igraca bilo u opasnosti od suspenzije
SRCE I NEBO ISTE SU BOJE...
ako vam se čita, izvolite
RESPECT

baš volio da se javi neki od onih 5 navijača koliko ih je biloNOGOMET - Prva liga FBiH - 23. kolo - Gračanica
Bratstvo - Jedinstvo 1 : 2 (0:2)
0:1 Burazor 26. min.
0:2 Delić 35
1:2 Mujkić 69.
Gračanica, stadion "Luke". Gledalaca oko 400. Vrijeme oblačno. Teren odličan za igru.
Glavni sudija: Mirza Tičić (Sarajevo). Pomoćnici: Moamer Čaušević (Sarajevo), Adis Duraković (Bugojno). Četvrti sudija: Admir Alispahić (Zenica). Delegat: Nikola Trogrlić (Donja Mahala). Posmatrač: Pero Buhovac (Mostar).
Žuti kartoni: Šuša i Diabang (2x);(Bratstvo).
Crveni karton: Diabang (2 žuta).
Strijelci: 0:1 Burazor (26.min.); 0:2 Delić (35. min.); 1:2 Mujkić (69. min.).
Igrač utakmice: Bojan Burazor (Jedinstvo).
Bratstvo: Baščelić 5, Muslimović 5,5, Mustafić 6, Mrković 5 (od 46. Džafić 5,5); Šuša 6, Diabang 5, Kadrić 5,5 (od 46. Mujkić 6), Omerović 5,5, Efendić 5, Husejnović 5,5 (od 66. Kahrimanović 5,5), Murselović 5,5.
Trener: Nusret Muslimović.
Jedinstvo: Hadžić 6, Burazor 6,5, Kovačević 6, Šahinović 6 (od 90. Ahmetović), Dizdarić 5,5, Bešić 6 (od 90. Balić), Hušić 6, Trejić 6, Nuspahić 6, Delić 6,5 (od 61. Šušnjar 5), Hodžić 6.
Trener: Mehmed Janjoš.
Bratstvo je nastavilo sa rasprodajom bodova na domaćem terenu. U utakmici 23. kola Prve lige FBiH Jedinstvo je sasvim zasluženo upisalo pobjedu rezultatom 2:1. Bratstvu je ovo 6. prvenstveni i 2. domaći poraz.
GOSTI DOŠLI PO BODOVE I ZASLUŽENO IH ODNIJELI
Jedinstvo je u najavi ove utakmice jasno dalo do znanja da u Gračanicu dolazi po bodove spasa. Kako je teren u Gračanici postao idealno mjesto za to, ne čudi i pobjeda Jedinstva. Već nakon prošlog kola i kiksa protiv Goražda, postalo je jasno da Bratstvo bez ikakve želje i ambicije ulazi u sami finiš prvenstva. Ekipa se nalazi u jakoj lošoj psihološkoj situaciji i vjerovatno svi u taboru žuto-plavih jedva čekaju da se prvenstvo privede kraju.
Ako ima nešto pozitivno, onda je to podatak da Bratstvo nema briga oko borbe za ostanak i ovo je idealna prilika da se prilika da mlađim igračima koje već pomalo treba pripremati za narednu sezonu.
PROTIV JEDINSTVA BEZ 5 PRVOTIMACA
Tako je počeo i susret protiv Jedinstva. Bez skoro cijele odbrane (Pantić, Kadić, Timkov) i bez nekoliko igrača u veznom redu (Mevkić) i napadu. Mujkić je počeo sa klupe. Od prve minute su tako zaigrali Mustafić, Mrković, Husejnović i Murselović, dok su sa klupe ušli Mujkić, Džafić i Kahrimanović.
OTVOREN POČETAK
Gosti su već u 2. minuti susreta pokazali šta žele u Gračanici. 100% priliku pored gola je zapucao Kovačević. Samo 3 minute kasnije u 100% prilici je Husejnović za Bratstvo. Sam je izašao pred golmana Hadžića, prebacio je njega ali i gol Jedinstva.
Bilo je jasno da će Bratstvo teško do pozitivnog rezultata u ovom susretu, pogotovo bez nekoliko standardnih pojedinaca ali i sa nekoliko mladića u ekipi. Novu priliku smo vidjeli u 19. minuti kada jedan igrač Jedinstva šutira glavom a Baščelić loptu vadi ispod same prečke. Samo minut kasnije Diabang
je bio u polukontri, uposlio je Mrkovića ali je loptu ispred njega pokupio sigurni golman Hadžić.
0:1 BURAZOR
U 26. minuti gosti dolaze do zasluženog vodstva. Burazor je dobio jednu povratnu loptu u srcu šesnaesterca te je sam i neometan imao lagan posao da matira Baščelića, što je i učinio. Veliko slavlje gostujuće ekipe i nekolicine njihovih najvatrenijih navijača.
GREŠKA BAŠČELIĆA ZA 0:2
Samo 9 minuta nakon vodstva gosti duplaju prednost. Na 2:0 povisio je Delić. Bio je ovo još jedan poklon gol za gostujuću ekipu. Nakon Goražda u prošlom kolu kada je kiksao Prljača, Baščelić je to isto ponovio protiv Jedinstva. Istrčao je na jednu dubinsku loptu upućeno prema golu Bratstva, te ostao neodlučan u svojoj reakciji. Lopta je stigla do Delića koji neometan sa 25 metara loptu šalje u prazan gol. Kod 2:0 bilo je jasno da Bratstvo teško može do pozitivnog rezultata sa jako lošom, bezidejnom i jalovom igrom.
