FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
8%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
11
18%
1/4 finala
10
16%
1/2 finala
4
7%
Finale
2
3%
Schalke osvaja titulu!
25
41%

Ukupno glasova: 61

amerosm
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la amerosm » 30 apr 2013, 11:36

@ effe_sa

Schalke ukoliko zeli biti konkurentan BVB-u i Bayern-u ne moze sebi dozvoliti da ima jedan eksperiment na klupi. Effenberg je bio odlican igrac i pravi lider na terenu, ali to ti ne garantuje uspjesnu trenersku karijeru...

Mozda grijesim, ali mislim da ce se Schalke ovim potezom zahebati, a takodjer napominjem da je velika razlika izmedju teoretskog dijela polaganja za trenersku licencu i prakticnog dijela.

Evo npr. i Holger Stanislawski je imao najbolji prosjek od svih trenera - a sada mozemo vidjeti kako se razvija njegova trenerska karijera. Takodjer i MiOe je Arnesenu prilikom razgovora u teoriji sve fenomenalno objasnio, pa smo vidjeli kako je to izgledalo na terenu.

Neki moj zakljucak: Potez koji bi odobrio da se Schalke nalazi u tzv. fazi Umbrucha, a za Schalke kojem je uspjeh imperativ s obzirom na financijsku situaciju ovo je prerizican potez, jer rijetki su treneri koji su uspjeli bez nekog prethodnog iskustva, a Schalke bi zbog tog njegovog neiskustva najvise mogao ispastati u LP-u.

PS: Taj tzv. Sieger-gen necu komentaristati, a samo cu reci Thorsten Fink. ;) ;)
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 01 maj 2013, 11:33

Što se tiče Effenberga i Schalkea vrijeme je da Effe pokaže u praksi ono što teoretski već duže vrijeme priča, a to je da je u stanju voditi jedan veliki klub i to uspješno, ili kako bi to drug Trappatoni rekao : "Wer kann maken, maken! Wer kann nix maken, spreken!" :mrgreen:

Prekosutra tekma, u posljednje vrijeme se niste baš lijepo provodili na Borussia parku, nadam se da će tako biti i ovoga puta ;)
Agieren statt reagieren

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 maj 2013, 13:57

Ja sam nekak ubjeđen da bi Effe bio pogodak. Fink nema tu potrebno agresivnost, samo je jednom napao igrače kao "javno", a Bešića je davio :lol:

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 01 maj 2013, 14:59

Hehheeh pale nemoj se dzaba nadat ba ali abd da frankfurth I freiburg kiksaju pa da ih mozete prestic u preostala 2 kola...a effe je legenda lik ima liderske sposobnosti ima damu sto je najbitnije I sama njegova pojava izaziva strahopostovanjekod igraca...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 maj 2013, 15:52

Farfan propušta sljedeći meč gdje gori i jednim i drugima u borbi za Evropu. Koliko samo pehova za Konigsblauen u ovoj sezoni.

Tek se sada vidi koliko im je Huntelaar falio. Ubjeđen sam da je on igrao protiv Turaka da bi prošli u top 8 LP-a. Pukki a ni Marica nisu ni blizu nivou Klaasa.

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 02 maj 2013, 22:00

Neko moje zapažanje oko trenera S 04...mislim da nam treba neko poput Kloppa (čovjek koji voli BvB i uz to je veliki stručnjak)...Efe je Bavarac, te uz silno znanje i potencijal koji vjerovatno ima za trenera mislim da opet nebi nešto postigao jer nije mislim nikako vezan za S 04...moj drugi primjer osim Kloppa jeste Amar Osim (ljubav prema klubu i opet velika nogometna filozofija)...S 04 samo uz takvog čovjeka može da parira BvB-u i Bayernu (nažalost ja ne vidim da trenutno iko taki postoji,vjerovatno griješim)...
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 03 maj 2013, 00:04

Hamo je napisao/la:Neko moje zapažanje oko trenera S 04...mislim da nam treba neko poput Kloppa (čovjek koji voli BvB i uz to je veliki stručnjak)...Efe je Bavarac, te uz silno znanje i potencijal koji vjerovatno ima za trenera mislim da opet nebi nešto postigao jer nije mislim nikako vezan za S 04...moj drugi primjer osim Kloppa jeste Amar Osim (ljubav prema klubu i opet velika nogometna filozofija)...S 04 samo uz takvog čovjeka može da parira BvB-u i Bayernu (nažalost ja ne vidim da trenutno iko taki postoji,vjerovatno griješim)...
Mislim da je amer vise puta navodio Tuchela. To ti je Klopp broj 2 ;)

Cuj Efenberga za trenera, pa sto ne uzmu Lotara Matheusa, bar covjek ima vise iskustva 8-)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 03 maj 2013, 16:02

kraljttbvb je napisao/la:
Hamo je napisao/la:Neko moje zapažanje oko trenera S 04...mislim da nam treba neko poput Kloppa (čovjek koji voli BvB i uz to je veliki stručnjak)...Efe je Bavarac, te uz silno znanje i potencijal koji vjerovatno ima za trenera mislim da opet nebi nešto postigao jer nije mislim nikako vezan za S 04...moj drugi primjer osim Kloppa jeste Amar Osim (ljubav prema klubu i opet velika nogometna filozofija)...S 04 samo uz takvog čovjeka može da parira BvB-u i Bayernu (nažalost ja ne vidim da trenutno iko taki postoji,vjerovatno griješim)...
Mislim da je amer vise puta navodio Tuchela. To ti je Klopp broj 2 ;)

