BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
4
50%
2) Dobar je za ovaj klub
4
50%

Ukupno glasova: 8

supermario
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la supermario » 08 maj 2013, 11:04

Lokos19 je napisao/la:@valencia

BRAVO !!!
Neki izgleda uopste nisu svjesni koliki nam je udarac zadao ovaj Gece-Transfer. Vec su pocele prozivke tipa "Arsenal". Jos samo fali Levat da zabiberi pa da bude skrojen imidz po ukusu Bauernovaca.
A to sve zbog skrtog i naivnog postavljanja nase uprave.
Ma ako se vec proda neki igrac tipa Gotze, onda je red da se da 30 mil za nekog jakog igraca, a ne samo dovoditi neke kvazitalente od kojih ce svaki treci uspjeti ;). Po tome je Arsenal prepoznatljiv a BvB je na dobrom putu da i oni dobiju epitet pedofia :D .
Bilo kuda,bilo gdje, Bayern u srcu zauvijek......

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 08 maj 2013, 11:09

Meni se nikako ne svidja ovo interesovanje za Sona...na stranu kakav je on igrac,ne razumijem svrhu ovog eventualnog transfera. On treba biti prvi napadac? :oops: Odustaje se od Ericcsena ili DeBruyne-a :?

BayernMunchen31
Kontakt:

Post Postao/la BayernMunchen31 » 08 maj 2013, 11:26

Svaki pravi ljubitelj Njemackog fudbala je protiv Transfera Levata u nase redove.
Zelimo dokazati da Bundeska jaca sve vise, da nije toliki Monopol Bayerna a dovodjenje Levandowskog bi bilo presseravanje iz mnogo razloga.

Prvi i najbitniji razlog je njegova potpuna nepotrebnost u vec sirokom Rosteru igraca.

Ali eto neki igraci ne mogu da shvate da vec igraju u dominantnom klubu,koji igra ponajljepsi fudbal u Evropi. Njih privlaci ta velicina,historija i sto je najbitnije veca plata. Tuzno je kako su igraci prostitutke zbog novca postale. ...

Sami ste vidjeli sta je Real od Sahina uradio,Altintopa, isto predvidjam i za Gundogana kad bi presao.
Ne vidim ni zasto bi Levandowski presao u Ekipu gdje i Rooney cesto nema mjesta.

Klopp bi naprimjer, vratio Dzeku u onu zvjersku formu s kojom je poharao ligu.
Englezi su od njega napravili Bildera-Sidrasa koji zapostavlja brzinu za misicnu Masu i nepokretan je u Akcijama.
Svabo bi to vratio i Edin bi , za razumnu platu naravno, u Zutaljima zabijao 25 + po sezoni. :mrgreen:
FIFA XI 2013

- NEUER -
---LAHM ----BOATENG----DANTE-----ALABA---
MARTINEZ----SCHWEINSTEIGER ----
--ROBBEN------ MULLER-------RIBERY------
-MANDZUKIC-

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 maj 2013, 11:43

Da se razumjemo Son u trenutnom BVB-u moze jedino biti back-up igrac, a BVB-u je potrebna i sirina na klupi ukoliko zeli igrati kvalitetno na vise forntova.

Momku su tek 20 godina i dakle ima jos potencijala za napredak, a siguran sam da Klopp moze ispraviti neke njegove greske - to se posebno odnosi na sebicnost pred golom protivnika. Takodjer ne treba zaboraviti ni dobitak sponzora koji se ovim eventualnim transferom dobiva. Od kako je Son postao clan prve ekipe HSV-a mi godisnje od Korjeskih sponzora uzmemo 5 miliona €, eh sada zamislite koju bi sumu uzeo BVB.

Ja bih licno volio kada bi Son sa nama produzio ugovor, ali mislim da se nece to dogoditi jer jednostavno zeli igrati na evropskoj sceni, a mi to i pored odlicne ponude (2,6 miliona € godisnjih primanja) mu ne mozemo priustiti.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 08 maj 2013, 11:54

amerosm je napisao/la:Takodjer ne treba zaboraviti ni dobitak sponzora koji se ovim eventualnim transferom dobiva. Od kako je Son postao clan prve ekipe HSV-a mi godisnje od Korjeskih sponzora uzmemo 5 miliona €, eh sada zamislite koju bi sumu uzeo BVB.

