Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Mala povredica.
Nadarevic na klupi Genove protiv Intera.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- Goalgetter
- Kontakt:
Hrgota zabio Hattrick protiv Mainza u prvoj utakmici u Bundesligi od pocetka za M'Gladbach. Zna li neko vise o njemu, je li govorio da bi igrao za nas?
-
Sapunaru28
- Kontakt:
Prije svoga 20. rođendana (12. siječnja 2013.) otisnuo se iz Švedske, gdje je u klubovima IK Tord i Jönköpings učio prve nogometne korake i stekao ime velikog nogometnog talenta, ubojitog napadača s radara brojnih europskih divova i otisnuo se u “društvo velikih”. Njemačka Borussia Mönchengladbach, koja je Jönköpingsu za njegove usluge u lipnju platila 400 tisuća eura, idealan je izbor za mladog nogometaša željnog napretka. Sam Hrgota je zadovoljan prilagodbom na novu sredinu.
- Ovdje u Mönchengladbachu sam već pet mjeseci. Sve je sjajno, klub, uvjeti rada, suigrači, trener, a posebno sam oduševljen atmosferom na svim stadionima Bundeslige. Zadovoljan sam i svojom prilagodbom jer ne treba zaboraviti da sam prije pola godine igrao drugu švedsku ligu. Razlika je ogromna. Ipak je Bundesliga poslije Engleske najjača u Europi, kaže Hrgota za Dnevni list.
Iako je u napadu tima s Borussia-Parka konkurencija vrlo jaka, Hrgota je i pored Luuka de Jonga, Igora de Camarga, Mikea Hankea i Peniela Kokou Mlape skupio deset od mogućih 20 nastupa ove sezone, upisavši ukupno 261 minutu na terenu.
- Moram naglasiti da imam veliko povjerenje trenera Luciena Favrea koji mi daje dosta prilika. Upisao sam minutažu u svim natjecanjima (Liga prvaka, Europska liga, Bundesliga) i s te strane sam zadovoljan. Nedostaje još gol, ali i on će, nadam se, uskoro doći tako bi slika bila potpuna, govori Hrgota.
Lucien Favre i stručni stožer Borussije s mlađim igračima postupaju tako da ih često prebacuju u U23 momčad, koja se natječe u četvrtoj ligi. Tako je Hrgota svih deset nastupa upisao od kraja kolovoza do kraja listopada (u međuvremenu nije igrao samo u remiju s Bayer Leverkusenom), ali od tada je u U23 momčadi te je propustio sedam susreta prvog tima. On to razumno prihvaća kao dio razvojnog procesa.
- Vrijeme je na mojoj strani. Mlad sam i sve je ovo za mene veliko iskustvo. Imam povjerenje i potporu svih u klubu. Puno mi pomaže i obitelj, otac je sa mnom u Mönchengladbachu, a pri ruci mi je uvijek i moj zastupnik Dražen Gilja koji mi rješava sve probleme. Meni je preostalo samo trenirati i što bolje igrati. Inače, u klubu sve funkcionira savršeno. Odigrao sam nekoliko utakmica jako dobro. Naročito uzvratnu kvalifikacija za Ligu prvaka u Kijevu protiv Dinama, ali nažalost nismo se uspjeli plasirati. Zatim i prvenstvenu protiv HSV-a…
Branimir Hrgota je igrao za sve mlade selekcije Švedske do 19 godina, a nedavno je debitirao i za U21 reprezentaciju te postigao jedini pogodak u 1:1 remiju s Češkom. Što se klupske sudbine tiče, prelaskom u Mönchengladbach to je pitanje barem neko vrijeme riješeno, ali za njega će uslijediti borba i na reprezentativnom planu. Naime, po rođenju (Zenica) Hrgota ima pravo nastupa za BiH, po nacionalnosti za Hrvatsku, a po državljanstvu za Švedsku. A sve tri reprezentacije žele u svom dresu ljevonogog napadača kojeg mnogi već nazivaju “novim Ibrahimovićem”, dok njegov menadžer Dražen Gilja poručuje “bit će bolji od Ibre”.
