RK Bosna

imeime
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la imeime » 24 nov 2009, 11:14

handbalfanatic je napisao/la:zao mi je sto se Triger sramoti u svojim komentarima,a citam ga vec poduze vrijeme ,tocnije receno,vise od pola godine,mjesecima citam bedastoca tog samozvanog rukometnog gurua i vise nisam mogao to citati a da se ne registriram i ne napomenem par cinjenica koje su neupitne,...U ovom sivilu bih sporta rukometni klub Bosna je jedini sportski predstavnik u elitnom rukometnom razredu,drugo da je Bosna rekontruirala svoj tim ovisno o financijskim prilikama,trece da igraci koji su dovedeni zadovljavaju financijsku konstrukciju kluba,eventualno da je uzet bolji pivotmen,...zalazem se za konstruktivni pristup sa zajednickim ciljem da imamo sto bolju rk Bosna,dugogodisnji sam pratitelj rukometnih zbivanja na cijelom balkanskom podrucju i jako dobri sam insajder svega sto se dogadja,nekoliko bih napomena dao da stanem u obranu Riste Arnaudovskog,koji je dosao kao najboji strijelac ne samo prosle sezone u Hrvatskoj vec i cijelog desetljeca Hrvatske rukometne lige,tko ne vjeruje neka izvoli me demantirati kroz rukometne izvjestaje utakmica hr.ruk.lige,kao drugo cinjenica je da je Risto cim je dosao u Bosnu bezmucno pokraden,razbijeno mu je staklo njegovog Dzipa i pokrali su mu sve njegove dokumente,dalje bio je najbolji u pripremnom razdoblju dok nisu krenule ozljede koje su jos uvijek prisutne zahvaljujuci nadljudsim i do tri puta dnevnim treninzima,zatim u teretani je dizao najvise ,sve dok nije nepaznjom i kardinalnom greskom strucnog staba preopterecen pectoralis,sracani misic koji je pukao dizuci 110 kila u 6.ponavljanju,to tebi Triger sigurno nije poznato i vjerujem da ces se izvinuti u svojim komenterima bjesomucno se pausalnim ocjenama procjenjivati pojedince,inace Risto je u dvije utakmice koje je igrao bio prvi do tada bio prvi asistent Lige prvaka,sa 8 asistencija,dakle osim suterskog umijeca pokazao je da zna igrati rukomet,ali da ne ispadnem odvjetnik pojedinaca iako sam dipl.pravnik po struci,zelim naglasiti da ako neznas da znas pomoci cu ti,a ako neznas da neznas cuvaj ga se,pa ti Triger nadji se u jednoj od tih kategorija pa ponovno nastavi procjenjivati nesto u sto nisi bas na ti,ako nadjem jos neke neistinite tvoje tvrdnje,morati ces se sam tuziti za verbalni delikt,a i sam sebi presuditi i izvinuti se svima nama.sramota nije biti neupucen,ali tvrditi nesto u sto nemas pravog uvida to je onda bezobrazluk i zato na savjest sa svojim komentarima,pozdrav do sljedecih ispravaka netocnih navoda....!
razbili mu staklo pa ne moze igrati. zamisli molim te :D a sto se tice povrede, koliko taj oporavak traje ? on je jos od doboja povrijedjen?
i sadasnji pomocni trener bosne bh gas je slovio za najbolje lijevo krilo BiH, godinama bio najbolji strijelac lige (a takvih primjera samo u premijer ligi imas koliko hoces) pa to ne znaci da je igrac koji donosi napredak (i kvalitetni pomak napred) u ligi sampiona.
a frenki je bolje upucen od nekih insidera ;) ja vidim da ta sirovina od bozoljca (koliko god on da ne zna, i smatram da jos nije ni blizu igraca kakav bosni treba u LP) pruza duplo vise od "odbrambenogigracanekonasjezajebo" nekica i riste zajedno
imperator, prodavac magle

