ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

DANTES
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la DANTES » 04 maj 2013, 19:22

ili mene puno boli glava ili ti reče da će čovjek u 13 finalu juriti 14 titulu?????
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 04 maj 2013, 19:33

retro je napisao/la: Finale Haas-Kohly.
Dobar mec ce biti.

I Kohly igra dobar tenis u posljednje vrijeme.

Wawrinka i Ferrer u finalu u Portugalu, valjda ce Stan do titule.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 04 maj 2013, 20:03

DANTES je napisao/la:ili mene puno boli glava ili ti reče da će čovjek u 13 finalu juriti 14 titulu?????
Šuti ba, napravio sam veliki lapsus. :mrgreen: Ovo mu je 26. finale u karijeri, a tražit će 14.titulu, drugu na šljaci.

Uglavnom, pobijedi li sutra, ostvarit će još jedan veči uspjeh, tako što će postati tek treći igrač koji je osvojio titulu poslije 35. rođendana od 1990 od kada i zvanično postoji ATP.

Ko su preostala dva igrača, ostavljam vam da pretpostavljate. :mrgreen:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 04 maj 2013, 21:09

konors je jedan sigurno... drugi nek bude agasi..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 05 maj 2013, 13:45

Tommy uzeo prvi set, jedan break je bio dovoljan.

Kohly je vise grijesio tu je kljuc prvog seta.

Come on Tommy!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 05 maj 2013, 14:06

Ovo što Tommy radi u drugom setu je čista umjetnost. 8-)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 maj 2013, 17:45

Bravo Hass! 14. titula u 13. finalu :mrgreen: (Sorry formance ali morao sam :mrgreen: )

Wawrinka razbio Ferrera, 6-1/6-4. Bravo. Idemo sad u Madridu dobar rezultat naravit 8-)
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 05 maj 2013, 17:53

Stan the man! 8-)

Razbucao je Ferrera, izmislio je tenis za pola TOP 10 igraca.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 05 maj 2013, 23:27

crko krepo krepani... kako me okinu na kladionici...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 06 maj 2013, 18:50

Madrid brz kao i obicno. :mrgreen:

Isner i Raonic nisu izgubili servis i prosli dalje, Kamke predao Almagru, Nishikori poderao Melzera.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 07 maj 2013, 13:41

Kakav mec izmedju Fogninia i Youzhnog i nevjerovatno sta je Fognini propustio kod 5-4 u trecem setu.

Imao je Talijan 5-4 i servis za mec, 40-0 i sve je to prokockao, Rus je vratio break, otisao na 5-6 i dosao do dvije mec lopte na Fogniniev servis, ali tu nije bio kraj.

Sada Fognini spasava mec lopte, uzima servis i otislo se u tie break. U tie breaku Youzhni dolazi do 5-1, Fognini vraca na 5-5, ali Rus uzima naredna dva poena za prolazak dalje.

@formance

Nadam se da si gledao Tommya, kakva lekcija, kakav tenis. Seppi se nije sastavio, 6-1 6-2 za 52 minute. 8-)

35 godina. :lol:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 07 maj 2013, 16:03

Gledao sam Fogninia i Youzhnog i ibretio se. :mrgreen: Jako dobar meč, što se donekle moglo i očekivati od njih dvojice, budući da se radi o jako talentovanim igračima, ali meč prepun oscilacija, luđačkih poena i katastrofalnih grešaka, što je opet karakteristično za obojicu. Moram priznati da sam očekivao pobjedu Italijana, djelovao mi je kao da je u boljoj formi, međutim, Youzhny je igrao najbolje onda kada je bilo najpotrebnije i to je na kraju krajeva i presudilo pobjednika ovog meča.

