EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

emir79
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la emir79 » 07 maj 2013, 23:54

Neutral je napisao/la:Ja sam opet optimističan. Kvalitetniji smo od Latvije i Makedonije, a što ne dobiti i Crnu Goru.
Da bas,pa zar nismo derali CG u Litvaniji. Ne znam cemu tolika drama.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 08 maj 2013, 00:49

emir79 je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Ja sam opet optimističan. Kvalitetniji smo od Latvije i Makedonije, a što ne dobiti i Crnu Goru.
Crna Gora je u ovom trenutku ispred BiH, da ne kazem debelo ispred. Rekao bih da su možda i najkvaliteniji u grupi. Najači su gdje smo najtanji.

Pozicije 4 i 5 dominiraju:

4. Vladimir Dragičević (Spartak SP), Milko Bjelica (Caja), Bojan Dubljević (Valencia), Vladimir Dašić (Besiktas/Metalac)
MArko Todorović (Barcelona), Nikola Mirotić (Real) - ne znam kakav će status imati, nema mjesta pored Ibake.
5. Nikola Peković (Minesota), Nikola Vučević (Orlando), Blagota Sekulić (CB Canarias), Slavko Vraneš (Metalac), Vladimir Golubović (Antalija)

Mozda sam nekog i zaboravio!
No u jednoj tekmi sve je moguće. Ako dođu Kuzmić , Savović i još neko onda je druga priča, ali nisam optimista.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

mirzaaaaa
Kontakt:

Post Postao/la mirzaaaaa » 09 maj 2013, 02:03

FRANK RIBERY je napisao/la:
emir79 je napisao/la:
Crna Gora je u ovom trenutku ispred BiH, da ne kazem debelo ispred. Rekao bih da su možda i najkvaliteniji u grupi. Najači su gdje smo najtanji.

4. Vladimir Dragičević (Spartak SP), Milko Bjelica (Caja), Bojan Dubljević (Valencia), Vladimir Dašić (Besiktas/Metalac)
MArko Todorović (Barcelona), Nikola Mirotić (Real) - ne znam kakav će status imati, nema mjesta pored Ibake.
5. Nikola Peković (Minesota), Nikola Vučević (Orlando), Blagota Sekulić (CB Canarias), Slavko Vraneš (Metalac), Vladimir Golubović (Antalija)

No u jednoj tekmi sve je moguće. Ako dođu Kuzmić , Savović i još neko onda je druga priča, ali nisam optimista.
Jesu jaci na poziciji 5 ali na 4 nikako!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 maj 2013, 06:27

emir79 je napisao/la:

Bjelica centar,Dubljevic centar,Dasic nisko krilo,Todorovic ne igra u Barceloni tj.nema minute konstantne,za pocetak.Dalje,nece svi biti pozvani i jos dalje,svaki njihov centar koji bude i ako bude igrao PF bice u missmatchu sa Teletovicem sto zbog svoje sporosti,sto zbog nemogucnosti da ga brani na perimetru.Mirza je dovoljno jak da drzi svakog od njih u odbrani,a da ne spominjem igru u tranziciji koju Aco forsira.Stoga,CG ce morati dobro voditi racuna koga ima u petorci.Vanjsku liniju ne treba ni pominjati,tu nam ne mogu nikako parirati.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 09 maj 2013, 11:31

Budimo realni sto se tice igraca na pozicijama petice i cetvorke, Crna Gora je jaca ako ce mo gledati i igrace koji su na klupi.... Al' Mirza je mnogo bolji od svake njihove cetvorke i rijetko ce ga koja cetvorka moci braniti na ovom EP, bez obzira sto je odigrao ocajnu sezonu u NBA-u.... A Pekmena ako nista moze Sinanovic dobro cuvati, msm solidno, jer je dobro odradio posao i na recimo Zazi Pachulii koji je isto mnogo kvalitetniji igrac od njega....