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 24 nov 2009, 14:02

handbalfanatic je napisao/la:zao mi je sto se Triger sramoti u svojim komentarima,a citam ga vec poduze vrijeme ,tocnije receno,vise od pola godine,mjesecima citam bedastoca tog samozvanog rukometnog gurua i vise nisam mogao to citati a da se ne registriram i ne napomenem par cinjenica koje su neupitne,...U ovom sivilu bih sporta rukometni klub Bosna je jedini sportski predstavnik u elitnom rukometnom razredu,drugo da je Bosna rekontruirala svoj tim ovisno o financijskim prilikama,trece da igraci koji su dovedeni zadovljavaju financijsku konstrukciju kluba,eventualno da je uzet bolji pivotmen,...zalazem se za konstruktivni pristup sa zajednickim ciljem da imamo sto bolju rk Bosna,dugogodisnji sam pratitelj rukometnih zbivanja na cijelom balkanskom podrucju i jako dobri sam insajder svega sto se dogadja,nekoliko bih napomena dao da stanem u obranu Riste Arnaudovskog,koji je dosao kao najboji strijelac ne samo prosle sezone u Hrvatskoj vec i cijelog desetljeca Hrvatske rukometne lige,tko ne vjeruje neka izvoli me demantirati kroz rukometne izvjestaje utakmica hr.ruk.lige,kao drugo cinjenica je da je Risto cim je dosao u Bosnu bezmucno pokraden,razbijeno mu je staklo njegovog Dzipa i pokrali su mu sve njegove dokumente,dalje bio je najbolji u pripremnom razdoblju dok nisu krenule ozljede koje su jos uvijek prisutne zahvaljujuci nadljudsim i do tri puta dnevnim treninzima,zatim u teretani je dizao najvise ,sve dok nije nepaznjom i kardinalnom greskom strucnog staba preopterecen pectoralis,sracani misic koji je pukao dizuci 110 kila u 6.ponavljanju,to tebi Triger sigurno nije poznato i vjerujem da ces se izvinuti u svojim komenterima bjesomucno se pausalnim ocjenama procjenjivati pojedince,inace Risto je u dvije utakmice koje je igrao bio prvi do tada bio prvi asistent Lige prvaka,sa 8 asistencija,dakle osim suterskog umijeca pokazao je da zna igrati rukomet,ali da ne ispadnem odvjetnik pojedinaca iako sam dipl.pravnik po struci,zelim naglasiti da ako neznas da znas pomoci cu ti,a ako neznas da neznas cuvaj ga se,pa ti Triger nadji se u jednoj od tih kategorija pa ponovno nastavi procjenjivati nesto u sto nisi bas na ti,ako nadjem jos neke neistinite tvoje tvrdnje,morati ces se sam tuziti za verbalni delikt,a i sam sebi presuditi i izvinuti se svima nama.sramota nije biti neupucen,ali tvrditi nesto u sto nemas pravog uvida to je onda bezobrazluk i zato na savjest sa svojim komentarima,pozdrav do sljedecih ispravaka netocnih navoda....!
Dvoumio/dvojio/ sam da li da uopšte reagujem na ovakav post, post satkan od svega i svačega.... i odlučih da reagujem iako su oba posta, manje-više, „offtopic“, ali nadam se da to neće smetati ostalim Forumašima i moderatorima. Reagujem samo iz razloga što sam 'okrutno' i direktno 'prozvan'.
Prihvatam i normalno je da se na Forumu vode polemike, da imamo oprečna mišljenja i stavove, da se (ne)slažemo, da.... Ali ovaj post je takav da najviše govori o samom autoru.
Hvala na razumjevanju. :)

A sad konkretno:

Eto, saznadoh da me neko već mjesecima prati (sve se dozna kad te prati OZNA :lol: ), tj. čita moje 'bedastoće' (prev. gluposti)! Zašto li to radi? :shock:

Čak sam saznao da sam i „samozvani rukometni guru' (prev. /Sanskrt / Guru = duhovni vodič)!!! :o

Ono što sam pisao, ono što pišem... uvijek stojim iza toga, a nikad nisam tvrdio da sam ja jedino i isključivo u pravu, naprotiv/dapače/. Ja samo iznosim svoje mišljenje, a eventualne tvrdnje uvijek argumentujem.

Ostale nebuloze koje ste gospon „handballfanatic“ napisali neću komentarisati/komentirati/ iz više razloga, a osnovni je – Sve ste sami o sebi kazali svojim pisanijama. Aferim! :D

Međutim, šta sad da radim :?: :?: :?:
Isprepada me pravo Gospon dipl.pravnik. Upozori me da pazim šta radim.... i 'biser nad biserima': " ...morati ces se sam tuziti za verbalni delikt." Nosens!
Sam sebe tužiti, verbalni delikt... !!!! :o
Gdje li Vi Gospon završiste i postadoste dipl.pravnik ???
U kojoj 'vremenskoj zoni' se Vi mentalno nalazite (bez uvrede) ???
Charta non erubescit

'super statistika'
Za Arnaudovskog i dalje smatram da je 'promašaj' kao tzv. pojačanje i pored bez sve 'silne' istine i činjenica koje Gospodin dipl.pravnik/odvjetnik navede, u koje ne sumnjam jer ih je podastrla kompetentna osoba, samo bi dodao da jeste Risto imao 'super statistiku – golgetersku...' u „Perutnini“ ali do dolaska povremenog hrvatskog reprezentativca Marka Bagarića .... onda je slijedila klupa.
Da, i Mirza Hurem ima sjajnu golgetersku statistiku, a u prošloj sezoni najbolji strijelac PL BiH je bio izvjesni Damjan Tepić (157 golova / 8,26 prosjecno po utakmici) bek RK Kotor Varoš koja je te godine i ispala iz PL.
Toliko o 'statistikama', uporednim, znanja radi.

A to što se Trigger sramoti, za to se nemoj brinuti – sramota je isključivo moja i Vas Gospon dipl.pravnik u tom ne 'vidim'!