Cuj Efenberga za trenera, pa sto ne uzmu Lotara Matheusa, bar covjek ima vise iskustva 8-)
Eto onda neka uprava posluša amera... :D
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 maj 2013, 22:37

Schalke u Gladbachu osvojio Big points i sad su dosta blizu definitivnom osvajanju četvrtog mjesta.
Za treće ima malo nade, a i ovo četvrto kad definitivno obezbijede i to je velika stvar. Schalke će proći to pretkolo i mjesto im je u Ligi prvaka... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 maj 2013, 23:05

Draxler ili Huntelaar, trećeg nemaju da postiže golove :mrgreen:

4 mjesto je tu i eto kvalifikacija za LP. Sigurno da su očekivali dosta bolju sezone, posebno radi početka gdje su odlični bilo. Kasnije upadaju u crnu rupu radi povreda i pada forme te ispadaju pomalo naivno od Turaka.

Gledajući sve, Schalke nije ispunio očekivanja. Nije uspio biti konstantan, a uz to su uspjeli ispasti od ruku na srce limitiranog sastava Galatasaraya.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 maj 2013, 23:09

Neutral je napisao/la:
4 mjesto je tu i eto kvalifikacija za LP. Sigurno da su očekivali dosta bolju sezone, posebno radi početka gdje su odlični bilo. Kasnije upadaju u crnu rupu radi povreda i pada forme te ispadaju pomalo naivno od Turaka.
Trebalo je biti još četvrtfinale LP i sve super. Galatu su morali proći.
Ali i ovo je odlično, jer ako ponovo izbore Ligu prvaka, onda će imati neki kontinuitet. Znamo kod njih da je to išlo obično, Liga prvaka, pa EL, pa opet LP. Sad konačno valjda 2 puta za redom Liga prvaka i nadat se da se taj kontinuitet održi.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Frobidden
Kontakt:

Post Postao/la Frobidden » 04 maj 2013, 16:45

ma mislim da se i uz malo više truda može doći i do direktnog plasmana. ;)
Another hero - another mindless crime.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 04 maj 2013, 17:29

Frobidden je napisao/la:ma mislim da se i uz malo više truda može doći i do direktnog plasmana. ;)
Guzen je danas pobijedio tako da je to nemoguća misija.

Frobidden
Kontakt:

Post Postao/la Frobidden » 04 maj 2013, 17:43

Zdena04 je napisao/la:
Frobidden je napisao/la:ma mislim da se i uz malo više truda može doći i do direktnog plasmana. ;)
Guzen je danas pobijedio tako da je to nemoguća misija.
jbga, ako ništa, ostaje nam da se kroz kvalifikacije izborimo za CL. :?
Another hero - another mindless crime.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 04 maj 2013, 18:04

Treba biti iskren I reci da smo imali srece jucer..odbrana je u par navrata izgledala naivno (stativa gladbacha) ,vezni red neustadter ponovo odlican I cini se da polahko hvata formu od pocetka sezone ...draxler velemajstor ...kakav samo dribling ima ovaj momak...raffael bastos hunta tu I tamo ...moram pohvalit I malog meyera koji je nakon ulaska imao par finih pasova plus 100postotnu sansu za prvijenac ali jbg . Hebeni frankfurt pobjedi ponovo tako da je sve osim pobjede protiv svaba ravno katastrofi

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 04 maj 2013, 20:50

Al Draxler je pravi dijamant zaista, sto vise ak ga mozete sacuvat, a na kraju krajeva prodat za odlicne pare, mislim da ce i Schalke sljedece sezone se pojacat dobro i cak da ce biti u velikoj bitci zajedno sa Bayernom, Dortmundom...
FC Bayern !!!!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 maj 2013, 21:00

Draxler vrijedi 30 miliona eura ;)

Ko je god gledao Schalke-a zna o kakvom dragulju se radi. Momak ima jednostavno sve osim iskustva. No i to će steći vremenom.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 04 maj 2013, 21:56

Klub pregovara s njim oko produzetka ugovora do 2018 godine . A iskustvo, a nije bas da ga nema u onoj sezoni kad smo dosli do polufinala lige prvaka cesto je dobija priliku ...prosla sezona standardan pa ova...ja ga nebi pustio za manje od 70 miliona nema sanse...kad mogu za cavanija trazit 60 I za hulka 55 zasto nebi jedan od najvecih ako ne I najveci svjetski talenat kostao 70...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 maj 2013, 23:12

A necemo sad pretjerivati.
Schalke bi objerucke prihvatio ponudu od 30 miliona za Draxlera, ma koliki god bio talenat.

Inace, Rudare za vikend ocekuje mec sa Svabama i pobjedom bi fakticki bili nedostizni za pratioce sto se tice te cetvrte pozicije iako se u ovom trenutku moze pricati o tome, ali eto, sacekajmo pretposljednje kolo.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 07 maj 2013, 14:28

Max Meyer produžio do 2017-te. :D

slika

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []