BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
4
50%
2) Dobar je za ovaj klub
4
50%

Ukupno glasova: 8

Lokos19
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Lokos19 » 07 maj 2013, 09:14

Ja bas uzivam u ovim spekulacijama :mrgreen:

Sta se sve sa nama povezuje, *mil-l-liina 8-)

Dzekson, Eriksen, deBryne, Boateng, Danish Dynamite II (zna se koje prvi 8-) ),
Po mom ukusu.
Dzeko i Cornelius umjesto levata i sibija, a eriksen, debryne i boateng umjesto gece i perisica.

Samo jos sredit defanzivu sa dvojcom (lijevi bek, stoper) dokazanih, produzit sa ilijom i odkupit sahina... i ko na konju smo.

Ubijedjen sam da cemo istrest 70-80 miliona. Moze fatzke pricat sta hoce.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 07 maj 2013, 09:16

Looodilo 8-)
Borussia dobila 500.000 zahtjeva za ulaznice za finale Lige prvaka

Borussia Dortmund je do sada zaprimila više od pola miliona zahtjeva za ulaznice za finale Lige prvaka protiv minhenskog Bayerna koje se igra na Wembleyju 25. maja, objavio je danas ovaj bundesligaški klub.

:arrow: http://www.klix.ba/sport/nogomet/boruss ... /130506079" onclick="window.open(this.href);return false;

supermario
Kontakt:

Post Postao/la supermario » 07 maj 2013, 09:46

Lokos19 je napisao/la:Ja bas uzivam u ovim spekulacijama :mrgreen:

Sta se sve sa nama povezuje, *mil-l-liina 8-)

Dzekson, Eriksen, deBryne, Boateng, Danish Dynamite II (zna se koje prvi 8-) ),
Po mom ukusu.
Dzeko i Cornelius umjesto levata i sibija, a eriksen, debryne i boateng umjesto gece i perisica.

Samo jos sredit defanzivu sa dvojcom (lijevi bek, stoper) dokazanih, produzit sa ilijom i odkupit sahina... i ko na konju smo.

Ubijedjen sam da cemo istrest 70-80 miliona. Moze fatzke pricat sta hoce.
Navijaci Arsenala bi vam pozavidili na pojacanjima 8-) :lol:
Bilo kuda,bilo gdje, Bayern u srcu zauvijek......

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 07 maj 2013, 12:49

Wie die spanische "Sport" titelt, hat auch Ilkay Gündogan eine Ausstiegsklausel in Höhe von 25 Millionen € in seinem Vertrag. Ähnlich wie beim Götze-Transfer wollen nun Real Madrid und der FC Barcelona diese Klausel nutzen (!) Zuletzt hatte Gündogan angedeutet sich einen Verbleib beim BVB gut vorstellen zu können, allerdings wäre Dortmund bei dieser Klausel erneut Chancenlos würde sich der Mittelfeldmann zu Barcelona oder Real bekennen.
Ako je ovo istina onda nemam riječi. :? Španjolci prenose da Gundogan također ima klauzulu koja iznosi 25 mil. eura i da su Barca i Real veoma zainteresovani da iskoriste tu klauzulu. :evil: Nadam se da su ovo samo nagađanja njihovih medija i da klauzule nema. Također mislim da je vrijeme da se požuri s već pomenutim produženjem Gundoganovog ugovora bez klauzula. Nekako vjerujem da kad bi otišao sad iz BVB-a da bi prošao gore od Sahina. ;)
amerosm je napisao/la:Prema pisanju hamburgskih medija navodno smo i mi pokazali interesovanje za istog, no ukoliko su Vase namjere ozbiljne mi nemamo tu sta traziti. Isto tako je poznato da je Stoke zimus ponudi 6 miliona € za Corneliusa, ali da je Kopenhagen tu ponudu odbio. Eh sada nek svako sam prosudi je li BVB spreman platiti tu sumu...
Čitao sam da ga Arnesen mnogo hvali. Također bivši igrač BVB-a, a trenutno pomoćni trener u Odenseu Flemming Povlsen preporučuje Corneliusa BVB-u. Nakon njegove preporuke BVB skauti su pomno pratili Corneliusa i izgleda da smo veoma zainteresovani. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

bvbfan
Kontakt:

Post Postao/la bvbfan » 07 maj 2013, 13:08

pozdrav, novi sam na forumu, nadam se dobroj diskusiji i pobjedi u finalu! :lol:
:D

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 maj 2013, 13:18

Semir bvb je napisao/la:Ako je ovo istina onda nemam riječi. :? Španjolci prenose da Gundogan također ima klauzulu koja iznosi 25 mil. eura i da su Barca i Real veoma zainteresovani da iskoriste tu klauzulu. :evil: Nadam se da su ovo samo nagađanja njihovih medija i da klauzule nema. Također mislim da je vrijeme da se požuri s već pomenutim produženjem Gundoganovog ugovora bez klauzula. Nekako vjerujem da kad bi otišao sad iz BVB-a da bi prošao gore od Sahina. ;)
E ovo mi fkt. nema logike...Gundogan je dosao iz Nurneberg-a za 5 miliona...ne vidim kako je on mogao traziti bilo kakvu klauzulu-to bi bilo bas previse.

Navodno je produzenje ugovora gotova stvar a isto ce se objaviti malo prije finalne utakmice...iako dosad su nas navikli da ne budemo mirni dok na oficijelnoj stranici ne potvrde :x

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 07 maj 2013, 13:25

adnan24 je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la:Ako je ovo istina onda nemam riječi. :? Španjolci prenose da Gundogan također ima klauzulu koja iznosi 25 mil. eura i da su Barca i Real veoma zainteresovani da iskoriste tu klauzulu. :evil: Nadam se da su ovo samo nagađanja njihovih medija i da klauzule nema. Također mislim da je vrijeme da se požuri s već pomenutim produženjem Gundoganovog ugovora bez klauzula. Nekako vjerujem da kad bi otišao sad iz BVB-a da bi prošao gore od Sahina. ;)
E ovo mi fkt. nema logike...Gundogan je dosao iz Nurneberg-a za 5 miliona...ne vidim kako je on mogao traziti bilo kakvu klauzulu-to bi bilo bas previse.

Navodno je produzenje ugovora gotova stvar a isto ce se objaviti malo prije finalne utakmice...iako dosad su nas navikli da ne budemo mirni dok na oficijelnoj stranici ne potvrde :x
Ma nakon što je Gotze otišao zbog klauzule sad svi misle da svi naši igrači imaju jbn klauzulu. :roll: Vjerovatno je to samo bezvezno nagađanje. :?

___________________________________________________________________________________________

76 % navijača Barce žele Hummelsa u svojim redovima. On im je želja broj 1. Ako Watzke, Zorc i Hummy ostanu dosljedni onome što govore onda od mogućeg transfera neće biti ništa. Osim toga Barca ne bi dala više od 25 mil. što je za BVB u ovom trenutnku cifra bez koje mogu, dok bez Hummya teško da možemo.

___________________________________________________________________________________________

Hitzfeld malo pričao o CL finalu. Kaže da je Bauern ili Jajern blagi favorit, ali će sve zavisiti ko će imati bolji dan. Za Gotzea i Bauern ili Jajern kaže da je normalno da oni dovode najbolje igrače iz drugih klubova, jer i BVB radi to isto. :? Takav je biznis. Također, kaže za vrijeme dok je on bio sportski direktor u BVB-u, da je Bauern ili Jajern htio iz BVB-a Reutera, Sammera i Freunda. Naravno nisu ih dobili. ;)

Poznato je da se BVB uvijek suprotstavljao Bauernu i nije im prodavao igrače. O tome govori i slučaj Helmer. Poznato je da on bio igrač BVB-a, a htio ga je Bauern. On je također forsirao transfer. BVB je bio prinuđen prodati nezadovoljnog igrača, ali ni pod kojim uslovima u Bauern. Igrač je prodat' u Lyon, a Bauern ga je nakon 3 mjeseca doveo za 7 mil DM. :evil: Kod Gotzea su nam ruke bile vezane i bili smo nemoćni. Ako nešto pozitivno možemo izvući iz ovoga transfera to je 37 mil. eura ( :mrgreen: ) te odluka o novim ugovorima bez klauzula. 8-)
bvbfan je napisao/la:pozdrav, novi sam na forumu, nadam se dobroj diskusiji i pobjedi u finalu! :lol:
Dobrodošao. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 07 maj 2013, 13:47

