Nash on Mike D'Antoni - "It wasn't a perfect fit that even I would've thought. The system wasn't a good fit. He had to make adjustments, and I think playing just one style his career, it was tough to adjust."
LA Lakers
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: LA Lakers
Kada ti Nash ovo izjavi onda bi se FO-u trebale upaliti sve lampice u glavi, no nazalost isti zivi u nekoj zabludi...
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Mediji poceli spekulisati da bi nas mogao pojacati KG...

Navodno prema pisanju istih za KG-a postoje dvije opcije, a to su Clippersi i Lakersi. Ukoliko bi Buss ovaj trade napravio onda stvarno bi navijaci trebali pokrenuti uzbunu.
Navodno prema pisanju istih za KG-a postoje dvije opcije, a to su Clippersi i Lakersi. Ukoliko bi Buss ovaj trade napravio onda stvarno bi navijaci trebali pokrenuti uzbunu.
- elninho_resTO
- Kontakt:
Sansa za to je po meni vrlo,vrlo mala ali mi objasni zbog cega bi to bio potez za uzbunu?amerosm je napisao/la:Mediji poceli spekulisati da bi nas mogao pojacati KG...![]()
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"
Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE
"BEEN THERE WON THAT"
Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE
Vjerovatno bi tim potezom gubili Gasola, koji je mladji od KG-a i vjerovatno sad moze vise pruziti.elninho_resTO je napisao/la:Sansa za to je po meni vrlo,vrlo mala ali mi objasni zbog cega bi to bio potez za uzbunu?amerosm je napisao/la:Mediji poceli spekulisati da bi nas mogao pojacati KG...![]()
Jedino kad bi uspjeli da im uvalite i MWP-a a nekako dobijete Ronda jos(pa makar dali jos par igraca)..
Evo sto bi po meni ovaj trade bio za uzbunu...
- gubis Gasola - ukoliko se FO odluci da se istog rijesi bolje je tim trade-om pokusati dovesti nekog atletskog igraca na poziciji sutera ili pojacati klupu
- dovodis starijeg igraca koji je sklon povredama, a svi znamo koliko smo imali problema sa povredama protekle sezone, a uz to ne treba zaboraviti cinjenicu da bi se svaki njegov potez detaljno analizirao jer dolazi iz najljuceg rivala
- dovodis ponovo cetvorku koja ne odgovara sistemu koji preferira D'Antoni - iako smatram da je ogromna greska s istim krenuti u novu sezonu
- gubis Gasola - ukoliko se FO odluci da se istog rijesi bolje je tim trade-om pokusati dovesti nekog atletskog igraca na poziciji sutera ili pojacati klupu
- dovodis starijeg igraca koji je sklon povredama, a svi znamo koliko smo imali problema sa povredama protekle sezone, a uz to ne treba zaboraviti cinjenicu da bi se svaki njegov potez detaljno analizirao jer dolazi iz najljuceg rivala
- dovodis ponovo cetvorku koja ne odgovara sistemu koji preferira D'Antoni - iako smatram da je ogromna greska s istim krenuti u novu sezonu
- elninho_resTO
- Kontakt:
Neznam da li Garnet ili Pirs imaju pravo otkupa svog ugovora oko nekih 5mil ili nesto slicno , jedan od njih dvojice to ima 100% a drugi no trade klauzulu opet nisam siguran koji je koji.
Mozda bi se u tom slucaju mogao potpisati za manju lovu , ili amnestirati MWPa pa to uraditi...
Razumijem da dolazi iz konkurentske fransize ali vrijeme lojalnosti u NBAu je odavno proslo a i Garnet nije bas cjelu karijeru proveo u Bostonu , dosao je da osvoji prsten to je i uradio.
Za gasola bas i nismo u nekoj poziciji da biramo , nema ni Garnet neki lijep ugovor ali Gasolov je bas u banani , od oka mislim da je 3,4miliona razlike u njihovim ugovorima.Za Gasola nemozemo uzeti neki extra ulov a necemo ga ni dati za nesto lose , ni tamo ni vamo.
Obadvojica su vrhunsku igraci koji mogu puno dati ali koji su prosli svoj prajm.
Gasol je profesionalac , nebuni se i igra ali nemoze se porediti sa energijom koju daje KG.Koji je opet puno bolji u odbrani i nije sklon psihickim barijerama.
Roster Lakersa nije uopste bajan , treba produziti Clarka cini mi se koji bi mogao traziti malo vise love ili otici negdje gdje ce dobiti par milki vise , nemam pojma kakav ugovor on ima ali sam siguran da je na minimum.
Jamison koji je igrao za minimalac i bio nas najbolji igrac s klupe ( mozda i jedini koji je igrao ) je rekao da se nece vracati , nije bas lijepo izgubiti najbolju rezervu koja je igrala za najmanje love.
Saga Howard..
Oporavak Kobija
U ove zadnje dvije nesumnjam ali je tu puno upitnika.
