EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

LenBias
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la LenBias » 15 maj 2013, 15:55

Dufresne je napisao/la:
LenBias je napisao/la:jusuf je izmislio kosarku za sinanovica
Njih dvojica se ne mogu porediti, Jusuf sa 18 godina igra ozbiljnu kosarku, dok Nedzad sa 18 godina nije vidio kosarkasku loptu. Medjutim mene brine kod Jusufa njegovo neiskostvo i temperament, i to moze biti kobno u odredjenim situacijama...S druge strane, Nedzad je se isklesao u solidnog centra, ali me kod njega nervira sto nema ni sekunde konstante, on dvije utakmice bude katastrofa protiv bezveznih protivnika, a onda protiv extra teskog protivnika odigra fenomenalno...

Pravim poredjenje sa protivnicima u Sloveniji:

Naprimjer protiv Latvije, Sinanovic nam moze samo otezati situaciju, na taj stil igre bi se odlicno uklopili Kikakovic i Jusufovic na centarskim pozicijama (ako Biedrins ne bude u Sloveniji)

A sta raditi protiv Crne Gore na poziciji centra? Sve su to neke nedoumice...

Iako mislim, da ce za nas puno bitnija biti utakmica protiv Latvije, nego Crne Gore...
upravo to, ne mogu se porediti
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 15 maj 2013, 15:59

Dufresne je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Jusufa ne treba otpisivati. Kako igra u posljednje vrijeme sve je moguce.
Nekad razmisljam, (jer se odmah sjetim da je nas Sinanovic odbijao 8 godina i to kad nam je centar uvijek falio i sad u 30 se javio da igra za reprezentaciju), da Sinanovic ne ide u Sloveniju nego da ide Jusuf...

Taj odnos prema reprezentaciji u nekim igracima je stvarno nezamariv, s jedne strane imas Sinanovica kojeg smo zvali i nikad nije htio da igra, sve dok nije izgubio ponude za ugovore, a s druge strane imas Jusufa, koji je tako hladno **** Slovence i zaigrao za nas, a da je ostao kod janeza, zamisli kakav bio imao tretman od njih i koje mogucnosti da se razvija prvo u Laskom, a onda poslije toga sigurno i u Olimpiji...

Sto se tice trenutnog stanja i forme, Jusuf kida u Zadru, ali i s druge strane Sinanovic je u zadnjih par kola bio odlican u Valjadolidu, odlicna je stvar da su obojica u formi, ali je nekad razmisljam da bi nekad prije poveo Jusufa, nego Nedzada, nek skuplja iskustvo i nek stvara osjecaj i odnos prema dresu reprezentacije...Ali s druge strane opet, posto konacno idemo na EP, da ostvarimo neki zvucniji rezultat, tu me brine neiskustvo mladog Jusufa...

S druge strane se nadam, da Savovic nece nasjesti na ove supljake sto dolaze iz Srbije, da se njihovi PF nece odazvati Dudi...
Zvucan rezultat je sto smo se plasirali na prvenstvo kao prvoplasirani. Grupa je preteska da bi bilo sta u njoj napravili.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 maj 2013, 16:04

Ako ne varam Nedžada su našli na skeli negdje dok je radio na građevini ? :mrgreen:

Skauting je bio pravo dobar :D

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 15 maj 2013, 16:09

neno#4 je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Jusufa ne treba otpisivati. Kako igra u posljednje vrijeme sve je moguce.
Nekad razmisljam, (jer se odmah sjetim da je nas Sinanovic odbijao 8 godina i to kad nam je centar uvijek falio i sad u 30 se javio da igra za reprezentaciju), da Sinanovic ne ide u Sloveniju nego da ide Jusuf...

Taj odnos prema reprezentaciji u nekim igracima je stvarno nezamariv, s jedne strane imas Sinanovica kojeg smo zvali i nikad nije htio da igra, sve dok nije izgubio ponude za ugovore, a s druge strane imas Jusufa, koji je tako hladno **** Slovence i zaigrao za nas, a da je ostao kod janeza, zamisli kakav bio imao tretman od njih i koje mogucnosti da se razvija prvo u Laskom, a onda poslije toga sigurno i u Olimpiji...