Iz Švedske bi uskoro mogao doći i poziv za A reprezentaciju, iz Hrvatske su već poduzeli mjere i poslali izbornika U21 reprezentacije koji je u Njemačkoj razgovarao s Hrgotom, dok se iz NS-a BiH još uvijek čeka poduzimanje prvih konkretnih koraka, piše Dnevni list.
- Imale su moje igre pozitivan odjek i u Hrvatskoj. Kontaktirali su me iz HNS-a. Čak me je gospodin Ivo Šušak posjetio ovdje u Njemačkoj, gledao utakmicu s HSV-om, a poslije smo u nazočnosti moga oca i moga zastupnika obavili jedan razgovor. Tom je prilikom gospodin Šušak na mene ostavio sjajan dojam. U svakom slučaju godi interes dviju jakih reprezentacija kao što su Hrvatska i Švedska. To mi daje snagu nastaviti i dalje marljivo trenirati i dobro igrati, a kad dođe vrijeme, ne sumnjam da ćemo moj zastupnik i ja donijeti pravu odluku. No, sad sam fokusiran samo na svoj klub i da što prije izborim mjesto u prvih 11 u Mönchengladbachu, zaključio je Hrgota, koji ne isključuje ni mogućnost igranja za BiH, ali za to će iz NS-a morati “zasukati rukave”.
U Jajcu je rođen, ne Zenici.
ma kakav Hrgota, znaš kad će ga pozvati na razgovor iz NS? nikad .. nećemo mi nikoga moliti, al' zato hoće Hrvati sigurno .. mi imamo sada jaku repku i nikoga nećemo moliti, a Hrvati koji su godinama među top 10, a sada i 4, opet će "moliti" .. dok Pape kaže, prvo moraju promjeniti papire, pa tek onda mogu doći u razmatranje, Hrvati prvo obave razgovor sa igračima, pa ako ovi hoće da igraju, pokrenu proceduru .. i tako, dok mi nikog ne "molimo", Hrvati i Srbi mole .. mi pametni, svi drugi budale
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Ma suti bolan sta ti znas....JTS je napisao/la:ma kakav Hrgota, znaš kad će ga pozvati na razgovor iz NS? nikad .. nećemo mi nikoga moliti, al' zato hoće Hrvati sigurno .. mi imamo sada jaku repku i nikoga nećemo moliti, a Hrvati koji su godinama među top 10, a sada i 4, opet će "moliti" .. dok Pape kaže, prvo moraju promjeniti papire, pa tek onda mogu doći u razmatranje, Hrvati prvo obave razgovor sa igračima, pa ako ovi hoće da igraju, pokrenu proceduru .. i tako, dok mi nikog ne "molimo", Hrvati i Srbi mole .. mi pametni, svi drugi budale
Ustvari ispisat ce ti doktorat, a nista konkretno napisati u vezi ovog sa igracima, sa nesposobnoscu istog i saveza da privuku nekog igraca pod nasu zastavu, i sa buducnosti repke....
