RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Goodison
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Goodison » 12 maj 2013, 13:45

Dovoljan bod i jednim i drugim. Želji čestitke na tituli.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

19UM94
Kontakt:

Post Postao/la 19UM94 » 12 maj 2013, 14:08

konjicanin01 je napisao/la: mislim da bi se uistinu malo trebalo pozabaviti nAvijackom skupinom RED ARMY,svaka cast onim momcima koji nes pokusavaju navijati al brate sve to izgleda traljavo i neozbiljno ,prvo sto su to sve mahom momčići od 15,16 god,nemaju glasovne kapacitete da to grmi, fakticki na dedarskoj tribini se necuju.Zar je problem se malo potrudit ako vec dolazis na tekmu ,ni zastava ni salova,ni nekog bubnja da se daje neki ritam ,i sve to na onoj oronuloj tribini izgleda tuzno.Do prije dvije godine velez je imao ozbiljnu navijacku skupinu, a sad bojim se i kad bi se borili za titulu da bi se ista poboljsalo ,jednostavno svi ocekuju neko ce drugi otici iza gola ,ko god postane punoljetan mizerno mu otici iza gola,po meni bolje bi bilo skroz zamrznuti rad red army-ja ,dok se to ne doved ured ,ili da ova grupa momaka predje na centralnu tribinu ,nekako bi bar ona ljepse izgledala,jer tuzno je da da dodju horde zla i manijaci,i toliko nadglasaju red army,pa bolje da nisu tu nikako,a moze se puno bolje,evo primjer ovi navijaca leotara nije ih dugo bilo,pa su se pojavili na tekmi protiv veleza ,bilo ih je stotinjak i izgledali su dosta organizovano,Nadam se da ce neko razbiti ovu letargiju i uspavanost i uprkos svemu vratit pravi red army na tribinu,
sve je rečeno . samo što vam smeta kad netko drugi kaže . ako mislite da sam opterećen bilo kojim navijačima i da sam neki navijač nisam , samo vas malo provociram :D

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 12 maj 2013, 14:11

Kako je bilo na polusezoni ovo je dobro ispalo. Svim igracima pohvale s posebno Vladi i malom Leticu momci su poginuli svaku utakmicu. Sad se dobro presabrat sta i kako iducu jer me ovo ubi brate. Forza Velez
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 12 maj 2013, 14:14

Vecina ovdje nije pri sebi. Koji su to ljudi PRAVI RA? Molim te eto..Ko ima pravo nekome reci da je pravi ili krivi?
Support Velez, It's logical! ★

konjicanin01
Kontakt:

Post Postao/la konjicanin01 » 12 maj 2013, 14:44

Mont0 je napisao/la:Vecina ovdje nije pri sebi. Koji su to ljudi PRAVI RA? Molim te eto..Ko ima pravo nekome reci da je pravi ili krivi?
Naravno brate da nema ,niko nikom nema pravo osporiti dase osjeca navijacem veleza i da navija ,ja samo kazem da ova grupa koja trenutno cini red army jednostavno nema ni glavu ni rep,kad kazem pravi mislio sam na starije momke koji su tu bili prije par godina,da to malo uvedu ured,nebitno ima nas 50 al nek to lici na nesto otome govorim.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 12 maj 2013, 14:45

konjicanin01 je napisao/la:
Mont0 je napisao/la:Vecina ovdje nije pri sebi. Koji su to ljudi PRAVI RA? Molim te eto..Ko ima pravo nekome reci da je pravi ili krivi?
Naravno brate da nema ,niko nikom nema pravo osporiti dase osjeca navijacem veleza i da navija ,ja samo kazem da ova grupa koja trenutno cini red army jednostavno nema ni glavu ni rep,kad kazem pravi mislio sam na starije momke koji su tu bili prije par godina,da to malo uvedu ured,nebitno ima nas 50 al nek to lici na nesto otome govorim.
Samo polako sve ce sjest na svoje mjesto :)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 maj 2013, 14:47

Nadam se da znaš šta govoriš @ANTIFA
Neću da pišem o navijačima, jednom su me upozorili, al se iskreno nadam da znaš šta govoriš.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 12 maj 2013, 14:49

Nije tema za ovog foruma, al ti stariji su prezuzeti ebavanjem majki Velezovim igracima sa dedarske tribine, cast izuzecima. Zivio ti meni i svaka ti cast ako iz Konjica jos dodjes na tekmu..
Support Velez, It's logical! ★

