ne mogu da vjerujem da se i sad raspravlja o toj zlatnoj lopti, kakav ribery ljudi sta vam je, pa hajd budi normalan oa reci da riberi sa desetak golova u cijeloj sezoni moze parirati mesiju koji vec sad ima skoro 60, podaci govore da ce messi u ovoj sezoni imati golova ko ribery u bayernu u svih 6 sezona kako igra za vas, to su drasticne razlike nebi i zemlja
zlatna lopta se dodjeljuje na osnovu prikazanog u cijeloj godini,dakle gledat ce se i polusezona koja je pred nama,to kao prvo, a kao drugo individualna je nagrada i timski trofeji samo mogu odluciti kad su individualna postignuca tu negdje
trece, niti jedan normalan navijac bayerna koji ima imalo realnosti ne moze iznijeti nikakav argument da je ribery najbolji igrac bayerna uopste u ovoj proljetnoj polusezoni, sta je bolji od svinje, miler je igrac odluke bio protiv barce,mandza ponajbolji protiv juveta, martinez,lahm standardno dobri, a dante da ne pricamo, haj sad nek neko kaze po cemu konkretnom je bolji ribery. navijaci bayerna mogu biti ponosni na svoj tim komplet, to sto nemaju koga za izdvojiti to je nesto extra pozitivno, nije nikakva sreca barci i realu sto imaju igraca koji daleko odskace od svih,to je tek neka manja utjeha
u timu godine mora biti dosta igraca bayerna,i bit ce sigurno, lahma najbolji desni bek,alaba lijevi, dante stoper, svinja vezni, riberiju je upitno moze li u prvih 11 jer bilo je napadaca ili krila koji su tu negdje ili bolje se pokazali u ovom dijelu sezone,al ove gore sto sam pobrojao bez sumnje su bili najbolji na svojim pozicijama
dosta stvari moze promijeniti i finale, ako tu neko briljira, kao i prvi dio naredne sezone zakljucno sa 31. decembrom.
porediti riberija sa ronaldom se moze,ronaldo jest zakovao kad je realu bilo najbitnije, ispromasivao se i generalno skroz slabo odigrao protiv dortmunda,messi ima opravdanje u povredi i sami igraci bayerna su priznali koliko im je laknulo sto je messi bio takav nespreman, i ne znam sta je tu cudno, kakva dilema moze biti oko najboljeg igraca, i cemu rasprava uopste
opet effe vidim pokazuje klasicno nepoznavanje materije,cuj riberi mora dobiti zlatnu loptu, nema bilal niti jedan argument da ga izdvoji od ostatka bayernove mashine,kamoli da parira messiju koji je sam vukao ekipu do titule i polufinala lige prvaka
NE DAJTE MI LAGAT' !!!