BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
4
50%
2) Dobar je za ovaj klub
4
50%

Ukupno glasova: 8

smopiBVB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la smopiBVB » 07 maj 2013, 23:02

bvbfan je napisao/la:pozdrav, novi sam na forumu, nadam se dobroj diskusiji i pobjedi u finalu! :lol:
:D
Dobro nam dosao druze!Zivio ;)

@Lokos
Oni prije Watzke-a i co. su razmisljali bas kao ti pa smo bili u p.m. :?
Sve do sad se moralo raditi ovako kako su oni radili...Kao da Watzke zeli klauzule i ostale gluposti,nego je morao to raditi! Nismo bili u financijskoj situaciji da mozemo birati kako cemo i sta cemo!Sad je vec drugacije,stali smo na noge(i vise od toga),imamo dovoljno kesha da zadrzimo vecinu igraca i kupimo vec provjerenog igraca a ne...
E pa sve to je zahvaljujuci ovoj ekipi koja vodi nas klub,od Doktora,Watzkea i ostalih...Digli su klub iz pepela,financijske propasti i "borbe" za opstanak"!Nije to bilo tako davno,a sad smo u finalu LP i prvaci BL 2 godine za redom+zanimljivi smo svima pa i igracima na koje smo "do juce" mogli samo bacati drkicu! :? ;)

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 07 maj 2013, 23:41

smopiBVB je napisao/la: Oni prije Watzke-a i co. su razmisljali bas kao ti pa smo bili u p.m. :?
Nije tacno.
Niebaum i Meier su trosili pare koje nismo imali. prodavali prava i buduca primanja. pravili dugove bez pokrica.
Ja sam absolutno za to da se netrosi ono sto nemamo. Ali sam protiv maksimiranja dobiti po cijenu da gubimo najbolje igrace bez potrebe.
smopiBVB je napisao/la: Sve do sad se moralo raditi ovako kako su oni radili...Kao da Watzke zeli klauzule i ostale gluposti,nego je morao to raditi! Nismo bili u financijskoj situaciji da mozemo birati kako cemo i sta cemo!
Nije se moralo :!:
Jel zaboravljas da smo proslu godinu zavrsili sa neto dobiti od 30 miliona? Rekord u bundesligi, cak ni bajern nepravi na kraju toliku dobit iako imaju duplo veci obrt od nas. Ljudi investiraju i dizu kvalitet. Kad je gece produzio ugovor prije godinu dana moglo se komotno ponudit milion vise po godini a za uzvrat izbacit klauzulu ili je barem dignut na nekih glupih 80 miliona napr.

To sto smo u finalu lp moglo je vrlo lako nebit. Kakva bi onda nasa sezona bila? Zar niko nevidi da nas je bajern deklasiro ove godine? jos nam klepise najboljeg igraca i to na jeftinu foru samo zato sto smo "geizig" i naivni. Sad treba reci bravo fatzke?
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 07 maj 2013, 23:45

Nego čini se da je Bauern spreman da plati 29 mil. za Lewata. (****) :? Nije to loša suma za igrača kojem ističe ugovor za jednu sezonu. Znam da je u pitanju rival i sve to, ali treba razmisliti o ovome. Ako već igrač neće u neku drugu ligu ili drugim riječima ako ne možemo naći "odgovarajući" klub za njega onda sam ja za prodaju Bauernu. Bolje sad za 29 mil. nego 2014. da ode džabe u Bauern. ;) Jer svima je jasno da će po isteku ugovora put Minhena. Daj tih 29 mil. pa da dovedemo Džeku ili Bentekea, a može i Jackson Martinez. 8-)

Danas svi mediji prenose povezivanje nas i Eriksena nakon njegove izjave u kojoj hvali BVB. Kako sam pročitao na TM forumu izgleda da jesmo zainteresovani za Eriksena (info. novinara iz Bilda). Mada piše da je prioritet De Bruyne pa ćemo vidjeti za dalje. 8-) Najbolje bi bilo dovesti njih dvojicu u paketu. Pare od Gotzea bi bile mudro potrošene, a vjerujem da bi bili jači nego ove sezone. ;) 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 07 maj 2013, 23:55

