Bundesliga

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
16%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
16
32%
4) St.Pauli
9
18%
5) Mainz
7
14%
6) Augsburg
8
16%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 50

effe_sa
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la effe_sa » 05 maj 2013, 13:55

Mogao bi se Hoffo izvući, stanje i dalje je delikatno, ali ipak bolja situacija malo s ovim bodom od jučer....Pokazalo se da je ekipa živa, s novim trenerom itekako, pokazao se moral, to je sad bitno....
Iako i Augsburg sve daje od sebe i ne bi bilo nezasluženo da ostane...

Eintracht mislim da ide u EL sigurno, zaslužili su, a i mogu oni grupu proći. A i Freiburg ako ode, zaslužio je pa neka proba, jeste da oni će se tu mučit (širina kadra im je veliki, ogroman problem). Stuttgart će opet u EL gurat donekle....
HSV mora danas pobijedit , onda ima neke šanse, pa i realne za EL.....Gladbach je nažalost mislim tu otpao (a ja htio vidjet HSV i Gladbach u EL). Doduše šteta i za Hannover, jučer prokockaše pobjedu, bili su blizu i mogli su opet biti u igri za EL.

Prva 4 mjesta su baš po mjeri, samo da Schalke ovo ne prokocka. A sad je bitno da bundesligaši nastave dobre nastupe u LP i naredne sezone. To je i bitnije od EL, dok u EL bi bilo fino da par kola se prođe...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 maj 2013, 19:05

Dost mogao dati 20 golova. :oops:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

harishp
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la harishp » 05 maj 2013, 19:39

gerdmuller je napisao/la:
harishp je napisao/la:
gerdmuller je napisao/la:Zaista ne mogu shvatiti osobe koje bi zeljele da Hoppenheim ostane u prvoj ligi.
Ni ja ne mogu shvatiti osobe koje su naklatili na taj klub.
Gazda Hoffenhaima ukrao nekom pare ili su mozda se preseravali kao seicko,rusko,cifu-tski klubovi i kupovali mega sega igrace??Jednostavno zesca glupost.
Najomrazenija osoba kod navijaca u cijeloj Njemackoj.Rasprava zavrsena.
Eis,mozda zato sto se ne bavi kobasicarskim poslom ili svercom satova :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 maj 2013, 12:40

Fortuna za narednu sezonu dovela Schmidtgala iz Fürtha, dok je Wolfsburg zainteresovan za Schweglera koji Eintracht moze napustiti za 2,5 miliona € - jer ima klauzulu u ugovoru. To bi onda opravdalo interesovanje Eintrachta za Priba...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 06 maj 2013, 20:02

Flum i sluzbeno novi clan Eintrachta. Uz ranije potpisanog Rosenthala i otkup Lakica, trebao bi se Eintracht i sljedece sezone vrtiti u gornjem dijelu tabele.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 07 maj 2013, 15:42

Al će biti pakleno ovo ljeto. Galdbach će se značajno pojačati (Frimino, De Jong i Rafael kandidati za ofanzivnog veznog), HSv se povezuje sa Bojanom Krkićem, Schalke se interesuje za Mertensa, jedva čekam prelazni rok. :)
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 07 maj 2013, 16:12

Mislim da je probijanje 300 milja na transferima neminovnost ovo ljeto. Jedino što mi ide na ku je to što će biti masa preslagivanja unutar same BL. Evo Eintracht već pokupovao pola Freiburga.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 07 maj 2013, 22:20

FRANK RIBERY je napisao/la:Al će biti pakleno ovo ljeto. Galdbach će se značajno pojačati (Frimino, De Jong i Rafael kandidati za ofanzivnog veznog), HSv se povezuje sa Bojanom Krkićem, Schalke se interesuje za Mertensa, jedva čekam prelazni rok. :)
I konačno mora i biti. Vrijeme je da mnogi klubovi malo počnu razmišljati. Ma šta malo, neka dobro razmisle i riješe se konačno velikog igračkog prosjeka u svojim redovima i da počnu dovoditi kvalitetu umjesto kvantitete.

To je mnogim klubovima ono osnovno da se riješe prosječnih igrača. To je prvi dio a drugi je dovođenje kvalitete.

Ako će tako biti, Bundesliga će po svemu sudeći biti još jača druge sezone jer će se igrati još bolji nogomet i bit će još više konkurencije što je odlično.

Najmanje vjerujem Stuttgartu i Leverkusenu. Financijski potencijal nažalost ( ili se varam? ) nema niti Werder.

Očekujem da se pojačaju i to brutalno dobro Schalke, Gladbach, Wolfsburg, Hamburg.

Nadam se će Slomka uvidjeti da im nedostaje još jedan pravi vezni igrač uz Pinta i da im je obrana sa Schulzom na čelu katastrofalna i da će tu nešto dovoditi.

Frankfurt me iznenađuje i očito da žele pojačati tim kako bi bili što konkurentniji na sva 3 fronta. Očekujem da dovedu i jednog pravog napadača, Lakić nije ta klasa.

KSIVLE je napisao/la:Mislim da je probijanje 300 milja na transferima neminovnost ovo ljeto. Jedino što mi ide na ku je to što će biti masa preslagivanja unutar same BL. Evo Eintracht već pokupovao pola Freiburga.
To će se sigurno probiti jer će samo Bayern i Dortmund odraditi minimalno 100 milijuna.

Wolfsburg, Schalke, Hamburg, Gladbach će isto potrošiti velik novac, sve skupa bih se usudio reći da bi mogli potrošiti između 70-80 milijuna. Ostaju još onda i ostali klubovi.

