Baja_Zvjerka je napisao/la:Pisem da su djeca ali mislim na to da su im razmisljanja na djecijem nivou, a ne da je neko dijete, sto me apsolutno ne zanima ako on ima intelektualno zrela razmisljanja...
Ne mozes ti provoditi zakon i silu po svojoj volji... Ako ne postoji u zakonu o sportu clan koji se odnosi na kaznjavanje navijaca sa bakljom, ne mozes ti ugraditi kameru i izbaciti navijaca sa bakljom... Ako zelis sprijeciti bakljadu, onda izvrsis detaljan pregled stadiona, platis zastitarskim agencijama da pregledaju navijace, napravis vise ulaza, unajmis vise ljudi (opet odakle pare), blokiras sekundarne ulaze kojih ima koliko hoces na stadionu i svaki kunto i panto mogu uci na isti, onda trazis da se donese zakon koji ce omoguciti kaznjavanje onih koje ti evidentiras tim kamerama... Jel to tako tesko shvatiti ?
Drugo, ne mozes dici kredit jer nisi kreditno sposoban, nemas uslova, koji tu dio nije jasan ? Vlastitih sredstava nemas, imas samo za plate igracima i strucnom stabu, osoblje vjerovatno nema plata, bivsim igracima se duguju pare, imas ligu za ku*ac gdje niko nece da dodje gledati Goska, Travnika, Slaviju, Radnika, Rudara, Zvijezdu, itd. itd. a izdaci za utakmicu su ogromni, i onda kazemo navijaci ce dati za tribinu, radit ce oni, itd. HOCE, al u KU*CU...
Dakle, moja logika, dovedi ono sto mozes, privuci nekom pricom onoga koga mozes, sto Amar radi izvrsno, sljedece godine smo nosioci koliko znam ? Daj mi ti izracunaj koliko bi mogla iznositi neka realna zarada u slucaju da se prodje to famozno 2. pretkolo Lige prvaka? Zivimo u kapitalistickom sistemu, zarada od reklama i tv prava je cudo... Sto to u trecem pretkolu ne bi dobili nekog bundesligasa ili spanca pa da nas sreca pogleda... U zemlji gdje nema sistemskih ulaganja ni u sta, ti ocekujes od Zelje da sam pokrene to pitanje... Zeljo ide pravim putem sto se toga tice, a to je od opstinskih, kantonalnih, federalnih nivoa, fudbalskog saveza i na kraju u najmanjoj mjeri od vlastitih sredstava... Ti mislis da nekome nije palo na pamet da napravi tribinu jednu, pa drugu, pa malo po malo eto nam Bilino Polje ? Ali kako kad para nema... Zato trazis pomoc od opstine, kantona i vec nabrojanih... Nasa opstina i nas kanton su najveci lopovi i imaju najvise talova jer se tu vrte najvece pare... Zato ovoliko cekamo i na neki normalan stadion... Gdje se to jos napravila tribina a da je nisu pravili uz pomoc opstine ???
Gdje ti vidis rizik u cekanju da ojacamo (a na dobrom smo putu), hoce li to nesto propasti na ovom stadionu koji je isti vec 20 godina ? Amar je tu kako treba tek 3 sezone, ako sacekamo jos 2 nista nam nece biti, ali ne treba ici grlom u jagode... Ako mozes izvuci pare od opstine i vec nabrojanih, to treba i pokusati, ali ne treba se zavaljivati svojim parama kojih zapravo i nemas...
Ja sam zaista mislio da ti malo bolje baratas pojmovima oko nekih stvari ali prevarih se. Zaista lupas nesto za sto i sam nisi siguran da je tako! Kad Nogometni/Fudbalski savez moze donijeti pravilnik o kaznjavanju za paljenje baklji na utakmicama isti taj pravilnik moze donijeti i FK Zeljeznicar pa kaznjavati svaki pokusaj unosenja i paljenja baklje na svojim utakmicama u kojima je organizator. Kako tebe moze neko (nogometni savez) kaznjavati za nesto sto ti nemas mogucnosti da sprijecis??? Priznaj da si ovo izvalio kao neki osnovac, da se djeca ne uvrijede..
Na dobrom smo putu da i ne osvojimo sljedece sezone titulu jer nam je ekipa svake godine losija, losija ekipa-losija igra, losija igra-manje raje i para...Sacekat cemo mi i 10-15 godina ako treba ali nadati se da ce ti opcina, kanton ili neko drugi nesto napraviti je samo otrcana fraza danjasnjeg drustva u kojem svi cekaju da mu drugi neko nesto da ili napravi. Kako se napravise tolike kuce i zgrade od para iz budzeta ili od kredita??? Para uvijek ima samo je pitanje koliko si sposoban da ih stvoris, i kredit se uvijek moze uzeti ako imas pokrice tj. hipoteku za vracanje istog. kao sto @terabajt rece nek' nam pomocni stadion bude hipoteka, dajem ti samo jedan primjer da se sve moze kad se hoce!