S poštovanjem 'rukometnom fanatiku', uz obećanje da na njegove postove (ako se rade o meni kao osobi) više neću reagovati, ma šta napisao. :cry:

„Samozvani rukometni Guru“ :D :D :D :D :D

PS:

Od svega me jedino boli i vrijeđa insinuiranje o Bosni, valjda Sarajevu, kao 'lopovskoj' destinaciji!
Eto u Ristinoj domovini (Hrvatskoj) se ne krade, ne razbijaju auta....
Sve možeš Gospon dipl.pravnice, al' u BiH mi ne diraj! Kakva je takva je – moja je, naša je. :mrgreen:
Bosno moja poharana....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 24 nov 2009, 14:31

RISTO TRENIRA U ČAKOVCU!
Oduševljen metodama Miljenka Vidovića

Risto Arnaudovski zbof ozljede ruke još će mjesec dana biti udaljen od terena, ali zato s bivšim suigračima sakuplja snagu.

Da je Risto Arnaudovski u Čakovcu, već smo pisali, ali da će se aktivno uključiti u trening sa svojim bivšim suigračima, to nas je iznenadilo. Istina, ne radi se o rukometnom treningu, već samo o onom dijelu kojeg vodi Miljenko Vidović. Stručnjak zadužen za fizičku pripremu.

- "Ovo je doista fanstastično. Miljenko je pravi stručnjak i svaki trenutak koji mogu provesti s njim je veliki dobitak. Teško je, na trenutke i jako teško, ali se isplati."

dalje.....http://www.rkmkaipc.hr/novosti_detalji.php?id=431
Bosno moja poharana....

handbalfanatic
Kontakt:

Post Postao/la handbalfanatic » 24 nov 2009, 18:10

dakle opet moram reagirati na neistinite tvrdnje,necu se baviti pametovanjem,pa cu odmah na konkretno,Bagaric je spomenut kao glavni igrac,a Risto njegova alternativa,totalna bedastoca,opet se sramotis u svojim neistinama i opet se ne izvinjavas u svojim glupostima ,vec drugi put,nepobitno je da je Risto bio u Bagaricevo vrijeme univerzalac i da je igrao vise srednjeg i desnog beka,a nikako zamjena,a kvaliteta vise u njegovoj igri je i proglasenje njegovo kao najboljeg igraca Final Four kupa Hrvatske,kada je zasjenio i Lazarova,Duvnjaka,Vorija i ostale,kvaliteta vise igraca koji nije igrao na svojoj poziciji,u finalu protiv RK Zagreba prvi put u povijesti je izabran kao najbolji igrac Final Foura ,igrac iz porazene ekipe,na toj utakmici je imao sut 10/12.Igrao je i u Francuskoj,u Parizu jednu godinu i na poziv Line Cervara i RK ZAGREB doveden 2005. u klub koji je evropska institucija,makar tebi to nista ne znaci,jer za tebe je liga svjetskih i Olimpijskih sampiona nesto bezveze,ocito si provincijalac koji je sam sebi dovoljan pa te nezanimaju svjetska rukometna zbivanja..Govorim konkretno i znam,ne iznosim svoje misljenje vec znanje o konkretnim cinjenicama,a mudrijanje i razmisljanje ostavljam rukometnim outsajderima...Nadam se da ces se sad izvinuti o nepoznavanju rukometnih zbivanja...Pozdrav,uz zelju da je RK Bosna sto bolja u drugom periodu Lige sampiona i da nema vise pljackanja po Sarajevu i ostalog kriminala,jer ne ostavljamo bas dobar dojam nekim mladjim klincima kojima trebamo biti uzor postenja i moralnosti...!

samba
Kontakt:

Post Postao/la samba » 24 nov 2009, 18:39

handbalfanatic je napisao/la:dakle opet moram reagirati na neistinite tvrdnje,necu se baviti pametovanjem,pa cu odmah na konkretno,Bagaric je spomenut kao glavni igrac,a Risto njegova alternativa,totalna bedastoca,opet se sramotis u svojim neistinama i opet se ne izvinjavas u svojim glupostima ,vec drugi put,nepobitno je da je Risto bio u Bagaricevo vrijeme univerzalac i da je igrao vise srednjeg i desnog beka,a nikako zamjena,a kvaliteta vise u njegovoj igri je i proglasenje njegovo kao najboljeg igraca Final Four kupa Hrvatske,kada je zasjenio i Lazarova,Duvnjaka,Vorija i ostale,kvaliteta vise igraca koji nije igrao na svojoj poziciji,u finalu protiv RK Zagreba prvi put u povijesti je izabran kao najbolji igrac Final Foura ,igrac iz porazene ekipe,na toj utakmici je imao sut 10/12.Igrao je i u Francuskoj,u Parizu jednu godinu i na poziv Line Cervara i RK ZAGREB doveden 2005. u klub koji je evropska institucija,makar tebi to nista ne znaci,jer za tebe je liga svjetskih i Olimpijskih sampiona nesto bezveze,ocito si provincijalac koji je sam sebi dovoljan pa te nezanimaju svjetska rukometna zbivanja..Govorim konkretno i znam,ne iznosim svoje misljenje vec znanje o konkretnim cinjenicama,a mudrijanje i razmisljanje ostavljam rukometnim outsajderima...Nadam se da ces se sad izvinuti o nepoznavanju rukometnih zbivanja...Pozdrav,uz zelju da je RK Bosna sto bolja u drugom periodu Lige sampiona i da nema vise pljackanja po Sarajevu i ostalog kriminala,jer ne ostavljamo bas dobar dojam nekim mladjim klincima kojima trebamo biti uzor postenja i moralnosti...!
Lijepo je komunicirati s osobnim tajnikom gsp. Riste.