Pregledao sam samo prvi set Tommya i Seppija i drago mi je što se u drugom nije desilo ono čega sam se pribojavao. Tommy stvarno igra odlično, nadam se da će doći do meča njega i Nadala. 8-) Ne mogu a da se ne divim tom čovjeku, sa 35 godina i 7 operacija igrati ovakav tenis i redovno dobijati dosta mlađe igrače od sebe, i kontinuirano igrati vrhunski tenis, nevjerovatno. :idea: Očekujemo ga u skorije vrijeme u TOP 10, čovjek je kao vino. 8-)

Profesionalnitenis.com

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 maj 2013, 17:27

Jeste, ali te povrede su razlog dugovecnosti Haasa. Nije se trosio, koliko i konkurencija, nema mileage u nogama, a igra mu se zasniva na shotmakingu. Kada to prolazi - spektakularno je, kada ne prolazi - dobijaju ga stabilniji pusheri ili grinderi.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 07 maj 2013, 18:06

Mislim da bi on ovu 'dugovječnost' itekako mijenjao za par povreda manje, jer operacije na oba članka, ramenu, laktu i kuku su ipak učinile svoje, primorale ga da promijeni hvat reketa i sigurno uskratile karijeru za nekoliko GS naslova više. Svima je poznato kako je njegov forhend izgledao tamo krajem 90-tih godina, kako je mijenjao intezitet udarca i direkciju, ubrzaavao glavu reketa itd.

Povrede mu jesu omogučile da traje i dan danas i ravnopravno se nosi sa konkurentima, barem izvan TOP 4, budući da se nije trošio puno tokom karijere, ali su mu uzele mnogo više, jer svako ko je Tommya gledao na početku karijere i uzimao u obzir njegovu želju i radnu naviku, mogao je ruku u vatru staviti da da se radi o igraču koji će biti ako ne najbolji, onda jedan od najboljih igrača svoje ere i svakako neko ko se ne bi zadovoljavao polufinalima GS-ova ili #2 na rang listi.

Safina je ubio temperament, Nalbandiana nezainteresovanost, a Haasa povrede. I opet, pored toga, lijepo je vidjeti da se uvijek vraća jači i da i dalje ima taj takmičarski duh, koji današnjim mladim igračima itekako fali.

Profesionalnitenis.com

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 maj 2013, 18:41

formance je napisao/la:Mislim da bi on ovu 'dugovječnost' itekako mijenjao za par povreda manje, jer operacije na oba članka, ramenu, laktu i kuku su ipak učinile svoje, primorale ga da promijeni hvat reketa i sigurno uskratile karijeru za nekoliko GS naslova više. Svima je poznato kako je njegov forhend izgledao tamo krajem 90-tih godina, kako je mijenjao intezitet udarca i direkciju, ubrzaavao glavu reketa itd.

Povrede mu jesu omogučile da traje i dan danas i ravnopravno se nosi sa konkurentima, barem izvan TOP 4, budući da se nije trošio puno tokom karijere, ali su mu uzele mnogo više, jer svako ko je Tommya gledao na početku karijere i uzimao u obzir njegovu želju i radnu naviku, mogao je ruku u vatru staviti da da se radi o igraču koji će biti ako ne najbolji, onda jedan od najboljih igrača svoje ere i svakako neko ko se ne bi zadovoljavao polufinalima GS-ova ili #2 na rang listi.

Safina je ubio temperament, Nalbandiana nezainteresovanost, a Haasa povrede. I opet, pored toga, lijepo je vidjeti da se uvijek vraća jači i da i dalje ima taj takmičarski duh, koji današnjim mladim igračima itekako fali.
Mnogo je tu "if" price. Cinjenica je da nije imao srece.
Secam se kada je igrao sa Tipsarevicem na WBu, u toku zagrevanja je stao na lopticu i povredio zglob, te dao Tipsi walkover. To nije nesto sto se vidjalo jos negde.
Onda su mu roditelji nastradali kad je bio top5 igrac i uzeo je hiatus od nekoliko meseci, ako me secanje ne vara.
Jednostavno: covek igra prelep tenis, ali nije imao srece u karijeri, sto je tragicno. Nalbandian i Safin su cisti mental cases, tako da ih ne treba ni pominjati u istu recenicu sa Tommyjem. Da je ta trojka bila na nivou u pre-Djodal periodu, sigurno da Federer ne bi imao 17 GSa. Ali, sta da se radi, kada istorija nagradjuje najspremnije i najkonstantnije :?:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 07 maj 2013, 18:59

Upravo to. ;)

Da, čini mi se da mu je otac bio jedno vrijeme u komi i to je onaj period kada nikako nije uzimao reket u ruke.