Ja vjerujem da ce gundo ostati. Nuri ce njemu objasniti par stvari i daje u bvb-u zivot, da nebi slucajno napravio istu stvar kao sahin :D

Sto se tice tih igraca koje ce ubuduce nositi zuti dres, ne brinem se nimalo jer cemo dovesti adekvatne zamjene za go-fneta i lewata + uzecemo jos mozda 2,3 dobra za sirinu i rotacjiu pa sa njima cak budemo i jos jaci naredne sezone. Jer nemozemo ubacivati uvjek biettencurta i hofmanna sa klupe, a ista nam ja tanka, vjerujem da cemo se i tu popraviti.

@lokos19 i ja uzivam u spekulacijama, ali volio bi kad bi se bar odlucili za jednog od tih sto si naveo ovaj mjesec, ali sigurno cekaju da osvojimo klempu pa onda :D . Inace mislim i da bi bio dobar biznis kad bi se mjenjali sa chelseam lewat i de bruyne i jos 10 milki.

@bvbfan..Welcome druze ;)
Zadnja izmjena: vopi, dana/u 07 maj 2013, 14:37, ukupno mijenjano 1 put.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 07 maj 2013, 14:26

adnan24 je napisao/la:E ovo mi fkt. nema logike...Gundogan je dosao iz Nurneberg-a za 5 miliona...ne vidim kako je on mogao traziti bilo kakvu klauzulu-to bi bilo bas previse.
Kako nema?
Pa to je omiljena metoda fatzketa da igraca placa mizerno ili jeftino.
Jednostavno Gündogan kaze hocu 2 miliona, a Fatzke veli... evo ti 1,5 plus imas klauzulu od 25.
Zato se mogo *urcit pred enesom da je osvojio ligu sa samo 70 miliona budzeta. Dok je ovaj drugi "skonto" i samo se kiselo nasmio i porucio vidjet cemo 2014te.

Ta bezpotrebna stednja po svaku cijenu mi opasno ide na neku stvar. Da nepravimo rekordnu dobit pa hajd, al ovako daje 10 miliona drzavi na osnovu poreza umjesto da to iskoristi za izbacivanje klauzula i godinu zavrsi sa nekom nulom.

@bvbfan... dobrodoslica i od mene

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 07 maj 2013, 16:09

vopi je napisao/la:Ja vjerujem da ce gundo ostati. Nuri ce njemu objasniti par stvari i daje u bvb-u zivot, da nebi slucajno napravio istu stvar kao sahin :D
Strah je mene da će njega Nuri namjerno nagovorit na belaj da sebi otvori prostor. :lol:
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 07 maj 2013, 16:16

A ne znam sta i ako ode nekoliko igraca? Glavno je da ostane Klopp, on zna koga dovesti. Mozete biti samo bolji ;)
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 07 maj 2013, 16:23

KSIVLE je napisao/la:
vopi je napisao/la:Ja vjerujem da ce gundo ostati. Nuri ce njemu objasniti par stvari i daje u bvb-u zivot, da nebi slucajno napravio istu stvar kao sahin :D
Strah je mene da će njega Nuri namjerno nagovorit na belaj da sebi otvori prostor. :lol:
Ima i takvih kretena kao i u zivotu, koji ti uvaljuju kajlu samo da oni bolje prodju. Ali sigurno ce ga nuri posavjetovati, na pozitivno nadam se tj. ostanak :D. Ali opet ako su pare u pitanju dzabe sve, vidilo se to kod go-fneta.

Gundo i sahin od naredne sezone u provj postavi, mada je i bender tu negdje sa njima. Igracemo opet LP, kup a tu je i bundesliga tako da nam je bitna sirina, znaci svi bi se mogli naigrati.

