I ja kažem....Hajmo malo o zlatnoj lopti....Ja mislim da je dobiva pobjednik finala Lige prvaka (tačnije igrač tog tima = Bayern).....Šta kažeš ti seco????secer je napisao/la:polahko bolan. tek smo kod uvoda...Romariooo je napisao/la:eto izgleda da se utvrdilo napokon ko je bolji od koga individualno![]()
FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
Re: FC Bayern München
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
polahko, dopustimo romariju da se izjasni, pa cemo dalje...effe_sa je napisao/la:Šta kažeš ti seco????
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
- legenda reala
- Kontakt:
Tako se vrijednuje samo kad Barcelona osvoji LP, kad osvoji neko drugi onda se gleda individualni kvaliteteffe_sa je napisao/la: I ja kažem....Hajmo malo o zlatnoj lopti....Ja mislim da je dobiva pobjednik finala Lige prvaka (tačnije igrač tog tima = Bayern).....Šta kažeš ti seco????
A inače kvazi nagrada, kakvi je levata sve bilo u TOP 3
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Previše je ovo otišla u mlatimudanje... Imam jedno konkretno filozosko pitanje. Ko bi pobijedio u ovoj utakmici, da se nađu ove ekipe u duelu?

Sent from my Philips Smart TV.
Hoćeš 2 odgovora.... Da ti kažem i ko bi pobijedio i koja je individualno bolja....dr.adnan je napisao/la:Previše je ovo otišla u mlatimudanje... Imam jedno konkretno filozosko pitanje. Ko bi pobijedio u ovoj utakmici, da se nađu ove ekipe u duelu?
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- legenda reala
- Kontakt:
Ma nema se tu šta upoređivati onaj fudbal sa kraja prošlog i početka ovog stoljeća se nikad neće ponoviti, ono je bio vrh, kolko samo boljih klubova i vrhunskih igrača 
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
To i očekujem od tebe i od ostalih forumaša!effe_sa je napisao/la:Hoćeš 2 odgovora.... Da ti kažem i ko bi pobijedio i koja je individualno bolja....
Ja kažem da bi 2001 pobijedila na penale, čisto zbog jake mentalne psihe u gaćama
Sent from my Philips Smart TV.
Ufff, pogotovo oni pakleni dueli Bayerna i Reala, iz sezone u sezonu i strašni deuli dva trenerska majstora, Vicentea i Hitzfelda....legenda reala je napisao/la:Ma nema se tu šta upoređivati onaj fudbal sa kraja prošlog i početka ovog stoljeća se nikad neće ponoviti, ono je bio vrh, kolko samo boljih klubova i vrhunskih igrača
Kladio bi se prije na onu iz 2001. godine.....dr.adnan je napisao/la:To i očekujem od tebe i od ostalih forumaša!effe_sa je napisao/la:Hoćeš 2 odgovora.... Da ti kažem i ko bi pobijedio i koja je individualno bolja....
Ja kažem da bi 2001 pobijedila na penale, čisto zbog jake mentalne psihe u gaćama
Ali i ovi momci mi se sviđaju, pogotovo kako je Samonja došao, tu je duh se još više digao i ova onu ekipu može dostići osvajanjem klempe. Za sad je velika ekipa, velika generacija, ali da bi bila baš, baš pobjednička generacija, mora ovo finale dobit. I po stanju sad, nit su luzeri, nit su loši, ali oni su ušli u historiju, to ovi moraju još uradit.