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 12 maj 2013, 16:25

19UM94 je napisao/la:
konjicanin01 je napisao/la: mislim da bi se uistinu malo trebalo pozabaviti nAvijackom skupinom RED ARMY,svaka cast onim momcima koji nes pokusavaju navijati al brate sve to izgleda traljavo i neozbiljno ,prvo sto su to sve mahom momčići od 15,16 god,nemaju glasovne kapacitete da to grmi, fakticki na dedarskoj tribini se necuju.Zar je problem se malo potrudit ako vec dolazis na tekmu ,ni zastava ni salova,ni nekog bubnja da se daje neki ritam ,i sve to na onoj oronuloj tribini izgleda tuzno.Do prije dvije godine velez je imao ozbiljnu navijacku skupinu, a sad bojim se i kad bi se borili za titulu da bi se ista poboljsalo ,jednostavno svi ocekuju neko ce drugi otici iza gola ,ko god postane punoljetan mizerno mu otici iza gola,po meni bolje bi bilo skroz zamrznuti rad red army-ja ,dok se to ne doved ured ,ili da ova grupa momaka predje na centralnu tribinu ,nekako bi bar ona ljepse izgledala,jer tuzno je da da dodju horde zla i manijaci,i toliko nadglasaju red army,pa bolje da nisu tu nikako,a moze se puno bolje,evo primjer ovi navijaca leotara nije ih dugo bilo,pa su se pojavili na tekmi protiv veleza ,bilo ih je stotinjak i izgledali su dosta organizovano,Nadam se da ce neko razbiti ovu letargiju i uspavanost i uprkos svemu vratit pravi red army na tribinu,
sve je rečeno . samo što vam smeta kad netko drugi kaže . ako mislite da sam opterećen bilo kojim navijačima i da sam neki navijač nisam , samo vas malo provociram :D
Za provociranje se odmara u Banovićima, naravno ako si uporan u istom, pa eto, drugarski ti savjetujem da se preispitaš prije nego nešto napišeš.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 12 maj 2013, 16:29

19UM94 je napisao/la: sve je rečeno . samo što vam smeta kad netko drugi kaže . ako mislite da sam opterećen bilo kojim navijačima i da sam neki navijač nisam , samo vas malo provociram :D
Viđu momka,viđu mu odijela.
On loži?
Da bi ložio moraš biti mangup,moraš biti šmeker ali ti to nisi.
Tebi je ložiona tipa-izija ti neoguljenog ježa,moj ćaća je jači od tvog...itd...ne ide ti.
Velež u ovoj novijoj istoriji ilitiga povijesti(da svi razumiju)uglavnom životari,svake godine teška borba,da bi ostao u ligi.
To je činjenica.I činjenica je da trenutno neke stvari ne štimaju,neke stvari koje nisu za foruma,niti im je tu mjesto.
Kad mnogima nije uspjelo da ugase Velež,nije im uspjelo da Veleža gurnu u neku kantonalnu ligu,sad se okreću nekim stvarima koje nemaju veze sa ovim tipom foruma.
Budite sigurni da će stvari leći na svoje mjesto.Velež je nekad gubio 2:0 čim bi izašao iz Mostara,sada smo tvrd orah za svakoga.Sa velikim nestrpljenjem čekam sljedeću sezonu i one naredne u kojim će Velež(nadam se)igrati neku značajniju ulogu u PL pa će te opet imati priliku da gledate i da se divite.Niti su se ljudi ohladili od Veleža,niti se Velež manje voli nego prije,druge stvari su u igri...ali kako sam rekao,nisu za foruma.
Sve će leći na svoje mjesto,pa će opet ove kvazinavijačke skupine na baterije da sa strahopoštovanjem gledaju u Velež.

Uživajte i oprobajte nas nadmašiti.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 12 maj 2013, 17:51

**** te fakat nevjerovatno...gledam ove klipove,posebno ovaj prvi protiv nas,pa jel moguce da je ovako bilo i to hajmo reci ne tako davno,i onda pogledati sada RA protiv Zelje?(ako se mogu nazvati ra) Sta se to desilo,i sta se ti i dalje desava?
Amare hvala ti...