Ja bih licno volio kada bi Son sa nama produzio ugovor, ali mislim da se nece to dogoditi jer jednostavno zeli igrati na evropskoj sceni, a mi to i pored odlicne ponude (2,6 miliona € godisnjih primanja) mu ne mozemo priustiti.
Imali smo i kagawu, koji je tada bio ponajveca Japanska zvijezda, pa su nasi strucnjaci uspjeli dobiti kitu od sponzora iz Japana. Jedino da im ovi iz Koreje sami dodju i kazu: mozemo li vam dati para :mrgreen:
E sad ako ga dovode kao back-up-a, a pristao bi na platu od 2,6 milki, onda se ja ne bih bunio protiv njega ;)

Nego mene interesuje kakva je razlika kad si na berzi i kada nisi? Mislimda je Hare jednom govorio da ce napisati nesto o tome.
Znaci koja je fora izlaska na berzu? Ja koliko se sjecam mi smo krahirali nakon slabe sezone radi koje su dionice otisle prema dnu.
I ako je bolje ne biti na berzi, moze li sad BVB od neke vece zarade otkupiti dionice od dionicara?
Hajmo ekonomisti, da vas vidimo :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 08 maj 2013, 13:14

Koreografija za BVB II u jučerašnjem meču:
slika

Nego Tonnies kritikuje BVB, jer izgleda da pokušavamo svim silama da nagovorimo Draxlera da pređe kod nas. :mrgreen: Kaže Tonnies da se žalimo zbog nekomunikacije i načina na koji je Bauern doveo Gotzea, a mi to isto radimo. :mrgreen:
Jbg. da igra u bilo kojem drugom klubu osim S04 onda bih se nadao mogućem transferu, a ovako znam da nema od toga ništa. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 08 maj 2013, 14:41

Semir

Smatram da je za Dortmund bolje uzeti 20 mil. e od nekog inostranog kluba nego 30 od Bajerna. Reputacija vrijedi puno vise do 10 miliona. Psiholoski efekat je nemjerljiv. Ako Dortmund zeli ozbiljnije parirati Bajernu najbolje igrace im ne smiju prodavati. Ako su ambicije pak da budu pri vrhu i da iznenade Bajern jednom u 10 godina, ako prihvate sadasnju cinjenicu da je velicina Bajerna za njih nedostizna, ona ok.

Kakva poruka se sa ovim salje Gundoganu, Humelsu i Rojsu?
Ako politika kluba ostane ovakva mislim da ce i oni cekati prvu pravu priliku da napuste klub, tj. buducnost nece zamisljati u Dortmundu.

Zamisli da je Rojs jos uvijek igrac Gladbaha i da ga Dortmund sada zeli?
Mislis da bi tako ambiiozan igrac presao u Dortmund kada vidi da dva najbolja igraca odlaze u redove direktnog rivala?

Od uprave Dortmunda me vise nista ne moze iznenaditi, ali se ipak nadam da Levandovskog nece prodati u Bajern. To ti bio jos jedan pokazatelj da ne idu putem velikog klub, vec da su izabrali put Leverkuzena cija nam je sudbina poznata od kada im je Bajern poplasio najbolje igrace...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 08 maj 2013, 15:09

Valencia je napisao/la:Smatram da je za Dortmund bolje uzeti 20 mil. e od nekog inostranog kluba nego 30 od Bajerna.
Slažem se. ;) To bih najviše i volio. :) Tako nešto je Watzke poručio Perezu, a to je ako Real ponudi 20 mil. za Lewata imao bi dobre šanse da ga dovede. :geek:
Kao što rekoh problem je što Lewatovi menadžeri i izjavama koje daju za medije isključuju odlazak van Njemačke. :evil: Dakle, ne treba puno mozgat' da skontaš i sabereš 2 i 2. Oni (menadžeri) već imaju neki dogovor (makar usmeni) s Jajama, to je tako očito, čim neće da uzmu u razmatranje ponude inostranih klubova koji pokazuju interesovanje. ;)
Sad je samo pitanje vrijeme transfera. Da li ljeto 2013. ili 2014. :? O tome sam ja pričao. Ako već nema druge opcije bolje ga prodat' nego pustit' džabe. Na kraju krajeva on će završiti u Bauernu, a ti ostaješ praznih džepova iako si privremeno (na jednu godinu) uspio spriječiti odlazak važnog igrača u redove rivala. :?
Semir bvb je napisao/la:Na kraju si opet izgubio igrača, izgubio pare od odštete i ta mu*da koja si pokaziv'o su ti coolerski odsječena. ;)
:mrgreen:

Što se tiče Gunde, Reusa i Hummelsa, njima će čelnici najbolje odgovoriti dovođenjem novih igrača i cifrom koju će potrošiti na iste. Kad oni vide da klub planira ozbiljno s uloženih 70, 80 ili 100 miliona, neće niko više misliti o Gotzeu i Lewatu, nego će svi biti očarani s pojačanjima npr. Džeko, Son, De Bruyne i Eriksen. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 08 maj 2013, 15:31

Semir

U svijetu biznisam finoca ne prolazi. Menadzeri gledaju sebe, igraci gledaju sebe,... Ako klub tezi maksimalnoj korektnosti, uvijek ce ispati donji u ovakvim prilikama. Negdje se mora podvuci crta.