Jedno je sigurno, Bundesliga to može i mora napraviti ( konačno i potrošiti ogroman novac ) ako se želi primaknuti vodećem dvojcu Primeri i Premier Ligi.

Spominjem i Premier Ligu jer će se oni brutalno pojačati ove godine pa ne želim da izgubimo korak zbog toga već želim da se približimo njima što je više moguće a to je opet moguće konačno velikom potrošnjom i ostalih klubova, ne samo Bayerna.

Ovo pod "masa preslagivanja unutar same BL" podrazumijevaš Gotzea i Lewandowskog u Bayernu? :mrgreen:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 07 maj 2013, 23:47

Sto se tiče kvalitete, Bundesliga se ne treba približavati tim ligama, ona je rame uz rame sa njima.Finansijski, trenutno više novca ima samo u Premierligi i tako će biti još dugo zbog TV prava, no potencijal i kvalitet omladinaca je na strani Bundeslige ( a na omladini svijet ostaje, ne na Lampardu, Giggsu, Scholesu).
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 08 maj 2013, 08:26

Ev liste igraca koje bih ja zelio vidjet u bundesu sljedece sezone.... 1.jelle vossen(genk),eriksen(ajax), siem de jong(ajax)za njega se nadam da ce preci u gladbach pa da imamo 2 de jonga u napadu, mertens(psv),henriksen(az alkmaar),van ginkel(vitesse arnhem),gillaumegillet,denis praet,masimo bruno(svi anderlecht),steven defour(porto),eder(braga), digne(lille),bastos(nadam se otkupu ugovora),belhanda,mbiwa,cabella(montpelier),....

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 08 maj 2013, 11:34

Mislim da od transfera Siem De Jong -a u Gladbach nema ništa jer smo doveli Max Krusea za tu poziciju.
Agieren statt reagieren

BayernMunchen31
Kontakt:

Post Postao/la BayernMunchen31 » 08 maj 2013, 11:42

Imal neka novija anketa , ili je ovo i za sljedecu sezonu :mrgreen:
FIFA XI 2013

- NEUER -
---LAHM ----BOATENG----DANTE-----ALABA---
MARTINEZ----SCHWEINSTEIGER ----
--ROBBEN------ MULLER-------RIBERY------
-MANDZUKIC-

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 09 maj 2013, 11:08

slika

Novi dres Bayer-a.Odličan 8-)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 maj 2013, 12:49

Spanien: Clubs haben Schulden in Höhe von schätzungsweise 3,6 Milliarden Euro!
Evo jos jednog dokaza zasto sam ubijedjen da ce Bundesliga postati uskoro najbolja liga na svijetu...Pored odlicnog rada u omladinskom pogonu tu je i zdrava financijska situacija...

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 09 maj 2013, 12:52

i engleski
slika

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 maj 2013, 13:00

Rockefeller je napisao/la:i engleski
slika
Iskreno ne znam sta bih napisao za engleski fudbal. Tu situacija niti smrdi niti mirise. Vlasnici najvecih klubova su privatnici (izuzev Arsenala) i niko ne zna hoce li njima taj klub kad dosaditi i onda nastaju problemi. A isto tako ti klubovi imaju ogromne dugove i dobro se sjecam izjave Platini-ja pred finale LP-a 2008 kada je rekao da se u istom sastju dva kluba koja imaju ukupno milijardu € duga.

Takodjer u jednim Njemackim novinama je prije dvije godine izasao clanak i prema Njemackom zakonu o licenciranju jedino iz Engleske u Bundesligi bi licencu mogli dobiti Arsenal i Everton - o tome sam davno nekad ovdje bas pisao.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 09 maj 2013, 15:23

Stari vs Mladi slika

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 09 maj 2013, 23:05

[youtube][/youtube]
:lol: :lol: :lol:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 maj 2013, 17:47

Freiburg - Trainer Christian Streich hat seinen bis 2014 laufenden Vertrag beim Bundesligisten SC Freiburg vorzeitig und langfristig verlängert. Über genaue Vertragsdetails wurde Stillschweigen vereinbart.
Svaka cast ovome covjeku...Produziti dugorocno ugovor u jednom Freiburgu, iako je mogao birati klub gdje ce raditi je za svaku pohvalu. Nadam se da ce za max. dvije godine preci u neki veci klub jer to zasluzuje. Ovim su takodjer se ugasili moji snovi da ce isti zavrsiti na klupi HSV-a.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 10 maj 2013, 18:17

Nakon 14 godina čini se da je došla do kraja vladavina Thomasa Schaafa (52) na klupi njemačkog nogometnog prvoligaša Werdera...

Tako barem piše njemački dnevnik Bild, koji sve potkrepljuje znakovitim izjavama generalnog menadžera kluba Klausa-Dietera Fischera.

- Nismo uspjeli izboriti Europa ligu, nismo zadovoljni posljednjim kupovinama igrača, kao i uvođenjem mladih igrača u prvu momčad – rekao je Fischer, koji nije izričito otpisao Schaafa, ali je navijestio "ozbiljne razgovore".

Dotad Werder čeka borba za opstanak jer su tek 14-plasirani na ljestvici s tri boda iznad zone ispadanja dva kola prije kraja.

Werderu predstoje domaći ogled protiv Eintrachta u subotu, a potom i gostovanje kod Nürnberga u posljednjem kolu, što bi mogla biti Schaafova posljednja utakmica na klupi, 14 godina nakon što je spasio klub od ispadanja.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.