Mozda bi se u tom slucaju mogao potpisati za manju lovu , ili amnestirati MWPa pa to uraditi...
Razumijem da dolazi iz konkurentske fransize ali vrijeme lojalnosti u NBAu je odavno proslo a i Garnet nije bas cjelu karijeru proveo u Bostonu , dosao je da osvoji prsten to je i uradio.
Za gasola bas i nismo u nekoj poziciji da biramo , nema ni Garnet neki lijep ugovor ali Gasolov je bas u banani , od oka mislim da je 3,4miliona razlike u njihovim ugovorima.Za Gasola nemozemo uzeti neki extra ulov a necemo ga ni dati za nesto lose , ni tamo ni vamo.
Obadvojica su vrhunsku igraci koji mogu puno dati ali koji su prosli svoj prajm.
Gasol je profesionalac , nebuni se i igra ali nemoze se porediti sa energijom koju daje KG.Koji je opet puno bolji u odbrani i nije sklon psihickim barijerama.
Roster Lakersa nije uopste bajan , treba produziti Clarka cini mi se koji bi mogao traziti malo vise love ili otici negdje gdje ce dobiti par milki vise , nemam pojma kakav ugovor on ima ali sam siguran da je na minimum.
Jamison koji je igrao za minimalac i bio nas najbolji igrac s klupe ( mozda i jedini koji je igrao ) je rekao da se nece vracati , nije bas lijepo izgubiti najbolju rezervu koja je igrala za najmanje love.
Saga Howard..
Oporavak Kobija
U ove zadnje dvije nesumnjam ali je tu puno upitnika.
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"
"BEEN THERE WON THAT"
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
KG ima no trade klauzulu i ugovor još 2 god, dok Pierce u idućoj sezoni ima zagarantovano 5 mil, koje Kelti mogu iskoristiti i otpustiti ga, odnosno trejdati, a 15mil ako bi ostaoelninho_resTO je napisao/la:Neznam da li Garnet ili Pirs imaju pravo otkupa svog ugovora oko nekih 5mil ili nesto slicno , jedan od njih dvojice to ima 100% a drugi no trade klauzulu opet nisam siguran koji je koji.
Sudeći prema izjavama Aingea KG najvjerovatnije ostaje, dok se oko Pierca još ništa ne zna, najrealnija je opcija trejd u Clipperse koji su i u prošlom roku pokušali da trejduju za njega
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Gasol nece igrati na Euobasketu...
Ova informacija za nas je jedino interesantna ukoliko FO i za narednu sezonu racuna na njega. Ja ipak mislim da ce isti biti trade-ovan kako bi se podigao kvalitet klupe.
Ova informacija za nas je jedino interesantna ukoliko FO i za narednu sezonu racuna na njega. Ja ipak mislim da ce isti biti trade-ovan kako bi se podigao kvalitet klupe.
-
sundancekid
- Kontakt:
Dosta logicno je da Pau ne igra Eurobasket, s obzirom na to da je nedavno radio operaciju koljena, smirivo kojekakve upale, i slicno.
Sto se tice mogucnosti da dodje KG, ja mislim da je to malo vjerovatno, jer cisto sumnjam da uprava ima interesa lagerovat starije igrace, narocito s obzirom na to koliko je spora i stara ekipa bila u ovoj sezoni. Posmatrano cisto iz ugla kvaliteta 2 igraca, mislim da je Pau inteligentniji igrac, ima osjecaj za dodavanje i osjecaj za loptu, sto ga izdvaja od svih visokih igraca, i po meni moze u napadu igrati bolje sa Dwightom nego sto bi to mogao KG. Na drugoj strani, bilo bi nevjerovatno vidjeti u odbrani dvojac KG i Dwight, to bi bilo nesto prestrasno. Samo kad se prisjetim utakmica Bostona u kojim KG bukvalno sam drzi reket, i pomaze u odbrani na sve strane..pihhh..a o Dwightu ne treba ni pricat... Sa njima dvojicom niko ne bi smio prici kosu...
Ali na stranu te fantazije i kaluklacije, takav trejd realno uopste ne treba Lakersima. To su sve neke privremene solucije opet i zakrpe rostera koji se jednostavno MORA promijeniti i podmladiti. Klupa treba totalni remont, jer je doprinos ove sezone u nekim momentima bio takav da vjerujem da bi nas 5 forumasa moglo sjedit na klupi i zadrzat taj nivo. Eh sad, kako to izvesti uz sve otezavajuce okolnosti oko salary capa, nebuloznih ugovora igraca, itd...to ce nam valjda reci madzionicari iz uprave...
