Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
30
21%
Plin
4
3%
Hibrid
2
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 141

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 07 maj 2013, 11:08

Trebat će kroz par mjeseci :D
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 07 maj 2013, 11:23

nisam neki zagrizeni ljubitelj relija.
ono, zatvore ti ljudi cestu i ti picis.
pravi adrenalin-kik dobijes na ovim obicnim cestama.
ulazis u neku veliku krivinu a nemas blage sta te ceka na izlazu:
policija, insan, hajvan, fleka od ulja, kamenje i sl. :P
redovno ulazenje u makazice, ganjanje sa drugim autima - sve yebade koje ne mozes dozivjeti nigdje osim na obicnim cestama.
QUARESMA 18<<< je napisao/la:a sto je s ostatkom auta
ostatak? kakav crni ostatak? majku mu, znas li ti da je ovo auto bilo u bosni? nema ostatka. :lol:
pa valjda smo pricali o gumama i receno je da uslikam gume.
Edin.- je napisao/la:yebe li tebe adzuka ?
svi smo mi kacavenda :mrgreen:
FOURTHOFFICIAL je napisao/la:Trebat će kroz par mjeseci :D
nista, cim polozis namah nekog preradjenog gti-ja sa min. 300 ks i da pokusas oborit rekord na dionici tz-sa.
nisi nista ak to ne uspijes za 45 min.
al odmah, nista cekanje. znaci, tebi oni ciko iz komisije vozacku, ti u svoje auto i banzaaaaai :lol:
:mrgreen:
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 07 maj 2013, 11:38

Što hoš da poginem adžuka :lol:
Ja znam jednog lika koji nenormalno vozi,uz to ima i damu da se povuče s kim god :P i jednom sam išao s njim do Tuzle i rek'o sam da neću više nikad sjesti u njegovo auto.. Kakav je to narkoman, pa frajer me istraumirao samo tako.. Mislim da ide i po ovim street race-ovima u gradu navečer što budu.. :D
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 07 maj 2013, 17:35

FOURTHOFFICIAL je napisao/la:Što hoš da poginem adžuka
me nes ba :P cvrsto vjerujem da u teb cuci novi ayrton. :mrgreen:
FOURTHOFFICIAL je napisao/la:Mislim da ide i po ovim street race-ovima u gradu navečer što budu
ovo sam ja trazio, i trazio, i trazio i nijesam naso.

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 07 maj 2013, 19:14

ja sam mislio da auto uslikas, haj nije zurba, ima se vremena :P

ps malo interijera vise uslikaj

EDIT: hajde secer slikaj, vidis da niko nista vise ne pise, svi cekaju na tebe :lol:

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 10 maj 2013, 00:09

@Fidelis sta kazes na ovaj VW :mrgreen:

http://sportsport.ba/galerija/golf-desi ... gti/3311#0" onclick="window.open(this.href);return false;

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 10 maj 2013, 00:38

Ovaj GTI je zesce sranje. Pa ovo dzaba kad bih dobio, odma bi ga stavio na pik da prodam. 8-)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 maj 2013, 00:42

Edin.- je napisao/la:Ovaj GTI je zesce sranje. Pa ovo dzaba kad bih dobio, odma bi ga stavio na pik da prodam. 8-)
Ruzan samo tako, da je onaj normalni dizajn pa hajde.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 10 maj 2013, 00:57

secerlook, ajd mi nadji nesto do milje/dvije eura da uvezem sebi, na ovaj fazon

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/fo ... s=SmallCar" onclick="window.open(this.href);return false;

ili oni JTD stilo 2 vrata :P
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 10 maj 2013, 07:51

sto se tice ovog gti-ja, meni je ekstra.
Bosniacum Lilium je napisao/la:secerlook, ajd mi nadji nesto do milje/dvije eura da uvezem sebi, na ovaj fazon
pa naso si ga sam, yebo ga ti. :)
ja sam predaleko, tako da ti se ne bi isplatilo. recimo da karta do mog grada kosta 130 eura, dok bi kartu do minhena platio 50 eura. za tu razliku mozes nasuti gorivo do bosne.
drugo, tesko je nekome uzeti auto, pogotovo ako se radi o starijim modelima.
sto se tice auta koje si postavio, cijena definitivno nije realna tj. moze se pregovarati i oboriti je za nekih 300-400 evra.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 10 maj 2013, 16:11

HZ_ilidzaa je napisao/la:@Fidelis sta kazes na ovaj VW :mrgreen:

http://sportsport.ba/galerija/golf-desi ... gti/3311#0" onclick="window.open(this.href);return false;
I dalje je samo Golf. :mrgreen:

A i nece ugledati svjetlo dana nikad, al eto. Ja za razliku od vecine volim ovaj futuristicki izgled i sve. Npr., meni je Lambo Veneno fenomenalan (mozda je mrvicu samo zadnji kraj pretjeran) dizajnom, dok eto nekome nikako ne odgovara, no ne voli svatko ostre linije i detalje.

Al dobro, za GTi cu priznati da je auto, vozio sam 5icu GTi nekih mjesec dana ovdje, puno drugacija je vozna dinamika, mehanika, sve, sto je logicno i zaista je uzitak, al Golfovi kao takvi i vecina VW ansambla - smece. Ili makar previse novaca za nesto sto mogu i bolje naci za isti novac.
Subjektivno misljenje, naravno. (Bazirano na iskustvu i objektivnim cinjenicama. :mrgreen: )
...Život za Široki...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 10 maj 2013, 17:13

secer je napisao/la:sto se tice ovog gti-ja, meni je ekstra.
Bosniacum Lilium je napisao/la:secerlook, ajd mi nadji nesto do milje/dvije eura da uvezem sebi, na ovaj fazon
ja sam predaleko, tako da ti se ne bi isplatilo. recimo da karta do mog grada kosta 130 eura, dok bi kartu do minhena platio 50 eura. za tu razliku mozes nasuti gorivo do bosne.
sto se tice auta koje si postavio, cijena definitivno nije realna tj. moze se pregovarati i oboriti je za nekih 300-400 evra.
salim se drug :D Trebao bih aBd ici s dajdzom uzet nesto slicno (za manje pare naravno, znam i ja da je ovo preskupo). On je stari diler automobila, tako da i ako me pokusa neko gore prevarit, nema nista od te ljubavi. Cuo sam da i dileri u Njemackoj vracaju kilometrazu, istina?

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 10 maj 2013, 18:09

Bosniacum Lilium je napisao/la:
secer je napisao/la:sto se tice ovog gti-ja, meni je ekstra.
salim se drug :D Trebao bih aBd ici s dajdzom uzet nesto slicno (za manje pare naravno, znam i ja da je ovo preskupo). On je stari diler automobila, tako da i ako me pokusa neko gore prevarit, nema nista od te ljubavi. Cuo sam da i dileri u Njemackoj vracaju kilometrazu, istina?
Ako nije orginal švabo 90% da ce biti vracena kilometraza.Ako je švabo jedan kroz jedan 101% nije vracena...Kad se sjetim kako je mene i starog arap htio izlevatit za jedan kamion gore od tad im vise nista ne vjerujem taman da je iz pejgamberove loze.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 10 maj 2013, 18:27

Ljudi ima li ko kakav savjet ili pomoć :?: Vozim Citroena c5 2006 1,6 hdi imam problem da se ponekad prilikom paljenja auta odmah javlja na kompjuteru greška vezana za onaj ESP ,nešto ako se dobro razumjem vezano za proklizavanje auta, piše na ekranu ESP system faulty i lampica se pali,dok ima slučajeva da uopšte se nepali prilikom paljenja i vožnje. Pošto se dobro ne razumijem u auta i elektroniku u njima čuo sam da je zamjena ili popravka ovog dosta skupa, ali isto tako da se može auto bez problema voziti i ka se javlja ovaj problem. Da li može biti samo neka greška sa kompjuterom ili neznam nešto drugo. Ako se ko razumije i može pomoći ili bar dati savjet bio bih zahvalan ;)

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 10 maj 2013, 18:36

Toliko se ne kontam, znam da i VW, Fiat i vecina drugih proizvodjaca, ima problem da se nasumicno pale lampice. Npr. kod ovog gore dvojca pali se lampica za airbag. Znam momke da su sami skidali te greske, imas dosta po forumima o tome. Proguglaj, vidi ;) Ako ne nadjes na nista ili se ne usudis na svoju ruku raditi. Servis, dijagnostika, sta ces...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 maj 2013, 18:42