I naravno drugi odgovor, ova ekipa je individualno 3 puta jača. U onoj ekipi top klasa , svjetska klasa su bili Effenberg, Kahn, Scholl , Elber. A danas ti je u našem kadru lakše nabrojat igrače koji ne spadaju u tu top klasu, nego one što spadaju. Ostali momci iz ove od 2001. godine su bili veliki ratnici, spadali su u kategoriju, dobar, vrlo dobar, ali ne u onu vrhunsku klasu, svjetsku klasu.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Tu su negdje. Ovi su imali Effe-a i Kahna, dvojac mit eier. Willy i Bixente su bili prejaki bekovi, kako smo imali samo jake bekove u to vrijeme, uh. Kuffour je legenda, Linke i Patrik su bili malo tanji od Samuela. Owen je trčao za dvojicu. Hasan se nikada nije predavao, ginuo je za svaku loptu, nešto kao Muller danas, Mehmet je bio strassenfussballer
Elber bolji od svih Bayernovih napadača zajedno. Majstor i to veliki. Znao je postići gol iz svih pozicija, lijevom, desno, malo tanji glavom ali kompletan napadač.
Današnja generacija igra potpuno drugačiji, moderni fudbal. Upravo zato kažem da su tu negdje, no da se igra kao prije oderali bi ih momački momci iz 2001
Elber bolji od svih Bayernovih napadača zajedno. Majstor i to veliki. Znao je postići gol iz svih pozicija, lijevom, desno, malo tanji glavom ali kompletan napadač.
Današnja generacija igra potpuno drugačiji, moderni fudbal. Upravo zato kažem da su tu negdje, no da se igra kao prije oderali bi ih momački momci iz 2001
Ne mogu a da ne komentarisem ovaj dule Bayern 2001 vs. Bayern 2013. Jasno je da je kao ekipa onaj Bayern iz 2001. godine jaci i da bi dobio ovaj danasnji. Nemaju Robben i Riberi sanse protiv Lize i Willyja. A Effe bi pregazio Schweinija i Martineza. Mozda sam malo subjektivan al meni licno je ova ekipa iz 2001. godine apsolutno najdraza ekipa svih vremena u fudbalu.
- JetSet_Hantraga
- Kontakt:
Plaho se idealizuje ta generacija iz 2001. Svi su nostalgični, ali to je i normalno. Mislim da će se za deset-petnaes' godina isto govoriti i za sadašnju generaciju. Uh kakvim će se tad epitetima opsivati jedan Bilal.
Trkački je ova današnja generacija ipak dosta jača, ubili bi ih presingom kao što ubijaju i svakog protivnika.
Mislim da tadašnji Bayo ne bi imao posjed lopte veći od 40 procenata. To je ključ ovog duela. Tad se jednotavno nije igrao fudbal kakav danas igra Bayern i mislim da mu se nijedna ekipa iz tog vremena ne bi mogla suprotstaviti.
Doduše, ne mođe ni sad.
Pored toga, ipak nisu imali čarobnjaka kakav je Ribery (Effe je bio majstor, ali drugačijeg kova).
Bekovi su tad bili fenomenani, jedan od najboljih bekovskih parova svih vremena. Opet, meni je Lahm bolji od obojice.
Duel Kahn - Neuer dobija Oli. Najbolji čuvar mreže ikad.
Dakle, moj glas ide modernom Bayi.
Baš me zanima da li ću biti jedini sa takvim razmišljanjem.
Trkački je ova današnja generacija ipak dosta jača, ubili bi ih presingom kao što ubijaju i svakog protivnika.
Mislim da tadašnji Bayo ne bi imao posjed lopte veći od 40 procenata. To je ključ ovog duela. Tad se jednotavno nije igrao fudbal kakav danas igra Bayern i mislim da mu se nijedna ekipa iz tog vremena ne bi mogla suprotstaviti.
Doduše, ne mođe ni sad.
Pored toga, ipak nisu imali čarobnjaka kakav je Ribery (Effe je bio majstor, ali drugačijeg kova).
Bekovi su tad bili fenomenani, jedan od najboljih bekovskih parova svih vremena. Opet, meni je Lahm bolji od obojice.
Duel Kahn - Neuer dobija Oli. Najbolji čuvar mreže ikad.
Dakle, moj glas ide modernom Bayi.
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.
+1JetSet_Hantraga je napisao/la:Dakle, moj glas ide modernom Bayi.
unistio bi ih ovaj bayern.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD
- BayernMunchen31
- Kontakt:
U medjusobnom duelu bi vjerovatno ovaj Bayern pobijedio. Nikad bolji nogomet od ovog necete vidjeti da Bayern igra. Prije su dobivali sve na guzove ali opet nekako sigurno.
