Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

viKK
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la viKK » 12 maj 2013, 10:02

Unofficialpage je napisao/la:
Adelin je napisao/la:Izbrisao sam vazne stvari s kompa ,da li mogu kako vratiti ,da li ima neki program ili nesto ?
Pokusaj sa system restore. Ne znam hoces li uspeti ali pokusaj :D
Neće mu uspjeti sa system restore , džaba će probat (znam iz iskustva) .. Obrisani fajlovi se nikako ne mogu vratiti , osim ako radiš system backup a mnogo ljudi to ne radi ...
A mogao si barem napisati kad si izbrisao fajlove , kako itd..

Fergie
Kontakt:

Post Postao/la Fergie » 12 maj 2013, 10:35

Eh ovako imam sljedeci problem, desava mi se od sinoc. Kada upalim komp, previse mi steka. Odem na task menager i vidim da mi je CPU usage 100% i to zbog jedne stvari:

slika

Kad iskljucim taj svchost onda se sve vrati u normalu, komp ne steka, ali se pojave neki drugi problemi, tipa da mi ne radi zvuk na netu. Jedino sto sam uradio sinoc od promjena jeste da sam vratio staru tastaturu, a ostalo sam radio sve uobicajno.

Ako neko zna u cemu je problem, bio bi jako zahvalan ;)
Ferguson's red army!
Chicharitoooooooo!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 12 maj 2013, 11:24

Ne mozes tek tako iskljucitvati system stavke, svchost nije samo jedan proces.

http://www.hanselman.com/blog/FiguringO ... dows7.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
...Život za Široki...

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 12 maj 2013, 11:32

viKK je napisao/la:
Adelin je napisao/la:Izbrisao sam vazne stvari s kompa ,da li mogu kako vratiti ,da li ima neki program ili nesto ?
Neće mu uspjeti sa system restore , džaba će probat (znam iz iskustva) .. Obrisani fajlovi se nikako ne mogu vratiti , osim ako radiš system backup a mnogo ljudi to ne radi ...
A mogao si barem napisati kad si izbrisao fajlove , kako itd..
da, syytem restore nece vratiti dokumente..
ali ima nacin da ih vratis, ako si ih pobrisao iz smeća imas programa za vracanje dokumenata, samo malo guglas:

http://www.pandorarecovery.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://tokiwa.qee.jp/EN/DataRecovery_EN.zip" onclick="window.open(this.href);return false;

http://undelete-plus.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

ja sam ovu:
http://www.snapfiles.com/get/recuva.html" onclick="window.open(this.href);return false;

ali nemora znaciti da ce ti uspjet
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Fergie
Kontakt:

Post Postao/la Fergie » 12 maj 2013, 11:47

ŠB_Fidelis je napisao/la:Ne mozes tek tako iskljucitvati system stavke, svchost nije samo jedan proces.

http://www.hanselman.com/blog/FiguringO ... dows7.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Znam da ne mogu, citao sam negdje da mogu to ponekad uraditi kao privremeno rjesenje..
Hvala, pogledat cu taj link, pa valjda popravim nesto ;)
Ferguson's red army!
Chicharitoooooooo!

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 12 maj 2013, 12:30

Ne može se to vratiti sa system restore-om.
Pld W D L
38 26 12 0

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 maj 2013, 12:34

Ja sam jednom PES izbrisao i system restore uradio. PES se vratio i radio :mrgreen:

Znam da se ne moze vratiti ali nema sta izgubit. Ai ovi programi za vracanje, tesko ce vratit. I ja sam davno nesto vazno izbrisao, pokusao sa Recuvom i nisam uspio. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 12 maj 2013, 13:00

Zna li iko fino podesit Linux sisteme? Da mi predlozi neki i da malo više informacija..jer je to sistem za 10, samo zavisi od distribucije
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 12 maj 2013, 13:10

ubuntu-12.04.2-desktop-i386
Odlican :)
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 12 maj 2013, 13:21

Amoxicillin je napisao/la:Zna li iko fino podesit Linux sisteme? Da mi predlozi neki i da malo više informacija..jer je to sistem za 10, samo zavisi od distribucije

ja mislim da je mandriva ok, slicna windowsu

imas linux drustvo BIH web im je bio linux . org . ba (www) pa tamo si mogao dobiti savjet, naruciti za 2,3 KM linux i sve upute.
FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 12 maj 2013, 13:22

Zasto naruciti i platiti linux kada ga mozes skinuti s weba i koji je ujedno i BESPLATAN !?
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 12 maj 2013, 13:25

Ma meni samo eto da je dobar i da se može brzo uštimat jer ionako ganjam samo igrice i surfam :D malo photoshopa ..a najvaznije nema one aero interfejse i ne "jede" memoriju k'o win7
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 12 maj 2013, 13:27

Unofficialpage je napisao/la:Ja sam jednom PES izbrisao i system restore uradio. PES se vratio i radio :mrgreen:
Najvjerovatnije su bili ostali neki stari fajlovi , pa se uspio pokrenuti nakon što si uradio system restore...