Bayern@heart je napisao/la:Ljudi ima li ko kakav savjet ili pomoć :?: Vozim Citroena c5 2006 1,6 hdi imam problem da se ponekad prilikom paljenja auta odmah javlja na kompjuteru greška vezana za onaj ESP ,nešto ako se dobro razumjem vezano za proklizavanje auta, piše na ekranu ESP system faulty i lampica se pali,dok ima slučajeva da uopšte se nepali prilikom paljenja i vožnje. Pošto se dobro ne razumijem u auta i elektroniku u njima čuo sam da je zamjena ili popravka ovog dosta skupa, ali isto tako da se može auto bez problema voziti i ka se javlja ovaj problem. Da li može biti samo neka greška sa kompjuterom ili neznam nešto drugo. Ako se ko razumije i može pomoći ili bar dati savjet bio bih zahvalan ;)
Nema ti druge nego da odes to da provjerijs, a ja ti savjetujem da niposto ne vozis ako ti je ESP pokvaren.

Ako znas sta je EPS razumit ces zasto.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 10 maj 2013, 18:46

Elegant je napisao/la:
Bayern@heart je napisao/la:Ljudi ima li ko kakav savjet ili pomoć :?: Vozim Citroena c5 2006 1,6 hdi imam problem da se ponekad prilikom paljenja auta odmah javlja na kompjuteru greška vezana za onaj ESP ,nešto ako se dobro razumjem vezano za proklizavanje auta, piše na ekranu ESP system faulty i lampica se pali,dok ima slučajeva da uopšte se nepali prilikom paljenja i vožnje. Pošto se dobro ne razumijem u auta i elektroniku u njima čuo sam da je zamjena ili popravka ovog dosta skupa, ali isto tako da se može auto bez problema voziti i ka se javlja ovaj problem. Da li može biti samo neka greška sa kompjuterom ili neznam nešto drugo. Ako se ko razumije i može pomoći ili bar dati savjet bio bih zahvalan ;)
Nema ti druge nego da odes to da provjerijs, a ja ti savjetujem da niposto ne vozis ako ti je ESP pokvaren.

Ok hvala ;)

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 10 maj 2013, 18:50

djelomicno se slazem sa HZ_ilidzaa.
HZ_ilidzaa je napisao/la:Kad se sjetim kako je mene i starog arap htio izlevatit za jedan kamion gore od tad im vise nista ne vjerujem taman da je iz pejgamberove loze.
takodjer.
ono, i medju hendlerima ima iskrenih i dobrih ljudi, samo sto je vecina nevaljasta, tako da je gotovo nemoguce doci do tih dobrih.
HZ_ilidzaa je napisao/la:Ako nije orginal švabo 90% da ce biti vracena kilometraza.Ako je švabo jedan kroz jedan 101% nije vracena
ma nije bas tako. u redu, to mozemo reci za privatna lica (bosnjak, ako budes kupovao, samo od privatnog lica) dok su hendleri vecinom krimosi, bez obzira na naciju.
dakle, trazis preko mobile i autoskauta, nadjes nesto u bayernu i spicis.
im´o isti problem.
sta moze da bude?
najbezazlenije je da su ti razlicite dubine profila guma, a u najgorem slucaju da je motor pred rikom.
ako pocne trositi ulje, znaj da je gotov.
dakle, dubina profila, prevelike gume, razlicita velicina guma, abs senzori (tockovi + sipka volana)... rika motora.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 10 maj 2013, 18:52

Dodje mi da kontaktiram ovog private dealer za ovog Mondea, ako ce ga spustit jos 300-400 € :D

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 10 maj 2013, 18:52

Elegant je napisao/la:a ja ti savjetujem da niposto ne vozis ako ti je ESP pokvaren.
ma jok ba, nije to toliko zayebano. abs je za kocenje, esp stabilizacija.
dakle, slobodno gari, samo mojne ko sivonja u krivine i pazi se ako si na mokroj cesti.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], kraljttbvb i 14 gostiju.