Nije Watzke kriv sto smo u redovima imali PICHKETINU kakva je Goetze!To je njegova odluka da napusti klub,ako nisi znao!Dzaba ti 10 klauzula,da on nije htio otici...Da smo podigli njemu platu morali bi i ostalim igracima!Sto je on vrijedniji od Hummy-a,Pisonje,Grossa,Bende i svih ostalih :? Da smo njemu povecali platu,a ostalima ne,sad bi nam ostao pichketina u klubu a otislo 5 srcanijih momaka od njega! ;)

Zaradili 30mil??Jel ti mozda znas da mi nismo(tacnije Watzke i co.)krenuli od plusa pa ni od nule nego iz dubokih gofana!Ti mislis da se krediti i dugovanja sama vracaju??Jesi li mozda cuo za ulaganje u infrastruktutu??itd,itd.

Uostalom ti imas svoje misljenje koje se razlikuje od mog i to je to!Mislis da je uprava kluba ****(u jednu ruku),ja ne mislim!Svakog ponekad iznervira neki potez ljudi u klubu,nekad su oni nemocni po pitanju nekih stvari,nekad mozda i ukenjaju stvar ali...u svakom slucaju strucniji su i od mene i od tebe! ;)
Po tvojoj prici,mozda bi bilo najbolje da nas kakav seik uzme pa da ne mislimo na klauzule i ostala sranjja??Ili da dovedemo nove celnike?? :?

p.s. @Sema - moze i ta varijanta(Lewa u yayu)za te pare,pa ce Doktor sljedece i narednih sezona da ostri batinu na njemu i pichketini! :lol:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 maj 2013, 02:09

slika

Prema BILD-u BVB se zvanicno javio kod HSV-a povodom Son-a, mada mislim da ukoliko dodje do transfera da ce te morati platiti 12 miliona € - jer je to ponuda Spursa, a mislim da ce to biti regulisano odredjenim premijama.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 08 maj 2013, 08:15

Semir bvb je napisao/la:Nego čini se da je Bauern spreman da plati 29 mil. za Lewata. (****) :? Nije to loša suma za igrača kojem ističe ugovor za jednu sezonu. Znam da je u pitanju rival i sve to, ali treba razmisliti o ovome. Ako već igrač neće u neku drugu ligu ili drugim riječima ako ne možemo naći "odgovarajući" klub za njega onda sam ja za prodaju Bauernu. Bolje sad za 29 mil. nego 2014. da ode džabe u Bauern. ;) Jer svima je jasno da će po isteku ugovora put Minhena. Daj tih 29 mil. pa da dovedemo Džeku ili Bentekea, a može i Jackson Martinez. 8-)
Sa takvim transferima gubis puno vise od igraca...

Gubis autoritet u evropskim okvirima, pokazujes da si ranjiv i laka meta.
Stavljas se u vazalski polozaj Bajernu i razvijas kompleks manje vrijednosti.
Sve dok se ne uspravis i ne pokazes karakter, bices laka meta za igrace, menadzere i druge klubove...
Uprava Dortmunda treba dobro prostudirati klubove kao sto su Totenhem, Benfika, Porto, Lion...
Dortmund je veci klub od navedenih, ali se ponasa kao daleko manji.

Ono sto je najgore u ovakvim transferima jeste poruka koja se salje vlastitim igracima.
Kako ce se Humels, Gundogan ili Rojs vezati za klub ciji najbolji igraci odlaze kod direktnog rivala!?
Budi siguran da ce doci do domino efekta, da ce igraci poceti dozivljavati Dortmund kao Bajernovog mladjeg brata i prolaznu stanicu na putu do Bajerna ili nekog drugog velikog kluba, ako uprava Dortmunda ne pokaze kicmu...

Sa psiholoskog aspekta, bilo bi grozno ako bi i Levandovski otisao u Bajern. Sa takvim nacinom rada mogu racunati da ce Bajernu moci parirati jednom u deset godina, pa krahirati kada im ovi pokupuju sve sto vrijedi.

