ma finansije igraju glavnu ulogu, naravno svi se mi slazemo da bi najpametnije bilo dovest 4-5 pravih pojacanja koji bi cinili kostur ekipe i u PL, al novci su tu kljucni, tesko je placati takve igrace 2 sezone. Ima ovaj lik nas drzi para ali i on je jasno rekao da ima neka ogranicenja koliko je spreman dati i naravno razumljivo je to. Sto se tice prihoda samo su se povecali od ulaznica i clanarina. Sponzora generalnog koliko znam jos uvijek nemamo, opcina nije povecala transu, kanton nam i dalje ne daje ni marke, a nema ni nekih transfera tako da su finansije glavni limitirajuci faktor za dovodjenje pravih pojacanja koja bi se prosetala ligom. Daj dovest 2 takva igraca ja bih bio presretan, a ostalo da budu momci koji znaju igrati ovu sabaniju , imaju odredjni kvalitet a opet da ne budu preskupi.nesvrstani je napisao/la:od tog sastavljanja ekipe po 1-2 igraca iz svake ekipe nema nista, da se razumijemo nama treba sve od trenera do ekonoma da slaze dresove na drugaciji nacin, mi nemamo nijednog igraca koji u ovom trenutku moze igrati premijer ligu, i to je realnost...ali to i nije tako strasno jer je najvaznije da je klub konacno stao na noge, da je koliko toliko stabilan i da je sve krenulo konacno kako svi prizeljkuju i sad kad je tako moze se razmisljati o drugim stvarima, postavljati neke ciljeve. mi da smo pred pocetak sezone bili ovako stabilni i da je amerikanac bio na celu mi bi sigurno sada bili u pl ali kazem ne treba zaliti za 1mjestom jer smo do juce bili pred gasenjem... kad se to sve rijesilo onda se ide u slaganje igrackog kadra... 3-4 prava pojacanja nam trebaju, bolje ih je dovesti sad, platiti i dogovoriti ostanak ako se udje u PL jer bi tada bili i uigraniji, na ta pojacanja dovesti 3-4 od tih sto ste nabrojali iz drugih ekipa jer ja ne vidim sto bi neka budala odbila slobodu iz te lige i ostatak ekipe su ovo sto sad imamo...
ne znam da se iko ekspresno vratio u ligu, jer treba godina najmanje da covjek vidi koliko je sati i kako se ponasati u ovom cirkusu.
a opet sto se tice dugorocne stabilizacije kluba mislim da ce nam bolje doci jos jedna sezona u prvoj ligi nego odmah skok u PL, nismo mi spremni za nju.

.