Al' nase i njihove bekove, te playeve i ne treba porediti jer su nasi sigurno bolji... Dakle sigurno imamo sanse protiv Crnogoraca, jedino po meni protiv Litvanije nemamo sanse jer su klasicna tricaska ekipa izuzev Valanciunasa vecina ih dobro suta.... I Srbija je bolja, al' nesto sam ubijedjen da ce mo ih uzeti na ovom EP.....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 10 maj 2013, 00:12

NEZALAGANJE je napisao/la:

Bjelica centar,Dubljevic centar,Dasic nisko krilo,Todorovic ne igra u Barceloni tj.nema minute konstantne,za pocetak.Dalje,nece svi biti pozvani i jos dalje,svaki njihov centar koji bude i ako bude igrao PF bice u missmatchu sa Teletovicem sto zbog svoje sporosti,sto zbog nemogucnosti da ga brani na perimetru.Mirza je dovoljno jak da drzi svakog od njih u odbrani,a da ne spominjem igru u tranziciji koju Aco forsira.Stoga,CG ce morati dobro voditi racuna koga ima u petorci.Vanjsku liniju ne treba ni pominjati,tu nam ne mogu nikako parirati.
Mora da se šališ! Dubljević centar, Bjelica centar , Dašić nisko krilo ? Brate repliciraš mi na post, a osnovne stvari ne znaš. Dašić nije vidio nisko krilo sa svojih 208 cm i 110 Kila. :o

http://basketball.eurobasket.com/player ... ket/154668" onclick="window.open(this.href);return false;
http://basketball.eurobasket.com/player ... oria/49833" onclick="window.open(this.href);return false;
http://basketball.eurobasket.com/player ... jevo/67421" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo za edukaciju.
Neće PEković ni Vučević ići na četvorku, to budi siguran. Osim što će imati 15tak napada više, sve ostalo je uredu. :D
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 maj 2013, 00:25

Dasic je krilo.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 10 maj 2013, 00:30

neno#4 je napisao/la:Dasic je krilo.
Nije nisko da ga je..š. Sa svojom visinom i snagom on je 4, gurali ga vi ili ne. NA prošlom eurobasketu bio je 4, dobro se sjećam.

Vandelanoitte
Kontakt:

Post Postao/la Vandelanoitte » 10 maj 2013, 00:33

Crnogorci imaju solidnu ekipu ali ako Mirzu krene šut džaba im njihov kvalitet.Veliki plus za nas će biti Kuzmić naravno ako prihvati da igra po meni dobar centar.
Wayne Rooney: "Barcelona nas je pobjedila nogometom, Real Madrid jadnom krađom!"
Pedro - najgori igrač svih vremena.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 maj 2013, 00:51

Nije nisko da ga je..š. Sa svojom visinom i snagom on je 4, gurali ga vi ili ne. NA prošlom eurobasketu bio je 4, dobro se sjećam.
Pogledaj sta su tokom veceg dijela svoje karijere igrali i Dubljevic i Milko Bjelica,pa onda raspravljaj samnom,a ne da gledas koliko je ko visok ili sta im je napisano u biografiji.Dubljevic godinama centar Buducnosti,jedino je igrao PF kad je Vucevic bio tu prosle godine,jer je lockout bio u NBA-u,a i sada je cesto na centru u svom klubu u Spaniji.Bjelica igrao centra u Rytasu,a onda nastavio i Caji,jer je Mirza bio PF.Nijedan ni drugi nemaju brzinu koja se zahtjeva od danasnje moderne 4-ke,da bi konstantno igrali na toj poziciji,upravo zbog toga sto ne mogu braniti perimetar,te,najcesce igraju centre u ekipi.Dasic citavu svoju karijeru nisko krilo igra,od Buducnosti,Partizana,preko ono minuta u Realu ,pa i Lottomoatici kasnije.Protiv nas na EP igrao prosle godine istu poziciju i cuvao Djedovica.;) Malo pogledaj koju tekmu,pusti se biografija i box score-a. ;) Usput, na onom sto si postavio za Bjelicu pise da je covjek i PF i C,iako vise igra ovo drugo,tako da ne znam odakle mozes reci da nemam znanje i da nije covjek C,a sto se tice Dubljevica,na onoj istoj strani pogledaj startnu petorku Valencie,pa se zapitaj sta je on igrao u petorci pored Doellmana u zadnjoj utakmicii!??Ja znam sta,jer sam gledao tu tekmu...

mirzaaaaa
Kontakt:

Post Postao/la mirzaaaaa » 10 maj 2013, 01:06

Sta ste se pepali Dasica decko je propao igra u nekakvom propalnom srpskom timu.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 10 maj 2013, 01:42

