Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

BaDa12
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la BaDa12 » 13 maj 2013, 17:00

Ja nešto mislim da Džeko odlazi bez obzira na trenera iduće godine. Jednostavno je zreo za odlaska, prema mom mišljenju.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 13 maj 2013, 17:02

dino-92 je napisao/la:i opet da se bori za mjesto. pellegrini je mozda(nije potvrdzeno) htio dzeku dovesti u malagu, ali ako dodje u city, tu ce imati druge igrace na raspolaganju, mozda mu se ipak vise svidjaju aguero i tevez.
po mom misljenju je bolje da skrati platu za 1-2 miliona, i ode u bvb, tu bi bio sigurno broj 1, a bolji i veci je klub. a i stil igre bi mu vise odgovarao, nego riskirati opet sezonu sa ovim sebicnim divama.
To i jest problem , da li bi Pellegrini htio koristiti Džeku onako kako bi htio u Malagi , jer ovdje imaš sasvim drugačiju ekipu i napadače na raspolaganju ...
Ali sad ... Niti mi znamo prvo oćel Mancini otići , a drugo ne znamo hoćel Pellegrini doći.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 maj 2013, 17:08

Jos neznamo ni hoce li Mancini otici, a i ako ode, hoce li uopste Pellegrini doci, zato sam i gore naveo da su to samo neke ''paralele'' . Pod Mancinijem on nema vise buducnosti, sad ako dodje novi trener, ovisice puno o njemu.

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 13 maj 2013, 17:08

Ne vjerujem da ce City otpustiti Mancinija prije kraja sezone, treba vremena i da nadju njegovu zamjenu...
City sigurno ima para da dovede bilo kojeg trenera, nebitno jel taj trener slobodan ili ne al sigurno je da oni sa dobrim trenerom traze i tu dozu atraktivnosti, brend ime...

E sad, u zadnje vrijeme se pojavilo dosta mladjih trenera koji su tek usli u trenerske vode a vecina njih su bili jako dobri igraci.. Roberto Di Mateo, Diego Simeone, Laudrup, Frank de Boer, Vicenzo Montella, Frenk Rajkard, Antonio Conte...Neko od njih bi sigurno mogao na klupu jer su imenom dovoljno atraktivni a i zeljni su dokazivanja na pocetku trenerske karijere a pokazali su vec dovoljno...

A od ovih starijih vec dokazanih trenera tu bi mogli na klupu Redknapp ( vec dokazan menadzer za premiership), Pelegrini( dokazan menadzer u Spaniji a i disciplina i koncept igre bi odgovarali Sitiju) , Ancelotti ( ne bih rekao al cisto zato sto se veze sa odlaskom iz PSG-a ), Quieroz( jako ime, veliko iskustvo a sa Iranom mu i ne ide bas najbolje) , Hiddink ( za dobru paru bi sigurno dosao ) , Mourinho ( ja mislim da on ide u Chelsea al vidjet cemo )

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 13 maj 2013, 17:26

moze city promjeniti 5 trenera koji ce obozavati dzeku, al dzeko nikad lopte nece dobiti od silve, nasrija, yaye, teveza i aguera...i bilo koji trener kad to skonta, lakse mu je dzeku distancirati, nego petorici objasnjavati i uciti ih kako treba loptu u 16m nabaciti i dodati, a ne sam krenuti...pogotovo sto ti igraci nikad sebi ne bi dozvolili da budu u sjeni dzeke...zato mora mjenjati sredinu

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 13 maj 2013, 17:35

Sve super, samo ovo "..bolje mu je skratit platu za 1-2 mil.." :lol:

Pa jarane, nisu to klikeri
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 13 maj 2013, 17:41

bordo_Sarajevo je napisao/la:Sve super, samo ovo "..bolje mu je skratit platu za 1-2 mil.." :lol:

Pa jarane, nisu to klikeri
Bolje imati 1-2 mil manje a igrati do 35. godine nego da truhne na klupi i ostane bez ikakve plate sa 30.