Smopi
Nije Watzke kriv sto smo u redovima imali PICHKETINU kakva je Goetze!To je njegova odluka da napusti klub,ako nisi znao!Dzaba ti 10 klauzula,da on nije htio otici...Da smo podigli njemu platu morali bi i ostalim igracima!Sto je on vrijedniji od Hummy-a,Pisonje,Grossa,Bende i svih ostalih :? Da smo njemu povecali platu,a ostalima ne,sad bi nam ostao pichketina u klubu a otislo 5 srcanijih momaka od njega! ;)
Ne mozes tako posmatrati.

Da je Bajern imao klauzule za Riberija, Lama i Svajna, vjerovatno sada nijedan ne bi bio u Bajernu. Riberi bi sigurno otisao. Svi znamo da je zarko zelio u Real, ali kada je uprava Bajerna rekla koliko kosta, Real je odgovorio 'sa bjez' ba, eto vam ga' :mrgreen: . E tako je mogao i Dortmund da je ozbiljan klub. Bajern hoce Gecea,... Igrac bi isao... a uprava Dortmunda poruci, 'nije frka, neka ide za 60 mil. e'. I Gece bi na kraju ostao.

Dakle, Gece i Riberi su pichketine, samo je jedna picka otisla, dok je druga ostala. Jedan klub je neozbiljan, drugi ozbiljan. I tu je sva razlika.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 08 maj 2013, 08:18

I jos nesto...

Da li se pitate kako ce Gece i Levandovski odigrati finale ako su obojica buduci clanovi Bajerna?
Kada se stavim u njihovu poziciju, jasno mi je da bih osjecao nevjerovatan sputavajuci pritisak.
Bajern je blagi favorit u idealnim uslovima. Sa ovakvim transferima, posebno sa eventualnim transferom Levandovskog, Bajern bi povecao svoje sanse. Psiholoska pripremljenost je od velikog znacaja u ovakvim utakmicama.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 08 maj 2013, 08:24

smopiBVB je napisao/la:Nije Watzke kriv sto smo u redovima imali PICHKETINU kakva je Goetze!
Slazem se. Ali klub mora poduzeti sve da uopste nedodje u polozaj da neko izraste u veceg od kluba i uradi takav shupacki potez.
smopiBVB je napisao/la:Da smo podigli njemu platu morali bi i ostalim igracima!Sto je on vrijedniji od Hummy-a,Pisonje,Grossa,Bende i svih ostalih :? Da smo njemu povecali platu,a ostalima ne,sad bi nam ostao pichketina u klubu a otislo 5 srcanijih momaka od njega! ;)
Nebi. Zna se ko moze imati top platu. > Top igraci. Po ni jednom parametru Grossonja napr. nemoze traziti istu platu ko gece. A izdavanja za igrace (budzet) se opcenito treba dignuti na odgovarajuci nivo, nemozes sa istom lovom ko prije 2 godine drzat standig koji sad imamo. Pa mi smo negdje na 6,7 mjestu u BL sa visinom budzeta :shock:
Mozes stim impresionirat struku, ali halo odose igraci, gubis kvalitet. Nismo banka ybga.
smopiBVB je napisao/la:Zaradili 30mil??Jel ti mozda znas da mi nismo(tacnije Watzke i co.)krenuli od plusa pa ni od nule nego iz dubokih gofana!Ti mislis da se krediti i dugovanja sama vracaju??Jesi li mozda cuo za ulaganje u infrastruktutu??itd,itd.
Zato sam i reko neto dobit, kad se odbiju ulaganja i vracanja dugova (planirana godisnja rata). Sto nisu onda svih 30 miliona skrsili u vracanje dugova??? Pa da se vec jednom rijesimo te fame. I da nismo bili prvaci dugovi se vracaju "predvidjenom dinamikom" sto bi reko jedan poznati traktorista.
smopiBVB je napisao/la:u svakom slucaju strucniji su i od mene i od tebe! ;)
Istina :mrgreen:
Valjda zato fatzke drma milione i rajzuje po svijetu dok ja palamudim po forumima.
smopiBVB je napisao/la:Po tvojoj prici,mozda bi bilo najbolje da nas kakav seik uzme pa da ne mislimo na klauzule i ostala sranjja??Ili da dovedemo nove celnike?? :?
Apsolutno NE :!: :!: :!:
Zgrazavam se na seikove i plasticne klubove.
Ja samo kazem da je uprava pogrijesila u procjeni "daj da sto jeftinije prodjemo, ova djeca nemaju pojma ostat ce oni zauvjek kod nas". Razumio sam kad je Sahin imo klauzulu, jer je produzio kad smo bas bili kokuzi. ALI mislim da sa ulozenih 10-20 miliona vise u zadnje 2,3 godine u postojecu ekipu da bi danas u nasim redovima gledali i Shinjija i Götzea.