Gsp Risto je potpisao dvogodišnji ugovor i preuzeo obaveze za koje je adekvatno plaćen.

Gsp. Risto od samog starta opstriura trenažni proces izgovorima o brojnim povredama ruke, noge, leđa, glave... (čak i sada uživa u blagodetima čakovačke kuhinje iako Bosna ima odličnog kondicijskog trenera).

Gsp. Risto je (bio) vrlo solidan igrač i zato je doveden u Bosnu. Ali u Zagrebu je odigrao na nivou njegovih rijetkih partija u Bosni (čitaj NIŠTA). Možda je format za Pipo i ništa više!?

O sarajevskom kriminalu nemam lijepe riječi, ali da li je prosječnih 25 dnevnih krađa u automobile u Zagrebu dovoljan razlog da 25 Zagrebčana opstruira ugovorne obaveze i otputuje 500km na dobrote nanine kuhinje!?

handbalfanatic
Kontakt:

Post Postao/la handbalfanatic » 24 nov 2009, 18:51

opet se nisi izvinuo i odgovorio na svoje neistinite navode tj.povukao ih,pa se opet dovodis u svoju degradaciju i degradaciju svojih razmisljanja,nista nisi odgovorio na nepobitne cinjenice a u vezi kriminala razlika je u tome sto ti nisi bio zrtva kriminala pa je mozda i zato vokabular tvojih neistna razlog k tome,da je drgacije mozda bi i rekao nesto istinito osim svojim krivih razmaisljanja,sto se tice cakovacke kuhinje,upitaj zasto je to tako,mozda zbog isplate samo jedne place od pocetka priprema 19.jula,pa je klubu jeftinije tako,nije do igraca,vec do struke i uprave,a osim toga o splitskoj kuhinji gdje je bio na rehabilitaciji i terapijskom programu neznas,zelis li o druim igracima sa porazgovaramo da ti opet dokazem da obmanjujes javnost?
zelis li o nekom drugom klubu i o tim igracima da porazgovaramo,uvijek na strani pravde,zato jer mi je to struka,pa cu ti ukazati da ljudi koji gledaju i citaju ovakve bedastoce nisu tvoje zrtve i zrtve tvojih obmanjivanja.trebas se izviniti po treci put,jer ni na jednu cinjenicu i znanje o cinjenicama nisi odgovorio ili nisi znao odgovoriti,vec sa svojim misljenjima degradiras i svoj moralni i ljudski dignitet,sramota..cekamo izvinjenje...!!!!

Aikon
Kontakt:

Post Postao/la Aikon » 24 nov 2009, 20:04

handbalfanatic je napisao/la:opet se nisi izvinuo i odgovorio na svoje neistinite navode tj.povukao ih,pa se opet dovodis u svoju degradaciju i degradaciju svojih razmisljanja,nista nisi odgovorio na nepobitne cinjenice a u vezi kriminala razlika je u tome sto ti nisi bio zrtva kriminala pa je mozda i zato vokabular tvojih neistna razlog k tome,da je drgacije mozda bi i rekao nesto istinito osim svojim krivih razmaisljanja,sto se tice cakovacke kuhinje,upitaj zasto je to tako,mozda zbog isplate samo jedne place od pocetka priprema 19.jula,pa je klubu jeftinije tako,nije do igraca,vec do struke i uprave,a osim toga o splitskoj kuhinji gdje je bio na rehabilitaciji i terapijskom programu neznas,zelis li o druim igracima sa porazgovaramo da ti opet dokazem da obmanjujes javnost?
zelis li o nekom drugom klubu i o tim igracima da porazgovaramo,uvijek na strani pravde,zato jer mi je to struka,pa cu ti ukazati da ljudi koji gledaju i citaju ovakve bedastoce nisu tvoje zrtve i zrtve tvojih obmanjivanja.trebas se izviniti po treci put,jer ni na jednu cinjenicu i znanje o cinjenicama nisi odgovorio ili nisi znao odgovoriti,vec sa svojim misljenjima degradiras i svoj moralni i ljudski dignitet,sramota..cekamo izvinjenje...!!!!
Pa šta ako je dobijo jednu platu????? Nije jedini...Neki su na istom kao i on što se tiče plata,i još uvjek treniraju ,bore se svaku utakmicu,Jel bore se u nadi da če g.Irfan od njih napravit dobre igrače i možda,oto je nekim dobra šansa da postanu dobri igrači sa vremenom ;) ......i nisu se predali kao g.Arnaudovski :o ......pred tim momcima kapu dole 8-)