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 13 maj 2013, 17:57

U sportu uzimas sto vise sto prije (drugo je ako si neki mladi talent pa zelis da se dokazes, pa ti treba minutaza), jer nikad ne znas sta sutra donosi ;)

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 13 maj 2013, 18:12

Ja se ipak nadam da je on prvo fudbaler pa ondah biznismen.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 13 maj 2013, 18:15

taj milion sto bi se odrekao od plate ako predje u dortmund, moze lako dobiti nazad u premijama. dortmund je za razliku od city-a ekipa, igraju timski. city sa ovakvom igrom nikad nece proci grupnu fazu lp. i dortmund mozda nece doci do finala lp, ali opet su bolji od city-a. plus ako bude u dortmundu igrao kako se od njega ocekuje i dadne dosta golova bice atraktivniji za sponzore. jer i sponzori placaju drugacije one sto sjede na klupi i one sto svake sedmice tresu mreze i vrte se tako po televizijama.
a dortmundova igra bolje odgovora dzeki, i 100% bi bio prva opcija.

edit: i netreba zaboraviti, ako se odrekne 1 milion svoje plate, tu se radi o bruto plati. kad se oduzme porez, razlika izmedju 6 i 7 miliona je samo pola miliona u neto plati. a ako se odrekne 2 miliona svoje bruto plate, to izadje "samo" milion u neto plati.
Zadnja izmjena: dino-92, dana/u 13 maj 2013, 18:27, ukupno mijenjano 1 put.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 13 maj 2013, 18:18

Ako dodje do promjena na klupi City, Dzeki je najbolje da ostane... Ipak je City u ovom trenutku veliki klub, nece biti potrebe za prilagodbom, novca k'o u prici itd itd
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 13 maj 2013, 18:25

Razumijem ja vas, I ja bih zelio da recimo predje u Dortmund, ali morate skontati da I on, kao I vecina nas prvo razmislja o lovi kad je posao u pitanju, sve ostalo je prica za dijecu. I da, kad "nas Dzeko" dadne pare za humanitarne srvhe, svi aplaudiramo sto je naravno dobro, ali nisu te pare sa neba pale ..

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 13 maj 2013, 18:33

Consigliere je napisao/la:Ako dodje do promjena na klupi City, Dzeki je najbolje da ostane... Ipak je City u ovom trenutku veliki klub, nece biti potrebe za prilagodbom, novca k'o u prici itd itd
Nije City veliki klub , on nikad neće biti institucija kao što su pravi veliki evropski klubovi (niti navodim da Džeko zaslužuje igrati u tim klubovima) ... I koji god da trener dođe , Džeko treba ići . Džeko u Cityju nema saigrače koji se znaju sporazumijevati s njime , ma kako god da ekipa igra ..

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 13 maj 2013, 20:48

Pa u pravu je covjek.. Citaj " u ovom trenutku " veliki klub..
Jedno je historija i trofeji drugo je danasnje vrijeme...
Klub koji okuplja tolike zvijezde, reprezentativce, igrace iz razlicitih zemalja, koji ima jedne od najboljih uslova na svijetu, koji je jako dobro organizovan unutar kluba, koji ima jedan od najgledanijih kanala na youtube-u i koji najbitnije od svega, ima pare, mora biti veliki klub... Jel to Nottingham Forest trenutno veliki klub ?

Ne kazem, i Dortmund je veliki klub, kao i Valencia ili Napoli i mnogi drugi klubovi koji imaju dosta manji budzet o Citija al imaju i rezultate... Ali velika prednost tih klubova je sto nemaju toliki pritisak javnosti kao sto imaju City, Chelsea, PSG, Real, itd i imaju vise prostora za stvaranje tima, malo po malo, dok u navedenim klubovima bez trofeja automatski letis... Ali ti klubovi ti dodju kao neka odskocna daska i normalno da je logican slijed odlazak, bilo zbog para bilo zbog izazova... A gdje idu ? Idu u City !