BOLJE DRUGO POLUVRIJEME
U drugi dio trener domaće ekipe ulazi sa 2 promjene. Umjesto Kadrića i Mrkovića zaigrali su Mujkić i Džafić. Ova dva igrača unijela su svježinu u igru domaćih koji postaju opasniji dok se gosti orijentišu na čuvanje rezultata i gola. Dobar početak domaćih nije krunisao Omerović koji je imao nekoliko prilika ali ih nije iskoristio. Prvo je u 51. minuti šutirao preko gola a onda u 53. iz jedne 100% prilike njegov šut odlazi pored gola. Pokušao je i Husejnović ali njegov šut golman Jedinstva odbija u korner.
MUJKIĆ PREKINUO GOLGETERSKI POST
Dobra igra Bratstva krunisana je golom Mujkića. Igrala se 69. minuta susreta kada je Mujkić sve sam uradio, prošao i golmana i iz teške pozicije pogodio za 1:2. Ovo je bio tračak nade da domaći mogu do preokreta, jer su u drugom dijelu zaigrali dosta bolje. Nosilac preokreta i igri bio je upravo Mujkić koji je pogodio nakon dugo vremena. Susret je po kazni počeo sa klupe i kao da ga je to motivisalo da odigra jednu od boljih utakmica u zadnje vrijeme. Od ulaska na teren još jednom je dokazao da kada igra i pogađa on, tada igra i cijela ekipa. Ovo je samo još jedna potvrda da je Mujkić sigurno jedan od najboljih igrača Bratstva. Možda je i ranije mogao na "hlađenje" na klupu...
NOVI CRVENI KARTON ZA DOMAĆINE
Samo dva minuta nakon gola Mujkića na drugoj strani Šušnjar propušta 100% priliku. Našao se sam pred golom Baščelića ali je slabo šutirao i lopta odlazi pored gola. Domaći su bili u jeku napada i tražili su izjednačenje što je gostima otvorilo dosta prostora za kontre što su ipak spriječili Šuša i Mustafić. Diabang je imao priliku u 73. minutu ali i njegov šut odlazi preko gola. U jeku napada domaćih upravo Diabang je napravio novu glupost. Imao je žuti karton a onda je ničim izazvan započeo razgovor sa glavnim sudijom Tičićem a ovaj mu je možda i prestrogo pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu. Ovaj detalj je odredio sami finiš susreta jer u zadnjih 10-ak minuta domaći više nisu imali snage za odlučniji napad ka golu Jedinstva.
Do kraja susreta bilježimo još sjajan pokušaj Nuspahića ali bez gola.
ZASLUŽENA POBJEDA GOSTIJU
Na kraju zaslužena pobjeda gostiju koji su uzeli ono po što su i došli a to je cijeli plijen koji ih vjerovatno spašava od ispadanja. Nakon zadnjeg sudijskog zvižduka veliko slavlje i pjesma na jednoj te tuga na drugoj strani. Gračanička publika je aplauzom ispratila goste koji su još dugo slavili sa manjom grupom svojih navijača.
APLAUZ ZA GOSTE - ZVIŽDUCI ZA DOMAĆE
Domaći navijači su domaću ekipu ispratili zvižducima i ovo dovoljno govori šta misle o njihovim zadnjim izdanjima.
Evidento je da se ekipa nalazi u teškoj krizi, da jako loše igraju na domaćem terenu a to im publika ne može oprostiti. Posebna tema je nedisciplina u igri gdje su igrači Bratstva dobilio pregršt žutih i crvenih kartona, ne zbog oštre igre, nego zbog prigovora.
Mnogo toga u domaćem sastavu trenutno ne štima a to dokazuju i igre na terenu. Jedina dobra stvar je što ekipa nema rezultatski imperativ i ovo treba iskoristiti kako bi se što više vremena dalo mladim igračima koji predstavljaju budućnost kluba. To je učinjeno protiv Jedinstva a tu praksu treba nastaviti i u narednim utakmicama, prvo u Visokom gdje gračanlije gostuju u narednom kolu.
Evo ostalih rezultata 23. kola:
Krajina - Troglav 0 : 1
Sloboda - Rudar 0 : 2
Budućnost - Podgrmeč 0 : 1
Iskra - Branitelj 2 : 1
U nedjelju igraju:
Radnički - Vitez
Goražde - Bosna
Slobodna je ekipa Čapljine.
Sa novim porazom ekipa Bratstva ostala je na 4. mjestu prvenstvene tabele. Isti broj bodova ima Rudar koji igra sjajno u nastavku prvenstva dok Iskra na 6. mjestu ima bod manje. Čapljina je 7. sa 30 bodova, dok Branitelj na 8. mjestu sa 28 bodova predvodi ekipe koje će se boriti za ostanak.
Na vrhu je nakon domaćeg poraza Slobode borba za Premier ligu spala na dva imena. Radnički i Vitez.