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 12 maj 2013, 18:50

zeljo4life je napisao/la:**** te fakat nevjerovatno...gledam ove klipove,posebno ovaj prvi protiv nas,pa jel moguce da je ovako bilo i to hajmo reci ne tako davno,i onda pogledati sada RA protiv Zelje?(ako se mogu nazvati ra) Sta se to desilo,i sta se ti i dalje desava?
Odgovor na tvoje pitanje:

Ono sto se desava je rezultat visegodisnje kampanje glasina i bljuvotina dusmana Veleza o kojekakvim prodajama i kriminalu kojim je Mostar (pa cak i ovaj usranni lafo-podforum) toliko preplavljen da je nakon toliko godina hrakanja, omalovazavanja, prica o prodajama o talovima, hrakanja po ljudima koji rade u Velezu, toliko unisten ugled kluba da su se ljudi jednostavno ohladili.

U jednoj od tih kampanja protiv kluba je skupina novinara izmislila i da je Velez prodao Zelji tekmu prije nekolilo godina i onda je jadna i naivna omladina (citaj djeca) otpoceli bojkot RA protiv kluba i 30togodisnja tradicija navijanja iza gola Veleza je naglo prekinuta. Tim bojkotom (uzrokovanim od strane grupe uzurpatora, novinara, ljudi iz grada koji su zeljeli stolice kluba za sebe) je prekinuta tradicija gdje starija raja u RA poducava mladju sta da rade... I ovo sto gledamo je rezultat tog bojkota i prekida koji se desio u smjeni generacija.

Ovo sto sad gledamo je upravo rezultat tih kampanja protiv uprave kluba. A da se razumijemo, uprava pravi greske i nije savrsena ali ljudi rade iskeno i vrijedno, a to mnogima smeta... Jer Velez mora da grca u dugovima da bi se lakse kontrolisao i ova situacija gdje klub napokon ima stadion u zakupnini na 40 godina (sto nije imao nito jednom od 92e do prosle godine) i gdje klub nema dugova gotovo nikako je blago receno trn u oku mnogih.

A ako zelis cak i da znas neke od tih gmazova koji rade na daljnjem unistenju kluba - pogledaj par postova nazad... Vidices ih nekoliko.
Zalosno samo da raja naivna nasjeda svaki put. Prica je milion.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 12 maj 2013, 19:00

zeljo4life je napisao/la:**** te fakat nevjerovatno...gledam ove klipove,posebno ovaj prvi protiv nas,pa jel moguce da je ovako bilo i to hajmo reci ne tako davno,i onda pogledati sada RA protiv Zelje?(ako se mogu nazvati ra) Sta se to desilo,i sta se ti i dalje desava?
Tebra svi smo mi tu samo cekamo,pun nam je k.... vise gungule za opstanak ali kad krenemo kao sto sam napisao ima da se zatvaraju objekti u mjestima gdje budemo gostovali

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 12 maj 2013, 19:12

moRAja je napisao/la:
Tebra svi smo mi tu samo cekamo,pun nam je k.... vise gungule za opstanak ali kad krenemo kao sto sam napisao ima da se zatvaraju objekti u mjestima gdje budemo gostovali
Mozda da vi navijaci prvi krenete pa ce se i klub dici?sada mozda pametujem i serem,i nas je bilo malo na tribinama kada je Zeljo u kurcu bio,al ovo sto sam vidio sada u subotu je ztvarno zalosno...bilo bi fantasticno kada bi se vi vratili na tribine,i bili kao nekada,koliko bi to bilo interesantnije,i liga i tekme i sve...zalosno je sto mi svi zalimo za poslijeratnim vremenima...tada nas je sviju bilo vise na tekmama,smjesno :(
Amare hvala ti...

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 12 maj 2013, 21:04

Hvala ti tepsija na ovim klipovima,još ako neko ima iz Kiseljaka kad smo dobili 1-0 nek postavi,tu smo isto bili moćni.Ma nisu samo rezultati u pitanju ima tu i drugih razloga za prazne tribine,nije to slučaj samo sa nama izuzev derbija Željo-Sarajevo i Velež-Zrinjski,gdje je to posjeta 2000-3000 ljudi?Nema potrebe izmišljati neke afere(ne kažem da ih nije bilo ili da ih nema),al' pogledajte u kakvom okruženju živimo.Sve više ljudi je ne zaposleno,a i ovi što rade imaju mizerna primanja,pa mu odlazak na tekmu predstavljavelik trošak.Pa ja lično dok dođem sa svojim autom potrošim 30-40KM,a dođem iz Jablanice a radim 10 sati za 20 KM.Sad kako je onima sa Ilidže,iz Konjica,Stoca,Čapljine,Prozora,G.Vakufa,Bugojna itd.sve je to uticalo na ovakvu posjetu.Naravno da bi bilo bolje sa još boljim rezultatima,sa reflektorima,ali bojim se dok se ekonomska situacija ne promjeni na bolje teško da ćemo imati bolju posjetu u čitavoj BiH.A sad da se ja nekom dokazujem jesam li ili nisam navijač Veleža to je smiješno,ništa se nemože dogoditi pa da ja kažem da ne volim Velež,apsolutno ništa.VELEŽ DO GROBA
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 12 maj 2013, 21:31