Sto se tice mogucnosti da dodje KG, ja mislim da je to malo vjerovatno, jer cisto sumnjam da uprava ima interesa lagerovat starije igrace, narocito s obzirom na to koliko je spora i stara ekipa bila u ovoj sezoni. Posmatrano cisto iz ugla kvaliteta 2 igraca, mislim da je Pau inteligentniji igrac, ima osjecaj za dodavanje i osjecaj za loptu, sto ga izdvaja od svih visokih igraca, i po meni moze u napadu igrati bolje sa Dwightom nego sto bi to mogao KG. Na drugoj strani, bilo bi nevjerovatno vidjeti u odbrani dvojac KG i Dwight, to bi bilo nesto prestrasno. Samo kad se prisjetim utakmica Bostona u kojim KG bukvalno sam drzi reket, i pomaze u odbrani na sve strane..pihhh..a o Dwightu ne treba ni pricat... Sa njima dvojicom niko ne bi smio prici kosu...
Ali na stranu te fantazije i kaluklacije, takav trejd realno uopste ne treba Lakersima. To su sve neke privremene solucije opet i zakrpe rostera koji se jednostavno MORA promijeniti i podmladiti. Klupa treba totalni remont, jer je doprinos ove sezone u nekim momentima bio takav da vjerujem da bi nas 5 forumasa moglo sjedit na klupi i zadrzat taj nivo. Eh sad, kako to izvesti uz sve otezavajuce okolnosti oko salary capa, nebuloznih ugovora igraca, itd...to ce nam valjda reci madzionicari iz uprave...
[youtube][/youtube]
Phil nije rekao da ne bi prihvatio posao , jednostavno su ga zajebali..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Najtrofejiniji trener u istoriji NBA lige, gostujući u emisiji kod Džej Lena, otrkio je kako nije dobio posao tokom ove sezone u Los Anđeles Lejkersima iako je bio jako, jako blizu povratku na klupu slavnog tima iz Stejpls Centra.Raul_64 je napisao/la:[youtube][/youtube]
"Svi znamo da su Lejkersi jednog dana, na početku sezone, posle samo pet, šest utakmica otpustili Majka Brauna. Ja sam bio šokiran, svi smo bili šokirani... Ja nisam imao pojma da će me Lejkersi tražiti. Onda, jedan dan dolazim kući, i kaže mi supruga: Fil, neko hoće da priča sa tobom. Bila je to Džini Bas, tražila je da pričam sa Džerijem Basom. Sutradan, Džim je došao kod mene sa GM-om Kupčakom, pričali smo sat vremena i petnaest minuta. Rekao sam i da sam fizički u redu i da mogu da preuzmem tim. Kazao sam da ću odgovoriti do ponedeljka sigurno. Onda, u nedelju uveče saznam - zaposlili su Majka D'Antonija... Pitao sam Miča zbog čega, a on mi je kazao: "Smatramo da je on najbolji trener za ovu grupu igrača",
otkrio je detalje Fil Džekson.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
koliko moras biti glup da ovako ispalis jednog od najboljih trenera u historiji ove igreRaul_64 je napisao/la:[youtube][/youtube]
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- BeyKopites
- Kontakt:
Samo moraš biti Jim Buss i sve je sređeno, koji kreten od sina ne mogu da vjerujem. Njegov pokojni otac i Lakersi nisu zaslužili ovakav retardizam od vođenja fransizemiki_92 je napisao/la:koliko moras biti glup da ovako ispalis jednog od najboljih trenera u historiji ove igreRaul_64 je napisao/la:[youtube][/youtube]
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-
-CaptainFantastic08-
Kupchaka i onog IDIOTA nakon ovoga treba protjerati iz Lakersa, no nazalost to se nece dogoditi....Ne bi im bio u kozi naredne sezone, jer sada su na sebe navukli bijes navijaca.
- BeyKopites
- Kontakt:
Ja mislim da se Kupchak tu puno i ne pita i da Jim donio glavnu odluku. Javna je tajna da on baš i ne voli Jacksona, koji je čini mi se zaručen sa Jeaniamerosm je napisao/la:Kupchaka i onog IDIOTA nakon ovoga treba protjerati iz Lakersa, no nazalost to se nece dogoditi....Ne bi im bio u kozi naredne sezone, jer sada su na sebe navukli bijes navijaca.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-
-CaptainFantastic08-
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Stvarno zvanicno imamo naj glupljeg "vlasnika" tj. nasljednika kluba u NBA historiji

-
sundancekid
- Kontakt:
Huh, evo sagledah ovaj video, i najkrace receno - u soku sam. Koji kreten moras biti da ovo uradis treneru koji je uradio toliko za klub, da najboljeg trenera na svijetu ispalis ovako glupo i prevarantski...uzas...
Ajde, makar im se sad moze nasmijati i reci - braaavo, dobrog ste trenera izabrali...
Ajde, makar im se sad moze nasmijati i reci - braaavo, dobrog ste trenera izabrali...
Dwight Howard will reportedly talk to #Rockets, #Mavericks #NBA
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Rocketsi ce otpustiti Garciju kako bi napravili sto vise prostora za Dwighta.BIHfan je napisao/la:Dwight Howard will reportedly talk to #Rockets, #Mavericks #NBA
Howard rekao da je najvise zaintersovan za Rocketse
Dwightmare strikes again
koji "attention whore" majko moja
koji "attention whore" majko moja
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.