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 24 nov 2009, 20:07

handbalfanatic je napisao/la:opet se nisi izvinuo i odgovorio na svoje neistinite navode tj.povukao ih,pa se opet dovodis u svoju degradaciju i degradaciju svojih razmisljanja,nista nisi odgovorio na nepobitne cinjenice a u vezi kriminala razlika je u tome sto ti nisi bio zrtva kriminala pa je mozda i zato vokabular tvojih neistna razlog k tome,da je drgacije mozda bi i rekao nesto istinito osim svojim krivih razmaisljanja,sto se tice cakovacke kuhinje,upitaj zasto je to tako,mozda zbog isplate samo jedne place od pocetka priprema 19.jula,pa je klubu jeftinije tako,nije do igraca,vec do struke i uprave,a osim toga o splitskoj kuhinji gdje je bio na rehabilitaciji i terapijskom programu neznas,zelis li o druim igracima sa porazgovaramo da ti opet dokazem da obmanjujes javnost?
nisam mislio nista da pisem ovdje, ali je ovo definitivno tema gdje ima svega i svacega....majstore, a koji si ti sad da dodjes i da kazes da se neko nekom treba da izvini.....ja kad odem u zetru i platim 5 KM imam pravo da kritikujem:Purivatru, Muratovica, Hosu i ostale preko Pipeta, Ridjica, Tarika Smajovica......i kao sto trigger rece u sve mi diraj ali u BOSNU ne.........ja sam prvi imao sukobe misljenja s njim na kosarkaskim temama, ali konstruktivne, ali ovako covjeka napadati nema stvarno smisla...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 24 nov 2009, 20:28

Gospon dipl.pravnik!

Popustite, pobogu i zaboga. Šta Vam je - zašto toliko bjesnite?
Pa Vi se stalno pozivate na svoju profesiju (makar ste pisali onakve 'mudrosti' o verbalnom deliktu, bla, bla..), a poznavanje prava na javno iznošenje mišljenja, a pogotovo pisanje na forumima, Vam je... ma, neću - napisao sam da više neću reagovati na ovakve bedastoće! :mrgreen:

I zaista me zanima kome (makar i neznao zašto) da se izvinim (ispričam)!?
:oops: A i neću!

I nije se meni teško izviniti (ako za to ima razlog) ali mi jeste teško izvinuti se - jer bih u tom slučaju morao, recimo, skakati u vis (atlestska) disciplina i onda se izvinuti (vinuti) iznad 'letvice' . :oops:

Smirite se, pola(h)ko.... cemu toliko ljutnje, bijesa... ovo je Bosna, i Hercegovina, ovdje se od pamtivjeka ne srkleti bez velike nužde....
Bosno moja poharana....

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 24 nov 2009, 22:47

moram i ja odgovoriti advokatu g. riste.
covjek jednostavno nije igrac za ligu prvaka i gotova stvar, od njega se cak ni ne moze napraviti igrac za ligu prvaka jer je prestar. nadajmo se da se od onog sirovine to moze napraviti da ne bude i on promasena investicija ka o g. risto
jedno je igrati u cakovcu, a drugo u bosni. kvalitet hr lige :lol: e svasta cemo cuti od advokata
imperator, prodavac magle

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 24 nov 2009, 22:52

izvini se čovjeku, sram te bilo, dolaziš na forum i još iznosiš svoje mišljenje...pa gdje to ima... :roll:
pohiti!

kao što neko reče, ima bosna još šansu za prolazak dalje...izgleda, nudi se sama (ova kriza u gorenju)...shambery se, onako dobrom igrom kao u velenju i poljskoj, može odraditi...plus što sad ide pauza, moguće da se neko još dovede, ne prinova (sa jakom statistikom iz hrvatske lige :mrgreen: ) nego pojačanje...možda se oporavi i čačić...

baš bih sutra volio odgledat borac-bosna, eh....

handbalfanatic
Kontakt:

Post Postao/la handbalfanatic » 25 nov 2009, 11:09

drago mi je sto jos ima pametnih ljudi i uvidjaju da iznosenje misljenja u odnosu prema znanju o cinjenicama nemas kredibilitet razgovarati o necem sto neznas.Zalagao sam se za konstruktivni pristup u zelji vecine svih nas koji pratimo forum da nam rk Bosna bude sto bolja,međutim navodeci neistine i baratanjem "rekla kazala" pristupom,konstruktivni ne mozemo biti,svi ucimo nase klince da ne valja krasti i lagati i da ako to ucinimo moramo se izviniti,ti ne osjecas tu potrebu pa si vjerovatno preskocio koji stupanj svog razvitka.
jedino sto si znao je cinjenica da je spomenuti igrac potpisao ugovor na dvije godine,moje znanje su svi ugovori igraca u iznosu i roku trajanja,i navedene klauzule u ugovoru,ovim putem molim igrace rk Bosna,cijenim njihov trud i zalaganje da ostanu u klubu jer vec sada mogu raskinuti ugovor s obzirom da 61 dan ako izostane placa mogu raskinuti ugovor i tada slijedi tuzba EHF-u i klub je na optuzenickoj klupi,a to je tada velika sramota za sve nas,nadam se da do toga nece doci i tada ce igraci pokazati svoju jos vecu ljudsku velicinu,usprkos stalnim omalozavanjima i podmetanjima od strane ljudi koji neznaju problematiku.
obmanuo si ljude spominjanjem Bagarica,naveo sam ti fakt koji ti nije poznat ili ne zelis znati pa ako se za to nisi izvinio, sve to govori o tebi kao okorjelom lazljivcu, kojem ni kradja nije strana,a i sam si spomenuo opravdavajuci kriminal drugim kriminalom.Kriminal nema nacionalni predznak i svi bi se trebali boriti protiv istog. :ugeek:
o ukusima mozemo raspravljati ,iako se ne raspravlja da li nam se neki igrac sviđa ili ne,ali laganjem i podmetanjima o ljudskom dostojanstvu i malicioznim pristupom spomenuti tvoji tekstovi govore o samome tebi,vec sam ti spomenuo staru arapsku poslovicu da ako neznas da neznas -cuvaj ga se,a ako neznas da znas -pomogni mu,sam si se svrstao u prvu kategoriju pa ti ostale cinjenice necu podastrijeti jer si tvrdoglav i ne zelis uciti od ljudi koji ipak nesto znaju.Da bi mogao imati stav o necemu moras posjedovati znanje,u protinom ostaje ti misljenje koje imas i koje nema tezinu.Tri puta si se imao priliku izvuci da si se izvinio,4.put ti izvinjenje nema svrhu s obzirom da neznas da neznas pa neka ti netko drugi pomogne,a ja to necu biti..
Lightmotiv nase diskusije je bio Risto Arnaudovski,ne u svrhu njega samog,vec u nastojanju da nam rk Bosna bude u drugom krugu, sto je cilj vecine nas.Obmanjujuci javnost grubim neistinama rusimo atmosferu u i oko ekipe i sami snosimo odgovornost za neuspjeh iste.
jos jednom pozivam sve igrace rk Bosna da se strpe do place i da nas jos malo razvesele svojim pobjedama i da ne raskidaju ugovore i ne tuze nas jer bi to bila velika sramota za nas klub i drzavu koju predstavlja jer je rukomet jos jedina svjetla tocka koja se jos nekako koprca u elitnom rukometnom razredu,barem na taj nacin smo dio Evropske Unije kad vec na drugom,bitnijem planu ne mozemo biti jer jos uvijek ne zadovoljavamo evropske standarde.
Pausalnim i grubim neistinama samo jos vise se udavaljavamo i pokazajemo nepostovanje sebe samih i svojih bliznjih.Poštujem sve ljude dobre volje koji afirmativnim pristupom zele boljitak nase zajednice,a oni koji omalovazaju trud i zalaganje ljudi koji ipak nesto rade u cilju da svoju zajednicu ucine boljom neka se sami rehabilitiraju i mentalnom terapijom dodju do sebe samih i nadje svoj spas i mir.Podravljam sve prave navijace Rk Bosna koji vole svoj klub, sve igrace, rukovodstvo i strucni stab i imat ce nasu podrsku sve dok se budu trudili da nas jos malo razvesele...

Aikon
Kontakt:

Post Postao/la Aikon » 25 nov 2009, 11:25

HANDBALLFANATIC.....

Mislijo sam ,da si ti neki pravnik......Šta se tiče nekih tužbi što si napisao,da tu uskače EHF,ako kasne plate,oni nemaju ništa sa otim,prije se pozanimaj nego što napišeš taku glupost.Jedini koji ima malo više prava od domačih igrača je Pucelj jel je Evropski državljan i stranac je u našaj državi,a ostali sve što se tuži ide preko suda bih,šta se tiče para... ;) ....A šta se tiče transfera međunarodnih ako se šta zakomplicira onda tu uskače EHF ako se u matičnoj državi nemože dogovorit.... 8-) ....

A to što pišeš da se ti neko izvinjava...ma halo ba šta ti je??....ovde je tema rk bosna i igrači....več kad smo kod toga nadam se da danas dobijaju Borac...al mislim da če biti pakleno....al nadamo se novoj pobjedi...

sretno bosno!!!!!!! :mrgreen:

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 25 nov 2009, 13:16

Ljudi moji,
Znam da se mnogima moji postovi ne svidjaju, da se s njima ne slazu, dozivio sam i 'pljuvanja'... ali ovaj lik „handballfanatic“ je prevazisao sve do sad viđeno!!!