Sto se tice trenutnog stanja i forme, Jusuf kida u Zadru, ali i s druge strane Sinanovic je u zadnjih par kola bio odlican u Valjadolidu, odlicna je stvar da su obojica u formi, ali je nekad razmisljam da bi nekad prije poveo Jusufa, nego Nedzada, nek skuplja iskustvo i nek stvara osjecaj i odnos prema dresu reprezentacije...Ali s druge strane opet, posto konacno idemo na EP, da ostvarimo neki zvucniji rezultat, tu me brine neiskustvo mladog Jusufa...

S druge strane se nadam, da Savovic nece nasjesti na ove supljake sto dolaze iz Srbije, da se njihovi PF nece odazvati Dudi...
Zvucan rezultat je sto smo se plasirali na prvenstvo kao prvoplasirani. Grupa je preteska da bi bilo sta u njoj napravili.
Sa onim rosterom sto smo imali proslo ljeto, biti prvi u onoj kvalifikacionoj grupi, smatram zvucnim rezultatom....Sto se tice Slovenije, ako na to sve dodas Gordica, Pasalica, Savovica i Stipanovica, zvucnim rezultatom cu smatrati prolazak u drugi krug...

Grupa je strasno nezgodna, ali ako otvorimo prvenstvo pobjedom protiv Latvije i uspijemo izaci na kraj sa Makedonijom, imam neko misljenje da mozemo izvuci i trecu pobjedu...

P.S. Smatram da ce Crna Gora ostvariti rezultat, kao i na proslom EP u Litvaniji, tj. prejako izgledaju na papiru, ali u realnosti je nesto drugo...
Pravda za Papeta!

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 15 maj 2013, 16:12

Neutral je napisao/la:Ako ne varam Nedžada su našli na skeli negdje dok je radio na građevini ? :mrgreen:

Ja mislim da je u pitanju bila neka vjezba u Zenici, dok sluzio vojsku... ;)
A ni Kuzmic nije otkriven nista ekstravagantnije... 8-)
Pravda za Papeta!

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 maj 2013, 16:46

Dufresne je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Ako ne varam Nedžada su našli na skeli negdje dok je radio na građevini ? :mrgreen:

Ja mislim da je u pitanju bila neka vjezba u Zenici, dok sluzio vojsku... ;)
A ni Kuzmic nije otkriven nista ekstravagantnije... 8-)

tačno

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 15 maj 2013, 17:19

Dufresne je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
Dufresne je napisao/la: Nekad razmisljam, (jer se odmah sjetim da je nas Sinanovic odbijao 8 godina i to kad nam je centar uvijek falio i sad u 30 se javio da igra za reprezentaciju), da Sinanovic ne ide u Sloveniju nego da ide Jusuf...

Sa onim rosterom sto smo imali proslo ljeto, biti prvi u onoj kvalifikacionoj grupi, smatram zvucnim rezultatom....Sto se tice Slovenije, ako na to sve dodas Gordica, Pasalica, Savovica i Stipanovica, zvucnim rezultatom cu smatrati prolazak u drugi krug...

Grupa je strasno nezgodna, ali ako otvorimo prvenstvo pobjedom protiv Latvije i uspijemo izaci na kraj sa Makedonijom, imam neko misljenje da mozemo izvuci i trecu pobjedu...

P.S. Smatram da ce Crna Gora ostvariti rezultat, kao i na proslom EP u Litvaniji, tj. prejako izgledaju na papiru, ali u realnosti je nesto drugo...
druze crna gora je zavrsila kvalifikacije sa omjerom 10-0 ako se ne varam i to bez NBA dvojca, pekovica i vucevica..ne kazem da su kvale i prvenstvo isto, naprotiv, al ovako jaki i plus ta dvojica, pa mogu i osvojit grupu..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 15 maj 2013, 17:24

Dufresne, vidjet ces kako ce ta Makedonija opet da bude dobra. Antic se uvijek povampiri u kljucnim utakmicama. Odjednom igrao kao da je Dirk Nowitzki.

Ostalo je samo ime.....

