Čovjek koji je zadužio srca, ne samo fanova Uniteda, nego svih onih koji vole najvažniju sporednu stvar. Živ i zdrav dugo godina još bio i hvala na svemu!
Što se rasprave o mogućem nasljedniku tiče, mislim da je to riješeno onoga trenutka kada je SAF obavjestio čelnike da neće voditi United u narednoj sezoni. Stoga: Moyes, Mourinho, Klopp ili neko četvrti, saznaćemo vrlo brzo.
Većina daje Davidu najveće šanse da preuzme najteži menadžerski posao na svijetu u ovom trenutku. Izazov jeste ogroman, ali mislim da je dorastao i iskreno se nadam da je upravo on novi menadžer Manchester Uniteda.
Zašto?
-čovjek je u najboljim trenerskim godinama
-obzirom na financijsko stanje evertona u posljednjih desetak godina, uvijek je pravio čuda i u gornjem dijelu tabele završavao sezonu
-vjeruje i izvlači maksimum iz igrača, po tome (mene), neodoljivo podsjeća na SAF-a
-svake sezone u tim uvede dva - tri golobrada mladića koji nerijetko postaju tražena roba u EPL-u
-i vrlo bitna stavka, dovoljno mrzi Liverpool da bi mogao biti menadžer Uniteda

Bez obzira, ko god dobije ovaj posao, najvažnije je da svi navijači budu strpljivi, jer ipak nemoguće je zamjenuti ikonu Uniteda i svjetskog fudbala.