Jako je bitno znat kad je izbriso fajlove , jer ako je to bilo davno , teško da će moći vratiti fajlove..
Amoxicillin je napisao/la:Ma meni samo eto da je dobar i da se može brzo uštimat jer ionako ganjam samo igrice i surfam :D malo photoshopa ..a najvaznije nema one aero interfejse i ne "jede" memoriju k'o win7
Samo jedna moja napomena , nisam neki iskusni korisnik linux ubuntu-a , ali moj brat ga je koristio stalno i po onome što znam , nije uopšte lako instalirati igre na linux ...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 maj 2013, 18:15

viKK je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Ja sam jednom PES izbrisao i system restore uradio. PES se vratio i radio :mrgreen:
Najvjerovatnije su bili ostali neki stari fajlovi , pa se uspio pokrenuti nakon što si uradio system restore...

Jako je bitno znat kad je izbriso fajlove , jer ako je to bilo davno , teško da će moći vratiti fajlove..
Izasao na ono u CP na add/remove file i tu igru izbrisao :D Moze bit da je ostalo.

Tesko ce vratit to sto je izbrisao.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Semirr
Kontakt:

Post Postao/la Semirr » 13 maj 2013, 15:20

imam problem sa memorijom na laptopu
sve sto ima su dvije igrice koje ne zauzimaju ni 10GB, ali slobodne memorije imam nesto manje od 100MB
skidao sam igrice, pa brisao, da li su mozda ostale na hard disku i zna li neko sta je problem i kako ga rijesiti ?

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 13 maj 2013, 15:21

kolika ti je velicina hard diska? tj.koliko imas ukupne memorije na racunaru?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Semsudin
Kontakt:

Post Postao/la Semsudin » 13 maj 2013, 15:26

Semirr je napisao/la:imam problem sa memorijom na laptopu
sve sto ima su dvije igrice koje ne zauzimaju ni 10GB, ali slobodne memorije imam nesto manje od 100MB
skidao sam igrice, pa brisao, da li su mozda ostale na hard disku i zna li neko sta je problem i kako ga rijesiti ?
Pa ako si brisao samo slanjem u recycle bin, nisi ih izbrisao sa kompjutera u potpunosti.

Ideš Control Panel > Add or Remove Programs > i onda ako je koja igrica ostala izabereš opciju Remove i pokrenuće se deinstalacija.

Može biti da je ovo u pitanju, pokušaj. ;)
Inače momak je legenda mislim na Sea
Stil rušiljende strogo prekucende

Semirr
Kontakt:

Post Postao/la Semirr » 13 maj 2013, 16:48

Semsudin je napisao/la:
Semirr je napisao/la:imam problem sa memorijom na laptopu
Pa ako si brisao samo slanjem u recycle bin, nisi ih izbrisao sa kompjutera u potpunosti.

Ideš Control Panel > Add or Remove Programs > i onda ako je koja igrica ostala izabereš opciju Remove i pokrenuće se deinstalacija.

Može biti da je ovo u pitanju, pokušaj. ;)

Rijesio sam problem. Igram FIFA Manager i toliko puta sam snimio da je ukupno zauzimalo 50GB :D

Baltazar
Kontakt:

Post Postao/la Baltazar » 13 maj 2013, 22:26

imam problem sa externim hard diskom, spremio sam sve na njega, bio je na popravci, novi windows sve, uglavnom sad kad ubacim i otvorim pise folder is empty iako su sve stvari i dalje na externom, znam jer vidim po memoriji da je pun i kada sam skenirao sve je ocitao, problem je vjerovatno sto na njemu ima nekih virusa od ranije. Pokusao sam iskljuciti antivirus i firewall ali ponovi nista nije ocitao. Ima li ko neku ideju

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 14 maj 2013, 14:56

Moja sestra je imala sličan problem na laptopu , samo što je ona uspjela vidjeti svoje fajlove , i kada sam uključio da se vide ekstenzije , svi fajlovi, čak i folderi (znači i fajlovi bez ekstenzija) su imali .exe ekstenziju... Ali ne sjećam se kako sam to riješio do kraja .

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1 i 8 gostiju.