ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Semper
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Semper » 08 maj 2013, 01:49

alan_kardec je napisao/la:
Semper je napisao/la:Po meni Đoković previše glumata želi biti duhovit pod svaku cijenu a publika to osjeti.
Hoćeš da kažeš da je odglumio ovu povredu od sinoć? :? ovo boldano pogotovo ne kontam.
Njegove imitacije kolega se ne dopadaju svima, pa vrlo često sebi pronalazi alibi za eventualni neuspjeh itd.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 08 maj 2013, 02:11

znači sinoć je publika stala na stranu Dimitrova jer im se ne sviđaju loše Novakove imitacije, a ne zbog srčane i kvalitetne igre Bugarina. Zanimljivo.
valjda je logično da nam se svima ne sviđaju iste stvari.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

poskok123
Kontakt:

Post Postao/la poskok123 » 08 maj 2013, 06:16

medical taim aut uzeo na brejk loptu jer je predhodno prokocko dvije brejk lopte,znao je da će izbcit Dimitrova iz ritma,odmah poslije proigra ko da vsu mu nov zglob stavili,, :roll: i uspio je brejkno ga...tipično za Đokovića kad osjeti da gubi odmah povreda,,,,a komentator na Sport klubu neznam kako je preživio ispadanje Đokovića...a kad kaže još Srbin servira... :lol: :lol: ja konto Eskim a ne Srbin...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 maj 2013, 08:17

Sinoć je bio blagi nesporazum na relaciji Gilbert - Višković. :mrgreen: Prvi je govorio da je Dimitrov na 14:0 kad dobije prvi set, dok je Viško rekao da je 15:0. Možda je već upisao pobjedu Bugarinu, a? :mrgreen:

Meč dosta dobar. Dimitrov bije iz sveg oružja, trči k'o lud, nije dozvolio Đokoviću da mu prekine momentum (ok, sad će mnogi govoriti o medical time-outu tokom 2. seta, ali činjenica je da je Novak iskrenuo zglob i to je jasno vidio svako ko je gledao meč) i na kraju je zasluženo slavio. Vjerovatno ga je Maria nagradila i trećim tie-breakom zbog sinoćnje pobjede. :mrgreen:

Đoković je griješio i to netipično za njega. Vidno je bio iznerviran i zvižducima te dobacivanjima iz publike, ali to mu nije opravdanje. Ok, tačno je da smo imali priliku gledati pravu DC publiku, no njegovo je da im začepi usta pobjedom (u stvari, uzimanjem 2. seta već je to izgledalo malo drugačije). :mrgreen: Što se tiče njegovog "obraćanja" publici, ma i ja bih isto postupio. Možda bih ja upotrijebio i riječi "j*bem vam", ali to sam opet samo ja. Ili bih stavio prst na usta i okrenuo se publici (taman da ih još više okrenem protiv sebe, a tako si dam dodatnu hranu). :mrgreen:

Bilo kako bilo, niko ne smije reći ništa protiv Dimitrova. Nek' je skin'o jumf kada je Novak u pitanju i nadam se da već u narednom meču neće izgoriti od silne želje ili da će igrati preko qrca jer je dokazao koliko zna i umije protiv svjetskog broja jedan. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 08 maj 2013, 09:29

Baby Fed je konačno probio led. Neka, zaslužio je nakon onog meča s Nadalom u Monte Carlu gdje je po meni više zaslužio pobjedu negoli indisponirani Rafa. Očekujem da će bugarski teniser konačno "pročepiti" u pravom smislu te riječi i dokazati da nije luzer i dobiti i naredne mečeve, te se tako priključiti samom vrhu tenisa jer ima kvalitet za nešto takvo. Eh, pitanje je hoće li mu psiha to dozvoliti, ili će propasti kao mnogi prije njega.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 maj 2013, 10:02

MaGiCa je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Bravo Grigore! Ovo je sampionska igra. Nadam se da ce doci do finala a tamo ce ga zaustavit Federer. :D