Na kraju krajeva Fatzke je i sam uvidio problem ili sto bi se reklo "doso tobe". Samo kasno marko na kosovo stize. Ovaj stav "nema klazula, ili si bezrezervno u BVB-u ili nikako" je trebao formirat posle double-a i sve bi bilo za 10. Ovako imam pravo a i prostora da kritikujem.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 08 maj 2013, 08:29

Valencia je napisao/la: Uprava Dortmunda treba dobro prostudirati klubove kao sto su Totenhem, Benfika, Porto, Lion...
Dortmund je veci klub od navedenih, ali se ponasa kao daleko manji.
Ti si mi se više popeo na vrh glave sa spominjanjem ovih Benfica, Tottenhama i Lyona. :lol: Očito si neki veliki štovatelj lika i djela Zdravka Mamića ( ;) ), jer po tebi je bitnije prodati igrača za masnu paru nego osvajati trofeje i biti u vrhu Europe.
amerosm je napisao/la: Prema BILD-u BVB se zvanicno javio kod HSV-a povodom Son-a, mada mislim da ukoliko dodje do transfera da ce te morati platiti 12 miliona € - jer je to ponuda Spursa, a mislim da ce to biti regulisano odredjenim premijama.
Mene kod Sona muči jedna stvar - jel se on dovodi kao prvi napadač ili kao back up. Osobno mi je za startera još prezelen, a za rezervu prekvalitetan.
Valencia je napisao/la:I jos nesto...

Da li se pitate kako ce Gece i Levandovski odigrati finale ako su obojica buduci clanovi Bajerna?
Tipično balkansko glupo razmišljanje. Odigrat će ga najbolje što mogu.
Zadnja izmjena: KSIVLE, dana/u 08 maj 2013, 08:33, ukupno mijenjano 1 put.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 08 maj 2013, 08:32

@valencia

BRAVO !!!
Neki izgleda uopste nisu svjesni koliki nam je udarac zadao ovaj Gece-Transfer. Vec su pocele prozivke tipa "Arsenal". Jos samo fali Levat da zabiberi pa da bude skrojen imidz po ukusu Bauernovaca.
A to sve zbog skrtog i naivnog postavljanja nase uprave.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 08 maj 2013, 08:34

KSIVLE je napisao/la:
amerosm je napisao/la: Prema BILD-u BVB se zvanicno javio kod HSV-a povodom Son-a, mada mislim da ukoliko dodje do transfera da ce te morati platiti 12 miliona € - jer je to ponuda Spursa, a mislim da ce to biti regulisano odredjenim premijama.
Mene kod Sona muči jedna stvar - jel se on dovodi kao prvi napadač ili kao back up. Osobno mi je za startera još prezelen, a za rezervu prekvalitetan.
Ma meni Son uopste nije igrac na kojeg se treba bacit. Nevidim taj neki poseban kvalitet, sem da je jos mlad, stim i brz, i ima dobar sut (kad je potrefi) ... ?!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 08 maj 2013, 08:40

Lokos daj link da je čista dobit nakon oporezivanja bila 30m. To mi je malo previše za jedan nogometni klub.

Što se tiče podizanja plaća, malo si u krivo otišao. Ne bi Gross tražio istu plaću ko Juda, ali ako se jednome digne, treba dići i ostalima. Meni iskreno više i nije žao što je otišao. Već smo bez njega dominirali, pa ne vidim zašto ne bi opet.