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 07 maj 2013, 17:01

Nije problem naći zamjenu ko god da ode,sve dok je tu Jurgen ali nije to to ako ti moraš pola tima rekonstruisati ,otišao Mario i eventualno dopustiti još jedan odlazak iz prvih 11 ,sve preko bi bilo loše po klub bez obzira ko došao kao zamjena.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 07 maj 2013, 17:21

O pojačanjima će se konkretnije pričati nakon finala i naše pobjede. 8-)Do tada je samo mučenje pojavljivanjem raznih i novih glasina. :mrgreen: Vjerovatno ima tu već gotovih ili skoro finaliziranih stvari, ali neće s tim da izlaze u javnost.
Vidimo da De Bruyne svim silama želi u BVB što znači da je već bilo ozbiljnih razgovora i čak se pominjala cifra od 17 mil eura. Ako Mourinho dođe siguran sam da će ga i pustiti. Također, otkud Eriksen ničim izazvan govori kako bi najviše volio igrati za BVB. Ima tu nešto. :mrgreen: Također, Džeko preko Fb-a i Twittera stalno pokazuje simpatije prema BVB-u i daje nam podršku. Osim toga razne glasine nam govore da je bilo nekih pregovora i u Njemačkoj i u Engleskoj.
Vjerovatno se tu sve kuha iza kulisa, te će se mnogo toga saznati nakon 25.maja i našeg trijumfa aBd. 8-)

Evo nekih mojih želja od imena koja se dovode ili su se dovodila u vezu s nama. Naravno ne možemo dovesti sve od ovih, ali makar 4-5 i sve OK :mrgreen: :
slika

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 07 maj 2013, 17:35

Semir bvb je napisao/la:O pojačanjima će se konkretnije pričati nakon finala i naše pobjede. 8-)Do tada je samo mučenje pojavljivanjem raznih i novih glasina. :mrgreen: Vjerovatno ima tu već gotovih ili skoro finaliziranih stvari, ali neće s tim da izlaze u javnost.
Vidimo da De Bruyne svim silama želi u BVB što znači da je već bilo ozbiljnih razgovora i čak se pominjala cifra od 17 mil eura. Ako Mourinho dođe siguran sam da će ga i pustiti. Također, otkud Eriksen ničim izazvan govori kako bi najviše volio igrati za BVB. Ima tu nešto. :mrgreen: Također, Džeko preko Fb-a i Twittera stalno pokazuje simpatije prema BVB-u i daje nam podršku. Osim toga razne glasine nam govore da je bilo nekih pregovora i u Njemačkoj i u Engleskoj.
Vjerovatno se tu sve kuha iza kulisa, te će se mnogo toga saznati nakon 25.maja i našeg trijumfa aBd. 8-)

Evo nekih mojih želja od imena koja se dovode ili su se dovodila u vezu s nama. Naravno ne možemo dovesti sve od ovih, ali makar 4-5 i sve OK :mrgreen: :
slika
Sebastian rode ide u jajern, ostalo je moguce da ce doci.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 07 maj 2013, 17:45

vopi je napisao/la:Sebastian rode ide u jajern, ostalo je moguce da ce doci.
Nije to još 100 % gotovo. ;) On ostaje i sljedeću sezonu u EF. Možda jedino po isteku ugovora kako se već špekulisalo.
http://www.transfermarkt.de/de/sge-veh- ... 21526.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Mada nakon dolaska Sahina mi smo ionako odustali od Rodea. A nek slobodno ode u Bauern da grije klupu, mada i kod nas bi ga čekala ista sudbina. :mrgreen:

1909
Kontakt:

Post Postao/la 1909 » 07 maj 2013, 18:22

http://www.youtube.com/watch?v=3RYJHjYqLQU
nekad se spekulisalo, a meni je frajer i dan danas zapeo za oko :shock: Dzeko 2..

1909
Kontakt:

Post Postao/la 1909 » 07 maj 2013, 20:03

ako je u B-ligi sva neizvjesnost nestala u 3. ligi se pravo zahuktalo :D danas ovi nasi 'amateri' izvojevali ludu pobjedu pa su poravnati sa prvim iznad koji je u sigurnoj zoni ;) jako me interesuje oce li biti navijaca u vecem broju naredna dva kola :!: :?: pa ako neko bude sta proguglao nek stavi ;)

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 07 maj 2013, 20:36

bvbfan je napisao/la:pozdrav, novi sam na forumu, nadam se dobroj diskusiji i pobjedi u finalu! :lol:
pozdrav i dobro nam došao
1909 je napisao/la:http://www.youtube.com/watch?v=3RYJHjYqLQU
nekad se spekulisalo, a meni je frajer i dan danas zapeo za oko :shock: Dzeko 2..
dobar je ovaj dečko nema šta

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 07 maj 2013, 21:23

slika :lol:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.