Bajern oduvijek gaji dobre odnose unutar kluba, imaju dobru komunikaciju itd.. Al kod njih je crvena linija jasno postavljala. To se najbolje vidjelo kada je Riberi zelio u Madrid. 'Ljuti se ti koliko hoces, ako treba zavrsit ces i na klupi, ali mi te nemamo namjeru prodati za kikiriki.' Ako se sjecas, sam Henes je izjavio da ce ako treba ostaviti Riberija u klubu do isteka ugovora. To je pravi pobjednicki stav.

Tako treba i Dortmund.

Levat insistira, hocu u Bajern.
Dortmund poruci, 'izacemo ti u susret ako zelis bilo gdje osim u Bajern.'
Ostane pri svome, dakle, hoce da je sve po njegovom.
Ok. Nije problem. Dortmund uzme drugog napadaca kojeg ce forsirati kao prvog napadaca, a Levandovskog koristi kao njegovu zamjenu. Pa neka na kraju sezone ide dzaba ako zeli zrtvovati godinu karijere koja je na vrhuncu radi Bajerna.
To sto on radi je obican blef. Interesanata je dosta, otisao bi on u neki drugi veliki klub samo da Dortmund pokaze kicmu.

I to sto bi uradili ima veci znacaj od samog slucaja Levandovski. Poslala bi se poruka ostalim igracima i pokazalo menadzerima i ostalim klubovima da sa Dortmundom ne mogu kako hoce, da ucjene nemju prolaz, da mogu izazvati samo kontraefekat po samog igraca... Neprestanim pokazivanjem slabosti idu ka putu koji vodi do prosjecnosti.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 08 maj 2013, 15:38

amerosm je napisao/la:Da se razumjemo Son u trenutnom BVB-u moze jedino biti back-up igrac, a BVB-u je potrebna i sirina na klupi ukoliko zeli igrati kvalitetno na vise forntova.
Ja bih bio presretan da on dodje kao "back-up" ali budimo realni,kolike su sanse da BvB nudi 10 miliona za rezervnog igraca :!: :?

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 08 maj 2013, 16:12

Sjetite se samo kakav je lewat igrac bio, isto je dosao sa potencijalom nekim kod nas, i bio je back up igrac, zamjena za barrios. Uglavnom je bio u kategoriji sa schibijem tad, mozda malo bolji jer schibi je pravi kloc, lewat se ipak izborio za mjesto u provj momcadi, naravno i klopp je zasluzan puno za to. Son ima isto potencijala i kako je klopp izgradio lewata tako bi mogao i son-a. Gledao sam ga u par navrata i momak je za schbija visa kategoraija. Eh sad trebalo bi dovesti jos jednog koji je vec izgradjen napadac, tipa dzeke, ili durgi. Tako da stvorimo konkurenciju u napadu a tako bi trebali i na drugim pozicijama, jer ako zelimo igrati u vrhu moracemo uloziti koji milioncic.
Zadnja izmjena: vopi, dana/u 08 maj 2013, 16:23, ukupno mijenjano 1 put.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 08 maj 2013, 16:18

Valencia je napisao/la: Levat insistira, hocu u Bajern.
Ok. Nije problem. Dortmund uzme drugog napadaca kojeg ce forsirati kao prvog napadaca, a Levandovskog koristi kao njegovu zamjenu. Pa neka na kraju sezone ide dzaba ako zeli zrtvovati godinu karijere koja je na vrhuncu radi Bajerna.
Ne možemo mi sebi priuštiti nešto slično. Recimo da ostavimo igrača od 30 mil. na klupu zbog nekog stava, nema šanse. Ne još. ;) To zna i Lewat. Nismo mi još na tom nivou, ali smo na dobrom putu da budemo. 8-)