Lewu ne smijemo pustiti u Bayern. Po meni bi tu bilo bolje pokazati mišiće, pa ga čak pola godine držati kao rezervu, barem zbog ovih razloga koje ovaj dušebrižnik navede. Ako Son dolazi, on bi mogao biti idealna opcija za postepeno tjeranje Lewe u rezerve.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 08 maj 2013, 09:03

KSIVLE je napisao/la:Lokos daj link da je čista dobit nakon oporezivanja bila 30m. To mi je malo previše za jedan nogometni klub.
H'eve ga... i to za 2011/12, a za ovu godinu jos bolje brojke zbog CL
Dortmund präsentiert erneut Rekordbilanz

Meister und DFB-Pokalsieger Borussia Dortmund hat am Donnerstag Rekordzahlen für das abgelaufene Geschäftsjahr 2011/2012 präsentiert. Der einzige börsennotierte deutsche Fußball-Verein erwirtschaftete einen Umsatz von 215 Millionen Euro und einen Gewinn nach Steuern von 34,3 Millionen Euro.

Das ist eine deutliche Steigerung gegenüber dem Geschäftsjahr 2010/2011 (Umsatz 151 Millionen, Gewinn 12,5 Millionen).
50 Prozent des Gewinns resultierten aus den Transfererlösen unter anderem für Lucas Barrios und Shinji Kagawa, sagte Geschäftsführer Hans-Joachim Watzke. Die Bruttoverbindlichkeiten des BVB wurden auf 40,6 Millionen Euro gesenkt, was eine Reduzierung gegenüber dem Vorjahr um 16 Millionen Euro bedeutet. Nach dem Stadionrückkauf vor sieben Jahren hatten die Verbindlichkeiten noch rund 180 Millionen Euro betragen.

http://www.spox.com/de/sport/fussball/b ... senkt.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Dortmund verdient mehr als die Bayern je zuvor

Borussia Dortmund gab am Montag einen Jahresgewinn von 34 Millionen Euro bekannt. Dies gelang noch keinem Klub zuvor, auch nicht den Bayern. Nun bekommen die Aktionäre erstmals Dividende.

Der deutsche Meister und Pokalsieger Borussia Dortmund zahlt erstmals seit dem Börsengang vor zwölf Jahren eine Dividende. Sechs Cent je Aktie überweist der ehemals krisengeschüttelte BVB seinen Aktionären. Damit werden insgesamt 3,68 Millionen Euro ausgeschüttet. Die Aktionärsversammlung stimmte am Montag in Dortmund mit großer Mehrheit dem Vorschlag des Vereins zu.

Angesichts des Rekordgewinns von 34 Millionen Euro, dem höchsten Gewinn überhaupt in der 50-jährigen Bundesligageschichte, hatten einige Anteilseigner und Aktionärsschützer aber etwas mehr erwartet. Die geringe Dividende sei ein schlechtes Signal an die Börse. Sie entspreche dem Verdienst der beiden Geschäftsführer von zusammen knapp 3,6 Millionen Euro, sagte ein Aktionär.

Geschäftsführer Hans-Joachim Watzke sagte, dass der Rekordgewinn vor allem auf die Transfers der beiden Offensivspieler Shinji Kagawa und Lucas Barrios zurückgehe, die allein 26 Millionen Euro eingebracht hatten. Der Hauptteil des Gewinns fließe in den weiteren Schuldenabbau und in Investitionen, sagte Finanzchef Thomas Treß. In der abgelaufenen Saison hatte der BVB den Schuldenstand um 15 Millionen auf rund 40 Millionen Euro verringern können.

Watzke betonte, der Verein wolle auch künftig die Dividende am sogenannten Cashflow ausrichten, der zuletzt 6,4 Millionen Euro betrug. "Wir möchten eine weitsichtige Wachstumspolitik ohne Schilden."