SADA MELJU PO STRANAMA PO SREDINI. PROTIV NAJBOLJEG, NAJLOSIJEG
Medjutim, za velike utakmice, Titule i izvodjenje penala, de ti meni Effea i Kahna.
Ako ova Ekipa osvoji Klempu pamtice se kao najdominantnija ekipa u jednoj sezoni na svijetu.
Na svim mogucim frontovima.
To ipak nije ni Millenium generaciji nije uspjelo.
Za sada mi je 2001 generacija draza dok ovi ne dokazu da su Pobjednici.
SADA MELJU PO STRANAMA PO SREDINI. PROTIV NAJBOLJEG, NAJLOSIJEG
Medjutim, za velike utakmice, Titule i izvodjenje penala, de ti meni Effea i Kahna.
Ako ova Ekipa osvoji Klempu pamtice se kao najdominantnija ekipa u jednoj sezoni na svijetu.
Na svim mogucim frontovima.
To ipak nije ni Millenium generaciji nije uspjelo.
Za sada mi je 2001 generacija draza dok ovi ne dokazu da su Pobjednici.
FIFA XI 2013
- NEUER -
---LAHM ----BOATENG----DANTE-----ALABA---
MARTINEZ----SCHWEINSTEIGER ----
--ROBBEN------ MULLER-------RIBERY------
-MANDZUKIC-
- NEUER -
---LAHM ----BOATENG----DANTE-----ALABA---
MARTINEZ----SCHWEINSTEIGER ----
--ROBBEN------ MULLER-------RIBERY------
-MANDZUKIC-
Nedavno se i nasa legenda Kahn oglasio, i rekao da se divi ovom Bayernu.
Igrao sam 14 godina u Bajernu, ali nisam zapamtio tako kvalitetan i dominantan tim poput današnjeg. Sjajni su u defanzivi, a u napadu imaju nevjerovatne opcije. Ovo je najbolja generacija u historiji - smatra Kan.
Covjek prakticno dao odgovor na pitanje. Ovaj Bayern je jednostavno takticki jaci i ja se slazem sa njim. I ja dugo pratim Bayern i zbilja nisam zapamtio jacu generaciju.
Kada je u pitanju kvalitet igrackog kadra ove ekipe i one iz 2001, mislim da i tu najvecu prevagu pravi Franck Ribery koji je medju top 3 igraca danasnjice, svidjalo se to nekome ili ne
Igrao sam 14 godina u Bajernu, ali nisam zapamtio tako kvalitetan i dominantan tim poput današnjeg. Sjajni su u defanzivi, a u napadu imaju nevjerovatne opcije. Ovo je najbolja generacija u historiji - smatra Kan.
Covjek prakticno dao odgovor na pitanje. Ovaj Bayern je jednostavno takticki jaci i ja se slazem sa njim. I ja dugo pratim Bayern i zbilja nisam zapamtio jacu generaciju.
Kada je u pitanju kvalitet igrackog kadra ove ekipe i one iz 2001, mislim da i tu najvecu prevagu pravi Franck Ribery koji je medju top 3 igraca danasnjice, svidjalo se to nekome ili ne
Dok ne osvoje LP od te priče nema ništa.
Gledaj oko ovog taktički se može raspravljat, jer ona ekipa iz 2001. godine je izbacila tada Reala, koji je bio individualno dosta nadmoćniji, Real je tad igrao sa 11 super zvijezda, a mi smo imali 4-5 pravih zvijezda. Znači taktika i timski duh su nam bili na vrhu.Bilall je napisao/la:Nedavno se i nasa legenda Kahn oglasio, i rekao da se divi ovom Bayernu.