Do ove situacije smo se sami doveli. Na početku ove sezone bilo je govora da Lewat hoće da bude u istom rangu (po plati) kao Reus, Hummy i Gotze. Naši nisu dali. Nudili su mu samo 3,5 mil. :? Sad smo došli do toga da (nakon 7-8 mjeseci) mu BVB nudi duplo više tj. 7 mil. a on neće.
Pravile su se greške u prošlosti tipa dužine ugovora, klauzule i sl. Sad na tim greškama moramo naučiti kako ih ne bi ponavljali. Samim tim što neće biti klauzula u novim ugovorima je pokazatelj da je lekcija naučena. :mrgreen: Tako i ovo. Ako procijeniš da igrač ima potencijal da postane TOP, onda mu na vrijeme nudiš odgovarajući ugovor. Naši su dobro proocijenili u vezi Lewata, ali se nisu usudili da ponude veći ugovor i sad imamo ovaj cirkus.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 08 maj 2013, 16:44

Semir bvb je napisao/la:
Valencia je napisao/la: Levat insistira, hocu u Bajern.
Ne možemo mi sebi priuštiti nešto slično. Recimo da ostavimo igrača od 30 mil. na klupu zbog nekog stava, nema šanse. Ne još. ;) To zna i Lewat. Nismo mi još na tom nivou, ali smo na dobrom putu da budemo. 8-)
Pa jesmo, kako nismo? Dupli prvaci njemacke valjda vazi nesta.
Ne drzis 30 mil. na klupi nego nekih 15 (jer ce mu vrijednost opast za izgubljenu godinu, gledaj samo slucaj bariosa). Pa bujrum ako gubimo mi izgubit ce i on. Ja vec odavno tvrdim da je na Kagawi trebalo "slomit kola" i bili bi rahat sto se ovih ucijena tice.
Po ovom pitanju i netreba nivo nego KICMA. Na kraju krajeva propada 5,5 miliona za koliko smo ga doveli ;)
Semir bvb je napisao/la:Do ove situacije smo se sami doveli. Na početku ove sezone bilo je govora da Lewat hoće da bude u istom rangu (po plati) kao Reus, Hummy i Gotze. Naši nisu dali. Nudili su mu samo 3,5 mil. :? Sad smo došli do toga da (nakon 7-8 mjeseci) mu BVB nudi duplo više tj. 7 mil. a on neće.
Pravile su se greške u prošlosti tipa dužine ugovora, klauzule i sl. Sad na tim greškama moramo naučiti kako ih ne bi ponavljali. Samim tim što neće biti klauzula u novim ugovorima je pokazatelj da je lekcija naučena. :mrgreen: Tako i ovo. Ako procijeniš da igrač ima potencijal da postane TOP, onda mu na vrijeme nudiš odgovarajući ugovor. Naši su dobro proocijenili u vezi Lewata, ali se nisu usudili da ponude veći ugovor i sad imamo ovaj cirkus.
Tacno. Napravljene se 2,3 kardinalne greske i sto je najgore naivno i bezpotrebno. Bojim se da Fatzke uprkos svemu slabo uci iz gresaka.

Odlazi mu Sahin (najbolji igrac BL-a), on i dalje ubacuje klauzule bitnim igracima
Kagawa (najjaci ofanzivac ekipe) ulazi u zadnju godinu ugovora (gdje se moze jos sta uzet) bez produzetka i na kraju mora istog pustit za kikiriki, on opet isto radi sa levatom a evo i sa gündoganom se desava isto
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 08 maj 2013, 18:31

Semir bvb je napisao/la: Ne možemo mi sebi priuštiti nešto slično. Recimo da ostavimo igrača od 30 mil. na klupu zbog nekog stava, nema šanse. Ne još. ;) To zna i Lewat. Nismo mi još na tom nivou, ali smo na dobrom putu da budemo. 8-)

Do ove situacije smo se sami doveli. Na početku ove sezone bilo je govora da Lewat hoće da bude u istom rangu (po plati) kao Reus, Hummy i Gotze. Naši nisu dali. Nudili su mu samo 3,5 mil. :? Sad smo došli do toga da (nakon 7-8 mjeseci) mu BVB nudi duplo više tj. 7 mil. a on neće.
Tacno. Levandovski i njegov menadzer osjecaju trenutno raspolozenje i stavove koje zastupa uprava Dortmunda.

Levandovski blefira, kao sto je 'ulicara' Levija pokusao blefirati Modric, pa poslije morao saviti siju kada je skontao da sa njim nema zajebancije. Nema sanse da bi Levandovski zrtvovao najbolju godinu karijere radi Bajerna, posebno kada su tu mnogi giganti koji bi ga rado platili 20 - 25 miliona eura.