Nama je sadasnost svijetla jer imamo igrace kakve nismo nikad imali, al' sta nam buducnost nosi, polako ce prestati izvori stranih Bosanaca jer se i za ove sad moras boriti (a doticni se ne bori, on ih bez borbe predaje, jer ipak logicno je da nastupa za zemlju gdje je rodjen) a kako li ce tek biti za 10-tak - 20-tak god kad nam se neki Bosanac pojavi sa imenom Mirallem, Denys i sl. koji osim dedinskih i naniskih veza nece imati nikakve veze sa BiH....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
-
Sapunaru28
- Kontakt:
Stimac je sam odletio u Moenchengladbach da razgovara s Hrgotom oko nastup za Hrvatsku repku
To je sta Stimac radi u 10/12 mjeseca u kojima je slobodan godisnje
A pape sjedi na guzu
To je sta Stimac radi u 10/12 mjeseca u kojima je slobodan godisnje
A pape sjedi na guzu
Papeta podržavam kao selektora, čovjek radi dobar posao, prvi smo, blizu plasmana u Brazil, na tome mu svaka čast .. ono gdje je Pape potpuni amater je davanje izjava .. on kad izvali glupost, ja pobjegnem u WC i sakrijem se, eto koliko me bude sramota onoga što pročitamMrMuscle je napisao/la:Ma suti bolan sta ti znas....JTS je napisao/la:ma kakav Hrgota, znaš kad će ga pozvati na razgovor iz NS? nikad .. nećemo mi nikoga moliti, al' zato hoće Hrvati sigurno .. mi imamo sada jaku repku i nikoga nećemo moliti, a Hrvati koji su godinama među top 10, a sada i 4, opet će "moliti" .. dok Pape kaže, prvo moraju promjeniti papire, pa tek onda mogu doći u razmatranje, Hrvati prvo obave razgovor sa igračima, pa ako ovi hoće da igraju, pokrenu proceduru .. i tako, dok mi nikog ne "molimo", Hrvati i Srbi mole .. mi pametni, svi drugi budale![]()
Sad ce ti doci Elegant, Harishp i sl. koji ce ti bacati floskule i supljake kako je Pape bio vrhunski igrac, kako smo 1. u grupi i tako to....
Ustvari ispisat ce ti doktorat, a nista konkretno napisati u vezi ovog sa igracima, sa nesposobnoscu istog i saveza da privuku nekog igraca pod nasu zastavu, i sa buducnosti repke....
Nama je sadasnost svijetla jer imamo igrace kakve nismo nikad imali, al' sta nam buducnost nosi, polako ce prestati izvori stranih Bosanaca jer se i za ove sad moras boriti (a doticni se ne bori, on ih bez borbe predaje, jer ipak logicno je da nastupa za zemlju gdje je rodjen) a kako li ce tek biti za 10-tak - 20-tak god kad nam se neki Bosanac pojavi sa imenom Mirallem, Denys i sl. koji osim dedinskih i naniskih veza nece imati nikakve veze sa BiH....
a da nam je Savez nesposoban, to znamo odavno i tako će nažalost i ostati ..
"MI NIKOG NEĆEMO MOLITI" - najgluplja rečena koju sam ikad čuo, prosto se grozim evo i dok je sam pišem
ovo svako treba da UTUVI u glavu .. lijepo je sada, al' šta će biti kasnije rođaci? ko zna šta nam budućnost nosiNama je sadasnost svijetla jer imamo igrace kakve nismo nikad imali, al' sta nam buducnost nosi, polako ce prestati izvori stranih Bosanaca jer se i za ove sad moras boriti (a doticni se ne bori, on ih bez borbe predaje, jer ipak logicno je da nastupa za zemlju gdje je rodjen)
Zadnja izmjena: JTS, dana/u 12 maj 2013, 14:50, ukupno mijenjano 1 put.
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
meni je glupo da to sve radi Susic i da bude selektor i sekretear i oruzar i pravnik,ZA STA SLUZI SAVEZ? ako nama pape treba da obavlja sve stvari koje imaju veze s reprezentacijom onda je to cirkus,Pape treba da oplete malo po omladinskim skolama u BH da i od njih imamo kakve koristi ako naravno mislimo se zadrzat medju 15,i ustalit se na prvenstvima
I to sto kazes@gospon Misicko.Nego napisi ti osim doktorata da li kontas da se ti jednoguzicnidvijestolicnosjedalacki igraci dovedu u repke.Patom ili pamom.MrMuscle je napisao/la:Ma suti bolan sta ti znas....JTS je napisao/la:ma kakav Hrgota, znaš kad će ga pozvati na razgovor iz NS? nikad .. nećemo mi nikoga moliti, al' zato hoće Hrvati sigurno .. mi imamo sada jaku repku i nikoga nećemo moliti, a Hrvati koji su godinama među top 10, a sada i 4, opet će "moliti" .. dok Pape kaže, prvo moraju promjeniti papire, pa tek onda mogu doći u razmatranje, Hrvati prvo obave razgovor sa igračima, pa ako ovi hoće da igraju, pokrenu proceduru .. i tako, dok mi nikog ne "molimo", Hrvati i Srbi mole .. mi pametni, svi drugi budale![]()
Sad ce ti doci Elegant, Harishp i sl. koji ce ti bacati floskule i supljake kako je Pape bio vrhunski igrac, kako smo 1. u grupi i tako to....