RESPECT
Undici stelle - ACM 1899
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ne, i hvala Bogu bit ce kompletni za RadnickiVolimRadnicki je napisao/la:Nijedan igrač Jedinstva danas nije dobio žuti karton?

Kako je mrzim uci na ovaj forum. Sve neke teorije zavjere, izdajice neke i svasta jos. I da je kupljena utakmica mi smo 3 boda upisali i idemo polako u sigurnu zonu. Ko zna mozda je vec u petak dogovorena sa upravom Radnickog pobjeda Jedinstva iducu subotu. Jedinstvo je drasticno bilo osteceno u ovoj sezoni i naravno da je bilo ocekivano da ce se to raditi. Jedinstvo ima kvalitetu, to uvijek govorim i stojat cu iza toga, ali nikako srece nemamo. Ako se ostvari naum grada Bihaca da se renovira stadion zbog mladjih kategorija reprezentacije onda ce Jedinstvo sigurno u Premijer Ligu. Ne volim namjestanja i nikad to podrzati necu. Ima ekipa koje nasmjestaju otkako znam za njih pa im niko nista ne kaze. Liga je pravi kokosinjac i igra se zbog saveza a ne klubova. Pomirimo se svi sa time jer tako ce biti duuugooo godina 

e cuj utakmica Bratstvo i Jedinstvo
mislim da je ovo "najljepsa" utakmica u BiH hahahha
gledam rezultate, kad vidim Bratstvo-Jedinstvo, znaci prejako.
pozdrav i cestitke na pobjedi.

mislim da je ovo "najljepsa" utakmica u BiH hahahha
gledam rezultate, kad vidim Bratstvo-Jedinstvo, znaci prejako.
pozdrav i cestitke na pobjedi.
Bratstvo - Jedinstvo (1-2) VIDEO
http://lukavac-x.ba/video/nk-bratstvo-n ... video.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Izvinjavam se na nešto lošijem kvalitetu videa, uploadovan je pogrešan fajl
, a mrsko mi ponovo sve raditi ispočetka
.
http://lukavac-x.ba/video/nk-bratstvo-n ... video.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Izvinjavam se na nešto lošijem kvalitetu videa, uploadovan je pogrešan fajl

Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
-
- Kontakt:
Da samo dodam da nisu svi domaći navijači ispratili zvižducima,neki su i aplauzimabaltazar1 je napisao/la:ako vam se čita, izvolite![]()
...

Cestitke Jedinstvu

Hvala za video drug, svaka čast...Zoom088 je napisao/la:Bratstvo - Jedinstvo (1-2) VIDEO
Izvinjavam se na nešto lošijem kvalitetu videa, uploadovan je pogrešan fajl, a mrsko mi ponovo sve raditi ispočetka
.
Noćima zbog tebe nespavam, jer zbog tebe sam predoziran. U mojm venama si samo ti, bez tebe ne mogu živjeti. Tvoje ime meni sveto je, tribina Istok u transu sada je. Ova pjesma neka nosi te Jedinstvo do nove pobjede..
Bilo je 6 navijaca Jedinstvabaltazar1 je napisao/la:ako vam se čita, izvolite![]()
baš volio da se javi neki od onih 5 navijača koliko ih je bilo...![]()
RESPECT

Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
Bihac hvala... u kontaktu sam sa momcima koji su bili na tekmi gore i svi vas hvale, vidimo se u Lukavcu sljedece sezone 

SRCE I NEBO ISTE SU BOJE...
Vidimo se ponovo aBd. Volio bih ja da se ne vidimo da vi udjete u PL, ali sada će vam biti doista teško. ALi opet sljedeće godine druženje.
Čestitke na rezultetima u drugom dijelu šampionata i ako može neko da mi objasni onaj trans sile nebeske na kojem stoji sebilj sa natpisom Sarajevo. 

“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
To je trans navijacke podgrupe u Sarajevu, tj momaka koji tamo zive i studiraju i idu na tekme...
NK Jedinstvo 1919 - Zajedno kroz zivot idemo...
-
- Interni moderator
- Kontakt:
kako stoji sad SN sa brojem ljudi i na kojoj ste tribini...nesto mi oskudno ovo protiv lukavca....s obzirom na velicinu grada..valjda dodzu bolja vremena i za vas...ne klonite duhom
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Trenutno korisnika/ca: BosnianRahatluk, nebeskasila, VivaLaStella i 11 gostiju.