Evil Genius je napisao/la:@dafi - jesam na to mislio al' eto drago mi je sto se ulazu pare u mlade, mislim da ne bi pretjero kad bi reko da je i rimska skola jedna od boljih i dala je dosta dobrih igraca . . . a to da se seria a vraca definitivno si u pravu, bas se primjeti taj pomak ove sezone - posebno zadnjih par kola . . . eto recimo sad na olimpicu blizu desetak hiljada navijaca barija (za svaki respekt)
sad da li je Roma dobra.. ne znam jer ne pratim.. ali cinjenica kakve igrace izbacuju.. Aquilani je drama igrac i zao mi je sto je otisao.. za Milan sumnjam da ima jaku mladu skolu.. inter ima slabu.. dok je Atalanta imala duzi niz godina najjacu skolu u Italiji.. ali mi smo ih pretekli onda kada smo ispali u Seriu B i kada su djeca poput Palladina, Giovinca i Marchisija pali u prvi plan.. btw. sto se tice tog Youth Sector-a.. tj. omladinskog tima.. Juventus je u ligi prvaka izgubio u finalu od Manchestera.. ali liga prvaka nije najveci kup kod omladinaca.. Viareggio Kup.. kojeg smo osvojili pobjedivsi Sampu u finalu.. u polufinalu smo pobjedili Torinu, a u cetvrtini Sienu.. Italija gori od talenata..
Juventus vs inter nije derbi.. ustvari, jeste derbi.. ali derbi interovcima jer igraju protiv najboljeg Italijanskog kluba.. dok je vjeciti Italijanski derbi Juve vs Milan.. i to ce biti do kada je fudbala.. i da budu u Seria C oba kluba opet ce to biti vjeciti derbi..
interu sa srecom , i da prodju ovu grupnu fazu.. samo radi koeficijenta.. u Europa ligi Geona ce dobiti Spartu , tako da bi mogla proci.. dok ce Roma da uzme Basela i osigurati prolaz.. .Lazio nazalost ce vjerovatno ispasti..
power of Italy.!
btw. ne znam sta vam je tu zanimljivo.. bilan, jubentus ili sinter.. ko djeca nekakva..