E sad, sto se tice kohezije i timskog duha , toga sigurno fali.. Jednostavno se nekad cini kao da su se ovi igraci tek sastali i poceli igrati fudbal a ne da su tu vec 2+ godine...
Ali to je zadatak Mancinija. On treba tu neku koheziju da stvori u timu, pogotovo jer imas toliko razlicitih igraca, i po nacionalnosti i po karakteru i svemu... A okosnica tima je manje vise ista kao i prosle godine, jer osim Nastasica je prvi tim isti kao i lani.. On je bukvalno nesto svoje izmisljao tokom utakmice, sa onim nekim prelaskom na 3 u odbrani na ovo na ono, na sta su igraci bili nespremni.. Pa na menadzeru ne mozes to uraditi jbt, a kamo li u stvarnom fudbalu...
Dalje, on nema autoriteta nad ovim igracima a kad u ekipi imas toliki broj zvijezda to se itekako osjeti.. Ja mislim da Kompany ima veci autoritet nego Mancini...
Nebitno sto je nas, Dzeko nije dokazao klasu... Ja sam mislio u vremenu iz Wolfsburga da bi on prelaskom u englesku kidao. Mozda i bi, al da je presao u Newcastle kao Ba ili Everton npr... Ovako ove zadnje 2 godine je zapravo dokazao da nije top klasa.. Odlican napadac da, al top klasa ne... Plus sto je pitanje koliko je fizicki (ne)spremniji u odnosu na vrijeme u Njemackoj...
Al ne mozes ti ocekivati od klasicnog centarfora koji je 1.93 cm da izlazi na krilo, da razigrava da ucestvuje u igri. Pogotovo kad igras protiv ekipa koje se brane.. Protiv takvih ekipa uvijek imas po dvojicu na ledjima i odmah ti je duplo teze naci prostor za primiti loptu a tek za davanje gola... Ekipe postave autobus i nema prolaska, a sto je najgore i kad se stvori neki prostor, kontra polukontra, dok ovaj zavalja loptu trzne tamo vamo, biciklo uradi za raju vec se ekipe vrate i postave i onda opet kruzi okolo bezveze..
Zato je lakse u ekipama sredine tabele jer su napadaci rastereceni i imaju vise prostora a i svaki napad ide preko njih... E za takve ekipe je Edin stvoren.. Da na njega salju loptu on prima zagradi, salje na krilo otvara prostor, odvuce dvojicu centarsut i gol... Bez komplikovanja i bespotrebnog valjanja lopte.. Tako je Wolsfburg igrao. Edin je imao pa jedno 20 centarsuteva u 16 po utakmici. Od tih 20, nek su tri na glavu sjele, bio je uvijek jedan gol...

milomlat
Kontakt:

Post Postao/la milomlat » 13 maj 2013, 20:51

Ma ne ide Edin nigdje. A i zasto bi, ako je vec Mancini nogiran. Bilo koji normalan trener da dodje, a Pellegrini je sigurno jedan od najrazumnijih trenera danasnjice, Edinu je osigurano mjesto prvotimca startera u ovoj konstelaciji MC. Jedan je Mancini, srecom.

Ipak, ne mogu a da ne izrazim zaljenje zbog toga, jer ipak je Dzeko zasluzio bolje navijace od onih debilcina. Npr. navijace Dortmunda :D

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 13 maj 2013, 21:15

Klub ce dozivjeti velike promjene.. Lescott, Kolo Toure i Maicon najvjerovatnije idu..
Ako klub hoce da zaradi za dodatne transfere onda ovo ljeto mora ici i Tevez jer ima jos samo godinu dana ugovora i 100% nece produzivati ugovor.. Znaci u napadu ostaju Aguero i Dzeko, plus onaj Guidetti kao back up...

U zavisnosti od trenera, mogli bi otici i Sinclair, Kolarov ili neki drugi... Kako god City ce ovo ljeto morati potrositi fine novce na odbranu i krilne pozicije.. Vjerujem da bi doveli jos jednog napadaca ako bi prodali Teveza za finu paru al ne vjerujem da ce iko dati vise od 15 miliona kao ni za Edina, sto opet znaci da ce oni ovo ljeto definitivno biti u velikom minusu na transfere.. E sad,ne znam kako funkcionise onaj UEFIN finansijski fer plej.. Jel imaju neke kazne il sta vec

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 maj 2013, 23:37

Roberto Mancini dobio otkaz !

slika

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 13 maj 2013, 23:40

Bit ce zanimljivo ljeto ...

valterboy
Kontakt:

Post Postao/la valterboy » 13 maj 2013, 23:43

slika

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 13 maj 2013, 23:44

Goalgetter je napisao/la:Roberto Mancini dobio otkaz !

slika
slika
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: hansbosna i 8 gostiju.