Ove sezone sam bio na nekih 5 utakmica od toga vecina u ovom proljetnom dijelu, jednostavno ne ide mi se na tribinu da slusam hebanje familije nasim igracima, skandiranje protiv uprave ili sta ja znam, ako necu podrzat momke na terenu necu dolazit na tribine nikako i to je to.

Bio sam sad protiv Zelje na velikoj tribini, i u drustvu par starijih ljudi koji ono istinski prate Velez, vidi se da vole klub, komentarisu svaki potez, ali bez nekog pritiska na igrace, uvredljivih komentara ili sta ja znam. Bilo je malo i dobacivanja sudiji i tako to, nesto zbog cega se nekad i islo na utakmicu, da cujes ono mostarsko hakanje, a ne hebanje ovog ili onog.

Nadat se da ce se i publika vratit na stadione, ne samo u Mostaru vec i sirom nase zemlje, a preduslov za to je smanjenje lige, ne podcjenjujem nikog ali jednostavno se mora podic kvalitet lige, a on je u ovom trenutku uzasan.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 12 maj 2013, 21:33

Na mladima svijet ostaje ljudi , mjenjaju se vremena generacije al ostaje Velež i Red Army ;)
Ima ova mladja ekipa mnogo ideja koje mogu sprovesti u djelo , bit ce to ukomponovano fino ne sumnjam , ni sada ne izgleda to lose , samo vremena i bit ce to sve super :)

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 12 maj 2013, 21:43

Emilin slazem se s tobom ali ja mislim da je najveci uzrok udaljenost stadiona zajedno s losim rezultatima. Potrosis goriva das petaka za ulaz i jos te sjebe poraz i hrkljus tvoje ekipe. Nije do mene ja sam svaku utakmicu na stadionu ali dosta dosta raje to sprijecava. Da je stadion u sj logoru i da mogu raja pjehe doc siguran sam da bi svaku utakmicu bilo minimalno 1500 ljudi. Bez obzira na situaciju i dalje stojim pri tome da jedino dobri rezultati Veleza mogu vratiti RAju na stadion. A ovi komsijski psici sto laju,da je njihov klub u nasoj situaciji,da se bore za opstanak i da moraju 8 km do stadiona usta me hraknite ako bi ih pratilo 50 ljudi

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 maj 2013, 22:01

Istina je da je udaljenost stadiona jedna od prepreka, ali i financijska mogućnost, zaista si to @moRAja
dobro sročio. Evo ja nekada znam kada idem na utakmicu u oba smjera potrošiti po pola sata pješice, znači sat ukupno dok dođem.

Dok kartu ..., al et' ko može da istrpi te i takve stvari, tj. ko je u mogućnosti, zaista nema isprike za
ne dolaženje. Ako te srce vuče, i ako možeš da dođeš, nema te daljine i vremena ( koje mnogi uzimaju kao
bitan faktor u dolasku ) koji te može spriječiti da dođeš na stadion. Mislim da su ipak prijašnje generacije bile više srcem vezane za ovaj klub.

Recimo nekada u društvu kada pričamo, pomenem našu ligu, kažu, ma kakva naša liga, sve se fura na ino lige, ino klubove, ne zanima ih onaj klub gdje žive, drugačija su vremena došla.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 12 maj 2013, 22:05

Ma uopšte me ne zanimaju ti komšijski navijači,ja gledam od sebe pa dalje.Upravu si moRAja kad kažeš to za rezultat,bar evo ovu polusezonu u par tekmi koliko sam bio pristup utakmici je ohrabrujući.Nadat je se da iduću sezonu krenemo dobro i ekipa i navijači.Bilo bi sigurno bolje da je stadion u Južnom al' bojim se da do toga još za dugo neće doći,velika lova treba za to a nema je na vidiku.Mislim da bi završetkom stadiona u Vrapčićima,a to znači licenca za evropu,i izboren plasman u evropu probudio i sponzore,i političare jer bez njih nema novca.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.