Izgleda fakat niko da ne skonta da svi ti igraci koji su iz drzava ili repki koje vrlo cesto igraju velika prvenstva ni u ludilu ne kontaju da svrate u BIH repku.Hrvatima je lako sto su od starta na tim takmicenjima pa bare i vode da zabe uskoce imaju do mile volje.Mi tek poceli navodnjavati,dok je prije susa bila gore nego u Najrobiju.
Ista stvar je mentaliteta i odgoja roditelja te djece.Kod kockastih i u Centralnoj Australiji ces naci sahovnicu u dvoristu,dok se kod nas i u Slavonskom Brodu Bosnjo ''asimilira''sad pa sad u zavisnosti odakle vjetar puse.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 12 maj 2013, 14:56, ukupno mijenjano 2 puta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
osim njegovog posla, tj. vođenja repke, ja od njega očekujem još dvije stvari .. prvo da ne daje glupe izjave, a u tome je maher .. a drugo da razgovara sa potencijalim reprezentativcima, jer to radi svaki iole normalan selektorciza je napisao/la:meni je glupo da to sve radi Susic i da bude selektor i sekretear i oruzar i pravnik,ZA STA SLUZI SAVEZ? ako nama pape treba da obavlja sve stvari koje imaju veze s reprezentacijom onda je to cirkus
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
-
Sapunaru28
- Kontakt:
PAPE pozovi Hrgotu
"mi nikoga necemo moliti" dok ne ispadnemo u grupnoj fazi Mundijala
nećemo nikog moliti dok ne prođemo kao Srbija protiv ArgentineSapunaru28 je napisao/la:PAPE pozovi Hrgotu
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Ne mora Pape, ali ne mora ni davati glupe izjave. I kada Safet ode ostat će reprezentacija Bosne i Hercegovine, ali ako ovako nastavi da se ''bori'' za igrače, bojim se da ćemo ponovo propadati. Znači u redu, poštujemo tvoj rad Safete, al' de malo razmisli i o budućnosti. Ranije sam pisao, neka se okanu medija i Savez i Safet, neka budu prefrigani da šute i rade, kao što rade Hrvati godinama i ''otimaju'' igrače gdje stignu. Njima nije ispod časti, a nama k'o biva jeste. Ako je njima mrsko, neka uposle ljude u Savezu kojima neće ispod časti biti da odu i mole, nagovaraju iole kvalitetnijeg igrača u ime Saveza koji su porijeklom odavde da igraju za nas.ciza je napisao/la:meni je glupo da to sve radi Susic i da bude selektor i sekretear i oruzar i pravnik,ZA STA SLUZI SAVEZ? ako nama pape treba da obavlja sve stvari koje imaju veze s reprezentacijom onda je to cirkus,Pape treba da oplete malo po omladinskim skolama u BH da i od njih imamo kakve koristi ako naravno mislimo se zadrzat medju 15,i ustalit se na prvenstvima
Okanite se više tog kvazipatriotizma, toga više nema ni u mnogo većim zemljama, a kamoli kod nas.