Er erinnerte daran, dass der BVB durch den Marktwert der Mannschaft über stille Reserven von rund 200 Millionen Euro verfüge. Der BVB werde eine "unglaubliche Entwicklung" nehmen, wenn es gelinge, sich in den nächsten zwei oder drei Jahren jeweils für die Champions League zu qualifizieren.

http://www.welt.de/sport/fussball/bunde ... zuvor.html" onclick="window.open(this.href);return false;

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 08 maj 2013, 09:12

Hvala. Od toga iznosa lani je isplaćena i dividenda dioničarima, pa odbij još dikoji milijun za to. A ako im je ustroj trgovačkih društava isti kao i naš (a mislim da je, jer se u nas zakoni uglavnom oslanjaju na pravne sustave Germanskih zemalja), onda od te dobiti kao dioničko društvo određeni iznos moraju staviti i u (mislim da se tako zovu) zakonske ili obvezne rezerve.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 08 maj 2013, 09:14

1909 je napisao/la:ako je u B-ligi sva neizvjesnost nestala u 3. ligi se pravo zahuktalo :D danas ovi nasi 'amateri' izvojevali ludu pobjedu pa su poravnati sa prvim iznad koji je u sigurnoj zoni ;) jako me interesuje oce li biti navijaca u vecem broju naredna dva kola :!: :?: pa ako neko bude sta proguglao nek stavi ;)
Veliki dobitak bi bio ostanak u 3 ligi. Ipak treba za ove talente jaka konkurencija i da imaju izazov svako kolo. Od sada do finala CL pratim II ekipu ;)

Imamo 37 bodova i borimo se sa Offenbachom (38), Kickersima (38) i Babelsbergom (37).
Igramo jos sa Halle (nizasta im netreba) kuci i kod Stuttgart II (nizasta im netreba)
Nadam se da cemo izvuc 6 bodova, jer Offenbach i Babelsberg igraju jos kod Münstera i Heidenheima koji se bore za 3 mjesto, i to obje na strani.

Ovomojela se opet povrijedi, gdje li je on samo na'ograjso :mrgreen:

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 08 maj 2013, 09:17

KSIVLE je napisao/la:Hvala. Od toga iznosa lani je isplaćena i dividenda dioničarima, pa odbij još dikoji milijun za to. A ako im je ustroj trgovačkih društava isti kao i naš (a mislim da je, jer se u nas zakoni uglavnom oslanjaju na pravne sustave Germanskih zemalja), onda od te dobiti kao dioničko društvo određeni iznos moraju staviti i u (mislim da se tako zovu) zakonske ili obvezne rezerve.
Pa zato spominjem 30, a ne 34 ;)
Poenta i nije da se sve "spichka", nego da je bilo love i prostora da se neubacuju klauzule u ugovore, i da je to OGROMNA greska koju skupo placamo ;)

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 08 maj 2013, 09:23

Ljudi de otkacite se price Dzeko j.ebo vas on, koji ce vam k.... ima lik 27 god. mislim mogao bi on igrati jos 3-4 godine bas na vrhunskom nivou ali onda bi ga mogli prodati za 10 mil max.

Son je po meni odlicno rjesenje, mlad a i dokazao je kakav je je paklen igrac...mali je preje.ben !
Eriksen isto tako...
De Bruyne isto...

Istina na 3 igraca trebao bi i jos jedan napadac...+ nekih back up-ova za defanzivne pozicije !

Ako Lewat ode 29 mil i 37 mil Gotze-a to je 66mil !
Son 10-12
Eriksen 20
De Bruyne 17
-------------------
40 mill znaci da ostane nekih 26 mil ako bi mi jos 20-tak mil mogli jos izdvojiti ,mogli bi naspast Suareza :lol: zamislite te perverzije da on igra u spicu BvB-a za neku platu od 7-8 mil godisnje :)
( ovo su neke moje zelje koje su realno tesko ostvarljive)
-------------------
Suarez mozda nije realna opcija ali za 35 mil bi se mogao hladno dovesti i Jovetic ili neko tako....dosta mi je bolja opcija od Dzeke

