FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Sva sreca da fudbal na ovim prostorima ne pocinje od '95.... a evo ti gostovanje na vasem istoku....." onclick="window.open(this.href);return false;, a posto si i ti junior mogu ti naci i video zapise s gostovanja Red Army u Splitu kad je bilo 8.000 ljudi i kad je Torcida fasovala.....Baloteli je napisao/la:gerinevil je napisao/la:Posto ovaj site posjecuju maloljetnici i nadobudni navijaci u dobi do 25 godina, ( a dokazi mi da nisi jedan od njih) a ne pamtis ni finale Kupa Marsala Tita, ja ti mogu staviti tu kasetu na raspolaganje. U suprotnom, ako me uvjeris, da malo pamtis i ex Yu fudbal kad su i Velez i Zeljo zaista bile respektabilne ekipe, onda mozemo razgovarati. A sto se tice navijaca, mogu ti zasigurno potvrditi da Velez ima sirom ex Yu puno vishe navijaca, ne moj mi samo spominjati Stoleta... Dakle u Vojvodini i Srbiji, u Dalmaciji.....Da li ti zaista mislis da se za neki klub navija od 1995....ako to mislis, onda nemamo sta pricati....Jos jednom veliki pozdrav i cestitke za generaciju koja raste...MrMuscle je napisao/la:Zeljo u jednoj opstini u Sarajevu ima vise navijaca nago taj famozni Velez sirom svijeta.... a racunaj tu i ove u BiH....
Ja u zadnje vrijeme nesto gluplje nisam cuo nego to da Velez ima vise od Zelje navijaca.... Al' bas se ono moram dobro zapitati jesam li ikad ista gluplje cuo....![]()
![]()
Cuj Velez vise navijaca od Zelje....![]()
![]()
Mislim da im ne trebaš vise objašnjavati.. To su nepismena djeca...
Samo neka pogledaju zadnju tekmu sa Željom.. Istorijski derbi...
Na tribinama transparenti:
RA Novi Sad
RA Split
RA Zaostrog
RA Listica
RA Ljubuski
Ne moraš im objašnjavati da je Velez institucija, jer on to jeste..
Sama činjenica o prosjeku 78 gledatelja u sezoni 2012/13 govori sve
- bistrikboy
- Kontakt:
Ne smarajte glupostima,koga briga za Velez.Cestitam im na opstanku,ispunili su cilj.A mi?Pa dobro ima taj kup nakav jos...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Bitnije i eminentnije takmicenje smo uzeli rutinski. Ne zelim omalovaziti Kup, naravno da bih bio presretan da i to pokupimo, ali svi u svijetu te pitaju ko je prvak, a malo ko se bakce s tim ko je uzeo Kup. Pa i finansijska korist je nemjerljivo bolja kad je osvajanje titule prvaka u pitanju nego tog Kupa. Ipak, nasim momcima u utorak sretno da nas jos jednom obraduju, ako i ne uspiju hvala im sto su dali sve od sebe i omogucili nam i ovo do sad.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
-
- Kontakt:
Vratili su seennis je napisao/la:Jesu nasi u Medjugorju ili su se vratili u Sarajevo?
- MinjonKocka
- Kontakt:
Stvarno draga titula. Pored svih pehova, povreda, odlazaka, mi se izdignemo i osvojimo titulu. Uz to, glavni konkurent su nam bile komšije za razliku od prošle dvije gdje smo se takmičili sa Širokim i Borcem.
Hvala ti Amare za sve, hvala i igračima. U subotu svi na slavlje, gdje god ono bilo
Hvala ti Amare za sve, hvala i igračima. U subotu svi na slavlje, gdje god ono bilo
Manijače izdrži!
Zolotić Nermin
Zolotić Nermin
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Ja nikako ne mogu da svatim ljude koji omalozavaju kup takmicenje. Pa ljudi dragi nismo dzaba umarali igrace kada smo igrali ove utakmice (riskirali sa prvenstvenim), da bi sada pred revenas finala govorili, ma nije kup nesto. Kup, jeste, i uvijek ce biti NESTO, i kao takav treba ga uzeti kada smo god u mogucnosti.
EDTI: Sta ono Lazo razvaljuje po Albaniji.
" onclick="window.open(this.href);return false;
(Prati na 1.22)
EDTI: Sta ono Lazo razvaljuje po Albaniji.