-
Sapunaru28
- Kontakt:
Vec smo izgubili Seferovica koji je sebe zvao "najveci bosanski patriota na svijetu"
I sam sam napisao da nije bas lako privuci igraca u repku, al' ja samo hocu da vidim da se oni (ovdje racunam mucke iz saveza i Papeta) bore za svakog igraca, da idu na razgovore po nekoliko puta, da idu pratiti potencijalne reprezentativce kao sto to rade Hrvati, pa da covjek moze reci, hajd' uredu jbg borili su se i nista, a ne ovako nazvati momke 2 puta telefonom, pitat za zdravlje i sl., pa odmah reći vadi pasos da mozes igrati za BiH... Pa sta ce doticni pomisliti da se neko zaebaje sa njim, a jos pritom mu nisi ni objasnio kako se to radi, a niti su mucke odradile svoj dio posla....harishp je napisao/la:I to sto kazes@gospon Misicko.Nego napisi ti osim doktorata da li kontas da se ti jednoguzicnidvijestolicnosjedalacki igraci dovedu u repke.Patom ili pamom.MrMuscle je napisao/la:Ma suti bolan sta ti znas....JTS je napisao/la:ma kakav Hrgota, znaš kad će ga pozvati na razgovor iz NS? nikad .. nećemo mi nikoga moliti, al' zato hoće Hrvati sigurno .. mi imamo sada jaku repku i nikoga nećemo moliti, a Hrvati koji su godinama među top 10, a sada i 4, opet će "moliti" .. dok Pape kaže, prvo moraju promjeniti papire, pa tek onda mogu doći u razmatranje, Hrvati prvo obave razgovor sa igračima, pa ako ovi hoće da igraju, pokrenu proceduru .. i tako, dok mi nikog ne "molimo", Hrvati i Srbi mole .. mi pametni, svi drugi budale![]()
Izgleda fakat niko da ne skonta da svi ti igraci koji su iz drzava ili repki koje vrlo cesto igraju velika prvenstva ni u ludilu ne kontaju da svrate u BIH repku.Hrvatima je lako sto su od starta na tim takmicenjima pa bare i vode da zabe uskoce imaju do mile volje.Mi tek poceli navodnjavati,dok je prije susa bila gore nego u Najrobiju.
Ista stvar je mentaliteta i odgoja roditelja te djece.Kod kockastih i u Centralnoj Australiji ces naci sahovnicu u dvoristu,dok se kod nas i u Slavonskom Brodu Bosnjo ''asimilira''sad pa sad u zavisnisnosti odakle vjetar puse.
Vidjet cemo kako ce se slucaj Kolasinac zavrsiti jer je on najavio da ce doci u Capljinu da izvadi pasos, iako ja jos nigdje nisam vidio da se neko slikao sa istim, ni Pape a ni ovi iz Saveza tj. nisu mu isli na noge da razgovaraju sa njim jer ipak potrebniji je on nama nego mi njemu, s obzirom da on vec ima extra angazman i da mu nije potrebna prodaja kroz repku, vec samo da su pricali preko telefona sto je nedovoljno za privuci igraca, jer evo primjer Hrgote, Hrvati se bore ko lavovi za njega, idu mu cesto, gledaju ga, nasim nije palo napamet da ga i pozovu na telefon iako je to dno dna komunikacije ( i ranije sam napisao da mi to nije uredu i da je to nedovoljno) pa da ugovore sastanak, a mozda izvise na kraju, pa bar ljudi mogu reci casno smo se borili, sta ce nasi reci: ''Logicno mi je da igra Svedsku, ipak je tamo rodjen i tamo je odrastao'' ili ''Necu ja za njega cekati u redu'' Na ovo se uvijek ospem.........
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
-
Sapunaru28
- Kontakt:
Ipak je najlakse kad bi smo mi mogli SAMI napravit igraca kao sto Hrvatska radi
dosadan si ko proljev.Sapunaru28 je napisao/la:Ipak je najlakse kad bi smo mi mogli SAMI napravit igraca kao sto Hrvatska radi
DRUG NEBI TI PUNCA
-
Sapunaru28
- Kontakt:
dosadan si ti kao prolijev
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Google [Bot] i 12 gostiju.