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 08 maj 2013, 09:57

Što se tiče Sona jadni mi ako njega dovedemo. Šta smo se sada odlučili kupovat igrače koji nam zabiju koji gol (hint: Schieber). Son jednostavno nikako ne paše u naš sistem, Perišić nije prošao kod nas jer nije dobro igrao defanzivu, a ovaj Son igra još lošije defanzivu. Osim toga nisam previše vidio što taj Son ima osim brzine i dobrog šuta!? Previše je sebičan, limitiran u igračkoj inteligenciji, nema oko za suigrača u izglednoj situaciji. U većini utakmica mi smo ti koji grade igru i napadaju i tu on nema nikakve šanse. Ne dao Bog da platimo 10 milijuna+ za tog lika, nadam se da će ili produžit s HSVom ili ga Englezi uzeti. Ne treba mi malo bolja verzija Schiebera, i njega mi je već PK.
Osim toga njegova kupovina bi možebitno zatvorila put de Bruyneu i Eriksenu koji su moji favoriti za vezni red. Još jednom finger WEG LASSEN.

Jučer sam pogledao sat vremena Citya i ne znam šta se dogodilo s Džekom. Dao je gol, ali njegov govor tijela, trka, sudjelovanje u igri - JEDNO veliko NIŠTA. U ovom trenutku je Lewy drugi svijet za Džeku.

Moramo dobro razmislit šta ćemo s ovim silnim parama, par loših poteza i transfera bi nas mogli jako puno koštat.
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 08 maj 2013, 10:27

@Prle

Slazem se u potpunosti za Sona. Klasicno tocilo.

KDB i Eriksen su prioriteti.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 08 maj 2013, 10:35

Son je dobar ofanzivac. Više mi se uklapa u trio iza našeg napadača nego da on bude napadač. Sjajan tehničar, ima odličan šut i dobar je u igri 1 na 1. Da je Gotze ostao, ovaj transfer bi me izuzetno radovao (ukoliko dođe do njega). Naravno da je bolje imati Sona kao opciju nego Schiebera ili Grosskreutza, posebno kad ganjamo rezultat. ;) Što se tiče defanzive to se uvijek može popraviti. Znam da je ove sezone dosta igrao desno krilo. Ne treba zaboraviti da je veoma mlad igrač (20) i da samo može biti bolji. Na njemu nećemo stati (ukoliko dođe), jer je prioritet De Bruyne. ;) Trebamo očekivati više dolazaka, jer je najavljeno pojačavanje širine ekipe.

@Valencia, ne treba gledati sve tako crno kod eventualne prodaje Lewata Bauernu. Moramo misliti o tome šta je najbolje za BVB. Lewat ukoliko ne produži ugovor on će 2014. 99 % put Minhena. Njegovim ostankom još jednu sezonu do isteka ugovora, dobili bi igrača koji nije 100 % skoncentrisan na BVB i koji zna da uskoro ide iz kluba, dobili bi ka*rinu kad mu istekne ugovor te morali bi iz svog džepa izvući novac za novog napadača top klase koji bi nam bio prijeko potreban ukoliko želimo da nastavimo igrati na dosadašnjem nivou. Naravno da bih volio da ga prodamo vani, ali ako on ili njegovi manađeri ( :mrgreen: )odbijaju tu opciju, onda znaj da je transfer u Bauern veoma realna opcija. Naravno dole ne idu radi titula, ne radi navijača, ne radi igranja LP-a, nego taj je*beni Pep je pravi magnet za igrače koji će bez problema nagovorit' bilo kojeg igrača da dođe kod njega (najtrofejnijeg trenera zadnjih 5+ godina) i da igraju "najljepši" nogomet zajedno. Gotze je zbog njega otišao dole, a ne zbog kluba ili neke druge stvari. Takav isti scenarij nas čeka s Lewatom ukoliko ne nađemo rješenje. ;)

Ja samo kažem da treba razmisliti o toj opciji ukoliko je ponuda Bauerna od 29 mil. istinita. Mada je to samo moje mišljenje, jer nakon odlaska Gotzea "naši" nema šanse da ga prepuste Bauernu. Na njima je da se s njim dogovore i da mu nađu klub u inostranstvu, inače ode on u Bauern i to džabalama. ;) Na kraju si opet izgubio igrača, izgubio pare od odštete i ta mu*da koja si pokaziv'o su ti coolerski odsječena. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.