Dimitrov je sjajno odigrao. Nije Nole lose igrao ali Dimitrov je fantasticno. Potpuno zasluzena pobjeda.
Dimitrov jeste odigrao dobro, ali je Djokovic bio taj koji je bio los i koji je mec uveo u kategoriju UE festa.
Generalno, ne treba mesati zanimljivo i uzbudljivo sa kvalitetom. ;)
Jeste Novak imao neke ne karakteristicne greske, koje on pogadja lagano to je sinoc izbacivao u out. Novak onako kako je sinoc igrao bi pobjedio ecinu tenisera iz TOP 60. Slazem se da ne treba tpo dvoje mjesati, ali da je Novak odigrao toliko lose- nije, nije bio na svom nivou ali ovo ne umanjuje pobjedu Dimitrova. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 08 maj 2013, 10:05

Masha sredila Grigora..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 maj 2013, 10:09

Raul_64 je napisao/la:Masha sredila Grigora..
Rekla ga "nagradit" ako pobjedi :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 08 maj 2013, 14:05

nadam se da ova pobjeda Girigora neće biti obični incident... nadam se da će nastaviti da napreduje i pobjeđuje... nadam se da neće ispasti sada odmah... ako ispadne, to će značiti da on nije za većeg formata.... nadam se da neće, jer tenisu treba jedan ovakav igrač.... mene hvata jeza kada pomislim da RF ode u penziju, Rafa se povrijedi, a da Novaku najveći rival bude Marej.... Svi znamo na šta bi to ličilo...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 08 maj 2013, 14:07

slika

Nego, jel ovo nas drug Begonja u potpisu clanka :?: :roll:

@Unofficialpage

Prijatelju, zna se sta su kriterijumi za vrhunski mec: da obojica tenisera, ili makar jedan, imaju vise winnera od UE je pod muss. Jel bilo toga juce? Nije. Dakle, jedan je podbacio, drugi odigrao malo bolje no inace i to bi bilo to. Drugo su neizvesnost, drama i ostalo.
I ne vidim gde se to umanjuje pobeda Dimitrova. Decko je bio bolji, sasvim zasluzeno slavio, kako je i sam Djokovic priznao.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 08 maj 2013, 14:11

DANTES je napisao/la:nadam se da ova pobjeda Girigora neće biti obični incident... nadam se da će nastaviti da napreduje i pobjeđuje... nadam se da neće ispasti sada odmah... ako ispadne, to će značiti da on nije za većeg formata.... nadam se da neće, jer tenisu treba jedan ovakav igrač.... mene hvata jeza kada pomislim da RF ode u penziju, Rafa se povrijedi, a da Novaku najveći rival bude Marej.... Svi znamo na šta bi to ličilo...
A ako Dimitrov izgubi, onda nije za "veceg formata", zato sto tako @DANTES kaze :?:
Interesantna logika.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 08 maj 2013, 14:30

ne kaže DANTES već istorija tenisa.... znaš puna je atp lista onih koji su zamalo mogli.... pa jedan Stepanek je znao danas dobiti Fedexa sutra ispasti od levata....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 maj 2013, 15:07

MaGiCa je napisao/la: Nego, jel ovo nas drug Begonja u potpisu clanka :?: :roll:

Nije ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 08 maj 2013, 15:42

Tommy je sredio i Robreda.

Dobar prvi set, odlican zavrsetak drugog, kada je spasio 4 set lopte i napravio veliku seriju od 5 gemova i dosao sa 5-2 na 5-7.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 08 maj 2013, 15:54

Dobro je što je meč riješio u dva seta. Poželjno je da što odmorniji uđe u meč sa Ferrerom, ukoliko ovaj prođe Istomina, a sve su prilike da hoće.

Što se Novakovog ponašanja tiče, tipično balkanski. E sad, što sinonim 'balkanski' kod večine označava primitivizam, nije ni čudo što su onakve riječi izazvale negodovanje kod večine. Budući da ja izuzetno poštujem Novaka i ono što on jeste, ono što je uradio je apsolutno razumljivo i ništa mu nemam zamjeriti. Da sam bio na njegovom mjestu, odreagovao bih x puta gore. Novak nije niti Federer, niti Nadal i nema potrebe da glumi ono što objektivno nije i nikad neće biti.