I dobro kaze Lokos, da je Dortmund prelomio sa Kagavom sada ne bi imali ovakve probleme. Ako kicmu ne pokazes na primjeru Levandovskog, sutra ces imati problem sa drugim igracem... Zbog toga kazem, nije toliko bitan Levandovski... Bitan je stav, bitna je reputacija, bitno je kako ce u buducnosti igraci, menadzeri i drugi klubovi dozivljavati Dortmund. Ako si ranjiv, svako ce iskoristi slabost. To je valjda jasno.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 08 maj 2013, 22:07

Došao Jupp na drugi svijet i kaže njemu Bog: "Zdravo Juppe, drago mi je što te vidim. Zbog svih tvojih uspjeha s Bayernom ovdje ćeš dobiti jednu lijepu kućicu i vjeruj mi to ne dobija baš svako".
Tako uzme Bog Juppa pod rukicu i povede ga u obilazak. Prilaze tako toj kućici, a na ulazu mali Bayernov logo, a u dvorištu mala zastavica Bayerna. Pomisli Jupp u sebi "Baš fino", onda se okrene i pogleda gore i ne može da povjeruje svojim očima. Na oblaku visoko iznad njegovog, velika palača u crno-žutoj fasadi. Po cijeloj kući BVB simboli, grafiti, zastave, a na zvučnicima se čuje pjesma "Naš ponos BVB". Oko kuće mnoštvo posluge koji spremno čekaju naredbe.
Okrene se Jupp Bogu i teško razočaran pita: "Šta je ovo? Zbog čega je Klopp dobio ovakvu palaču? Šta je to on postigao da dobije ovo? Zašto on živi u ovoj kući?" Bog se približi Juppu i pogleda ga duboko u oči : "To nije Kloppova kuća, to je moja kuća!" :mrgreen: 8-)

FORZA BVB 8-)

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 09 maj 2013, 10:51

Od 2014-ste nam stize najveci americki talenat, i neki gomaa iz egipta, trenutno je na probnom treningu. Znaci opet ce biti dobrih igraca za buducnost, koji bi se mogli probiti, ako uspju onda bez klauzula :). A evo i gundo nam se potpuno oporavio od povrede, i moze igrati protiv wolfsburga.

http://www.ruhrnachrichten.de/sport/bvb ... 35,1996584" onclick="window.open(this.href);return false;

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 maj 2013, 12:46

Eto ne treba te se brinuti...Manager Son-a demantovao pisanja medija da pregovaraju sa BVB-om, ali isto tako rekao da razumje zasto je BVB navodno bacio oko na njegovog klijenta. Ja licno mislim da bi Klopp od njega napravio jos boljeg igraca - jer to Fink nije u stanju - ali to nije za ovu temu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

1909
Kontakt:

Post Postao/la 1909 » 09 maj 2013, 18:20

Semir bvb je napisao/la:Došao Jupp na drugi svijet i kaže njemu Bog: "Zdravo Juppe, drago mi je što te vidim. Zbog svih tvojih uspjeha s Bayernom ovdje ćeš dobiti jednu lijepu kućicu i vjeruj mi to ne dobija baš svako".
Tako uzme Bog Juppa pod rukicu i povede ga u obilazak. Prilaze tako toj kućici, a na ulazu mali Bayernov logo, a u dvorištu mala zastavica Bayerna. Pomisli Jupp u sebi "Baš fino", onda se okrene i pogleda gore i ne može da povjeruje svojim očima. Na oblaku visoko iznad njegovog, velika palača u crno-žutoj fasadi. Po cijeloj kući BVB simboli, grafiti, zastave, a na zvučnicima se čuje pjesma "Naš ponos BVB". Oko kuće mnoštvo posluge koji spremno čekaju naredbe.
Okrene se Jupp Bogu i teško razočaran pita: "Šta je ovo? Zbog čega je Klopp dobio ovakvu palaču? Šta je to on postigao da dobije ovo? Zašto on živi u ovoj kući?" Bog se približi Juppu i pogleda ga duboko u oči : "To nije Kloppova kuća, to je moja kuća!" :mrgreen: 8-)

FORZA BVB 8-)
dobar, dobar :D
Owomoyela povrijedjen :lol: :lol: imam osjecaj da bi se frajer sebi slomio nogu igrajuci PES-a :D

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 10 maj 2013, 01:29

Jel istina da Santana ide u Schalke? Pa zašto baš u najljućeg rivala
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.