Više nebuloza, kontradiktornosti, bućkuriša i polupismenosti odavno nisam procitao na nekom Forumu, a kamoli na ovom Topicu!

Eto, nisam znao da ima 'pravilo' – 3 poziva na izvinjenje (komeeeeee!).
A s obzirom da se nisam izvinio nakon tri poziva (četvrti put ne važi!? :o ) znači da sam "vjerovatno preskocio koji stupanj svog razvitka" (citirano)!
Ja to nikad, ovako 'nerazvijen', ama baš nikad, ne bih nikom kazao pa makar on bio i ona 'karika' koja nedostaje u 'Darvinovom lancu'.

Lik se predstavi kao veliki znalac i „insider“ u RK Bosna a onda ga nalupa i 'izvana' i 'iznutra'.
Cuj, zna sve o ugovorima i klauzulama svih Bosninih igrača (a to ne može znati svako, čak ni svi uposlenici u klubu!), a onda ih kao za ljubav RK Bosna 'moli da nas ne tuže strašnoj Europi'!? :o

Zna sve detalje ugovora, čak i klauzule, igrača!?
Pa, u principu, takvi dokumenti su poslovna tajna i pravo samo vrlo uskog kruga ljudi koji su akteri (potpisnici, supotpisnici, ) tih ugovora!
Velahavle :shock:

Neću dalje, neću više, jer ne želim pasti u zamku i spuštati se na nivo nekoga koji ni sam ne zna šta je „pisac htio kazati“.

Medjutim, pravi razlog javljanja je konkretan razlog – KLEVETA!

Uvrede mogu otrpiti jer nije bitno šta ti ko govori nego ko ti to govori. Ali.
Ovaj dio raspisanog znalca, stručnjaka, je taj razlog – citat:
"...obmanuo si ljude spominjanjem Bagarica, naveo sam ti fakt koji ti nije poznat ili ne zelis znati pa ako se za to nisi izvinio, sve to govori o tebi kao okorjelom lazljivcu, kojem ni kradja nije strana, a i sam si spomenuo opravdavajuci kriminal drugim kriminalom."

Gosp. Dipl.pravnik (ako to uopšte jeste) bi morao znati da ova Vaša tvrdnja spada pod djelo klevete (crveno markirano, od mene) i za to se može odgovarati pred sudom !
Razmislite o tomu, to Vam je kako kažete struka!

I hvala za pozdrave svim pravim (ja cu dodati i 'krivim') navijačima RK Bosna, jer ja jesam istinski navijač RK Bosne, volim taj klub (ali ne znači da moram voliti i sve igrače i zaposlene u klubu... toliko 'nerazvijen' nisam).

Interesuje me samo čiju će to svi u klubu imati podršku ako je dotični (koji upućuje pozdrave) 'insider' – nije valjda da sam sebe pozdravlja i daje si podršku? :o
Aferim.

Volim te Bosnooooo :D

PS:
Molim Admina, da reaguje kako bilo, makar i mene trajno 'banovao' - jer ovakvi 'rukometni zaljubljenici' stvaraju totalnu pometnju i skroz su "offtopic" - a ja 'moram' reagovati pa šta koštalo da koštalo. :cry:
Hvala i izvinjavam se Adminu i svim ostalim (osim zna se kome - 4. put se ne pika) Forumašima na ovoj polemici.
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 25 nov 2009, 15:59, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 25 nov 2009, 15:19

konstruktivni pristup

pokazati svoju jos vecu ljudsku velicinu,usprkos stalnim omalozavanjima i podmetanjima od strane ljudi

malicioznim pristupom

Obmanjujuci javnost grubim neistinama rusimo atmosferu u i oko ekipe i sami snosimo odgovornost za neuspjeh iste.

jos jednom pozivam sve igrace rk Bosna

velika sramota za nas klub i drzavu koju predstavlja

na taj nacin smo dio Evropske Unije

evropske standarde.

Pausalnim i grubim neistinama

sve ljude dobre volje koji afirmativnim pristupom zele boljitak nase zajednice

Podravljam sve prave navijace Rk Bosna koji vole svoj klub

sudeći po ovom napucanom, sterilnom jeziku, konstrukcijama i ispraznim floskulama, za koje imam dojam da se sve do jedne uče u nekim večernjim školama za menadžere i političare :mrgreen: mnijem da je gospon pravnik vješt u javnim saopćenjima...ovo gore isto tako može biti politički govor, samo ubaciš druge subjekte umjesto igrača, navijača i kluba, recimo narode, vođe i stranke :mrgreen:

direktor
Kontakt:

Post Postao/la direktor » 25 nov 2009, 19:54

zao mi je sto si se osramotio Trigger jer covjeku nisi znao odgovoriti,a on je ipak iznio demantij necega sto si ti tvrdio,
provjerio sam podatke iznesene Handbalfanatica i sto se tice tvoje tvrdnje o Bagaricu,
covjek je imao pravo i barem zbog toga se trebas izviniti,jer si iznio nesto sto nema temelja
,a sto se tice klevete koju spominjes tako si se sam prikazao,opravdavajuci da toga ima svugdje,a ne radi se o tebi,
na kraju cu reci da si se sam osramotio u svojim neistinama,a i zao mi je sto se sam neznas braniti i dozivas druge...
,na kraju sraaaam te bilo,tvoj ego je napadnut iz razloga sto si se sam zapleo u svojim neistinama a covjek ti je lijepo rekao da se sam tuzis za verbalni delikt,saleci ti se,
a i sam sam kontaktirao prijatelja u Cakovcu
pa mi je potvrdio vise stvari koje je handbalfanatic rekao
pa mu vise vjerujem nego tebi...
na kraju jako mi je zao sto si se osramotio pred svima nama....!

zeljo_shampion
Kontakt:

Post Postao/la zeljo_shampion » 25 nov 2009, 19:54

Aikon je napisao/la:HANDBALLFANATIC.....

Mislijo sam ,da si ti neki pravnik......Šta se tiče nekih tužbi što si napisao,da tu uskače EHF,ako kasne plate,oni nemaju ništa sa otim,prije se pozanimaj nego što napišeš taku glupost.Jedini koji ima malo više prava od domačih igrača je Pucelj jel je Evropski državljan i stranac je u našaj državi,a ostali sve što se tuži ide preko suda bih,šta se tiče para... ;) ....A šta se tiče transfera međunarodnih ako se šta zakomplicira onda tu uskače EHF ako se u matičnoj državi nemože dogovorit.... 8-) ....

A to što pišeš da se ti neko izvinjava...ma halo ba šta ti je??....ovde je tema rk bosna i igrači....več kad smo kod toga nadam se da danas dobijaju Borac...al mislim da če biti pakleno....al nadamo se novoj pobjedi...

sretno bosno!!!!!!! :mrgreen:

Na zalost ugovori u Rk Bosni ili bilo kojem sportskom kolektivu nisu ovjereni u nadleznim evropskim ustanovama.
Mi nemamo zakona o sportu svi ugovori su na bazi sportske stipendije.
Za ove strane igrace ne znam. Al tako je za nase domace.

BOSNA POBIJEDILA BORAC............ :D :D :D :D

direktor
Kontakt:

Post Postao/la direktor » 25 nov 2009, 19:58

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

samba
Kontakt:

Post Postao/la samba » 25 nov 2009, 20:03

direktor je napisao/la:zao mi je sto si se osramotio Trigger jer covjeku nisi znao odgovoriti,a on je ipak iznio demantij necega sto si ti tvrdio,
provjerio sam podatke iznesene Handbalfanatica i sto se tice tvoje tvrdnje o Bagaricu,
covjek je imao pravo i barem zbog toga se trebas izviniti,jer si iznio nesto sto nema temelja
,a sto se tice klevete koju spominjes tako si se sam prikazao,opravdavajuci da toga ima svugdje,a ne radi se o tebi,
na kraju cu reci da si se sam osramotio u svojim neistinama,a i zao mi je sto se sam neznas braniti i dozivas druge...
,na kraju sraaaam te bilo,tvoj ego je napadnut iz razloga sto si se sam zapleo u svojim neistinama a covjek ti je lijepo rekao da se sam tuzis za verbalni delikt,saleci ti se,
a i sam sam kontaktirao prijatelja u Cakovcu
pa mi je potvrdio vise stvari koje je handbalfanatic rekao
pa mu vise vjerujem nego tebi...
na kraju jako mi je zao sto si se osramotio pred svima nama....!
Poštovani odvjetnici gsp. Arnaudovskog, pustite nas da slavimo pobjedu u Banja Luci i praktično novu titulu.

Simpomatično je da ste i direktor i handbalfanatic svježe registrirani i imate prijatelje u Čakovcu. Zato bi bilo najbolje da se uhvatite komentiranja Pipa, Nexe-a i ostalih rukometnih velikana.

BOSNA ŠAMPION!!

direktor
Kontakt:

Post Postao/la direktor » 25 nov 2009, 20:05

Aikon i zeljo sampion su se isto osramotili jer ne znaju da se Liga sampiona igra pod okriljem EHF-a , a ne pred bos.sudovima,Umag je prosle godine bio tuzen za neisplatu placa dvojici igraca i prijetilo mu je izbacivanje iz
prve u drugu ligu :oops: :oops: :oops:
,neki su stvarno zalutali u sport,
bravo Bosna i momcima koji igraju :) trpe ovu krizu,zahvaljujem im se
sto trpe sve ovo...

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.