A ova sadašnja ekipa je igrački vrh vrhova, po kvaliteti, širini, sve skoro same zvijezde, par igrača su hajmo reći izvan te prve kategorije, dok i međut tih par će biti onih koji će izrasti u još veće. Ogroman igrački potencijal i dominantnost. A npr timski duh je opet sad na nivou, ali ovi moraju do kraja potvrdit da imaju pobjednički mentalitet. Dosta su ga potvrdili ove sezone, samo treba sad krunisanje. A vjerujem da će to biti. Onda će biti i ovi besmrtni ko i oni iz 2001.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ništa onda, javim ti se za 16 danaNeutral je napisao/la:Dok ne osvoje LP od te priče nema ništa.
Ne može se porediti fudbal danas sa onim.Mislim da je ova današnja ekipa(u ovoj postavci igrača i stručnog štaba) mnogo bolja iako je ono ekipa koja je meni najdraža i zbog koje je Bayern prirastao srcu.Kada bi to bila neka utakmica "važnijeg" takmičarskog duha bilo bi to bara-bara s tim da bi današnja ekipa "vodila glavnu riječ" no ko bi zbog mentaliteta igrača pobjedio pitanje je.Ovako, nekog revijalnog karaktera, mislim da bi današnja ekipa pobijedila i mnogo lakše nego bi se moglo očekivati.
Ali bitno je da se i ova današnja generacija mijenja pa izreka "Srce na teren" može da se veže i za njih.Sve u svemu, ne bi to bilo nimalo loše za gledati
41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
Nadam se da ćeš se aBd javiti 
Pa naravno, samo nisam rekao da je ekipa iz 2001 godine bila takticki slaba. Naprotiv, bila je jaka, ali ipak mislim takticki slabija od ove danas sto je u neku ruku i normalno.effe_sa je napisao/la: Gledaj oko ovog taktički se može raspravljat, jer ona ekipa iz 2001. godine je izbacila tada Reala, koji je bio individualno dosta nadmoćniji, Real je tad igrao sa 11 super zvijezda, a mi smo imali 4-5 pravih zvijezda. Znači taktika i timski duh su nam bili na vrhu.
Ali nema lava Jermisa
,
znači te postavke ništ' ne valjaju, qurcu ste ga svirali.
Anderson je brate bio stoper iz snova,
tehnički potkovan, miran ki špricer, igrač koji je igrao glavom.
Kufur je čista suprotnost.
Dok Linkea zbog same pojave niko ozbiljno nije shvatao,
on je meni tu više bio da popuni rupu, nego neka ozbiljnija uloga, ali pouzdano je to rješavao.
Bekovi su tad jaki bili kao i danas,
a Kahn(iako veoma drag bio), ne može mi ispred Noje, to mi je nekako i jednako.
Effe je bio extra i borac, pasovima, nabačajima, čuvanju lopte,
ali Švajn je još tehnički potkovaniji, brži, za mene nema dileme.
Obje ekipe su trčale/trče, a današnja bi dobila zbog tehničkog potencijala, većeg znanja...
znači te postavke ništ' ne valjaju, qurcu ste ga svirali.
A gdje je Hejnko?secer je napisao/la:unistio bi ih ovaj bayern.
Nećeš, ali dovoljno ti da i ja tako razmišljam, tako da ti je to garancija koračanja pravim putem...JetSet_Hantraga je napisao/la:Dakle, moj glas ide modernom Bayi.![]()
Anderson je brate bio stoper iz snova,
tehnički potkovan, miran ki špricer, igrač koji je igrao glavom.
Kufur je čista suprotnost.
Dok Linkea zbog same pojave niko ozbiljno nije shvatao,
on je meni tu više bio da popuni rupu, nego neka ozbiljnija uloga, ali pouzdano je to rješavao.
Bekovi su tad jaki bili kao i danas,
a Kahn(iako veoma drag bio), ne može mi ispred Noje, to mi je nekako i jednako.
Effe je bio extra i borac, pasovima, nabačajima, čuvanju lopte,
ali Švajn je još tehnički potkovaniji, brži, za mene nema dileme.
Obje ekipe su trčale/trče, a današnja bi dobila zbog tehničkog potencijala, većeg znanja...