Svi imaju svoje vrline i mane i svako reaguje na određenu situaciju na sebi svojstven način. Ne volim potenciranje 'negativnih' osobina kod igrača, posebno čekanje njihovog kiksa, da bi se odma oplelo po njima. Novak je bezbroj puta pokazao da je veliki sportista i fair play igrač i to svakako ništa ne može promijeniti. Njegov pozdrav na mreži sa Dimitrovom dovoljno govori o svemu tome. ;)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 08 maj 2013, 16:01

formance je napisao/la: Što se Novakovog ponašanja tiče, tipično balkanski. E sad, što sinonim 'balkanski' kod večine označava primitivizam, nije ni čudo što su onakve riječi izazvale negodovanje kod večine. Budući da ja izuzetno poštujem Novaka i ono što on jeste, ono što je uradio je apsolutno razumljivo i ništa mu nemam zamjeriti. Da sam bio na njegovom mjestu, odreagovao bih x puta gore. Novak nije niti Federer, niti Nadal i nema potrebe da glumi ono što objektivno nije i nikad neće biti.
Djokovicu bi mnogo vise koristilo kada bi ubedio sebe da igra protiv svih, od starta meca. Na tome treba da izvlaci energiju, kao Lendl onomad. Ipak je Djokovic moderni Lendl, na kraju krajeva. ;)
Svi imaju svoje vrline i mane i svako reaguje na određenu situaciju na sebi svojstven način. Ne volim potenciranje 'negativnih' osobina kod igrača, posebno čekanje njihovog kiksa, da bi se odma oplelo po njima. Novak je bezbroj puta pokazao da je veliki sportista i fair play igrač i to svakako ništa ne može promijeniti. Njegov pozdrav na mreži sa Dimitrovom dovoljno govori o svemu tome. ;)
Fanbaze upravo tako funkcionisu. Selektivna argumentacija i "moj igrac ima vecu pishu od tvog" Weltanschauung.
Tesko je to promeniti, jer je izgleda u ljudskoj prirodi da se identifikuje sa nekim i tog nekog religiozno prati i brani.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 08 maj 2013, 16:30

MaGiCa je napisao/la: Djokovicu bi mnogo vise koristilo kada bi ubedio sebe da igra protiv svih, od starta meca. Na tome treba da izvlaci energiju, kao Lendl onomad. Ipak je Djokovic moderni Lendl, na kraju krajeva.
Tačno. Neki igrači mnogo bolje igraju kada se zainate i stvore sebi sliku da su svi protiv njih. To povećava snagu, podiže adrenalin i samopouzdanje i primorava igrača da učini sve što može da bi pobijedio. Sjetimo se samo Novakove reakcije u polufinalu USO-a i kako je zaigrao poslije onog zviždanja publike. Takve stvari ga moraju ojačati, a nikako izbacivati iz takta.
MaGiCa je napisao/la:Fanbaze upravo tako funkcionisu. Selektivna argumentacija i "moj igrac ima vecu pishu od tvog" Weltanschauung.
Tesko je to promeniti, jer je izgleda u ljudskoj prirodi da se identifikuje sa nekim i tog nekog religiozno prati i brani.
Tardizam je najgora stvar u bilo kojem sportu u kontekstu diskutovanja. Razumijem fanove i njihovu subjektivnost, ali pljuvanje po drugom igraču/klubu/timu neće učiniti njihovog 'idola' li klub za koji navijaju večim i boljim. Da ne spominjem da određena doza objektivnosti uvijek mora postojati, jer u suprotnom bilo kakva ozbiljnija diskusija gubi svaki smisao. ;)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 maj 2013, 16:56

John Tomić kulturno zamoljen od strane ATP-a da se ne pojavljuje na turnirima. 8-)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 maj 2013, 18:10

Magica

Potpuno se slazem s tobom. Nle nije odigrao onako kako zna. To stoji. Nije niko umanjivao pobjedu Dimitrova, to sam samo nako napisao :D

Damir Dzumhur!!!!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 08 maj 2013, 18:25

formance svaka čast za post... sve si lijepo objasnio...
ni 1000 postova ne može promijeniti stvarnost... jer nije uvijek istina 100 izgovorena laž... ja se stvarno nadam da će Dimitrov biti klasa da neće biti samo incident, ali s obzirom da napreduje iz meča u meč sa velikim, to pokazuje da će ipak biti više od statističke greške... ja se tome iskreno nadam... nek se malo zatalasa... obožavam igrače koji igraju jednorucni bekhend, od kako pratim tenis ne znam što, njih smatram majstorima, i talentovanjim igračima..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.