NEZALAGANJE je napisao/la:
Pogledaj sta su tokom veceg dijela svoje karijere igrali i Dubljevic i Milko Bjelica,pa onda raspravljaj samnom,a ne da gledas koliko je ko visok ili sta im je napisano u biografiji.Dubljevic godinama centar Buducnosti,jedino je igrao PF kad je Vucevic bio tu prosle godine,jer je lockout bio u NBA-u,a i sada je cesto na centru u svom klubu u Spaniji.Bjelica igrao centra u Rytasu,a onda nastavio i Caji,jer je Mirza bio PF.Nijedan ni drugi nemaju brzinu koja se zahtjeva od danasnje moderne 4-ke,da bi konstantno igrali na toj poziciji,upravo zbog toga sto ne mogu braniti perimetar,te,najcesce igraju centre u ekipi.Dasic citavu svoju karijeru nisko krilo igra,od Buducnosti,Partizana,preko ono minuta u Realu ,pa i Lottomoatici kasnije.Protiv nas na EP igrao prosle godine istu poziciju i cuvao Djedovica.;) Malo pogledaj koju tekmu,pusti se biografija i box score-a. ;) Usput, na onom sto si postavio za Bjelicu pise da je covjek i PF i C,iako vise igra ovo drugo,tako da ne znam odakle mozes reci da nemam znanje i da nije covjek C,a sto se tice Dubljevica,na onoj istoj strani pogledaj startnu petorku Valencie,pa se zapitaj sta je on igrao u petorci pored Doellmana u zadnjoj utakmicii!??Ja znam sta,jer sam gledao tu tekmu...
haha, očekivao sam ovakav odgovro majke mi!
Pogeldao sam ja vise utakmice španske ACB lige nego sto si ti nakuco postova na ovom forumu.

Ako LAmpe (mada ni on nije klasični centar) ide na centra i Pleiss, ko pored drugog Bjelice igra na 4?
Moze Dubljević u Valensiji igrati sta god hoće, ali pored Vucevića i Pekovića taj momak neće igrati 5, niti ima snagu da igra na toj poziciji, nemoj se zajebavati! JA govorim sta će igrati u Crnoj Gori i to je bitno, to sto u Valnesiji u nedostatku kvalitetnih visokih igrača ponekad igra i to je druga stvar. U Crnoj Gori neće igrati centra i tačka!
Nama je Teletović čuvao Tomića na Euru pa to ne znači da je centar. Sta je Dašić igrao prije 3-4 godine i sta sad igra je nebo i zemlja. Pratim ligu Srbije i Dašić u Metalcu igra na poziciji 4. Hoćete da čovjek sa takvim atletskim sposobnostima čuva puno niže i brže igrače.Centarska linija se zna i 40 minuta će djeliti 2 igrača. Ostali će da se redaju na 4. Lično sam mišljenja da protiv Crne Gore teško mozemo do trijumfa jer će nas izdominirati u skoku. ZAboravite prošlo prvenstvo, PEković i Vučević su strahovito napredovali.

Omjer skokova protiv Gruzije u prvom meču 27-51, u drugom 42-36, protiv Holandije 25-40, 42-34, LAtvije 27-46, 47-43. Sve vrijeme smo igrali toplo hladno protiv prosječni reprezentacija kad je skok igra u pitanju.I Litvanija i Srbija, a posebno Crna Gora su tu fenomenalno pokrivene i ako se ne pojačamo, nemamo lično sta traziti na Euru. Ako će protivnik imati 15tak više napada onda nam i odličan sut neće pomoći.

filip13

Post Postao/la filip13 » 10 maj 2013, 06:41

dašić jeste igrao na 3 na početku karijere,sada isključivo igra na 4,ali nije isključeno da na eurobasketu igra na 3

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 10 maj 2013, 07:17

Dasic na 3 :?: U slucaju da Aco prebaci Nihada na 3,Nihad ce ga pojesti sa svojim prodorima.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 maj 2013, 10:49

Opet ti. Vladimir Dasic je nisko krilo i tu je kraj price. Da li njemu na wikipediji pise da je PF ili nesto drugo je prica za sebe.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 10 maj 2013, 11:09

Bio nisko ili visoko , on ce kampovati na trojci uglavnom..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

HAARII
Kontakt:

Post Postao/la HAARII » 10 maj 2013, 11:45

Selektor Košarkaške reprezentacije BiH Aleksandar Petrović objavio je širi spisak od 24 igrača koja će konkurisati za Evropsko prvenstvo u Sloveniji (od 4. do 22. septembra).
Na spisku se nalaze: 1. ADAMOVIĆ Filip, 2. AVDIBEGOVIĆ Armin, 3. GORDIĆ Nemanja, 4. PAŠALIĆ Adnan, 5. WRIGHT ZACKARY Lamar, 6. BUZA Nedim, 7. ĐEDOVIĆ Nihad, 8. HALILOVIĆ Miralem, 9. MAŠIĆ Ante, 10. MITROVIĆ Nemanja, 11. PERŠIĆ Dalibor, 12. ŠUTALO Marko, 13. VRABAC Adin, 14. BAVČIĆ Edin, 15. KIKANOVIĆ Elmedin, 16. KUZMIĆ Ognjen, 17. NURKIĆ Jusuf, 18. OMIĆ Alen, 19. SAVOVIĆ Boris, 20. SINANOVIĆ Nedžad, 21. STIPANOVIĆ Andrija, 22. SULEJMANOVIĆ Emir, 23. TELETOVIĆ Mirza.

Selektor je ranije potvrdio da će bh. tim do početka šampionata odigrati deset kontrolnih utakmica, od kojih će njih šest biti u periodu od sedam dana.

Podsjetimo, u grupi B u Jesenicima BiH će igrati protiv četiri selekcije država nastalih raspadom bivše Jugoslavije. Za plasman u drugu fazu takmičenja borit će se Srbija, Crna Gora, Makedonija, BiH, Litvanija i Latvija.
http://www.****/sport/kosark ... -sloveniji" onclick="window.open(this.href);return false;

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 10 maj 2013, 11:55

HAARII je napisao/la:Selektor Košarkaške reprezentacije BiH Aleksandar Petrović objavio je širi spisak od 24 igrača koja će konkurisati za Evropsko prvenstvo u Sloveniji (od 4. do 22. septembra).
Na spisku se nalaze: 1. ADAMOVIĆ Filip, 2. AVDIBEGOVIĆ Armin, 3. GORDIĆ Nemanja, 4. PAŠALIĆ Adnan, 5. WRIGHT ZACKARY Lamar, 6. BUZA Nedim, 7. ĐEDOVIĆ Nihad, 8. HALILOVIĆ Miralem, 9. MAŠIĆ Ante, 10. MITROVIĆ Nemanja, 11. PERŠIĆ Dalibor, 12. ŠUTALO Marko, 13. VRABAC Adin, 14. BAVČIĆ Edin, 15. KIKANOVIĆ Elmedin, 16. KUZMIĆ Ognjen, 17. NURKIĆ Jusuf, 18. OMIĆ Alen, 19. SAVOVIĆ Boris, 20. SINANOVIĆ Nedžad, 21. STIPANOVIĆ Andrija, 22. SULEJMANOVIĆ Emir, 23. TELETOVIĆ Mirza.

Selektor je ranije potvrdio da će bh. tim do početka šampionata odigrati deset kontrolnih utakmica, od kojih će njih šest biti u periodu od sedam dana.

Podsjetimo, u grupi B u Jesenicima BiH će igrati protiv četiri selekcije država nastalih raspadom bivše Jugoslavije. Za plasman u drugu fazu takmičenja borit će se Srbija, Crna Gora, Makedonija, BiH, Litvanija i Latvija.
http://www.****/sport/kosark ... -sloveniji" onclick="window.open(this.href);return false;

Gdje igra taj boldirani :mrgreen:

HAARII
Kontakt:

Post Postao/la HAARII » 10 maj 2013, 12:02

lumani je napisao/la:
HAARII je napisao/la:Selektor Košarkaške reprezentacije BiH Aleksandar Petrović objavio je širi spisak od 24 igrača koja će konkurisati za Evropsko prvenstvo u Sloveniji (od 4. do 22. septembra).

Gdje igra taj boldirani :mrgreen:
ispravka muhamed :mrgreen:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 10 maj 2013, 12:08

Pa dobro nije tvoja greska,jedino ako si ti taj novinar :) ;)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.