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 15 maj 2013, 18:03

Ne znam sta vam je cudno za Kuzmica, pa eboga zivot covjek je najavio ima 3 mjeseca da ce ici na ljetnu Ligu, doduse i ja sam se potajno nadao da bi mogao za nas nastupiti ovo ljeto, al' ja u buducnosti ne sumnjam da ce on igrati za nas, nesto me instinkt vuce na to.... Ne znam nekako mi djeluje da je iskren momak.... Ne znam sto, al' et'....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

MT3
Kontakt:

Post Postao/la MT3 » 15 maj 2013, 19:42

24 igrac nije iz evrope 8-)
Onda je u pitanju vjerovatno Amerika
Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 15 maj 2013, 19:44

Kuzmic je projekat Koste Jankova, tj. nova prilika da se pokusa doci do miliona. Kosta Jankov je skaut Warriorsa za Europu, proteklo ljeto ga nije htio slati na Ljetnu ligu jer je bio svjestan da je los. Rekao im je da ce igrati za reprezentaciju, a kada u reprezentaciji nije progur'o sistem da se Kuzmic forsira onda ga je povuk'o sa priprema iste. Igra covjek dvostruku igru i to je to.

Ostalo je samo ime.....

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 maj 2013, 19:53

MT3 je napisao/la:24 igrac nije iz evrope 8-)

Zack već igra.

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 maj 2013, 19:54

otkud ti to da nije iz evrope?

MT3
Kontakt:

Post Postao/la MT3 » 15 maj 2013, 20:00

filip13 je napisao/la:

otkud ti to da nije iz evrope?
Gledao emisiju neku na Hayat televiziji gdje gost bio Petrovic pa je to rekao ;) ;)
Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 15 maj 2013, 20:03

Neutral je napisao/la:

Zack već igra.
Ja, kako ce onda taj igrati. Jedino ako nije neki bosnjo sa colledza haha
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 15 maj 2013, 20:17

Pa to je onda onaj Fahro, što je igro za mlađe uzraste Velike Britanije, a sad je u Americi na nekom koledžu ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 15 maj 2013, 20:22

legenda reala je napisao/la:Pa to je onda onaj Fahro, što je igro za mlađe uzraste Velike Britanije, a sad je u Americi na nekom koledžu ;)
http://espn.go.com/mens-college-basketb ... -alihodzic" onclick="window.open(this.href);return false;
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

kristian
Kontakt:

Post Postao/la kristian » 15 maj 2013, 23:15

MrMuscle je napisao/la:Ne znam sta vam je cudno za Kuzmica, pa eboga zivot covjek je najavio ima 3 mjeseca da ce ici na ljetnu Ligu, doduse i ja sam se potajno nadao da bi mogao za nas nastupiti ovo ljeto, al' ja u buducnosti ne sumnjam da ce on igrati za nas, nesto me instinkt vuce na to.... Ne znam nekako mi djeluje da je iskren momak.... Ne znam sto, al' et'....
upravu si , kod nas jedan igrac odluci pauzirat i odmah belaj , kuzmic je opet posten ispao , joj kad se sjetim mujezinovica :roll: :roll: al , dobro , kuzmic je nasa buducnost , on je rekao samo ovo evropsko prvenstvo preskace

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 16 maj 2013, 00:22

Baš je danas od sportsport.ba sto sam pročitao za Kuzmića,razočarao sam se u stranicu.Makar nisu to trebali objavljivati i kao da su napisali da momak vise nikad nece igrati za nas.U ovom trenutku možda je i bolje da neigra a niko mu nije mogao ni da garantuje da ce biti medju 3 centra na EP.Mislim da su na centru Sinanović i Kikanović(kao dugogodišnji član) zaslužili da igraju na EP.I bilo bi dobro da im se pridruži Stipanović i to bi bila centarska linija.
Pred Kuzmićem je budućnost i ovo je njegova veća šansa nego reprezentacija.Da nije htio igrati za reprezentaciju vjerovatno bi odbio prvi poziv.

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 16 maj 2013, 01:08

merdanovic je napisao/la:Baš je danas od sportsport.ba sto sam pročitao za Kuzmića,razočarao sam se u stranicu.Makar nisu to trebali objavljivati i kao da su napisali da momak vise nikad nece igrati za nas.U ovom trenutku možda je i bolje da neigra a niko mu nije mogao ni da garantuje da ce biti medju 3 centra na EP.Mislim da su na centru Sinanović i Kikanović(kao dugogodišnji član) zaslužili da igraju na EP.I bilo bi dobro da im se pridruži Stipanović i to bi bila centarska linija.
Pred Kuzmićem je budućnost i ovo je njegova veća šansa nego reprezentacija.Da nije htio igrati za reprezentaciju vjerovatno bi odbio prvi poziv.
Slažem se, bezveze članak, pun gorčine. :roll:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.