(Prati na 1.22)
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 12 maj 2013, 15:49, ukupno mijenjano 1 put.
- zeljo4life
- Kontakt:
Neka ga mota...DzoleZeljo je napisao/la:Ja nikako ne mogu da svatim ljude koji omalozavaju kup takmicenje. Pa ljudi dragi nismo dzaba umarali igrace kada smo igrali ove utakmice, da bi sada pred revenas finale govorili, ma nije kup nesto. Kup, jeste, i uvijek ce biti NESTO, i kao takav treba ga uzeti kada smo god u mogucnosti.
EDTI: Sta ono Lazo razvaljuje po Albaniji.![]()
(Prati na 1.22)
Amare hvala ti...
Najava:
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !
White shoes never lose !
White shoes never lose !
Željo nema više navijača od Veleža!? Ne budi smiješan, a Željini kao nisu po cijelom svijetu!? Evo danas mi se javio jedan momak iz New York-a i kaže da dolazi na proslavu titule.gerinevil je napisao/la:Lafe moj nema Zeljo uopste vise navijaca od Veleza, nego su Velezovi disperzirani po cijelom svijetu, od St. Louisa do Rta Dobre nade.....a super je stvar da kupite fol od Veleza, to mi se jako svidja. Budite malo originalni kao sto vam je originalan sef s brkovima....gruezi je napisao/la:Ma uradit isto sto I velez sa akcijom "jedan navijac jedna stolica" ... reklamirati projekat na svim mogucim siteovima.skupljati novaac..zeljo ima neuporedivo vise navijaca nego velez pa bi sigurno mogli skupiti 3-4 puta vise para dovoljno da se na istoku naapravi tribina slicna sjevernoj I eto licence..
A kad vec govorimo o navijacima, ukoliko budes mogao doci u priliku nadji video kasetu iz finala Kupa Marsala Tita Velez - Zeljeznicar,pa pogledaj malo koliko je bilo jednih, a koliko drugih navijaca...
Vremena su se promijenila, Mostar je podijeljen, i nekad jedna od najvecih nogometnih ekipa na ovim prostorima, dozivjela je sudbinu grada u kojem egzistira...
Medjutim, uprkos svim nedacama i problemima nasi navijaci su sirom ex Yu...a evo neki od poznatijih navijaca su i izmedju ostalih: Emir Bukovica frontmen grupe Emir and Frozen Camels, Sergej Trifunovic, Zeljko Samardzic i prof. Zdravko Grebo...
Toliko od mene, i cestitke na tituli sa zeljom da se ne ponovi prosla godina u predkolu lige Prvaka
Ne moram dolaziti u priliku da gledam tu utakmicu jer znam o ćemu pričaš. U finalu kupa Maršala koje je odigrano u Begoradu na Marakani 24.05.1981.
Velež - Željezničar 3:2 (0:1)
Gledalaca: 40.000
Tada je na stadionu bilo oko 25.000 navijača Veleža i preko 10.000 navijača Željezničara, ali to nije nikakvo mjerilo. To je Veležu bio i jedan od najvećih uspjeha u SFRJ pa tako je i interes navijača za tu utakmicu bio veći.
Recimo, kada je Željo ovjeravao titulu 11.06.1972. u Beogradu je na stadionu JNA bilo preko 20.000 navijača Željezničara.
Kada bi ti mi počeli nabrajati poznate ličnosti, njihova imena nebi mogla stati na ovaj forum. Evo, navedi mi jednu domaću utakmicu na kojoj je bilo oko 40.000 (ako uopšte postoji) a da je na njoj igrao Velež? Kao što je recimo na Koševu protiv Newcastle-a bilo oko 38.000 kada je Željo igrao (i još mnogo puta prije kada je Željo igrao na Koševu svoje domaće utakmice).
Zadnja izmjena: Anonimac, dana/u 12 maj 2013, 16:28, ukupno mijenjano 5 puta.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
Komsije cestitke na tituli . I da nas ove godine bolje predstavite u evropi nego proslih godina . Ima li neko golove sa ovogodisnjeg finala kupa protiv sirokog ?
SAMO TI I NIKO VISE SARAJ' VO ... ZA TOBOM LUDI SMO SVI
Dosta price o velezu daj da malo raspravljamo o finalu kupa i proslavi titule .
Slažem se, samo nisam mogao da ne odgovorim.terabajt je napisao/la:Dosta price o velezu daj da malo raspravljamo o finalu kupa i proslavi titule .
MANIJACI, čestitke na tituli!
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
sami početak namještanja utakmicaAnonimac je napisao/la:Velež - Željezničar 3:2 (0:1)
Gledalaca: 40.000

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
neko golovemikimaus je napisao/la:Komsije cestitke na tituli . I da nas ove godine bolje predstavite u evropi nego proslih godina . Ima li neko golove sa ovogodisnjeg finala kupa protiv sirokog ?

SAMO TI I NIKO VISE SARAJ' VO ... ZA TOBOM LUDI SMO SVI
Odlicna konkluzija...Vaha namjestio dva glavom..anonimni je napisao/la:sami početak namještanja utakmicaAnonimac je napisao/la:Velež - Željezničar 3:2 (0:1)
Gledalaca: 40.000![]()
[youtube][/youtube]mikimaus je napisao/la:neko golovemikimaus je napisao/la:Komsije cestitke na tituli . I da nas ove godine bolje predstavite u evropi nego proslih godina . Ima li neko golove sa ovogodisnjeg finala kupa protiv sirokog ?
Sve cestitke nasem Zelji na novoj tituli,kapa do poda Amaru kralju,sa ovakovom ekipom biti sampion svaku mu cast.Nama Manijacima ostaje da slavimo,iskrenim hvala na cestitkama,a zlobnicima neka se jedu od zlobe 

Muharemovicu odlazi iz Zelje
" onclick="window.open(this.href);return false;mikimaus je napisao/la:neko golovemikimaus je napisao/la:Komsije cestitke na tituli . I da nas ove godine bolje predstavite u evropi nego proslih godina . Ima li neko golove sa ovogodisnjeg finala kupa protiv sirokog ?
ne kontašgerinevil je napisao/la:Odlicna konkluzija...Vaha namjestio dva glavom..anonimni je napisao/la:sami početak namještanja utakmicaAnonimac je napisao/la:Velež - Željezničar 3:2 (0:1)
Gledalaca: 40.000![]()

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.