Spomenuo sam to nedavno, ne smijem ni zamisliti kako bi se odvijalo Saf-Fed-Nal-Haas rivalstvo da su kojim slučajem Argentinac i Rus imali iole drugačiji mentalni sklop, a Haas više sreće u karijeri. Sa teniskom filozofijom tih godina i kvalitetima koje su sva trojica na bljeskove prikazivali u određenim trenucima svoje karijere, ne sumnjam da bi pružili nešto vanserijsko.

I sa ove vremenske perspektive, kroz prizmu današnjeg tenisa, sa malo drugačijom filozofijom igre, sklonoj grinderaju i pušeraju, a ne shotmakingu, mečevi Rogera-Davida i Safina izgledaju i suviše kvalitetno. Svi pamtimo finale Šangaja 2005, polufinale Ozija iste godine, ili 1/4finale Ozija 2003. Sve su to teniski klasici kojih se nijedna era ne bi postidjela. Pa i meč Haasa i Nalbandiana 2012 u Torontu spada među najbolje odigrane te godine.

Šta bi bilo da su pojedinci bili glavom u tenisu kao Federer, možemo samo pretpostavljati, ali da Roger ne bi imao 17 GS-ova, to je sigurno.

Opet puno 'if' priče, ali kontekst teme o kojoj pričamo je takav da zahtjeva ŠBB kombinacije. :mrgreen:

Profesionalnitenis.com

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 07 maj 2013, 19:36

Svaka čast @MaGiju i @formance na diskusiji, lijep osvrt na prošla vremena. I ja bih zaista volio da sam vidio Nalbija i Marata kao kompletne igrače (psiha + top igra), a Haasa s više sreće u karijeri. Nažalost, to se nije desilo, Roger je to iskoristio i poslije opravdao te titule na neki način. Ipak, moramo biti zadovoljni što smo od pomenutog trojca doživjeli određene bljeskove i odlične mečeve kojih se sigurno ni najveći teniseri u historiji ovog sporta ne bi postidjeli. Svakako da ću čestitati Tommyju na osvojenoj tituli.

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 07 maj 2013, 20:26

IVICA TOMIĆ, otac tenisača Bernarda, slomio je nos sparing partneru svog sina Thomasu Drouetu.

Ivicu, koji je dolaskom u Australiju promijenio ime u John, naljutilo je što mu Drouet nije htio otići po mlijeko.

"Kad smo stigli, John mi je rekao da prošetamo pa sam mislio da se želi ispričati. Poslije 100 metara hoda je pogledao okolo, pljunuo me i rekao da mi neće platiti. Rekao sam mu da je veliki čovjek, ali da će mi Bernard platiti. Nakon toga me udario glavom. Već šest mjeseci me tretira kao psa, bez imalo poštovanja. Treba ga ukloniti iz tenisa i s turnira", rekao je Drouet i dodao:

"Na treningu prije tjedan dana u Monte Carlu je udario Bernarda i on je zaplakao."

Ivica, tj. John, tvrdi da je Droueta udario u samoobrani.
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 07 maj 2013, 21:00

Odličan tenis prikazuju i Griša i Novak. Potonji na fantastičan način spasio 3 vezane brejk lopte u sedmom gejmu, a Grigor odličnim volejom set loptu pri rezultatu 5-4 za Novaka. Jako dobar meč, Novak agresivan, Griša također, nadam se da će nastaviti ovako.

Profesionalnitenis.com

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 maj 2013, 21:18

Uh kakav poen za break loptu. :shock:
Dobar Dimitrov, mora se priznati. Servirao je za set, al' je Novak automatski napravio rebreak.
Inače, izjednačen meč - imaju jednak broj UE i winnera.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.